07 Νοεμβρίου 2013

«ALERT Χούντααα» χοχοχο: Επιτέλους μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 5 το πρωί-Ξεκινά απολύμανση του κτηρίου-ΒΙΝΤΕΟ (Όλο το χρονικό)

Μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο. Πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το κτίριο, ενώ συγκεντρώνεται και κόσμος έξω από το ραδιομέγαρο.

Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις...
με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 4 προσαγωγές δημοσιογράφων.

O εισαγγελέας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Ραδιομεγάρου, ενώ έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Πριν από λίγα λεπτά επικράτησε ένταση έξω από το ραδιομέγαρο, στην κεντρική είσοδο όπου είναι συγκεντρωμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων εξετάζονται όλοι οι χώροι του Ραδιομεγάρου προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 8:30 τη δουλειά του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Ο Δένδιας έδωσε την εντολή – ενήμεροι Σαμαράς - Βενιζέλος

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Real Fm, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ενήμεροι για την επιχείρηση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, η επέμβαση έγινε ενώ είχαν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή, την απόφαση την πήρε ο κ. Δένδιας, ενώ το σκεπτικό το οποίο αναπτύσσει το Μαξίμου κινείται στους εξής άξονες.

Στο γεγονός ότι είχαν δοθεί αρκετά τελεσίγραφα να αποχωρήσουν από το κτήριο καθώς και στο ότι παρανόμως, εμπόδισαν το κτίριο και τη νέα εταιρία να λειτουργήσει.

Έκλεισαν την πόρτα της ΕΡΤ με χειροπέδες 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στον Real Fm, οι αστυνομικές δυνάμεις "σφράγισαν" την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Δείτε τισ φωτογραφίες:


Αποχώρησε ο εισαγγελέας

Καμία ζημία δεν εντόπισε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο εισαγγελέας που από τα ξημερώματα βρέθηκε μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real Fm,μετά και από την καταγραφή – βιντεοσκόπηση των χώρων, δεν προέκυψε καμία ζημιά.

Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι τέσσερις δημοσιογράφοι που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την αστυνομία.
Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γιώργος Καλφαγιάννης και ο Νίκος Τσιμπίδας.

Ο Κεδίκογλου για την ΕΡΤ

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».



Η ΔΤ για την ΕΡΤ

«Η είδηση του πρωινού είναι η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται από τις 04:20, παρουσία εισαγγελέα, στην Αγία Παρασκευή για να εκκενωθεί το κτίριο», σχολίασαν οι παρουσιαστές της Δημόσιας Τηλεόρασης, Γιάννης Σκάλκος και Μάριον Μιχελιδάκη για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

«Δεν έχουνε συνηθίσει να ζούμε τέτοιες εικόνες, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, η εικόνα των συναδέλφων, έξω με τα ΜΑΤ δεν είναι, όχι ευχάριστη, αλλά είναι πολύ δύσκολη να αντιμετωπιστεί από όλους εμάς, που μπορεί αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε εδώ, αλλά παρόλα αυτά είμαστε συνάδελφοι επί τόσα χρόνια», ανέφερε η Μάριον Μιχελιδάκη.



Νικολάρα: Είναι ντροπή

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, αναρωτήθηκε αν η σημερινή επιχείρηση, είναι «ομολογία αποτυχίας, μέσω αστυνομικής επιχείρησης».

«Δεν ξέρω σε πια χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Μ. Νικολάρα και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι ομολογία αποτυχίας μέσω αστυνομικής επιχείρησης; Είναι ντροπή…».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:




Σαββίδης: Δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, που βρίσκονται έξω από την ΕΡΤ, ανέφεραν πως δεν τους αφήνουν να μπουν στο κτίριο για να επιβλέψουν την αστυνομική έρευνα.



Αντωνιάδου: Δέχτηκα κι εγώ χημικά

Στην προσπάθεια των ΜΑΤ να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, έπεσαν κάποια χημικά, «ορισμένα εκ των οποίων και σ’ εμένα», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1.

Δείτε στο βίντεο πώς περιγράφει την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κ. Αντωνιάδου.



Κωνσταντοπούλου: Θα ντρέπονται εσαεί

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της, εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


 

Το tweet του Καμμένου για την ΕΡΤ

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σχολίασε στο twitter, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

"Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ό,τι μεταδίδεται από εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας. Μην τους πιστεύετε" τονίζει ο κ. Καμμένος.


Στρατούλης: Ο κ. Καψής μας είπε πως δεν ξέρει τίποτα

«Προσπαθούμε από το πρωί να δούμε ποιος είναι υπεύθυνος της επιχείρησης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, σχολιάζοντας το σημερινό συμβάν όπου αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Ο κ. Καψής μας είπε που είναι αρμόδιος υπουργός πως δεν ξέρει τίποτα, ο κ. Δένδιας κρύβεται, ο αρμόδιος Εισαγγελέας που είναι εδώ, λέει εγώ δεν ξέρω τίποτα», αποκάλυψε ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει σε δημόσια περιουσία κάγκελα μπροστά από εκλεγμένους βουλευτές.

«Η πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα και για πράξεις και ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τη δημοκρατία και το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, η αποκλειστική ευθύνη είναι στον κ. Δένδια, που διέταξε την επιχείρηση, σε ολόκληρη την κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, όταν κάνουν τέτοιες αυταρχικές, κατασταλτικές ενέργειες, με παρούσα την τρόικα στη χώρα μας, η οποία ζητάει νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, νέους φόρους, νέο αίμα από τον ελληνικό λαό, είναι σαν να δείχνουν ότι είναι καλοί μαθητές απέναντι στην τρόικα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:



Περπατάρης: Hμέρα ντροπής για την Δημοκρατία & τη δημοσιογραφία

Για ημέρα ντροπής έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της ΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ.Περπατάρης έκανε λόγο για περιστατικά "που θυμίζουν άλλες εποχές".

Δείτε το βίντεο:



Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!

Μικροένταση, αλλά και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 06:00.

Αγνοια δηλώνει ο Παντελής Καψής

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, σύμφωνα με τον Σκάι δήλωσε άγνοια για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, δεν θέλησε να κάνει ωστόσο να κάνει δηλώσεις.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο
Στο σημείο, έξω από το ραδιομέγαρο, έχουν σπεύσει αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Μιλώντας στον Σκάι ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας αρνούνται να τους ενημερώσουν.

Καταδίκασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχείρησε νύχτα σαν τον κλέφτη να διώξει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Συλλαλητήριο το απόγευμα για την ΕΡΤ

Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με αφορμή την αστυνομική εισβολή τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο. «Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

«Παρόμοια επέμβαση με της 17 Νοέμβρη»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε την επέμβαση ως αντιδημοκρατική ενέργεια: Δέκα μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία παρόμοια εισβολή στο ναό της δημοκρατίας και της ενημέρωσης τόνισε και πρόσθεσε ότι εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε χώρους δημοσιογραφικούς, δεν γίνονται παρά μόνο σε περίοδους εκτροπής, ή ανωμαλίας. Αυτή είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης.

Πηγή: Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 5 το πρωί -Ενταση, σοκ και προσαγωγές | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/129404#ixzz2jwWJLm3m