21 Μαρτίου 2013

Εικόνα καφενείου δίνει η Κύπρος-Eurogroup σε Κύπρο: Αυτό δεν είναι σχέδιο, περιμένουμε κάτι καλύτερο

Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο προσήλθε η Κύπρος στο EUROGROUP, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, με την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούν τις κυπριακές Αρχές να παρουσιάσουν νέο σχέδιο το συντομότερο δυνατόν.


Αυτά είναι τα νομοσχέδια για την εξυγίανση της Λαϊκής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές και το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης

Kατατέθηκαν ήδη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τρία από τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια το πρωί της Παρασκευής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το ένα αφορά την ίδρυση εθνικού ταμείου αλληλεγγύης (ΕΤΑ), το δεύτερο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το τρίτο την εξυγίανση των τραπεζών.

To δείπνο του Ομπάμα με την ...εστεμμένη! (φώτο)


Η Γιτγίς Αϊνό, η οποία είναι η πρώτη μαύρη Μις Ισραήλ και η πρώτη εστεμμένη που προέρχεται από την Αιθιοπία δείπνησε με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα!


Τα βλέπουν οι εγχώριοι κάφροι;;; "Χάος έξω από τα ΑΤΜ στην Κύπρο - Ενταση και καβγάδες στις ατελείωτες ουρές" [βίντεο]

Πρωτοφανείς ουρές έξω από τα ΑΤΜ σχημάτισαν για μια ακόμη μέρα οι Κύπριοι σε μια προσπάθεια να κάνουν ανάληψη μετρητών για να μπορέσουν να έχουν κάποια χρήματα στην τσέπη τους και να ανταπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, εταιρείες και καταστήματα αποφασίζουν να μην δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Παπαδημούλης: "Ο Βγενόπουλος φταίει"... και όχι μόνο (φώτο)

Σίγουρα φταίει ο Βγενόπουλος για το σημερινό χάλι... αλλά δεν είναι ο μόνος... Δείτε ποιος άλλος φταίει:

Γι αυτό δεν έχει έρθει το χρήμα απ' τη Ρωσία... (φώτο)

Δεν βρίσκουν μεγάλη τσάντα:

Ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε λουκάνικα και μπιφτέκια «ΝΙΚΑΣ» και «ΥΦΑΝΤΗΣ»

Δεν έχει τέλος το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη με το αλογίσιο κρέας. Σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, μετά από τη λήψη Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

Τα γατάκια που εξαφανίστηκαν; ΒΙΝΤΕΟ - Ελλείψεις ρευστού και εμπορευμάτων στην Κύπρο

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η έλλειψη ρευστότητας στην καθημερινότητα των Κυπρίων. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστό για να προχωρήσουν σε προμήθειες...

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Αlpha

Reuters: Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Κύπρο

Η Τουρκία πρόκειται να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Τουρκίας. «Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποκλειστικά από την Κύπρο («Νότια Κύπρο» στο πρωτότυπο) δεν θα γίνει αποδεκτή» φέρεται να δήλωσε Τούρκος πολιτικός στο διεθνές πρακτορείο.


ΝΔ σε Τσίπρα: Μη μιλάς εσύ για αντίσταση, που στήριζες το σχέδιο «Ανάν»


Με μια εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση της στην κυπριακή κρίση.


Ανησυχούν με τους Ρώσους οι αμερικάνοι-Reuters: Η Λευκωσία παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια με Ρωσία και ΕΕ

Επικριτικό εμφανίζεται το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του όπου αναλύει την κατάσταση στην Κύπρο και κατηγορεί την ηγεσία της χώρας πως, εμπλέκοντας τη Ρωσία σε μια διένεξημε την Ευρωπαϊκή Ενωση, παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια από τα οποία ενδέχεται να βγει χαμένη.


Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τάσσου... Σε ΑΕροψεκασμένους εξελίσσονται οι απόγονοί του

Μετά τις προχθεσινές παπαριές Λιλλήκα και τις επιστολές με κάτι απίθανους Ρώσους που του έλεγαν ότι θα του δώσουν όσα του λείπουν, ήρθε νέο μπουμπούκι να καταγγείλει τον Αναστασιάδη επειδή δεν πάει ο ίδιος στη Μόσχα!

