21 Νοεμβρίου 2012

Έχασε από τη Σάλκε και αποκλείστηκε ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός...

[Σε λίγο το βίντεο του αγώνα...]

Δεν μπορούσαν να αλλάξουν 2η μπαλιά... ο "παικταράς" Μήτρογλου δεν ακούμπησε μπάλα και αντικαταστάθηκε... και γενικώς ανύπαρκτοι μέσα στο γήπεδο με τη Σάλκε να έχει εκτός από το γκολ, δοκάρι και καλές ευκαιρίες...αυτά παθαίνει όποιος βαφτίζει τέχνη, την τύχη στο Μονπελιέ...

Με σαφείς προσανατολισμούς κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Η Σάλκε να κάνει το γνωστό παιχνίδι κατοχής, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά του Ολυμπιακού και οι πρωταθλητές Ελλάδας με πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και έχι ο θεός στις αντεπιθέσεις.

Ο αποτυχημένος εκδότης, Κωστόπουλος, που φέσωσε όλο το ντουνιά, θα κάνει Χριστούγεννα στο Άσπεν με 11.000 ευρώ τη βραδιά


Αυτοδημιούργητο; Δε το λες. Μαλαγάνα και παραμυθά μεγάλο; Τον λες ..τον λες. Έφερε και καλά στην Ελλάδα επανάσταση με τα περιοδικά του. Κόλλησε παράλληλα με τους.... επιχειρηματίες και στη γενιά των πάλαι ποτέ ισχυρών Πασόκων και όλα ...εξελίχτηκαν στη ζωή του ονειρικά.

Γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος είναι σε ελεύθερη πτώση;

[Χθες τον είδα για καν μισάωρο (παραπάνω δεν αντέχεται) και μου έκανε εντύπωση που ο κόσμος δεν χειροκρότησε σε κανένα από τα πολιτικά σχόλια που έκανε... Λάκη, μας καταλάβανε...]

Τεράστια πτώση σε σχέση με το παρελθόν παρουσιάζει το Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου. Η εκπομπή που όταν ξεκίνησε καθήλωνε όλη την Ελλάδα, έχει χάσει την φρεσκάδα της και τα νούμερα της είναι σε ελεύθερη πτώση, για την οποία βέβαια υπάρχει ερμηνεία.

Έτοιμος να επιστρέψει στη ΝΔ ο Μαρκόπουλος!! Δείτε τι έγραψε στο twitter...

Βόμβα μεγατόνων από Κώστα Μαρκόπουλο στο twitter. Απαντώντας στις εξυπνάδες, επιπέδου δημοτικού, του Χρήστου Ζώη για την κρίση του είπε, διαφωνώντας μαζί του:

"@xrzois αυτη η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αριθμητικη. Θελει...

Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούσε στις σημειώσεις του ο Νεύτωνας-Στο διαδίκτυο τα χειρόγραφά του

Στο σημειωματάριο του Νεύτωνα ανακαλύπτουμε ότι σκεπτόταν και κρατούσε σημειώσεις στην ελληνική γλώσσα

Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα που διατηρεί το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Κατά διαόλου κι η Βρετανία παρότι έδρα του διεθνούς εβραϊκού κεφαλαίου

Τα δημοσιονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασαν τον Οκτώβριο μεγαλύτερη επιδείνωση από αυτή που προβλεπόταν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε δυσμενής δύο εβδομάδες πριν ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν κληθεί να ενημερώσει τη βουλή των κοινοτήτων για την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας, όπως κάθε χρόνο, την 5η Δεκεμβρίου.

Ο Ξένιος Ζευς συνεχίζεται, στο κέντρο της Αθήνας

Ακόμα μία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Ξένιος Ζευς συνεχίζεται, στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τετάρτη έγιναν συνολικά...

Μπερνάρ Ανρί Λεβί για Ψυχάρη και κρετίνους: Δημαγωγίες τα περί κατοχής της Ελλάδας από την Τρόικα

Αίσθηση προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής τη διάλεξη του κορυφαίου Γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από το κοινό για το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα που έκανε λόγο για σχέδιο ελέγχου της χώρας μας από την Τρόικα.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση μεταχείριση των αυτοαπασχολούμενων γυναικών

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», το νομοσχέδιο για ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας.

Γελάνε οι Ιταλοί με τον Τράγκα (βίντεο)

Την "τιμητική της" είχε η Ελλάδα στην ιταλική εκπομπή Ballaro που προβάλλεται από το τρίτο κρατικό κανάλι της ιταλικής τηλεόρασης, αλλά και από το διαδίκτυο. Τα θέματα της εκπομπής είναι η Ευρωπαϊκή κρίση, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η κρίση που φαίνεται να πλησιάζει την Ιταλία.

