16 Ιουνίου 2013

Τα χάπια του ο Τρίμης που τα κανάλια έπαιξαν ειδήσεις και έγραψαν την ΕΣΗΕΑ στα παπάρια τους-Μόνο οι κομμουνιστικές εφημερίδες επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν αύριο!

Εκνευρισμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ΕΣΗΕΑ, καθώς, παρά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν δελτία ειδήσεων

Το φαγοπότι της ΕΡΤ: Ο Πρόεδρος "εργαζομενων" μάσαγε παράνομα επιδόματα, η παρουσιάστρια αγόραζε μποτάκια κι ο υπάλληλος ήταν φαντάρος

Για το λαμόγιο τον Καλφαγιάννη, τα έχουμε γράψει από μέρες. Να προσθέσουμε ότι κυκλοφορεί ένα χαρτί που λέει οτι αθωώθηκε αλλά δεν το δείχνει ολόκληρο για να κρύψει ότι δεν αθωώθηκε αλλά απλά το κακούργημαά του παραγράφηκε βάσει του πρόσφατου νόμου για αποσυμφόρηση των φυλακών, αφού βέβαια επέστρεψε τα κλεμμένα στην ΕΡΤ... 

Κάλπικα επιδόματα, ανεξέλεγκτες δαπάνες και παράνομοι διορισμοί συνθέτουν τη σαθρή κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΡΤ, με πρωταγωνιστές σε αρκετές περιπτώσεις τους ίδιους τους συνδικαλιστές, που με τη συνεργασία των διοικήσεων προωθούσαν εαυτούς και ημετέρους, γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα.

Γατάκι ο Βέλγος της EBU: Με την έγκρισή του κόπηκε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

Αφού ήρθε εδώ και είδε με τι σούργελα έχει να κάνει και ποιους υποστηρίζει, το ξανασκέφτηκε: τους πούλησε λίγη επανάσταση όσο ήταν εδώ και μόλις έφυγε τους έκοψε το δορυφορικό σήμα

Το παρασκήνιο της χθεσινής διακοπής του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ περιγράφει ο πολεμικός ανταποκριτής της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.

Δείτε τι γράφει ο δημοσιογράφος στην προσωπική του σελίδα panosharitos.com για τη διακοπή του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ:

Τηλέφωνο Σαμαρά-Μέρκελ: Γαμησ@ τους τα πρέκια κι εγώ είμαι εδώ (BINTEO)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε πριν από λίγη ώρα η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως στηρίζει τον πρωθυπουργό και τον σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησης.

Φώτο με ΜΑΤατζήδες ανέβασε η Μενούνος στο instagram

Και το σχόλιό της ήταν: "Δεν είναι η πιο ομορφη Αστυνομία του κόσμου!!". ΔΕίτε τη φώτο με τους ανδρες της μονάδας ΥΜΕΤ (σαν τα ΜΑΤ αλλά χωρίς τόσο βαρύ οπλισμό και δακρυγόνα) :

Αφού θέλετε, ας μιλήσουμε για προπαγάνδα: Ο Φασισμός της Αριστεράς !!! (Video - The Soviet Story)

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει βγει σεργιάνι όλος ο ορυμαγδός της θολοκουλτουριάρας Αριστεράς και καγχάζει για την "Φίμωση" της ΕΡΤ. Κανείς δεν θέλει να μπει στην συζήτηση αν αυτή ήταν η δημόσια τηλεόραση που θέλαμε, και αν τελικά δεν ήταν, να δούμε πως θα φτιάξουμε μια άλλη, καλύτερη.
Στο προαύλιο της ΕΡΤ μαζεμένα γκρουμπούσκουλα φωνάζουν συνθήματα όπως ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.
Πλέον το αριστερό φασισταριό δεν κρύβεται. Βγαίνει να συναντήσει το άλλο του μισό.