Σε καταγγελίες σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη προέβη ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κούλιας, με δηλώσεις του έξω από τη βουλή.


Που είναι τα γατάκια που έλεγαν ότι μπλοφάρουν; "Λαϊκή:Βάζει όριο αναλήψεων στα 260 ευρώ"

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη στην Κύπρο, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.


Επιτέλους προεδρεύων κι ο Ζώης


Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α) θα λέγεται το νέο κόμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Τη σύλληψη όλων των προέδρων της ΑΕΚ, ακόμη και του Ντέμη, ζήτησε ο Γρηγόρης Πεπόνης

Τη σύλληψη με αυτόφωρη διαδικασία όλων των προέδρων της ΑΕΚ από το 2004 και μετά ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, για την υπόθεση με τα χρέη της ΠΑΕ στο Δημόσιο.


Λίστα Λαγκάρντ: Όλα τα ονόματα και τα ποσά

[Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησε η προανακριτική φίλησαν όλοι σταυρό ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα... ο ΣΥΡΙΖΑ με την Κωνσταντοπούλου ζήτησαν μάλιστα και τα ονόματα των πρακτικογράφων για να δούν στους φακέλους που έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους Έλληνες, αν είναι σωστοί κομμουνιστές... ]

Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους  έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.

Σαββίδης: «Ο Δώνης έχει τη στήριξή μου»-Γκαρσία: Ποτέ δεν μουζητήθηκε να δω τον Σαββίδη

Την πλήρη συμπαράστασή του στον Γιώργο Δώνη εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης σε επίσημη δήλωσή του την Πέμπτη. «Η κατάσταση με τον Γκαρσία είναι απλή και δεν χρειάζεται να την δραματοποιούμε», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως ο Γκαρσία δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί του, για να απαντήσει ο Πάμπλο ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαββίδη και ακολουθεί η δήλωση Γκαρσία:


Στα πρόθυρα του χάους: Μαινόμενοι υπάλληλοι της Λαϊκής Tράπεζας έξω από τη Βουλή [βίντεο]

[Δεν το συζητάω ότι εδώ σε ανάλογη κατάσταση, θα γινόταν ήδη της πουτάνας από αυτους που θα ζητούσαν επίμονα να μην πάρουμε τη δόση...]

Εκατοντάδες τραπεζοϋπάλληλοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω απο τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Διαμαρτύρονται έντονα για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αναδιάρθρωση της Λαϊκής τράπεζας. Με πανό και συνθήματα διαμαρτύρονται για τις αναμενόμενες απολύσεις τους όπως υποστηρίζουν.

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε!! Το ΣτΕ απέρριψε αίτηση 8 συλλόγων κατά των μεταλλείων της Χαλκιδικής

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση οκτώ Συλλόγων της Χαλκιδικής που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (αφορούν την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ») και καθορίζονταν οι χώροι απόθεσης παλαιών τελμάτων.


Φιλελεύθερος Κύπρου: Η εποχή που ξέραμε έχει τελειώσει, ούτε ο Θεός θα μας σώσει


«Το λέγαμε συχνά, περισσότερο με μια ποιητική διάθεση. Τώρα ξέρουμε πως είναι αλήθεια. Το ζούμε. Η εποχή που ξέραμε έχει τελειώσει. Κι ούτε ο θεός, ούτε κανένας από μηχανής θεός θα μας σώσει. Κάνουμε πως δουλεύουμε, κάνουμε πως συνεχίζουμε τη ζωή μας, αλλά στην πραγματικότητα έχει πατηθεί το pause κι αναμένουμε» γράφει η Χ. Χατζηδημητρίου στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος.


«Αγνοείται» η Βούλα Παπαχρήστου (;)

«Έχουμε χάσει τα ίχνη της εδώ και δυο μήνες» λέει ο προπονητής της

Η 24χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν εδώ και δυο μήνες έχει κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας ακόμη και με τον πιο στενό της συνεργάτη τον προπονητή της Γιώργο Πομάσκι.


Κύπρος: Αυτή είναι η διαφορά του προχθές με το σήμερα (φώτο αφιερωμένες στους εγχώριους ηλίθιους)

Προχθές:

Εικόνα γυφτιάς έξω από το γραφείο Τσίπρα στη Βουλή (φώτο)

Δείτε γιατί χρησιμοποιούν το έπιπλο που είναι έξω από την πόρτα του γραφείου του στη Βουλή:


ΒΙΝΤΕΟ: Λαμποργκίνι εναντίον F-16


Δείτε το συναρπαστικό βίντεο!


