25 Μαΐου 2013

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (26 Μαίου 2013)

Δείτε τα:

ALCO: Περισσότερο απογοητευμένοι από ΣΥΡΙΖΑ, παρά από κυβέρνηση!

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Alco” για το “Πρώτο Θέμα” αφορά στον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από το έργο της κυβέρνησης, και από την αντίστοιχη πολιτική της αντιπολίτευσης.

Κινδυνεύει να καταστραφεί ο τάφος του Ανδρέα Κάλβου στην Αγγλία

Η ελληνική πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα αδιαφορεί

Ο τάφος του ποιητή Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στο Λάουθ της Αγγλίας στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας της Αγίας Μαργαρίτας πέρασε στα χέρια ιδιώτη αγοραστή.

Στην Αγγλία βρέθηκε ο τάφος του τελευταίου Παλαιολόγου

Σε μια γωνιά ενός ναού απολαμβάνει τον αιώνιο ύπνο του ένας απόγονος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Παλαιολόγο, ανηψιό του τελευταίου αυτοκράτορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου.

Ψάχνουν οστά του Ντέλτσεφ στις Σέρρες οι Σκοπιανοί

Στις Σέρρες ψάχνουν οι Σκοπιανοί, τα υπόλοιπα οστά του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον θεωρούν εθνικό τους ήρωα, αν και Βούλγαρος. o Ντέλτσεφ, δολοφονήθηκε το 1903, στη διάρκεια συμπλοκής με τουρκικά στρατεύματα, στο εγκαταλελειμμένο σήμερα χωριό Καρυές κοντά στην Ορεινή, όπου και ετάφη.

Μαζική μετανάστευση των νέων για να σιτίζονται 40άρηδες και 50άρηδες συνταξιούχοι

Του Άγη Βερούτη

Αν έχετε καταλάβει, τα ταμεία ποτέ δεν είχαν παραπάνω από 1-2 ετών τις εισφορές που εισέπρατταν κάθε χρόνο.

Δύο είναι τα τινά:


Τι είναι το «troll» στο Διαδίκτυο

Μια από τις κλασσικές περιπτώσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο και συνήθως σε social networks και φόρουμ, είναι το λεγόμενο «troll». Η λέξη περιγράφει τον χρήστη ο οποίος με σκοπό να ερεθίσει, να μπερδέψει και να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους υπόλοιπους χρήστες, χρησιμοποιεί επιτηδευμένα προκλητικές, ανόητες ή εκτός θέματος ερωτήσεις θέσεις και απόψεις.

ΝΥΤ: Ποδόσφαιρο, εκεί όπου οι Έλληνες παραδέχονται την Γερμανία

Οι 'Νew Υork Τimes' ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι οι επιτυχίες των Μπάγερν και Ντόρμουντ ικανοποίησαν τους Έλληνες, σε μια χώρα όπου η γερμανική πολιτική έχει αποτύχει.

Είκοσι οδηγοί ταξί συνελήφθησαν για παρέμβαση στα ταξίμετρα... η Μέρκελ τα είχε πειράξει

Είκοσι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους, συνελήφθησαν χθες, μπροστά στον Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, κατά την διάρκεια εξόρμισης για τον έλεγχο ΔΧ ταξί, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Video: Έπεσαν και μερικές ψιλές μεταξύ κάφρων στο Λονδίνο

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου συνεπλάκησαν στο
Λονδίνο. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ βρέθηκαν σε χώρο που είχαν σταθμεύσει τα πούλμαν των οπαδών της Μπάγερν και το κακό δεν άργησε να γίνει. Βέβαια είναι τόσο χαλβάδες οι κάφροι που τους έκαναν καλά μόνο 5 Αστυνομικοί

Ζίζεκ: "Σφάλμα μου αλλά ξεκάθαρα σαρκαστικό το σχόλιο μου για γκουλάγκ"... ωραία! Θα σε στείλουμε στη Γυάρο να λες τα αστεία σου...