Διαβάστε περισσότερα στο logia-starata.blogspot.gr »

ΦΩΤΟ - Στις Σπέτσες ο Κωνσταντίνος

Με αφορμή το 3ο Spetses Classic Yacht Race, o τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βρέθηκε στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Ε, ρίξτε τον ρε γατάκια να τελειώνουμε!!ΔΗΜΑΡ: «Εμπρηστική η ομιλία Σαμαρά, η κυβερνητική συνοχή απειλείται»

«Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική», τονίζει η Αγ. Κωνσταντίνου, σε σχόλιο της για την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο.

Γατάκια ετοιμαστείτε: Προς διάγγελμα Σαμαρά!

[Αντώνη ούτε διαγγέλματα, ούτε εκλογές... δώστους τα κλειδιά να δεις για πότε θα εξαφανιστούν όλοι]

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, για να εξηγήσει τις θέσεις του, και να θέσει επί τάπητος το εθνικό διακύβευμα το οποίο παρουσίασε και σήμερα με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.

Αυτή την ΕΡΤ θέλουν: Η φωτογραφία από την ΕΤ3 που σαρώνει στο διαδίκτυο

Δείτε τη φωτογραφία με τη δημοσιογράφο της ΕΤ3:

Το βίντεο της ΝΔ για το δικό της ραδιόφωνο εναντίον της «παράνομης» ΕΡΤ για να δώσει βήμα στα στελέχη της

Μία «γαλάζια» πρωτοβουλία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα ραδιόφωνο της ΝΔ που έρχεται να δώσει βήμα στα γαλάζια στελέχη και να «χτυπήσει» την «παράνομη» εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ που θυμίζει κανάλι της Βόρειας Κορέας. Η ονομασία του ραδιοφώνου είναι yooradio και έχει ως λογότυπό της μέσα στη λέξη ΟΜΕΡΤΑ το σήμα της ΕΡΤ στα αντίστοιχα γράμματα.

Δείτε τι βίντεο

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Ο Ηλίας Ψινάκης γυμνός σε βάρκα παρέα με τον Φρέντι Μέρκιουρι [εικόνα]

Αναδρομή στο παρελθόν φαίνεται ότι κάνει ο Ηλίας Ψινάκης ο οποίος θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του στο Twitter μια φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα παλιά και συγκεκριμένα από το 1978.

Οι Τούρκοι κατηγορούν ως ψεύτη και προβοκάτορα τον Ελληνα φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη [εικόνα]

Ενας από τους κορυφαίους Ελληνες φωτογράφους, ο Γιάννης Μπεχράκης που έχει βρεθεί στις περισσότερες εμπόλεμες ζώνες ως ανταποκριτής του Reuters μεταφέροντας μοναδικά στιγμιότυπα που είχε απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό, κατηγορείται από τους Τούρκους ως προβοκάτορας.

Το «ελληνικό ρίσκο»

Του Αλέξη Παπαχελά

Είχαμε ακούσει πολλούς πρωθυπουργούς εδώ και αρκετά χρόνια να δηλώνουν έτοιμοι να κλείσουν έναν «προβληματικό» δημόσιο οργανισμό. Από την «Ολυμπιακή», που υποτίθεται ότι θα έκλεινε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 ο κ. Κ. Καραμανλής, έως τον ΟΣΕ, που συζητούσε να κλείσει ο κ. Γ. Παπανδρέου, είχαμε χορτάσει από σχετικές... προθέσεις. Ο κ. Σαμαράς το έπραξε, δείχνοντας πολιτικό θάρρος. Δυστυχώς, ένα μέρος του επιτελείου του το χειρίσθηκε με αφελή ερασιτεχνισμό και ακύρωσε εν μέρει τα όποια πολιτικά οφέλη θα μπορούσε να φέρει αυτή η κίνηση. Ο,τι έγινε, έγινε όμως.

Να παρέμβει εισαγγελέας στην ΕΡΤ ζητά η Φ. Πιπιλή

«Το μαύρο θα φύγει γιατί η ΕΡΤ θα ξανανοίξει όπως πρέπει. Το μαύρο φίδι όμως θα μείνει πολύ όσο θα χρειαστεί «terminator», όπως την αποκαλούν, Εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου, η οποία εγκαταστάθηκε στην πρώην ΕΡΤ για διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων.