Αυτά είναι τα ματωμένα γυαλιά του Τζον Λένον!

Η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο ανέβασε στο Twitter φωτογραφία που απεικονίζουν τα ματωμένα γυαλιά του δολοφονημένου τραγουδιστή των Beatles Τζον Λένον.

Και έγραψε:

Σίγουρα η κυβέρνηση Χριστόφια δε φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση (γράφημα)

Το λένε εξάλλου και τα νούμερα:

Κόλλησε στον 3ο ο Γκαρσία...

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα λέει η παροιμία και στην περίπτωση του Γκαρσία ισχύει 100%. Κόλλησε στον Δώνη ο Ουρουγουανός που είχε φάει άλλους δυο προπονητές πριν από αυτόν...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Γιατί η Ρωσία είπε «Οχι» για βοήθεια και νέο δάνειο στην Κύπρο


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα της Κύπρου "Φιλελεύθερος" ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής θα έχει νέα συνάντηση στις 9 το βράδυ τοπική ώρα (7 ώρα Κύπρου), στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας. Από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα δανείου εκ μέρους της Ρωσίας, αναζητούνται άλλοι τρόποι βοήθειας.

Η κυπριακή πλευρά ελπίζει ακόμα και αντιμετωπίζει τρία πιθανά σενάρια στη Μόσχα:


ΑΨΟΓΟΣ! Μητροπολίτης Καλαβρύτων: "Φτύνουμε κατάμουτρα το ΠΑΜΕ που παραποιεί την ιστορία του '21"

Με κείμενο στο προσωπικό του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, επιτίθεται στους καθηγητές του ΠΑΜΕ που με επιστολή τους σε μαθητές, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για το πως έχει καταγραφεί και διδάσκεται η επανάσταση του 1821.

"Το ΠΑΜΕ αποκαλεί τόν Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα. "Φτύστε τους ωρέ", θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν! Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια", γράφει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση:


Δεξιός, ακροδεξιός, εξτρέμ… ο Ντι Κάνιο και όχι εγώ ;)

Στις συζητήσεις για το Γιώργο Κατίδη και την ανοησία του, ακούστηκε τόσες φορές το όνομα του Πάολο Ντι Κάνιο, που θα νόμιζε κάποιος άσχετος ότι οι δυο υπήρξαν συμπαίκτες: το πιθανότερο είναι ότι ο Κατίδης αγνοεί το Ντι Κάνιο, όπως τόσα και τόσα άλλα.


Ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Από την έρευνα του Εισαγγελέα προέκυψε όχι μόνο ότι υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, αλλά τέθηκαν και σε εφαρμογή!
Ποινική δίωξη για πράξεις εσχάτης προδοσίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης με αφορμή την αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Η εισαγγελική παρέμβαση επιβεβαιώνει πλήρως και δικαιώνει το περιοδικό, το οποίο πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των σκοτεινών σχεδίων εκείνης της περιόδου, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή σήμερα.

Αἱ βλαβεραὶ συνέπειαι τοῦ αὐνανισμοῦ-Πότε είπαμε πληρώνονται οι Κύπριοι υπάλληλοι;

[Δυστυχώς θα την πατήσουν οι Κύπριοι αντί για τους εδώ ηλίθιους που επί 3 χρόνια μας λένε "Δεν υπάρχει περίπτωση! Μλοφάρουν"... να όμως που υπάρχει περίπτωση και έχει ακουμπήσει τους Κύπριους]

Ορατές έχουν αρχίσει να γίνονται οι αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κατανάλωση τις επιχειρήσεις και στις συναλλαγές στην κυπριακή αγορά, εξαιτίας της απόφασης για το κλείσιμο των τραπεζών από το περασμένο Σάββατο έως και αύριο, Παρασκευή.

Πτώση κατά 85% στο έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Μειωμένο έλλειμμα, στα 222 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας τον Ιανουάριο, έναντι ελλείμματος 1,2 δισ. ευρώ που είχε παρουσιάσει τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αντανακλά τη μείωση των ελλειμμάτων του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου εισοδημάτων.


Πέθανε ο Πιέτρο Μενέα

O «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1980 στα 200 μέτρα, Πιέτρο Μενέα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών σε νοσοκομείο της Ρώμης.


Συνελήφθη ο συνεργάτης του Λαυρεντιάδη που απέδρασε από το Αττικό Νοσοκομείο

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Σταύρος Κοκκινάκος, ο οποίος απέδρασε την περασμένη Τρίτη από το Αττικό Νοσοκομείο.


Η μέρα που ο Καραμανλής “ήρθε σαν αστραπή”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η 21η Μαρτίου είναι μια μέρα γεμάτη συμβολισμούς. Εκτός από πλήθος… παγκόσμιων ημερών που γιορτάζονται σήμερα, με πλέον χαρακτηριστική ίσως εκείνη της ποίησης, για όσους διατηρούν εφεδρείες ρομαντισμού μέσα τους, παρά τη δύσκολη και εκκωφαντική καθημερινότητα της κρίσης που ζούμε, είναι και η μέρα που, επισήμως, “μπαίνει η Άνοιξη”.


Μουρίνιο:"Μετά από μένα ο Σάντος!"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον κορυφαίο Πορτογάλο προπονητή εκτός από τον ίδιο φυσικά. "Είναι μεγάλος προπονητής ο Σάντος" είπε χαρακτηριστικά.


Πρόταση για ταμείο αλληλεγγύης - Οι πρώτες δηλώσεις (βίντεο)

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Κύπριο πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι: «Σήμερα στην πολύωρη αυτή συνάντηση λήφθηκαν κάποιες πρώτες αποφάσεις οι οποίες στοχεύουν ακριβώς στο αν αντιμετωπίσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί», σημείωσε ο κ. Ομήρου, ενώ απαντώντας αν το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου περνά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε:

Συμμετοχή στο οικόπεδο 12 πρότειναν οι Κύπριοι και εξετάζει η Ρωσία

Δύο νέα στοιχεία φαίνεται πως μπαίνουν στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία κάνει σκέψεις για συμμετοχή της στο οικόπεδο 12. Παράλληλα, φέρεται διατεθειμένη να μπει ως στρατηγικός επενδυτής σε ημικρατικούς οργανισμούς.


Έξω απ' το ΥΠΟΙΚ οι μαλάκ@ς που πανηγύριζαν το ΟΧΙ προχθές!!

[Απίστευτοι Έλληνες! Προχθες πανηγυριζαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΟΧΙ που ο Αναστασιάδης τους είχε προειδοποιήσει ότι σημαίνει λουκέτο σε τράπεζες και σήμερα κάνουν πορεία προς το ΥΠΟΙΚ!! Να ζητήσουν τι; Να συνεχίσουν οι μαλάκες Ευρωπαίοι να στέλνουν δανεικά; Για να βγούνε μετά "να πούνε να είδατε μπλοφάρανε"; Το έχουμε ξαναπει:

Θα γίνει τελικά κούρεμα καταθέσεων στη Κύπρο. Κλείνει η Λαϊκή

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι συντάχθηκε το καινούργιο σχέδιο, το οποίο φαίνεται τα τυγχάνει και της έγκρισης της τρόικας και θα πάει για ψήφιση (πιθανότατα το απόγευμα) στην κυπριακή Βουλή.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει:


Έρχονται πρόστιμα για τα εμβάσματα εξωτερικού

Περίπου οι μισοί εκδότες των “γκρίζων” εμβασμάτων προς το εξωτερικό αναζητούνται ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν προχώρησαν σε συμπληρωματικές δηλώσεις, ώστε να δικαιολογήσουν τα ποσά.

«Τα Μπολσόι είναι ένας τεράστιος οίκος ανοχής»

Η Anastasia Volochkova, πρώην μπαλαρίνα στα διάσημα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόι, μίλησε σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή για τη συνεργασία της με το ιστορικό θέατρο, αφήνοντας άφωνους όσους την παρακολούθησαν.


EKT: λεφτά μέχρι τη Δευτέρα.... μετά άντε γειά

Το συμβούλιο των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνήλθε σήμερα και αποφάσισε τη διατήρηση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.