Τόσο "σακάτηδες" οι Έλληνες; Πρώτοι σε αντιβιοτικά σε όλη την Ευρώπη...

Σχολιάκι από τον γιατρό Πατούλη δεν θα έχει η είδηση αυτή;

Σαν καραμέλες χρησιμοποιούν οι Έλληνες τα αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται όλο και πιο ανθεκτικά μικρόβια στην κοινότητα. Η χώρα μας παραμένει πρώτη στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη και μία από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά.

Βολές Φαήλου κατά...Μαξίμου!

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Με ένα άρθρο -φωτιά στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, ο Φαήλος Κρανιδιώτης ρίχνει τα βέλη του στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αρκετούς παλιούς φίλους του που κατοικοεδρεύουν στο νεοκλασικό.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Ήταν ο μόνος τρόπος να μάθει η Ελλάδα ότι υπάρχει: Αρνήθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Φούχτελ ο ανύπαρκτος περιφερειάρχης

Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι εισέπραξε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο οποίος αρνήθηκε να ταξιδέψει στη Στουτγκάρδη όπου θα πραγματοποιούνταν συνάντηση για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διοίκησης και όχι μόνον.

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε λένε ψέματα στους Γερμανούς για την Ελλάδα

Μία μέρα μετά το άρθρο-«κόλαφο» για την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επανέρχεται στην σκληρή κριτική του για την στάση του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας, κατηγορώντας ουσιαστικά την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το γεγονός ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα.

Δεν θα πληρωθούν υπάλληλοι των δήμων που αρνούνται να δώσουν λίστες

Φωτοβολίδες...Σιγά μην το κάνουν...

Στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ακόμα και εκείνων που εξαιρούνταν από την απόφαση, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων.

Ψυχάρης κατά κυβέρνησης: Εγχώριοι κουκουλοφόροι δίνουν γη και ύδωρ στους δανειστές

Έρχεται έλεγχος Γερμανών στα θαλασσοδάνεια και αρχίζει η υστερία...

Σε ένα εμπρηστικό κύριο άρθρο το διαδικτυακό Βήμα καλεί την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα και να σταματήσει να δίνει γη και ύδωρ στους αφερέγγυους δανειστές.

Ολόκληρο το άρθρο:

Aυτά είναι τα 63 φορολογικά ΚΕΠ τα οποία θα αντικαταστήσουν τις Εφορίες που έκλεισαν

To πράσινο φως για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων άναψε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Τα κέντρα αυτά θα δημιουργηθούν σε περιοχές στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία ΔΟΥ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εφοριών.

Πρόκειται για Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στους ακόλουθους δήμους της χώρας:

Φήμες για «ιστορική ανακάλυψη» του Curiosity στον Άρη

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν μετά τη δήλωση ενός ερευνητή της NASA ότι το ρομπότ Curiosity στον Άρη μετέδωσε δεδομένα που «θα μπουν στα βιβλία Ιστορίας».

Ένας από τους επιστήμονες της αποστολής, ο γεωλόγος Τζον Γκρότζινγκερ του Caltech (του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια) δήλωσε στο αμερικανικό NPR ότι τα «συναρπαστικά» δεδομένα συλλέχθηκαν με το όργανο SAM του τροχοφόρου ρομπότ.

Στον πάγο δεν κάνουμε μαγκιές... (video)

Χειμώνας προ των πυλών, χιόνια, κρύο και παγετός, στον οποίο άπαντες πρέπει να επιδεικνύουν τεράστια προσοχή. Και το κυριότερο; Να μην κάνουν μαγκιές με στον πάγο...

Εντάξει, στην Αθήνα σκηνές όμοιες με αυτές που θα δείτε το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι εύκολο να τις ζήσουμε, αλλά το να παγώσει μια πισίνα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι αρκετά εύκολο. Εδώ, παγώνει η Λίμνη της Καστοριάς.

Συμφωνεί με τον Κυριάκο και ο Κασιδιάρης

Ξάφνιασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής!

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για άκρατο λαϊκισμό , ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης έδειξε ότι έχει και μία πιο ...φιλελεύθερη πλευρά!