O Καρακούσης αποκαλύπτει στο Twitter τις προθέσεις Σαμαρά

Τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης, με σχετικές αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Τα Αυγά, η Ομελέτα και η Ιστορία

Απόστολος Δοξιάδης

Η φράση στο χθεσινό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά, «ομελέτα δε γίνεται, χωρίς να σπάσεις αυγά,» είναι μια σαφής ηγετική πολιτική αφήγηση. Παρουσιάζει κάτι καινούργιο στην πολιτική μας ζωή: έναν ηγέτη που εισηγείται μεταρρυθμιστική πολιτική, έχοντας δώσει προηγουμένως σοβαρό δείγμα ότι την εννοεί. Γιατί η κοινότυπη φράση από μόνη της δε λέει απολύτως τίποτε. Θα μπορούσε να είναι μια συνηθισμένη, μεγαλόστομη αρλούμπα. Αποκτά όμως τεράστια σημασία, εν προκειμένω, γιατί στηρίζεται σε μια πράξη που έχει προηγηθεί, δίνοντας υλικό αντίκρυσμα στα λόγια: το κλείσιμο της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης ραδιοτηλεόρασής μας, ως απαραίτητο προοίμιο στη δημιουργία μιας καινούργιας, υγιούς. Το αν ήταν σωστό ή απαραίτητο να γίνει έτσι όπως έγινε, ή όχι, είναι άλλο θέμα.

Σχολιάζοντας εδώ την αφήγηση, μένω μόνο στο ότι έγινε. Γιατί η αφήγηση ενός ηγέτη δεν αρκεί να είναι ωραία ή έξυπνη ή χαριτωμένη ή ό,τι άλλο. Για να είναι έγκυρη είναι απαραίτητο ο ηγέτης να την εννοεί και να το δείχνει, οπότε, εν προκειμένω, μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς εννοεί τη φράση του γιατί ανέλαβε ήδη το κόστος της με μια πράξη υψηλού πολιτικού ρίσκου: έσπασε αυγά. Απομένει τώρα να δούμε και τη συνέχεια. Γιατί να σπάσεις τα αυγά είναι όντως απαραίτητο. Αλλά μετά πρέπει να φτιάξεις και την ομελέτα.

Μια ηγετική αφήγηση είναι μια πρόταση για το πώς πρέπει μια χώρα να προχωρήσει από το παρελθόν στο μέλλον. Η λέξη «αφήγηση» μπλέκει δικαιολογημένα κάποιους όταν χρησιμοποιείται στην πολιτική, καθώς ακούγοντάς τη σκέφτονται συνήθως μια ιστορία με πολλούς χαρακτήρες, σύνθετες καταστάσεις, αλλεπάλληλες δραματικές ανατροπές, κάτι σαν μυθιστόρημα ή σίριαλ, ας πούμε. Όμως τίποτε από αυτά δε χρειάζεται στην αφήγηση ενός ηγέτη, που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σα κλειδί που ανοίγει το μέλλον.

Οι μεγάλες ηγετικές αφηγήσεις εκφράζονται κατά κανόνα σε λίγες φράσεις. Ετσι, για παράδειγμα, συμπυκνωνόνταν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στις ομιλίες του Τσόρτσιλ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πιο φημισμένη διατύπωση της ηγετικής του αφήγησης είχε τέσσερις μόνο λέξεις: «Δε θα παραδοθούμε ποτέ.» Αυτές όμως τα έλεγαν όλα, και τούτο γιατί εκφωνήθηκαν σε μια δεδομένη ιστορική στιγμή, από κάποιον που ήξερε ότι μιλάει σε ένα κοινό που καταλάβαινε ακριβώς τι εννοούσε. «Δε θα παραδοθούμε ποτέ,» έλεγε ο Τσόρτσιλ, κι οι Βρετανοί άκουγαν: «Εμείς, με την ένδοξη ιστορία, με τις μάχες μας για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δε θα δεχτούμε την τυραννία του Χίτλερ, θα του αντισταθούμε, πολεμώντας τον μέχρι τέλους.» Η φράση έλεγε όσα ακριβώς χρειαζόταν για να τον καταλάβει το κοινό του. Επιπλέον, ο ηγέτης πίστευε στην αφήγησή του. Αυτό, το έδειχναν οι πράξεις του, καθώς την ίδια στιγμή που μιλούσε ετοίμαζε την άμυνα της Βρετανίας, εκείνη όπου «ποτέ ξανά τόσο πολλοί δεν όφειλαν τόσο πολλά σε τόσο λίγους», δηλαδή στους ανδρείους νεαρούς πιλότους της ΡΑΦ. Αν, αντίθετα, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του, ο Τσόρτσιλ έκανε διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ, η ομιλία θα ήταν κούφια λόγια.