Εύβοια: Στην εφορία... άπορος και στην Αλβανία πλούσιος!

Ο 40χρονος είχε βρει και εφάρμοζε τη συνταγή της φοροδιαφυγής - Το ΣΔΟΕ εντόπισε την απάτη και αποκαλύφθηκε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έστειλε στην Αλβανία 50.000€...

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε ένας 40χρονος Αλβανός επαγγελματίας, κάτοικος Χαλκίδας ο οποίος...

Επική φώτο: Να και η απόδειξη ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ρόμπας

[Όταν τον κατηγορήσαμε ότι έγινε ρόμπα το αμφισβήτησε... τώρα τι έχει να πει; :))) (για να δούμε αν διαθέτει ίχνος χιούμορ...)]

Είναι γνωστό ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου αγαπάει το θέατρο και συχνά πηγαίνει σε παραστάσεις. Όμως το ότι και ο ίδιος έχει ανέβει στο θεατρικό σανίδι δεν τον γνωρίζαμε. Το αποκαλύπτει όμως με φωτογραφημένο ντοκουμέντο η Χριστίνα Πολίτη.

Να μη φοβούνται οι Κύπριοι να γυρίσουν στη λίρα... θα τους στηρίξει με δραχμές ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνει κυβέρνηση

[Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή είπαν ΟΧΙ σε μια εφάπαξ εισφορά 6%, αύξηση του φόρου επιχειρήσεων από 10 σε 12,5% και ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών... αυτά ήταν όλα κι όλα τα μέτρα που προβλέπονταν την Κυριακή... τώρα το 62% λέει ΟΧΙ στο ευρώ... το 2008 όμως που είχαν λίρα δεν είναι 2013]

 Για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Κύπρο και τους πολίτες το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, μίλησε στην κυπριακή τηλεόραση ο Αλέξης Αντωνιάδης, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Princeton.


O Πρετεντέρης αφιερώνει στην Κύπρο το ποίημα του Καβάφη «Εν Μεγάλη Ελληνική Αποικία, 200 π.χ.»

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και αντί να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στην Κύπρο ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης αναδημοσιεύει απλώς ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη το οποίο αποτυπώνει επακριβώς την κατάσταση ως να είχε γραφεί πρόσφατα.

Το ποίημα του Καβάφη το οποίο παραθέτει ο Γιάννης Πρετεντέρης στα Νέα:


Χρυσόστομος: Κάναμε μαλακ@α! Έπρεπε να ρωτήσουμε τους Ρώσους τι θέλουν να τους το δώσουμε!-Πόση είναι η περιουσία της εκκλησίας της Κύπρου

"Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η περιουσία της εκκλησίας είναι του λαού, κι αν την χρειάζεται ο λαός είναι όλη στη διάθεσή του", επανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna.

Eίπε ότι μόνο η περιουσία της αρχιεπισκοπής είναι πάνω από...

Προειδοποίησε ο Αναστασιάδης αλλά δεν άκουγε κανείς...

Αν πούμε ΟΧΙ θα καταρρεύσουν οι Τράπεζες είπε στο διάγγελμά του.. και οι Κύπριοι με τους εδώ φωστήρες είπαν ΟΧΙ καμάρωσαν 2 μέρες και τώρα ήρθαν οι "καρποί" της επιλογής τους: Κατέρρευσε ήδη η ΛΑΪΚΗ και έχουμε και συνέχεια. Θυμηθείτε τι είπε ο Αναστασιάδης:

Έλεος ρε παλιοκομμούνια με τις δήθεν λιποθυμίες μαθητών!!

Μετά τη μούφα λιποθυμία της προηγούμενης εβδομάδας στην Πάτρα έρχονται τα κομμούνια της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου να μας πούνε τις ίδιες μαλακί@ς... το ότι λένε μαλακίες φαίνεται και από το ότι οι Ροδίτες κομμουνιστές μας ενημερώνουν και για νεαρό στη Θράκη ενώ δεν ξεχνάνε να βροντοφωνάξουν ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ. Διαβάστε τι παπαριές λένε:


Μεντβέντεφ: Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τους Κυπρίους

Η κυπριακή αντιπροσωπεία «διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικών με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ , σχολιάζοντας τις επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μόσχα.


