26 Οκτωβρίου 2013

"Στο πόδι" η αστυνομία! Ξεκίνησε η συγκέντρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του κόμματος - ΦΩΤΟ

- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την περιοχή του Σταθμού Λαρίσης όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
- "Βροχή" αντιδράσεων για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στηνπαρέλαση

Οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν μαζευτεί έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Σταθμό Λαρίσης, για την προγραματισμένη συγκέντρωση στις 18:00.



Κρατούν ελληνικές σημαίες καθώς και πανό της Χρυσής Αυγής. Ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.


ΦΩΤΟ NEWSIT


ΦΩΤΟ NEWSIT

Λίγο πριν τις 6μ.μ ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, όπου διαδηλωτές ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, κλούβες της αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο στην πλατεία Καραϊσκάκη κι έτσι το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ειρηνικά.

Αντιδράσεις για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση

Στο μεταξύ, ομαδικά πυρά δέχτηκε ο Πειφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, επειδή κάλεσε χρυσαυγίτες βουλευτές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

"Ή αυτοί ή εγώ" είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε εάν θα πάει στην παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, δεδομένου ότι θα παρίστανται και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής κι απάντησε: "Εγώ θα πάω στην παρέλαση. Αν είναι κι αυτοί, θα έχουμε θέμα. Να δούμε ποιος θα φύγει. Ή αυτοί ή εγω".

Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην παρέλαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την πρόσκληση Τζιτζικώστα στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε επίσης ''Δεν γίνεται και πατριώτης και ναζιστής'', στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας απάντησε πως βάσει νόμου έγινε η πρόσκληση στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΘΥΜΟΥΛΕΑ
newsit.gr