06 Νοεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αρμόδια Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο-Εξαιρέθηκαν οι βαριά ανάπηροι

Μετά από 11 ώρες συνεδρίασης με έντονες αντιπαραθέσεις και σκληρή κόντρα με την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το πακέτο νέων μέτρων που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

Οι «συνδικαλιστές» δάσκαλοι λουφάρουν 2 μέρες το Νοέμβριο... κάποιοι όμως κάνουν τη δουλειά τους που είναι να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΑΣΚΑΛΟ με κεφαλαία!!!

Aυτή τη Δευτέρα σε ένα σχολείο στο Χαλάνδρι δύο ‘τρελλοί’ δάσκαλοι, για άλλη μια φορά θα επιχειρήσουν το ‘αδιανόητο’. Να μην μπουν στον πειρασμό να πάρουν, όπως δικαιούνται ‘συνδικαλιστική άδεια’ για να ψηφίσουν τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν. Θα μείνουν στο σχολείο με τους μαθητές τους. Θα δουν μια ταινία, θα κάνουν μάθημα, θα κάνουν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, θα ακούσουν ένα δάσκαλο βιολιού να παρουσιάζει στα παιδιά το καταπληκτικό αυτό όργανο.

Μείωση μισθών έως 24% για τους δικαστές

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συγκληθεί τελικά αύριο Τετάρτη και όχι μεθαύριο στις 8 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στο ΥΠΕΞ τα αυτοκίνητα της βουλής

Τι μέλλει γενέσθαι με τα αυτοκίνητα που διαθέτει η βουλή αποκάλυψε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κοινοβουλίου.

Υποχρεωτική η συνεισφορά των εφοπλιστών στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε ένα 24ωρο πριν από την ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ύψους τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ.

Ιατροδικαστής: Ιατρικό λάθος ο θάνατος βρέφους

Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν οι γονείς του βρέφους το οποίο έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Πόσο αυξάνονται οι τιμές των τσιγάρων και του καπνού

Και την τιμή του καπνού και των φθηνών τσιγάρων επηρεάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, συζητείται στην επιτροπή και θα μπει προς ψήφιση την Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Τζήμερος για "μπάρμπα Φώτη": Να ψηφίσει ΠΑΡΕΛΘΟΝ αντί για ΠΑΡΩΝ

Καυστικό ήταν το σχόλιο, μέσω twitter, του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία ξανά» για τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο και το κόμμα του «παρελθόν».

Ψαριανός: Θα ψηφίσω ΝΑΙ αν...

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει ότι θα ψηφίσει παρών στην περίπτωση που όλοι οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ακολουθήσουν τη γραμμή που αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή κάποιος καταψηφίσει τα μέτρα, τότε θα πει το ναι στο πολυνομοσχέδιο.

Φάτε ένα μαλάκ@ παιδόφιλο

Το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία του ηλικιωμένου που συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ

Η πλήρης ανακοίνωση :

Αρβανιτόπουλος: Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις μεταγραφές πρωτοετών φοιτητών

Δύο σημαντικά μέτρα που σαν στόχο έχουν την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα:

Λομπίστες των νταβατζήδων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ... ζητούν με νόημα να αποσυρθούν οι διατάξεις που καταψηφίστηκαν από τη Βουλή

Έβαλαν και 3-4 αιτήματα ακόμα για ξεκάρφωμα και προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να αποτρέψουν την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ...
 
Mε τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε στη βουλή αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη, Πάρι Κουκουλόπουλο και Χρήστου Πρωτόπαππα.

Μεϊμαράκης: «Πάλι ψέμματα λέει ο Χατζηνικολάου»... Μα τι είπες τώρα;;;

Επίθεση για άλλη μια φορά στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου εξαπολύει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αφορμή δημοσίευμα της Real News που ανέφερε ότι η σύζυγος του προφυλακισμένου για την υπόθεση των Energa και Hellas Power, Στέφανου Σιαφάκα είχε διατελέσει διευθύντρια του γραφείου του.

Και με τον Μητσοτάκη τα έβαλε η ανέραστη

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην Επιτροπή, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εκείνοι που διαδηλώνουν τώρα έξω είναι πελάτες του παλαιού συστήματος».

Με τον γερμανό πρέσβη συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας

Συνάντηση με τον γερμανό πρέσβη είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του γερμανού πρέσβη.

Αυτές είναι οι περικοπές που θα γίνουν στις Eνοπλες Δυνάμεις

Στα 517 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως η χώρα «διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε» και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο».

