13 Αυγούστου 2013

Πανικός στο Παρίσι: Πρώτο κόμμα το Εθνικό Μέτωπο!

Η Marine Le Pen ετοιμάζεται να κυβερνήσει.

Αναταραχή. Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν ξεπερνά το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές και ανεβαίνει στην πρώτη θέση, μπροστά από το UMP. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία YouGov, το κόμμα της Marine Le Pen συγκεντρώνει 19% των ψήφων, μόλις μία μονάδα πίσω, το UMP (18%). Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κουτσαίνει στο 15% των ψήφων, στο ίδιο επίπεδο με το Αριστερό Μέτωπο.

Και η Marine Le Pen δηλώνει έτοιμη. Η ηγέτης του FN δήλωσε ότι αν κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει την εξουσία της Γαλλίας, ο πρώτος στόχος της θα είναι να καταστρέψει την υπάρχουσα τάξη της Ευρώπης και να αναγκάσει τη διακοπή της νομισματικής ένωσης.

Σήμερα, αυτό δεν είναι πλέον μια προοπτική αστήρικτη. "Εμείς δεν μπορούμε να εξαγοραστούμε", είπε, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αρκεί βέβαια να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο...
"Το ευρώ παύει ακαριαία να υφίσταται την στιγμή που η Γαλλία το εγκαταλείψει, είναι στο χέρι μας. Τι μπορούν να μας κάνουν δηλαδή αν φύγουμε από το ευρώ; Θα στείλουν τα τανκς;", είπε σε μια συνέντευξη στην Daily Telegraph στην έδρα του Εθνικού Μετώπου, ένα επιβλητικό κτίριο στα προάστια του Παρισιού. "Η Ενωμένη Ευρώπη είναι απλά μια μεγάλη απάτη. Από τη μία πλευρά υπάρχει η τεράστια δύναμη των κυρίαρχων λαών και από την άλλη πλευρά μια ολιγαρχία τεχνοκρατών που αποφασίζουν για τους λαούς."