Η αποτελεσματική αφήγηση ενός ηγέτη αναφέρεται στο παρελθόν και οραματίζεται το μέλλον, όπου θέλει να οδηγήσει τη χώρα του. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία όμως είναι το παρόν. Γιατί ο ηγέτης δεν είναι ούτε ιστορικός, ούτε μελλοντολόγος. Είναι άνθρωπος της δράσης, που εξελίσσεται πάντα στο τώρα. Βέβαια οι ηγέτες που δρουν μόνο στο παρόν, χωρίς να κατανοούν τι συνέβη πρωτύτερα και χωρίς να οραματίζονται πού θέλουν να πάνε, είναι απλοί καρεκλοκένταυροι της εξουσίας—είναι ηγέτες χωρίς αφήγηση. Άλλοι πάλι, που βάζουν το παρόν πάνω από όλα, και λειτουργούν με βάση την πρωινή δημοσκόπηση και τη νυκτερινή συνέντευξη, είναι απλοί καιροσκόποι—που αλλάζουν συνέχεια αφηγήσεις.

Οι μεγάλοι ηγέτες προτείνουν και υποστηρίζουν μια σταθερή αφήγηση. Αυτοί που μένουν, αυτοί που γράφουν Ιστορία, ένας Λίνκολν, ένας Τσόρτσιλ, ένας Ντε Γκολ, είναι αυτοί που είχαν αφηγήσεις που ερμήνευαν το χθες της χώρας τους, για να το μετασχηματίσουν στο αύριο μέσα από το όραμά τους, με τη θεληματική δράση. Η Ιστορία τους ονόμασε μεγάλους όχι επειδή είχαν αφηγήσεις, ούτε επειδή οι αφηγήσεις ήταν οραματικές, αλλά επειδή, επιπλέον, τις εφάρμοσαν. Και αναφέρω αυτούς τους τρεις, κι όχι έναν Ναπολέοντα, έναν Λένιν, ή έναν Χίτλερ, που επίσης είχαν ισχυρές αφηγήσεις που εφάρμοσαν, γιατί πιστεύω στη φιλελεύθερη δημοκρατία, και στους ηγέτες που επιβάλλονται μέσα από το λόγο και τις εκλογές, όχι με τη βία και το αίμα.

Για να ξεχωρίσει ένας ηγέτης, για το καλό, η αφήγησή του πρέπει να έχει τρία στοιχεία: Το πρώτο είναι να βοηθάει τον τόπο του να λύσει τα προβλήματα του και να πορευτεί σε ένα καλύτερο μέλλον—αν είναι αναποτελεσματική ή αδιάφορη θα περάσει απαρατήρητη, ή απλώς θα αποτύχει. Το δεύτερο είναι να είναι αντιληπτή από τον κόσμο, ώστε να πείσει τον κόσμο να δώσει στον ηγέτη την εξουσία να την κάνει πράξη—χωρίς εξουσία, ένας ηγέτης παραμένει απλός οραματιστής, ένας κομματάρχης με ωραίες ιδέες. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι να θέλει ο ηγέτης να την εφαρμόσει στην πράξη, με επιμονή και συνέπεια. Χωρίς επιμονή, θα αποτύχει. Χωρίς συνέπεια, η αφήγηση θα χάσει τον ειρμό και το νόημα της, θα γίνει παρωδία του εαυτού της, μια τρύπα στο νερό.