[Είμαστε σίγουροι οτι οι αριστεροί θα γελάσουν και με το δικό μας αστείο για τη Γυάρο :))]

«Σφάλμα μου, αλλά ξεκάθαρα σαρκαστικό το σχόλιό μου για τα γκουλάγκ», δηλώνει ο Σλοβέβος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. «Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται.

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος ΝΔ, πτώση ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλη διαφορά

Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων, αφού η ΝΔ αύξησε το ποσοστό της κατά 1,6% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε 0,5%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει...

Δημοσκόπηση Rass: Μπροστά με 2,4% η ΝΔ, στήριξη σε Σαμαρά, σφαλιάρα σε Τσίπρα

Έπειτα από μια μεγάλη περίοδο – ντέρμπι, όπου η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση ανάλογα με τη συγκυρία, τα δεδομένα αλλάζουν σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρίας Rass: H Ν.Δ. καταγράφει καθαρό προβάδισμα 2,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (έναντι μόλις 0,4% τον Ιανουάριο και προβαδίσματος 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο), ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζει σαφή υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, υποχωρώντας ο Φώτης Κουβέλης στη δεύτερη θέση.

ΒΙΝΤΕΟ: Γέρος επιτίθεται σε οδηγό λεωφορείου και προκαλεί ατύχημα... που αλλού; Στην Κίνα

Δείτε το:

Σαμαράς: Ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα με μεράκι και πάθος

«Η αξιοπιστία στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό που απέστειλε στο διήμερο συνέδριο Re-engineering Greece που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Χρυσοχοϊδης και Μπατζελή... κοροϊδεύουν το Γιωργάκη

Καρφιά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έριξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος εμμέσως στην ομάδα των συμβούλων -μεταξύ των οποίων ήταν ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ- που συμβουλευόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Την σκυτάλη από τον κ. Χρυσοχοϊδη πήρε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή η οποία σχολίασε πως «απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος».

Είδαν… UFO να πετάει στο San Diego... Ο Πάνος Καμμένος θα 'τανε (video)

Η… λατρεία των Αμερικανών με τους εξωγήινους είναι πλέον ιστορικών διαστάσεων, όπως και το πλήθος των αναφορών για θεάσεις UFO. Καμία έκπληξη λοιπόν για το νέο περιστατικό που κατεγράφη στο San Diego της Καλιφόρνια, με ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από μια ιστορική κατοικία, που οι περισσότεροι θεωρούν ότι ήταν… διαστημόπλοιο από άλλον πλανήτη.

Από κει δεν πέρασε ακόμα ο Σόιμπλε: Μηνιαίο επίδομα καφέ παίρνουν τα στελέχη της ΕΡΤ

«Επίδομα καφέδων» ύψους 300 ευρώ το μήνα απολαμβάνουν τα στελέχη της ΕΡΤ! Οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο, λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ, για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες στους Ραδιομέγαρο.

«Σκόνη» έγινε το αλεξίσφαιρο του Ειδικού Φρουρού που πυροβολήθηκε στο Παγκράτι [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες από το αλεξίσφαιρο του Ειδικού Φρουρού ο οποίος δέχθηκε πυρά από τον 42χρονο άνδρα ο οποίος είχε διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Βρέθηκε αναρχοάπλυτος που ταύτισε τον Κολοκοτρώνη με τον ισλαμοφασίστα του Λονδίνου

Φυσικά και δε προκαλεί έκπληξη η ταύτιση... είναι διαδεδομένη στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά οι περισσότεροι φοβούνται το κράξιμο, εξ ου και η αναστολή τους να το πούνε δημόσια. Δείτε αυτόν που ξεπέρασε τις αναστολές του:

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Υπέρ Σκοπίων ο Χρυσόγελος στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε.