Σε πρόσφατη ομιλία του αναφερόταν στους συνδικαλιστές και είπε πως έχουν τα δίκια τους καθώς η κυβέρνηση δεν φέρεται με τον σωστό τρόπο , ωστόσο συμπλήρωσε προς ...αποφυγή παρεξηγήσεων :

Για να το πιάσεις το υπονοούμενο πρέπει να στροφάρεις λίγο και να μην είσαι στόκος αριστερός ή λαϊκιστής

Επειδή ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού ή τέλος πάντων οι άνθρωποι που είναι δίπλα στον Σαμαρά δεν μπορούν να βγούν και να πούνε "οι μαλάκες οι Ευρωπαίοι παίζουν με τη φωτιά και μπορεί να καούν" αναφερόμενοι στη χθεσινή αναβολή λήψης απόφασης για την Ελλάδα, ο Γ. Μουρούτης είπε να κάνει ένα λογοπαίγνιο με τον αναπτήρα (φώτο αριστερά). Το υπονοούμενο το έπιασαν οι δύο που σχολίασαν ότι έγραψε στο twitter ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού:

Έχει και παράπονα η Μπιλιώ από την ΕΡΤ!

Κάθε Κυριακή 4 έως 6 το απόγευμα παρουσιάζει την εκπομπή με τίτλο "Έχει γούστο την Κυριακή". Πόσοι όμως από εσάς γνωρίζετε ότι εκτός από την ίδια και την υπεύθυνη της εκπομπής...

Ε, όχι να μιλάει και ο “κηπουρός” Ραγκούσης-Νταλάρας!

Παρέμβαση με αφορμή τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου αλλά και ο πρώην πρώτος τη τάξη υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, ο επονομαζόμενος και αρχικηπουρός.

"Ο Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει"

Πραγματικό θεωρεί τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρία του Χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU από τον υπουργό.

Παπαρήγα: "Είμαι κα γω επαναστάτρια σαν τον Αλέξη και δεν έχω πληρώσει το χαράτσι!"

Ελεήστε την Αλέκα να πληρώσει το χαράτσι!


«Και εγώ δεν έχω πληρώσει το χαράτσι. Καταρχήν, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να το πληρώσουν... Εδώ έχουμε ένα σπίτι που μπορεί να είναι και 40 – 50 χρόνων, το οποίο μπορεί...

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη η Ρεγγίνα Βάρτζελη στη Βουλή

[Αυτά παθαίνουν όποιοι αντί να χαλαρώσουν θέλουν να δουλεύουν στη Βουλή μέχρι να τους βγάλουν ξαπλωτούς...]

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη σήμερα στη Βουλή η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Με κοινωνικά κριτήρια οι μετεγγραφές των φοιτητών

Τη μετεγγραφή φοιτητών από το τμήμα εγγραφής σε άλλο με κοινωνικά κριτήρια θα επιτρέπει νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Κ.Αρβανιτόπουλος.

Ο ηλίθιος του μήνα: Καταγγέλλει ότι τον έδειραν Χρυσαυγίτες... αλλά πιστεύει ότι «κάποιες φορές οι γυναίκες θέλουν τον βιασμό»

[Πιστοποιημένο: Όσα βιβλία κι αν διαβάσεις, όσα βιβλία κι αν γράψεις... άμα είναι μαλάκ@@ παραμένεις μαλάκ@@... απλά η διαφορά είναι ότι είσαι "μορφωμένος" μαλάκ@@]

Άφωνο έμεινε το πάνελ της Έλλης Στάη, αλλά και οι τηλεθεατές της εκπομπής της, που άκουσαν τον σπουδαίο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα να κάνει αυτή την αναπάντεχη και εκρηκτική τοποθέτηση.

Ο Χατζηδάκης και οι διορισμοί των εκλεκτών του

Αρνητικό κλίμα για τον υπουργό Ανάπτυξης στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Βαρύ κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για τον υπερυπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Αιτία; Οι επιλογές που έχει κάνεί ή σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, στις ΔΕΚΟ που έχει υπό την πολιτική του εποπτεία.

Δένδιας: Για να καταλάβω δηλαδή: Εγώ είμαι ο Μπάτμαν κι ο Μπαρμπαρούσης ο Τζόκερ; (βίντεο)

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση που τον αποκάλεσε "Μπάτμαν" απάντησε μέσω twitter ο Νίκος Δένδιας.

Άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητα

Μια νέα νομοθετική ρύθμιση προωθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στην Βουλή, με στόχο να δώσει κίνητρα σε αλλοδαπούς για επενδύσεις στην χώρα μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας.

Ο εξαφανισμένος κ. Στυλιανίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών ασχολείται μόνο με τον εαυτό του.