Το τελευταίο στοιχείο, η συνέπεια, είναι τόσο σημαντικό σε μια ηγετική αφήγηση, όσο και σε μια μαθηματική θεωρία. Μια μαθηματική θεωρία με αντιφάσεις καταρρέει. Μια ηγετική αφήγηση που είναι ασυνεπής, ή εσωτερικά με τον εαυτό της, ή κυρίως με τις πράξεις του ηγέτη, αυτο-ακυρώνεται. Φυσικά, μπορεί κανείς να αντιτάξει ότι η ζωή περιέχει εγγενείς αντιφάσεις, όπως άλλωστε δείχνουν οι μεγάλες έντεχνες αφηγήσεις, μια αρχαία τραγωδία, ένα κλασικό μυθιστόρημα, μια σπουδαία ταινία. Αυτό είναι αλήθεια, και οι ηγέτες συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν απρόσμενες συνθήκες, βάσει των οποίων πρέπει να προσαρμόσουν τις αφηγήσεις τους. Οι μικροί ελιγμοί ή τακτικισμοί, είναι ενίοτε απαραίτητοι. Αλλά η εγκατάλειψη της κύριας αφήγησης έχει πάντα μοιραίες συνέπειες για τον ηγέτη. Γιατί ο μεγάλος ηγέτης δεν είναι μυθιστοριογράφος, ώστε να αποδίδει το πολυσύνθετο της πραγματικότητας, αλλά πλάστης του μέλλοντος. Δεν κινείται από τα γεγονότα αλλά τα κινεί—γι’ αυτό είναι ηγέτης και όχι οπαδός. Η ηγετική αφήγηση, πάλι όπως τα μαθηματικά, είναι το αξίωμα, η αταλάντευτη αρχή. Όποιες και να είναι οι αντιξοότητες της ζωής, μόνο ακολουθώντας την αφήγησή του με συνέπεια μπορεί ο ηγέτης να φτάσει στο αποτέλεσμα, να αποδείξει το σωστό, το δίκιο του. Το αν θα πετύχει τελικά δεν είναι βέβαια απόλυτα στα χέρια του, καθώς το απρόβλεπτο, το μοιραίο, το τυχαίο, ενυπάρχουν στα ανθρώπινα και ο ηγέτης δε μπορεί όλα να τα προβλέψει. Μπορεί όμως, και πρέπει, να κάνει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί. Αν είναι μαζί του κι οι θεοί—για να το πω ποιητικά—θα πετύχει. Αλλιώς τουλάχιστον θα πέσει σωστά, γενναία, σαν άξιος του οράματός του. Και θα αφήσει ένα μάθημα, ένα παράδειγμα.

Όλες αυτές οι σκέψεις, που με απασχολούν καθημερινά στη δουλειά μου, ως συγγραφέα, αλλά και ανθρώπου που σκέφτεται πολύ για τη δύναμη της αφήγησης ως εργαλείου ερμηνείας του κόσμου, μου τις ξανάφερε στο νου η πράξη του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Όταν την πρωτάκουσα δε την πίστεψα. «Δε γίνονται τέτοια στην Ελλάδα,» είπα, δηλαδή δεν υπάρχουν ηγέτες με τέτοια θεληματικότητα. Λίγες ώρες αργότερα, όταν είδα το περιβόητο «μαύρο» στο δέκτη, είπα «για να δούμε πόσο θα κρατήσει,» πάλι ασυνήθιστος σε ισχυρές και συνεπείς αφηγήσεις από τους πολιτικούς. Τις επόμενες μέρες, οι αμφιβολίες μου αυξήθηκαν, όταν είδα κάποιες αμφιταλαντεύσεις, καθώς και το ξαφνικό ξεθάρρεμα των χειρότερων στοιχείων των συγκυβερνώντων κομμάτων, που άρχισαν να κολακεύουν το παλιό τους κοινό, τις συντεχνίες, προτείνοντας ως «προοδευτικό» το να μην αλλάξει τίποτε! Βλέποντας όμως ότι ο Σαμαράς δεν υποχωρεί, και κυρίως διαβάζοντας το χθεσινό άρθρο του, όπου η αφήγηση που υλοποίησε η δράση του δηλώνεται ξεκάθαρα, άρχισα να πιστεύω ότι εννοεί αυτά που κάνει, και κάνει αυτό που εννοεί. Το αρχικό κόστος της πράξης το ανέλαβε. Αν ακολουθήσει την αφήγησή του με επιμονή και συνέπεια, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στην Ιστορία για σημαντικός ηγέτης.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, για να προχωρήσουν σωστά πρέπει να καταλάβουν τη λογική των ηγετικών αφηγήσεων, και να πάψουν να αυτοσχεδιάζουν βάσει φθαρμένων προτύπων. Ούτε η νεκρανάσταση του συντεχνιασμού, ούτε οι ξεπερασμένες συνταγές θα τους σώσουν. Το να ζητάνε ουσιαστικά να γυρίσουν τα πράγματα στο παλιό κακό παρελθόν, τους ξαναγυρίζει κι αυτούς στο χειρότερο εαυτό τους, που θα έπρεπε να ξέρουν τι τους κόστισε. Άσε που σε αυτό το παιχνίδι είναι πλέον ικανότερος ο ΣΥΡΙΖΑ: οπισθοδρομεί πολύ πιο γρήγορα, πιο φωνακλάδικα, πιο λαϊκίστικα. Αν θέλουν οι δυο μικροί κυβερνητικοί εταίροι να κερδίσουν από τη νέα εξέλιξη, πρέπει να ορίσουν ταχύτατα μια νέα αφήγηση, ηγετών που τολμούν πραγματικά. Και πρώτα πρώτα να ενωθούν—ο χώρος της προόδου χωράει τώρα το πολύ δυο αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις, όχι τρεις. Ο Σαμαράς έσπασε τα αυγά—αυτή είναι η δική του αφήγηση, αποτελεσματική εφόσον δεν κάνει πίσω. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αντί να προσπαθούν να ξανακολλήσουν τα τσόφλια, και να λερώνονται άσκοπα, μπορούν να συμπληρώσουν την αφήγηση του Σαμαρά με τη δική τους. Αν θέλουν να είναι γνήσιοι, προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, ας συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή ομελέτα: ας πιέσουν να φτιαχτεί ένας κατά το δυνατόν καλύτερος καινούργιος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ακομμάτιστος, ποιοτικός, νοικοκυρεμένος. Αντί να παραλληλίζουν, κάποιοι, βλακωδώς, το κλείσιμο της ΕΡΤ με το κλείσιμο του BBC, ας συμβάλλουν να φτιαχτεί ένας φορέας σαν το BBC. Αυτόν κανείς ποτέ δε θα τολμήσει να τον κλείσει.

Τα κόμματα των άκρων, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, προτείνουν στην κοινωνία αφηγήσεις μελοδραματικές, υστερικές, γεμάτες βουή και σαματά, αφηγήσεις ψεύτικες, σκέτες ουτοπίες, πασπαλισμένες ασυναρτησίες για να πείσουν τους αφελείς και τους απελπισμένους. Είναι αφηγήσεις που δεν υλοποιούνται, γιατί είναι εσωτερικά αντιφατικές, όπως ή άρνηση του δανεισμού με ταυτόχρονη αύξηση των κρατικών δαπανών, ή η αύξηση της παραγωγικότητας μέσω του δυναμώματος των συντεχνιών—τρέχα γύρευε! Αν ποτέ, για κακή μας τύχη, βρεθούν στην εξουσία, απλούστατα θα τις πετάξουν στα σκουπίδια και θα ακολουθήσουν τις αφηγήσεις που πάντα εφάρμοσαν στην Ιστορία οι όμοιοί τους: τις αφηγήσεις της βίας και του αίματος.