«Καρφώνει» Χαλαστάνη ο Μαρκογιαννάκης

Το ενδεχόμενο νέας κλήτευσης του πρέσβη Χαλαστάνη, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το έγγραφο που εστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών άφησε ο ανοιχτό ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης,

Βρούτσης: Νέες 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας από το 2014

Εβδομήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εξήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Με το άνοιγμα της νέας προγραμματικής περιόδου, από τη πρώτη Ιανουαρίου 2014, θα ανοίξουν 70.000 θέσεις εργασίας για τους νέους» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Απεμπλοκή στο πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων

Προς λύση οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Αντορ απηύθυνε σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνηση Απασχόλησης της Κομισιόν, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Μοίραζε επιταγές πριν τις εκλογές ο Χριστόφιας

Τους τελευταίους δύο μήνες της θητείας του και στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, μοίρασε περισσότερες από 500 επιταγές ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η Γιάννα "φλερτάρει" με την πολιτική... θα μας λύσει όλα τα προβλήματα

Ένα ουσιαστικά πολιτικό μανιφέστο, με ξεκάθαρα μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η Γιάννα Αγγελοπούλου, αναδεικνύοντας τις φιλοδοξίες της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά...

Σάλος στη Μύκονο: Πασίγνωστη παρουσιάστρια σε βίντεο λεσβιακών οργίων!

Θέμα των ημερών είναι στα στενά σοκάκια της Μυκόνου η συμμετοχή της παρουσιάστριας σε ροζ βίντεο λεσβιακού περιεχομένου...

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το ροζ βίντεο περιλαμβάνει ερωτικές περιπτύξεις της συγκεκριμένης παρουσιάστριας με γνωστή πορνοστάρ και φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου.

Γάτες μιλάμε: Η MI5 ήθελε να στρατολογήσει τον "ταλιμπάν"

Η υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας MI5 είχε επιχειρήσει πριν από περίπου έξι μήνες να στρατολογήσει τον έναν από τους δύο δράστες της δολοφονίας του στρατιώτη στο Λονδίνο, σύμφωνα με δηλώσεις ενός φίλου του στο BBC, ο οποίος μετά τη συνέντευξη συνελήφθη.

Δένδιας για αντιρατσιστικό: Οι ιδέες δεν μπορεί να ποινικοποιηθούν όσο αποκρουστικές κι αν είναι

Την άποψή του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος τονίζει ότι οι ιδέες δεν μπορεί να ποινικοποιηθούν όσο αποκρουστικές κι αν είναι.

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν 51 πολιτικοί! Ποιοι ειναι;

Οι μισοί σχεδόν βουλευτές οπλοφορούν είτε νόμιμα είτε παράνομα. 51 από τους 300 βουλευτές έχουν άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής. Άοπλος ο Μιχαλολιάκος.


Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.

Το «σβήσε-γράψε» στα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, πριν καταλήξει στα αζήτητα

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις διορθώσεις-διαγραφές διατάξεων που αποτυπώνονται στο κείμενο του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο προωθήθηκε αρχικά ως «κατεπείγον» για να καταλήξει μετά από ένα σκληρό ενδοκυβερνητικό μπρα-ντε-φερ, με πρωταγωνιστές το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη και σειρά άλλων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων, στα αζήτητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει τους Γερμανούς – Τι σχέση έχει η αλλαγή αντιμετώπισης με τις επερχόμενες εκλογές

Ο δρόμος από τη σκληρή κριτική, τους βαρείς χαρακτηρισμούς μέχρι την... αποθέωση ήταν μακρύς κι επίπονος. Η ελληνική κυβέρνηση κι ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, εσχάτως έχουν αρχίσει να τυγχάνουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ στη Γερμανία.

Σουηδοί εθνικιστές άρχισαν περιπολίες στους δρόμους της Στοκχόλμης


Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τους ταραξίες που καίνε εδώ και πέντε ημέρες τα πάντα, οι εθνικιστές της Σουηδίας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνουν περιπολίες. Μουσουλμάνοι μετανάστες, κυρίως Σομαλοί, βάζουν συνέχεια φωτιές από το βράδυ της Κυριακής.