Σκληρό βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής του περουβιανού στρατού καίγεται κατά τη διάρκεια παρέλασης

Δείτε το βίντεο με τον στρατιώτη που υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού στο 80% του σώματός του αφού κατα λάθος πάτησε μια φλόγα και αμέσως τα ρούχα του λαμπάδιασαν:

Θέλει να καταντήσει Σταυρογιάννης ο Πολύδωρας;

Είναι στέλεχος με μεγάλη διαδρομή και ιστορία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά επειδή ως γνωστόν "τα στερνά τιμούν τα πρώτα", οφείλει να πράξει ως σώφρων κι έμπειρος πολιτικός και όχι σαν παιδάκι που του πήραν πίσω τη σοκολάτα του.

Ο Παπαδημούλη ΘΑ λιανίσει τους νταβατζήδες... πριν λίγες μέρες τους χάρισε τις εργοδοτικές εισφορές

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παπαδημούλης και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ΧΑ, ΑΕ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ με το σκεπτικό ότι το Ταμείο τους πάει καλά... ουσιαστικά ψήφισαν να συνεχίσουν να πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι το αγγελιόσημο, που σημαίνει να πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι εργοδοτικές εισφορές των δημοσιογράφων που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν οι νταβατζήδες. Ο Παπαδημούλης προστάτευσε τους νταβατζήδες από ένα επιπλέον έξοδο αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

Δείτε τώρα και τι γράφει σήμερα:

Μούφα η είδηση ότι η Merck "σταματάει" τη διάθεση αντικαρκινικού φαρμάκου στην Ελλάδα λόγω χρεών

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα από τα διεθνή μέσα και την αναπαραγωγή τους από τα ελληνικά, η εταιρία διευκρινίζει τα κάτωθι αναφορικά με το σκεύασμα Erbitux®.

Το Erbitux® δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2011. Δεν διατίθεται μέσω νοσοκομείων ή φαρμακείων.

Επιστολή Κρεμαστινού στον πρωθυπουργό

"Αν πεισθώ από επιχειρήματα στη Βουλή, ότι πραγματικά δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα πω ναι στην ψήφιση των μέτρων", είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Μάχη» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Με σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να συνδέει την υπερψήφισή του με την « αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας» και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για νομοσχέδιο «σφαγείο».

Επιπλοκές παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης

Αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του Σταμάτη Μαλέλη είναι οι θεράποντες ιατροί, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε κάποιες επιπλοκές, όπως πυρετό, κατά τις βραδινές ώρες, και μεταφέρεται από τον Ερυθρό Σταυρό στο Ιατρικό Κέντρο.

Το ανέκδοτο της ημέρας: Απογοητευμένος ο Παναγόπουλος από τη μικρή προσέλευση στην πορεία

[Τελικά αυτός ο καραγκιόζης συνεχίζει να είναι στο ΔΣ της Εθνικής;]

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για τη μικρή προσέλευση και τη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, παράλληλα όμως δικαιολόγησε τον κόσμο που απουσιάζει.

Λυμπερόπουλος: "Όποιος επιτεθεί τον ξεβρακώνουμε"

Το Σωματείο των Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, βρίσκεται αυτή την ώρα μπροστά από τον φράχτη επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προειδοποίησε πριν λίγο:

Hurriyet : «Τελείωσε το συρτάκι»

Η Hurriyet σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο «Τελείωσε το συρτάκι» γράφει ότι η οικονομική κρίση που συνεχίζεται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, κατάφερε δυνατό κτύπημα στα τρόφιμα αλλά και στον τομέα της διασκέδασης.

Έξαλλη η Σπυράκη με την Σαράφογλου

Πριν από 5 ημέρες, η αίθουσα σύνταξης του Μega, μετατράπηκε ,σχεδόν,σε... ρινγκ με πρωταγωνίστριες τις δημοσιογράφους Μαρία Σπυράκη και Μαρία Σαράφογλου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η πολιτική συντάκτρια που καλύπτει το ρεποορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έδωσε στον αέρα την πληροφορία, ότι...

Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς έκανε σκληρή διαπραγμάτευση –Κιουτσούκης: Τα καλσόν να προσέξετε [βίντεο]

Τηλεοπτικό καβγά έστησαν το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Ομαδική παραίτηση 40 στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος!

[Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λαϊκισμού... Άμα θέλεις στελέχη με μισθό ανειδίκευτου εργάτη, να δούμε ποιος θα βρεθεί να σου κάνει τη δουλειά]

Σοκ στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων αξιωματούχων της ΤτΕ. Η απόφαση τους οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6) που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).

Εργαζόμενοι της ΕΥΠ: "Αυτοί είναι οι μισθοί μας"... αν δεν σας αρέσουν σπιτάκια σας...

[Διοριστήκατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές και γλύφοντας τον Πάγκαλο και ζητάτε και τα ρέστα; Αν υπήρχε αξιοκρατία θα λέγαμε να πάρετε και 2 και 3 χιλιάρικα αλλά τώρα;;; Τι θα πει υπάλληλος Υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην ΕΥΠ; Τι μπορεί να προσφέρει ένας απόφοιτος Γυμνασίου στην εθνική ασφάλεια της χώρας; Μην τα ισοπεδώνετε όλα ρε...]

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών τους μισθούς τους, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές της τάξεως του 30% που αναμένεται να γίνουν στις αποδοχές τους.

Προκαλεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : «Μύθος οι νεκροί στο Πολυτεχνείο»! Κι η Ηλένια, ο Παπουτσής κι η Δαμανάκη τι ήταν ρε φασίστες;

"Προκαλεί" η Χρυσή Αυγή καθώς με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει μύθο τα περί νεκρών μέσα στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Τι λέτε ρε φασίστες; Και τα πολιτικά πτώματα του Παπουτσή και της Δαμανάκη τι είναι; Η Ηλένια μας τι είναι (διαβάστε εδώ να "ξεστραβωθείτε"... και θα έχουμε και νέο αφιερωματάκι στην επέτειο του Πολυτεχνείου ;) ); Μύθος κι αυτά; Απαπαπα...

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της:

Αυτά είναι τα επαγγέλματα που απελευθερώνονται με το Μεσοπρόθεσμο


Σημαντικές αλλαγές σε πολλά επαγγέλματα θα έρθουν με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, αφού πολλές δουλειές που ήταν «κλειστές» ανοίγουν, καθώς αίρονται διάφοροι περιορισμοί, όπως αυτοί που αφορούν στον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα γεωγραφικά όρια, η διάθεση συγκεκριμένων αγαθών κλπ.

Σπίτι του πάει ο γίγαντας της πολιτικής Ρουπακιώτης

Μπορεί η ΔΗΜΑΡ, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, να παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, δεν πρόκειται όμως να συμβεί το ίδιο και για έναν υπουργό που υπέδειξε στο παρόν υπουργικό σχήμα.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Ριζικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά
1. Επέρχονται μεταβολές ως προς τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ, με εξαίρεση το ΝΑΤ και προστίθενται στα διαμορφούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δύο επιπλέον έτη.

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (λέμε και καμιά μαλακ@@...)

Την έξοδο από το Δημόσιο δείχνει η κυβέρνηση σε υπαλλήλους που έχουν καταδικασθεί ή διώκονται για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, ενώ την ίδια στιγμή προχωρεί σε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού και της διαθεσιμότητας, η οποία μετά την παρέλευση ενός έτους μπορεί να οδηγήσει σε οριστική απόλυση.

Κράτος τσίρκο!! Τους ξέχασαν και έβαλαν ...χειρόγραφα τα υπουργεία τους! (ΦΩΤΟ)

Η ανορνανωσιά σε όλο της το μεγαλείο!

Για γέλια και για κλάματα! Κάτω από το μεσοπρόθεσμο όπου υπήρχε χώρος για τις υπογραφές όλων των υπουργών, έλειπαν...

Τον Δεκέμβριο κατασκοπευτικός δορυφόρος Τουρκίας θα «κοιτά» την Ελλάδα

Σε δυο μήνες από σήμερα η Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI θα εκτοξευτεί στις 15-25 Δεκεμβρίου 2012 από το κινεζικό κέντρο διαστημικό Jiuquan.

Νεκρώνει η χώρα την Τρίτη – Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Θα παραλύσει την Τρίτη και την Τετάρτη ολόκληρη η χώρα λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα σε «Γολγοθά» θα μετατραπούν και οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Έμφραγμα Σ. Μαλέλης-Αισιόδοξοι οι γιατροί

Με βαρύ έμφραγμα του μυοκαρδίου νοσηλεύεται από χθες το πρωί ο Σταμάτης Μαλέλης στην εντατική του "Ερυθρού Σταυρού". Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Νωρίς , χθες το πρωί και ενώ περπατούσε στο Κολωνάκι έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.

Σε ζωντανή εκπομπή ο Τσάκωνας ενώ ο ζούγκλας τον είχε αυτοκτονήσει!!

Πριν λίγες ώρες ανέβηκε στη σελίδα zougla.gr η είδηση της αυτοκτονίας του Κώστα Τσάκωνα... μάλιστα η είδηση ε΄χε και τα τελευταία λόγια του γνωστού ηθοποιού!!!

Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες που την διάβασαν πάγωσαν.

Ευτυχώς στο τέλος αποδείχτηκε πως τελικά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια κακόγουστη φάρσα του...

Tι ψήφισαν στη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ!

Τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής κοινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της ΔΗΜΑΡ ήταν τα εξής: