19 Μαρτίου 2013

Αμερικάνικα όνειρα... CNBC: Ετσι θα εκδικηθεί ο Πούτιν τη Γερμανία για τη συμφωνία με την Κύπρο

[Παπαριές αμερικάνικες και όνειρα μιας και έχουν αρχίσει να αισθάνονται την πίεση... Είναι δυνατόν να μην έχουν οι Γερμανοί εναλλακτικές πηγές ενέργειας; ... Άσε που είναι αδύνατο να μην υπάρχει επαφή Γερμανών-Ρώσων για το συγκεκριμένο θέμα... λίγο σκέψη θέλει: Γιατί παρόλο που απορρίφθηκε το κούρεμα, ο κύπριος ΥΠΟΙΚ πάει στη Ρωσία με αντιπροσώπους των Τραπεζών; Αφού οι Κύπριοι δεν θέλουν "κούρεμα" καταθέσεων....]

Μπορεί η Γερμανία να διαλαλεί ότι δεν πρέπει να την κατηγορούν για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, ωστόσο ένας οικονομικός αναλυτής δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πάρει εκδίκηση για τις απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έχει επενδύσει και καταθέσει στο νησί, διακόπτοντας την παροχή ενέργειας στη Γερμανία.

Χώρα οπερέτα!!! ΣτΕ: Αντισυνταγματική η πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε τραπεζικές καταθέσεις ακόμα κι αν υπάρχει οικονομικό έγκλημα...

Με μια απόφαση «βόμβα» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και τραπεζοοικονομικούς κύκλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λ.π.


Κεδίκογλου: Στηρίζουμε τις επιλογές της Κύπρου

Στο πλευρό της Κύπρου στάθηκε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου που ανέφερε πως «η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει τις επιλογές της Κύπρου».


Ρωσία: Η επιβολή φόρου στις κυπριακές καταθέσεις ίσως και να μας ωφελούσε...

Η Μόσχα θα μπορούσε, σε τελική ανάλυση, να ωφεληθεί από την επιβολή ενός φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία να μοιάζει πιο σταθερό, υποστήριξε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκορ Σουβάλοφ.


Ιδού το φυλλάδιο του ΚΚΕ έξω απ΄τα Σχολεία... η ΧΑ μπορεί να κάνει το ίδιο;

Αναγνώστης το βρήκε σε μεγάλες ποσότητες έξω από το σχολείο του παιδιού του, το φωτογράφισε και μας το 'στειλε, το έντυπο του ΠΑΜΕ, με το οποίο το ΚΚΕ προσπαθεί απεγνωσμένα, αλλά με ιδιαίτερη αποτυχία, να αλλάξει τον χαρακτήρα του 1821, σε "ταξική πάλη". Δείτε...


Μιλάνε όλοι μιλάν κι οι κ@λοι: Τρίβουν τα χέρια τους στα Κατεχόμενα

Η απόφαση του Eurogroup στρέφει το χρήμα στο κατεχόμενο μέρος της Μεγαλονήσου λένε οι ίδιοι...

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο πρόεδρος της λεγόμενης «ένωσης τραπεζών βόρειας Κύπρου» Yunus Rahmioglu δήλωσε ότι προειδοποίησε όλες τις τράπεζες στα κατεχόμενα για πιθανή ροή καταθέσεων στο ψευδοκράτος από την Κυπριακή Δημοκρατία.


Κούγιας: Τα 150 ευρώ στον Κορκονέα είναι για τα παιδιά και την άρρωστη αδερφή του

Εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας, η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του ειδικού φρουρού ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.


Η Χρυσή Αυγή είδε φως και μπήκε κι αυτή: Το “όχι” των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολίασε το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο κούρεμα των καταθέσεων.

«Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία.

«Όχι» της κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων-Δεν ακούστηκε καμία εναλλακτική πρόταση!

Με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές, απέρριψε η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής το νομοσχέδιο για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και τον ανεξάρτητο Ζαχαρία Κουλία.


Γελάει ο κόσμος με τη μούφα επιστολή

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορεί μια επιστολή την οποία πλασάρουν σαν επιστολή με την οποία καλούν καταθέτες, να μεταφέρουν καταθέσεις στη… Γερμανία! Παραβλέπουμε το γεγονός ότι μια τέτοια επιστολή δεν έχει τώρα νόημα αφού οι Τράπεζες στην Κύπρο, είναι κλειστές και όταν ανοίξουν το θέμα θα έχει λήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο... κάνει όμως μπαμ από μέτρα ότι πρόκειται περι μεγάλης μούφας με την οποία κάποιοι (είτε γερμανοί είτε έλληνες) κάνουν πλάκα...

Κύπρος: Η βουλή είπε ΟΧΙ στο κούρεμα των καταθέσεων

Η Κυπριακή βουλή με τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αποφάσισε να ΜΗΝ αποδεχθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης που περιελάμβανε "κούρεμα" καταθέσεων.

Με ένα ακόμα ιστορικό ΟΧΙ η Κύπρος αυτή τη φορά δεν σώζει την Εθνική Αξιοπρέπεια όπως έκανε το 2004, αλλά με την απόφαση του κοινοβουλίου της, σώζει μια βασική αρχή του Ευρωπαϊκό κεκτημένου. Εκείνη της ιδιοκτησίας.

Διαβάστε περισσότερα στο logia-starata.blogspot.gr »

Ακίνητα: Ελάφρυνση στο χαράτσι έως 300 εκατ. ευρώ

Ελάφρυνση στο χαράτσι έως 300 εκατ. ευρώ«Φόρμουλα» αναζητούν στο οικονομικό επιτελείο προκειμένου να γίνει πιο ήπιο το «χαράτσι» στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Ρώσοι οδηγοί ανταλλάσσουν μπινελίκια και... καθρέπτες στην εθνική [βίντεο]

Αν μη τι άλλο η νέα μόδα στη Ρωσία με τους οδηγούς να βάζουν κάμερες στα αυτοκίνητά του τους δίνει τη δυνατότητα να καταγράψουν ξεκαρδιστικά σκηνικά.


Βρετανικά καραγκιοζιλίκια: Στέλνουν 1 εκ ευρώ με αεροπλάνο για τις ανάγκες 3.000 βρετανών... δηλ. 300 για τον καθένα τους...

Βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ αναχωρεί για την Κύπρο στο πλαίσιο σχεδίου αντιμετώπισης πιθανών αναγκών που θα ανακύψουν για τους Βρετανούς στρατιώτες στο νησί.


Λογικό! Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Ελλάδα αφήνει η Eldorado Gold

Ανοιχτό αφήνει η εταιρία Eldorado Gold το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα, αποδίδοντας τις αντιδράσεις στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και τη Θράκη σε μικροπολιτικά συμφέροντα και παραγοντισμό των τοπικών κοινωνιών.


Μπόφινγκερ: Οι ευρωδιασώστες θα μπορούσαν ακόμα και να χαρίσουν χρήματα

«Οι πολίτες πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους», προειδοποιεί ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών που συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ και χαρακτηρίζει «εξαιρετικά επικίνδυνο» το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.


Φερχόφστατ: Το Eurogroup οφείλει να βρει πιο δίκαιη λύση για την Κύπρο

Το Eurogroup οφείλει να βρει μία πιο δίκαιη λύση για το θέμα της Κύπρου, τονίζει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ.


Απίστευτο! Κύπριοι διαδηλώνουν με ρώσικες σημαίες υπερ ρώσων μαφιόζων έξω από τη Βουλή!!

Δείτε φώτο

Εξοικονόμηση 5 εκατ. για το δημόσιο δια χειρός... Μανούσου

Μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των τηλεπικοινωνιακών τελών

Σημαντική βοήθεια στην εξοικόμηση πόρων για τον κρατικό κορβανά έδωσε ο Μανούσος Βολουδάκης. Μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των τηλεπικοινωνιακών τελών επετεύχθη μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του Δημοσίου που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ μετά από διαπραγμάτευση της αρμόδιας επιτροπής που προεδρεύει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.


Αποχή από την ψηφοφορία αποφάσισε ο ΔΗΣΥ

Να απόσχει από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων αποφάσισε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη του πολιτικού του γραφείου.


Το πόκερ Αναστασιάδη με τους Ρώσους, τα κοιτάσματα και την απειλή μετάδοσης της κρίσης

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Με μέσο πίεσης τον κίνδυνο της μεταφοράς της κρίσης, η Κύπρος προσπαθεί να διαχειριστεί την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις αποφάσεις του Εurogroup. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ούτε σήμερα προτίθεται η Κυβέρνηση να εισάγει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που κυρώνει το σχέδιο διάσωσης.

Οι ηλίθιοι που επικαλούνται την Ισλανδία ξέρουν πόσο κουρεύτηκαν οι ξένες καταθέσεις;

Μιλάνε όλοι οι αφελείς χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται, ενημερωμένοι μόνο από ΣΥΡΙΖΑίικες κορώνες και συνθήματα. Για να μην πουλάνε κουτόχορτο ότι η ΕΕ προσπαθεί μόνο να σώσει τις Τράπεζες ενώ οι μάγκες Ισλανδοί τις κρατικοποίησαν και τιμώρησαν άγρια το ξένο κεφάλαιο, μάθετε ότι:

Στις 7 Οκτωβρίου του 2008 η Οικονομική Εποπτική Αρχή της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι...

O Ρώμας, ο Μαλέλης και γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε

Επανειλημμένα από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα αλλά και από τα φύλλα του "ΕΚ" έχουμε αναφερθεί στην αριστερή πολιτιστική επικυριαρχια που υπάρχει σε αυτή την χώρα. Και αποτελεί έναν από τους λόγους που φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Η αριστερά αμφισβητεί από πλευράς την την εμπλοκή της σε όλο αυτό το μεταπολιτευτικό σύστημα, λέγοντας ότι ποτέ της δεν κυβέρνησε.

Guardian: Νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Με στυλ Τζέιμς Μποντ... οι Έλληνες
Tον περασμένο Οκτώβριο μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε βάθος 40 μέτρων έγινε ξανά γύρω από το ναυάγιο των Αντικυθήρων που οδήγησε μάλιστα στον εντοπισμό νέων αντικειμένων, όπως γράφει η αγγλική εφημερίδα.

Στουρνάρας: Το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο επώδυνη λύση

Με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο, με τον κ. Στουρνάρα να χαρακτηρίζει την φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ως «τη λιγότερο επώδυνη».


Γερμανός οικονομολόγος: Η Κύπρος είναι κόμβος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η Κύπρος δεν έχει θετική εικόνα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της γαλλο-γερμανικής τηλεόρασης ARTE η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο φιλοξένησε συνέντευξη του γερμανού οικονομολόγου Markus Kerber ο οποίος επικαλέστηκε έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών για να ισχυριστεί ότι η Κύπρος είναι κόμβος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Στα ελληνικά το Ευαγγέλιο στην τελετή ενθρόνισης του Φραγκίσκου! (VIDEO)

Στα Ελληνικά κατόπιν επιθυμίας του Φραγκίσκου Α ήταν τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, για τη σημερινή του ενθρόνιση. Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας και ουσιαστικής αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη σε ενθρόνιση Πάπα από το έτος 1051.


Τον έφαγε τον Γκαρσία ο Δώνης... θα έρθει όμως και η σειρά του

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για τη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός θα ανακονώσει την αποχώρησή του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα στις 16:00.

Ποιοι εγκλωβίστηκαν και ποιοι απεγκλωβίστηκαν στο παρά ένα από την Κύπρο

Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες με όνομα βαρύ σαν ιστορία τράβηξε αλλά και ένας μεγάλος όμιλος με ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ τράβηξαν κυριολεκτικά στο παρά ένα τα χρήματα τους από τις κυπριακές τράπεζες.


Ερώτηση Άδωνι για το κόστος της εκπομπής του Βαξεβάνη

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Άδωνη Γεωργιάδη -Κώστα Βαξεβάνη προέκυψε πριν από λίγο, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για το κόστος της εκπομπής του κ.Βαξεβάνη στην ΕΡΤ. Απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, ο κ.Γεωργιάδης επικαλείται...

ΥΠΟΙΚ: Δεν πρόκειται να ενοχλήσουμε τους φοροκλέφτες-Το ΣΔΟΕ δεν θα έχει άμεση πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα

Σε διάψευση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την είδηση πως το ΣΔΟΕ θα έχει άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα από τις 19 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Όλοι ήξερα για το "κούρεμα" εδώ και μήνες! Επίκειται ευρωπαϊκή οδηγία

Του Γιάννη Αγγέλη

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, όταν ρωτάμε πως “περπατάει” η τραπεζική ενοποίηση, μας απαντούν ότι τα βήματα θα είναι αργά αλλά σταθερά. Και πρόσθεταν ότι... μπορεί να μας εκπλήξουν.


Παπαγεωργόπουλος: «Αραγε οι δικαστές μου κοιμούνται;»

Δύσκολες στιγμές φαίνεται πως ζει στη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος με επιστολή που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο κατέγραψε πως περνάει τις ημέρες του στο κελί, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την αγανάκτηση του, ενώ τονίζει με κάθε τρόπο πως είναι αθώος και καταδικάστηκε άδικα.


Ξεκινά η έρευνα για το ξέπλυμα στην Κύπρο

Μέσα στην «καταιγίδα» εξελίξεων για την κυπριακή οικονομία αρχίζει σήμερα η αξιολόγηση του νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.


Στον Σαββίδη εξ' ολοκλήρου η ΣΕΚΑΠ

Στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, καταλήγει το μεγαλύτερο ποσοστό της γνωστής καπνοβιομηχανίας. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να γίνει απόλυτο αφεντικό στη ΣΕΚΑΠ, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της "Ημερησίας":


Η γυναίκα που παντρεύτηκε πέντε αδέλφια: «Κοιμάμαι με ένα διαφορετικό κάθε βράδυ» [εικόνες]

Την πανάρχαια ινδική παράδοση της πολυανδρίας, του να είναι δηλαδή μια γυναίκα παντρεμένη με περισσότερους από έναν άντρες, συνεχίζει η 21χρονη Ράτζο Βέρμα. Μόνο που, στο δικό της χωριό, συνηθίζεται οι άντρες να είναι αδέλφια μεταξύ τους.

Στα 2,5 δισ. οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Κύπρο, είχαν φθάσει τα 6,6 δισ. τον Ιούνιο του '12 μπροστά στο φόβο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Κύπρο είτε σε κυπριακά είτε σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα και θα υποστούν το haircut, σύμφωνα με τις τελικές επιταγές του Eurogroup.

Ποιός είναι ο ρόλος της Ρωσίας στο κούρεμα και την κρίση της Κύπρου


Η Μόσχα δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην επέκταση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της χώρας, ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Reuters.

Αντίθετοι οι Ρώσοι στο «κούρεμα» των καταθέσεών τους


Εφημερίδα «Φιλελεύθερος»: Συνεργάτες του προέδρου της Κύπρου ήξεραν και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει σήμερα η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων» αναφέρει ότι συνεργάτες του Προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και οικονομικοί παράγοντες ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν τις καταθέσεις τους.

Γράφει η εφημερίδα:


Και η Τζούλια με τους "αντιφα" εναντίον του Κατίδη: Ξεφτίλα και ντροπή για την Ελλάδα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τη δική τους γνώμη και θέση απέναντι στον παίκτη της ΑΕΚ, Γιώργο Κατίδη και την χειρονομία του.

Το περιστατικό αυτό που έκανε το γύρο του κόσμου φαίνεται ότι έφτασε και στα αυτιά της Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία...

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε Μανιτάκη

Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η τρόικα.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέστησε την προσοχή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, να ολοκληρώσει άμεσα το σχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.


Handelsblatt: «Ανοσιούργημα η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων»

Την έντονη διαφωνία της για την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων εκφράζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», αναφέροντας ότι η συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζικών ιδρυμάτων, αποτελεί «ανοσιούργημα» για τους οικονομολόγους.


ΤΩΡΑ στην Κύπρο: Εκτός κουρέματος τα ποσά κάτω των 20.000 ευρώ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς με φόντο τις συνεχείς διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο που κατήρτισε τη Κυπριακή κυβέρνηση και το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή της χώρας προβλέπει...

Ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο η Λευκωσία

H κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζει άλλο σχέδιο νόμου για την περίπτωση που δεν περάσει απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, με βάση την απόφαση του Eurogroup, για "κούρεμα" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Η έγκριση του νομοσχεδίου είναι αβέβαιη, αφού είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η οριακή πλειοψηφία των 29 ψήφων. Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προβληματίζεται ιδιαίτερα, γιατί και το συμπολιτευόμενο ΔΗΚΟ θέτει όρους για να δώσει θετική ψήφο.


Όταν η ΑΥΓΗ έβλεπε «σημαντικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης Χριστόφια»

Και μόνο ο τίτλος του άρθρου στην Αυγή της Κυριακής, “η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο Μνημόνιο”, ξενίζει. Ο Σπύρος Λαπατσιώρας ανέλαβε να περισώσει την τιμή του καταξεφτιλισμένου ΑΚΕΛ, του πρώην κομμουνιστικού κόμματος που έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο της Κύπρου, παρουσιάζοντας τα “θετικά” σημεία της συμφωνίας με τη τρόικα.
Αναφέρει π.χ.:

Ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ψυχάρης-Δείτε με ποια φώτο

Υπό το βάρος των σαρωτικών εξελίξεων στην Κύπρο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης βρήκε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την οικονομική του πολιτική, μέσω μιας χαρακτηριστικής φωτογραφίας και του σχολίου « να τα λέμε κι αυτά» στο twitter.

Α! Γι' αυτό έχει καλή επιδερμίδα!! «Τον Πασχάλη τον δέρνει η γυναίκα του πρωί, μεσημέρι και βράδυ»

Τα παρατράγουδα της Eurovision δεν έχουν τέλος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στο διαγωνισμό τραγουδιού είναι στο προσκήνιο και ότι πουν γίνεται θέμα.

Έτσι μια νέα κόντρα ξέσπασε, αυτή τη φορά είναι ανάμεσα σε...

Η ΕΥΔΑΠ μειώνει τα τιμολόγια αλλά δεν θα το ακούσετε και πολύ...

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η ΕΥΔΑΠ προχωρά σε μείωση έως και 5,55 των τιμολογίων νερού για το σύνολο των 2,1 εκατ. οικιακών και βιομηχανικών συνδρομητών της.

Παράλληλα καθιερώνει...

Σόιμπλε: Όποιος έβαλε τα χρήματα του σε χώρες με λιγότερους φόρους, ας αναλάβει τις ευθύνες του

Για άλλη μια φορά ο Σόιμπλε είπε την πικρή αλήθεια που ο Έλληνας δεν έχει συνηθίσει να ακούει από πολιτικούς: «όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Την σύμφωνη γνώμη του με την φορολόγηση των καταθέσεων επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος...

Υπάρχει εναλλακτική στην «τσιγκούνα θεία»;

Κακώς, κάκιστα ίσως, δεν εξαιρέθηκαν εξ αρχής από το «κούρεμα» οι μικροκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών. Και δεν χρειάζεται να μας το πει ο «πολύς» Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος πριν από ένα χρόνο επέμενε άτεγκτα να περιληφθούν στο απείρως πιο καταστροφικό ελληνικό PSI οι Έλληνες μικροομολογιούχοι που και αυτοί αποταμιευτές ήταν, δεν ήταν ούτε επενδυτές, ούτε κερδοσκόποι.


Τον πανικό στις αγορές, που προέβλεπαν οι ξερόλες, δεν είδαμε...

Περιορισμένες απώλειες εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πρόσκαιρες πιέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο για το κούρεμα των καταθέσεων. Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Εθνος» χθες οι επενδυτές στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, του Παρισιού, του Λονδίνου, της Μαδρίτης και του Μιλάνου έδειξαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Κύπρο και προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετοχών.


ΝΔ: Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο εξαπέλυσε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Συγγρού, τονίζεται ότι «ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε:

ΒΙΝΤΕΟ - "Είστε παντελώς ασόβαρος"

[Πόσο βλάκας είναι αυτός ο Μαριάς που φώναζε ότι ο Στουρνάρας παρανόμησε; Λες και ο Στουρνάρας αποφάσισε και όλοι οι άλλοι αναγκάστηκαν τρέμοντας να υποταχθούν στις αποφάσεις τους]

Ανέβηκαν οι τόνοι νωρίτερα στον Antenna μεταξύ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Νότη Μαριά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε ως "ασόβαρο" τον κ. Μαριά, διότι "υποστηρίζετε πως έπρεπε να καταψηφίσει η Ελλάδα την απόφαση για την Κύπρο, την ίδια ώρα που την δεχόταν η Κύπρος".


Και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μεταξύ των καταθετών της Κύπρου

O ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι ανάμεσα στους Αυστραλούς καταθέτες στην Κύπρο και ενδέχεται να χάσουν χρήματα, λόγω του «κουρέματος».

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρώην Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, αλλά...

«Γεμίζουν» τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών

Σε επιφυλακή, προκειμένου να μην λείψουν από τα ATM των κυπριακών τραπεζών χρήματα, βρίσκονται από το πρωί δεκάδες υπάλληλοι της Κύπρου και της CPB bank (θυγατρική της Λαϊκής τράπεζας).