Αποτελεί κοινό μυστικό στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα, ότι ο μόνος υπουργός που έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κινείται ως δελφίνος είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το παλικάρι, θεωρεί ότι είναι ο φυσικός διάδοχος του...

Απίστευτη καταγγελία ΑΕ: Μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ούτε πτυχίο Πανεπιστημίου!

Αν ισχύει πρέπει να πάρουν αμέσως τον πούλο οι άχρηστοι!

Ερωτηματικά για την επάρκεια μελών του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αφήνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω ερώτησής προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πέμπτη και Παρασκευή, θα έχει αύριο έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ.

Έκρηξη σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Ισραήλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Μέρκελ για μείωση των επιτοκίων

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το 2016 μπορεί να καλυφθεί με μείωση των επιτοκίων και αύξηση της συμμετοχής του EFSF, φέρεται να δήλωσε νωρίτερα η Ανγκελα Μέρκελ.

Deutsche Bank: Καμία χώρα δε θα αποχωρήσει από το ευρώ

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, δε«βλέπει» πιθανότητες εξόδου καμίας χώρας από την Ευρωζώνη και εκτιμά πως ο αργός ρυθμός ανάκαμψης στη νομισματική ένωση θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές από άλλες χώρες.

Ειδοποιητήρια ΙΚΑ: "Φέρτε τη σύνταξη των νεκρών πίσω"

"Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία μας προκειμένου να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεσή σας (αναζήτηση του ποσού των … ευρώ, από τη σύνταξη του θανόντος συνταξιούχου … το οποίο πρέπει να εξοφλήσετε εντός πενθημέρου από την παραλαβή της παρούσης…".

Mας λείπουν μόλις 55,5 δισ. ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια

Ποσά ύψους 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του.

Οι κάτοικοι της Κορυτσάς εξαφάνισαν όλες τις αλβανικές σημαίες!

«Οι κυβερνητικές πολιτικές ενθαρρύνουν το φιλελληνικό στοιχείο» γράφει κεντρική εφημερίδα της Αλβανίας. Ως σκάνδαλο παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αλβανίας την αντίδραση των κατοίκων της Κορυτσάς στην συνεχιζόμενη εθνικιστική ρητορική που εφαρμόζουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι της χώρας.

Ο Σαμαράς δεν πάει στο Κατάρ λόγω Eurogroup

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ λόγω της νέας συνεδρίασης του Eurogroup στις 26 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί για τον ΕΟΠΥΥ και επιστροφή στο 184;

Ο ΕΟΠΥΥ προσαπαθεί να κατεβάσει τα ακουστικά στους πενταψήφιους αριθμούς και να επιστρέψει στην παλιότερη τηλεφωνική γραμμή που είχε, τον τριψήφιο αριθμό 184, ώστε οι πολίτες – ασφαλισμένοι να μπορούν να καλούν δωρεάν για τα ραντεβού με γιατρούς.

Και τώρα τί;


Καμιά φορά μια κακή λύση είναι προτιμότερη από την ..προσδοκία μιας …καλύτερης λύσης!

Το Eurogroup, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο μιας πραγματικής λύσης.

Με δανεικά και οι συντάξεις Δεκεμβρίου


Της Ρούλας Σαλούρου

Στη συνήθη πρακτική του εσωτερικού δανεισμού κατέφυγε για έναν ακόμη μήνα το ΙΚΑ, προκειμένου να καταβάλλει εγκαίρως τις συντάξεις. Συγκεκριμένα, το ταμείο δανείστηκε αυτό το μήνα 230 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού Δ.Ε.Η.

Βίντεο-σοκ: Το τελος έξι Ισραηλινών «κατασκόπων»

Εικόνες σκληρές, μίσος αστείρευτο, πραγματικότητα αδυσώπητη.

Έξι Ισραηλινοί που κατηγορήθηκαν ως «κατάσκοποι» της χώρας τους εντός παλαιστινιακών εδαφών είχαν τραγικό τέλος. Στη πόλη της Γάζας και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος έβγαζε κραυγές πολεμικής επιτυχίας, οι έξι άνδρες σύρθηκαν στο δρόμο μέχρι να πεθάνουν.

Reuters: Για ποιους λόγους απέτυχε το Eurogroup

Το πρακτορείο Reuters προχωράει σε εκτιμήσεις για τους λόγους, για τους οποίους απέτυχε η Σύνοδος του Eurogroup και παρουσιάζει το «έγγραφο – φωτιά», που αποτέλεσε την βάση των συζητήσεων.

Ο Σαμαράς πάει Βρυξέλλες: "Οι εταίροι να κάνουν αυτό που ανέλαβαν"

Πιέσεις προς τους εταίρους της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη χώρα μας από την στιγμή που εκείνη έκανε αυτό που έπρεπε άσκησε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο αδιέξοδο που προέκυψε στο Eurogroup.

Ερώτηση Μάξιμου Σενετάκη για τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΤΑΑ

Από 1η Ιανουαρίου του 2013 όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, μετά το 1993 και άνω της πενταετίας, θα ενταχθούν στην 2 ασφαλιστική κατηγορία (μηνιαία εισφορά 261,60 €) και κάθε 3 χρόνια θα ανεβαίνουν κλίμακα με αύξηση των εισφορών, σύμφωνα με τον πίνακα στο τέλος. Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Ηρακλείου, της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα στην ερώτησή του προτείνει και σαν πιθανή λύση να μπει μια "ρήτρα ανάπτυξης", δηλ. αν βελτιωθεί η οικονομία να ισχύουν οι τριετίες, ενώ αν δεν υπάρξει άμεση βελτίωση να παγώσουν ή η αλλαγή κλίμακας να γίνεται κάθε 5ετία. Παράλληλα θέτει και το θέμα της πιθανής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και ένταξης στο ταμείο ανεργίας όσων νέων επιστημόνων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές τους 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Μηχανικών, Γιατρών, Δικηγόρων, Υγειονομικών)

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

του Ανδρέα Μητσόπουλου

Είναι κουραστική για τον γράφοντα και ενδεχομένως για πολλούς εκ των αναγνωστών του, η επανειλημμένη στηλίτευση από μέρους του, της νοσηρής νοοτροπίας της Μεταπολιτευτικής περιόδου, που ενίοτε βυσσοδομεί ύπουλα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και των εθνικών ευαισθησιών του ελληνικού λαού. Όταν όμως οι κρατικοί αξιωματούχοι, αρνούνται να το πράξουν λόγω φοβικών συνδρόμων που τους εμπνέει η Αριστερά, ο κλήρος για την ανάληψη αυτού του καθήκοντος, πέφτει μοιραία στα μεσαία ή μικρομεσαία στελέχη της Πατριωτικής Παράταξης, έστω κι αν η επιρροή τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι αμελητέα.

Θα εντυπωσιάσει ο Σαμαράς με το ποιους υπουργούς που θα στείλει σε... διαθεσιμότητα

Στο περιθώριο της εθνικής… αδημονίας για τις αποψινές αποφάσεις του Eurogroup, και τη δρομολόγηση εκταμίευσης της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα κλείσει το κεφάλαιο “ελληνική χρεοκοπία”, με όσους είχαν ποντάρει στο default να… χάνουν τα λεφτά τους, η πολιτική ζωή, τουλάχιστον στο παρασκήνιό της κυριαρχείται από τις συζητήσεις και τα σενάρια για τον ανασχηματισμό.

Συγκριτικό τεστ συστημάτων θέρμανσης: Νικητής το ενεργειακό τζάκι και ακολουθεί το κλιματιστικό!!

Η θέρμανση της κατοικίας αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα της εποχής, μετά την υπερβολική αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όμως τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να μην πέσουν θύματα παραπλανητικής διαφήμισης. Δείτε μια σύγκριση του κόστους ανάμεσα σε διάφορους τρόπους θέρμανσης των κατοικιών αλλά και τους παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το κόστος.

Από τι εξαρτάται το κόστος θέρμανσης;

"Φασισταριά" του κερατά...

Εντάξει, υπήρχαν και κάποιοι που καταδίκαζαν την  "αυθόρμητη εξέγερση του Πολυτεχνείου" και ζητούσαν να "τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αναρχικοί φοιτητές... αλλά ξέρετε... κάτι "φασισταριά του κερατά" ήταν... Δείτε πόσοι σύλλογοι έστειλαν τηλεγραφήματα καταδίκης μετά την 17η Νοεμβρίου 1973:

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ή απλό.

Άκουγα το πρωί τον Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο να λέει ότι "επιτέλους" θα απολύονται οι επικεφαλής οργανισμών αν δεν πετύχουν τους στόχους. Και ότι ακόμα και αυτό το αυτονόητο χρειαζόταν νόμος για να γίνει...

Βίντεο: ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ - Καταδικάζουμε βία;

Δείτε το:

Γ. Βρούτσης: 26 εκ για ανέργους και ευπαθείς ομάδες στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου

Επιπλέον χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων για την υλοποίηση δράσεων, από τις οποίες θα ωφεληθούν άνεργοι και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.