Η ιστορία του Ντόρμουντ - Μπάγερν

Οι αριθμοί, οι μεταξύ τους τελικοί στη Γερμανία και οι ευρωπαϊκές συγκρούσεις. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία του ζευγαριού του τελικού του Champions League, Ντόρτμουντ - Μπάγερν, μέσα από στατιστικά στοιχεία, φωτογραφίες και videos.

Ούτε ο Κουβέλης δεν θέλει τον ψήστη της Πάρου

Τον κεντρικό ρόλο που επιθυμεί να έχει στις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται… απαλλοτρίωση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του στα “Νέα”.

Τα σχόλια στο facebook για τη Νατάσα

Ζωηρή συζήτηση -μεταξύ των χρηστών του facebook- από την οποία δεν έλειψαν οι εύστοχες παρατηρήσεις, οι συμβουλές, ούτε όμως και τα αιχμηρά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση της Νατάσας Καραμανλή για τη διπλή μαστεκτομή που πραγματοποίησε η Ατζελίνα Τζολί.

Σκηνοθετημένη η δολοφονία στο Λονδίνο; (εικόνες)

[Όλα να τα περιμένουμε αν και είναι πολύς ο κόσμος που συμμετείχε στη "συνωμοσία"... Πάντως είναι όντως πρωτοφανές και εντυπωσιακό το πόσο ατάραχος ήταν ο κόσμος δίπλα και ειδικα οι γυναίκες που μιλούσαν με τους δράστες]

Δείτε καρέ-καρέ όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυαMία απίστευτη ανάλυση κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία η σκηνή της δολοφονίας στο Λονδίνο ήταν ψεύτικη και σκηνοθετημένη, με τα λάθη της σκηνοθεσίας να αποκαλύπτουν την απάτη.

Η σεξιστική διαφήμιση της Samsung για τη θεωρία της Eξέλιξης που έχει εξοργίσει τους πάντες [βίντεο]

Εντάσεις προκαλεί η νέα διαφήμιση της Samsung για το νέο Evolution Kit που μετατρέπει την τηλεόραση σε «έξυπνη» συσκευή με όλες τις παροχές και internet, καθώς φαίνεται πως έχει εξοργίσει όλες τις πλευρές, άνδρες και γυναίκες, που την αποκαλούν προσβλητική και σεξιστική.

Τα σούπερ βίντεο για τον τελικό του Champions League

Είναι η βραδιά που όλος ο κόσμος περιμένει. Ακόμα κι αν δεν ασχολείται με τα σπορ. Οπως η Ανγκελα Μέρκελ. Οπως και να το κάνουμε, ο τελικός του Champions League αποτελεί παγκόσμιο γεγονός. Λίγο πριν μπούμε στη μέρα του αγώνα και περάσουμε στις αγωνιστικές αναλύσεις και την πλούσια ειδησεογραφία, το iefimerida.gr συγκέντρωσε ορισμένα από τα καλύτερα από τα εκατοντάδες βίντεο που έχουν φτιαχτεί για τον Μπάγερν – Ντόρτμουντ.

Ο Στουρνάρας άνοιξε το «παράθυρο» για συνολική μείωση του ΦΠΑ

«Ρουκέτα» έριξε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, καθώς άφησε ορθάνοικτο το παράθυρο για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, όχι μόνο στο πεδίο της εστίασης, αλλά και σε άλλα προϊόντα.

Επιστρέφει στους αγώνες η Βούλα Παπαχρήστου

Τον περσινό Ιούλιο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του στίβου Βούλα Παπαχρήστου, τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας, έπειτα από ένα tweet που έκανε, σχολιάζοντας τους μετανάστες και τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου.

Η ΠΕΠΤΕΓ αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Αναγκαία η μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής


Του Ανδρέα Σταματόπουλου

Οι εκλογές της ΠΕΠΤΕΓ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων) που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και απαιτείται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων γεωπόνων τεχνολογικής εκπαίδευσης προς ενίσχυση του επιστημονικού μας συλλόγου.