Ο Πάπας Φραγκίσκος ανταποδίδει την υπέρβαση Βαρθολομαίου: Μόνο στα ελληνικά η ανάγνωση του Ευαγγελίου στην ενθρόνιση

Ο “πράσινος Πατριάρχης”, όπως έχει αποκαλέσει ο διεθνής Τύπος τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, λόγω της σημαντικής οικολογικής δράσης την οποία έχει αναπτύξει, έσπασε σήμερα ένα ταμπού αιώνων, καθώς για πρώη φορά μετά το Σχίσμα των δυο Εκκλησίων, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας δίνει το παρών στην τελετή ενθρόνισης του Ποντίφικα, του επικεφαλής δηλαδή της Καθολικής Εκκλησίας.

Σε…

Μερικές απαντήσεις σε ηλίθιους που πανηγυρίζουν για τη μαγκιά της τρόικας

Προσπερνάμε τα πανηγύρια των ηλιθίων για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής να μην κουρευτούν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, λες και αύριο θα ανοίξουν οι τράπεζες ή νοιάζει την τρόικα από που θα βρεθούν τα 6 δις που πρέπει... είναι οι ίδιοι ηλίθιοι που μας έλεγαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες γιατί η τρόικα δεν θα εγκαταλείψει τους τραπεζίτες μπλα μπλα μπλα  και τις προηγούμενες 2 μέρες τα είδαν όλα... Διαβάστε γιατί η τρόικα τους παίζει στα δάκτυλα λοιπόν:

1. Η φορολόγηση μόνο των μεγάλων κεφαλαίων θα σημάνει...

Δήμευση καταθέσεων, ΤΩΡΑ!

Σύντροφοι
Επιτέλους!

Μία νέα ημέρα! Μια νέα εποχή ξημερώνει! Ένας άνεμος επαναστατικής αλλαγής φυσά, έτοιμος να παρασύρει την μπόχα του σάπιου καθεστώτος των ντόπιων και ξένων συμφερόντων! Οι σύντροφοι των Βρυξελλών έκαμαν το πρώτο βήμα σπάζοντας το απόστημα «ταμπού» των αστών και των νοικοκυραίων.


Σκουριές: μια διαφορετική προσέγγιση από μια κάτοικο... πραγματική και όχι διακτινιζόμενη

Μαντεμοχώρια και Ιερισσός... Ένας εργαζόμενος στα μεταλλεία και μια κάτοικος της περιοχής γράφουν στην Athens Voice

Γράφει μια κάτοικος της περιοχής

Είναι η πρώτη φορά που γράφω δημόσια και γι’αυτό θα ήθελα να συγχωρήσετε πιθανή ακαταστασία στο γράψιμό μου, είναι από το τρακ. Θα ήθελα επίσης να συγχωρήσετε την ανωνυμία μου: ζω στην περιοχή και αυτά που θα γράψω για όσα συμβαίνουν σε σχέση με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής ίσως ενοχλήσουν κάποιους. Ας μην στοχοποιηθούν πρόσωπα, η αλήθεια έχει σημασία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής, στην καρδιά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Αυτά πληρώνουν οι Κύπριοι φίλοι μας...

Αντιγράφω από τη σελίδα της Alpha Bank Κύπρου:

Tα ελκυστικά φορολογικά κίνητρα καθώς επίσης και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων καθιστούν την Κύπρο ένα αξιόλογο και διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό κέντρο.

Φορολογικά Κίνητρα:

Παίρνει τηλέφωνο τον Πούτιν ο Αναστασιάδης... άντε να του εξηγήσει ότι το κούρεμα δεν θα είναι φωτογραφικό

Τα ρώσικα κεφάλαια έτοιμα να αποχωρήσουν από την Κύπρο και οι ηλίθιοι πανηγυρίζουν επειδή οι μικροκαταθέτες δεν έχασαν τους τόκους ενός έτους πχ.! Μιλάμε για απόλυτους στόκους που τους παίζει στα δάχτυλα η τρόικα...

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σε λίγο Αναστασιάδης-Πούτιν. Από το που θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες θα κριθούν πολλά.


Το plan B των οικονομολόγων της Κύπρου

Εμπιστευτικό έγγραφο που ετοίμασε ομάδα οικονομολόγων του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, υπό την επίβλεψη του του Στέλιου Πλατή αποτελεί το plan B των οικονομολόγων της χώρας.

Στο έγγραφο, που εξασφάλισε το 24h.com.cy, διατυπώνονται οι άμεσες αλλαγές που πρέπει και απαιτούνται να γίνουν, ούτως ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και να εξισορροπηθεί η κατάσταση.