«Φιλελεύθερος» Κύπρου: Η Μόσχα έκοψε φτερά και ελπίδες

Παγωμένη η Μόσχα έναντι του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να βοηθήσει ώστε να διασωθεί η οικονομία της χώρας. Οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, δεν είχαν επί της ουσίας αποτελέσματα, γράφει με απογοήτευση η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος».


Αγωνιά η Μάνια μήπως και αναλάβει η τρόικα να ξεκαθαρίσει τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει

Ένα σημείωμα με… υπονοούμενα, απευθύνει προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, η εκδότρια της “Ελευθεροτυπίας” Μάνια Τεγόπουλου και δείχνει την αγωνία της μήπως μπει επιτέλους τάξη στις τράπεζες και κληθεί να πληρώσει τα κλεμμένα:


Πρωτοφανές tweet Καμμένου για τις Σουηδέζες την ώρα που όλοι αγωνιούν για την Κύπρο!!!

Τα σχόλια είναι περιττά!!! Ο οίκτος μας σε αυτούς που τον ακολουθούν...

Και ξαφνικά, ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία σήμερα τις τελικές αποφάσεις στην Κύπρο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τουιτάρει μια φράση που παραπέμπει μάλλον σε κακόγουστο ανέκδοτο.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε σήμερα το πρωί

Η πρώτη επιτυχία του ΟΧΙ: “Λουκέτο” στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου μπας και σωθούν οι υπόλοιπες

[Πηγή της Λαϊκής Τράπεζας διέψευσε αργότερα φήμες περί κλεισίματος της τράπεζας ]

Οι δραματικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, οδηγούν σε “λουκέτο” τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί, και αναμένεται όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ να εγκριθεί από τη σημερινή, πρωινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Αποκάλυψη βόμβα!!! Αυτός διαμόρφωσε το ΟΧΙ των Κυπρίων

Έτσι λέει τουλάχιστον ο "καταδρομέας των ειδικών δυνάμεων" με τις 30 μέρες στράτευσης, Κ. Αιβαλιώτης, που δηλώνει ότι έχει συλληφθεί και 3 φορές από Τούρκους (δεν πιστεύω να μην τον βασάνισαν!)! Δείτε λοιπόν ποιος λέει ο Αϊβαλιώτης και πως κατάφερε να διαμορφώσει το ΟΧΙ των Κυπρίων:

"Ο Χριστόφιας διατήρησε την Κύπρο έξω από τη μέγκενη τρόικας - ΔΝΤ" έλεγε ο Αλέξης... κι ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει μέχρι και σε κούρεμα καταθέσεων!!

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη Σόιμπλε ότι ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει από τις 23 Νοεμβρίου του 2012 σε κούρεμα καταθέσεων, αποκρατικοποιήσεις κ.λπ., τα όσα είπε μόλις πριν μια βδομάδα ο Α. Τσίπρας επισκεπτόμενος την Κύπρο και συναντώντας τον κομμουνιστή πρώην Πρόεδρο, μπορούν πλέον να καταχωρηθούν στην κατηγορία "κωμωδία".

Θ4: "Δυο λόγια για τον Πάμπλο Γκαρσία…" (επικό βίντεο)

Διαβάστε την ανακοίνωση της Θύρας 4, με τίτλο "Δύο λόγια για τον Πάμπλο Γκαρσία", για την αποχώρηση του Ουρουγουανού από τον ΠΑΟΚ, η οποία έχει ως εξής:

"Έφτασε η στιγμή οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και του φυσικού ηγέτη της ομάδας στο γήπεδο, του Πάμπλο Γκαρσία, να χωρίσουν. Όπως άλλωστε λέγεται, όλα τα πράγματα στη ζωή – ακόμα και τα πιο ωραία – κάποτε τελειώνουν. Δεν είμαστε ειδικοί αναλυτές ώστε να ερμηνεύσουμε όλα τα γεγονότα, πάντως η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά από την έλευση του μεγαλομετόχου το περασμένο καλοκαίρι, οι καρδιές όλων των ΠΑΟΚτσήδων ράγισαν.

Κομισιόν: Δεχόμαστε εναλλακτική που να μην θίγει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

Το «μπαλάκι» στην Κύπρο πετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να παρουσιάσει μια λύση η οποία εγγυάται ότι το χρέος της θα παραμείνει βιώσιμο.