Εναπόκειται στα κόμματα που πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία να προτείνουν και να στηρίξουν σωστές αφηγήσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι σε ένα δρόμο. Ας ακολουθήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως δημιουργικοί και συνεπείς αφηγητές, όχι πιθηκίζοντας τους παλιούς κακούς εαυτούς τους. Αν το κάνουν, συνεργαζόμενοι, θα είναι όλοι κερδισμένοι. Αν δεν κάνουν, και η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στη μεταρρυθμιστική της αφήγηση, τα δυο μικρότερα κόμματα θα συνθλιβούν, κάνοντας όμως πολύ κακό και στον τόπο, που έχει μεγάλη ανάγκη μια ενωμένη, ισχυρή, κεντροαριστερή μεταρρυθμιστική παράταξη.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=25291

Αλβανοί Σκοπίων: Ονομασία «Β.Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία» αποδεκτή

Ο αρχηγός του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, εξήγησε γιατί ανέλαβε διπλωματική επίθεση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σήμερα στη Γερμανία.

"Όλοι διόριζαν τους δικούς τους στην ΕΡΤ"... Όλοι; Δεν Νομίζω Τάκη....

Στις 23-02-2010 διενεργήθηκαν, στη Θεσσαλονίκη από την Εφορευτική Επιτροπή, που όρισε το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.ΡΤ., οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3.

Σε σύνολο 494 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 429 δημοσιογράφοι. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Διαβάστε περισσότερα στο logia-starata.blogspot.gr»

Αποκάλυψη ΣΟΚ από τον Πάνο Καμμένο!! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι προφητεία είχε κάνει ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ για τον Πάνο Καμμένο όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες στο twitter:

Η επιτομή της ξανθιάς: Πάντως ένα θεματάκι με τις φώτο, το έχει η Δούρου

Εκτός αν ο πόνος που της μοίρασε ο έγκριτος είναι αξεπέραστος και της έχει θολώσει το μυαλό. Δείτε πάλι τι φώτο ανέβασε:

Εγώ πάντως αν ήμουν δημοσιογράφος-εκφωνητής μέσα στην ΕΡΤ, θα ανησυχούσα (ΦΩΤΟ)

Θα ανησυχούσα γιατί όπως σε όλες τις επαναστάσεις, έρχεται κάποια στιγμή το σημείο που οι σύντροφοι διαφωνούν για τη συνέχεια του "αγώνα" και κάποιοι εξαφανίζονται μυστηριωδώς... Στο παράδειγμά σας ας πούμε, μπορεί αυτοί του προαυλίου να μπούνε μέσα...

Aν δεν σπάσεις αβγά δεν γίνεται δουλεία!

Θέμος Αναστασιάδης ή παχύδερμο

Ειλικρινά, το πώς έγιναν όλα μπάχαλο με την ΕΡΤ ακόμη δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ που έχω πολύπλευρη εξειδίκευση στον τομέα αυτό. Ακόμη και να ήταν βεβιασμένη ή και λανθασμένη η απόφαση για άμεσο μεν, προσωρινό δε κλείσιμο, ποιοι και γιατί με τέτοια ευκολία έδωσαν στο πρόβλημα τέτοιες διαστάσεις, ώστε να απειλείται ξαφνικά η επιβίωση της κυβέρνησης; Αντε έτσι, σαν να βαράμε «στον γάμο του καραγκιόζη», ο ένας θέτει βέτο, ο άλλος θέμα εμπιστοσύνης, και ο τρίτος θεμελιακά ζητήματα ηθικής τάξης για την ΕΡΤ; Μπορούν και συμφωνούν δηλαδή για πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως το πώς μειώθηκαν «κόψε από δω-πάρε από κει» οι μισθοί παντού σε όλο το Δημόσιο κατά 30%, και δεν συμφωνούν για το πώς θα εξυγιανθεί η Αγία Παρασκευή;

Βράχος ο Σαμαράς για ΕΡΤ: Όσοι έτρεξαν να την υπερασπιστούν, θα το μετανιώσουν - «Κάρφωσε» Βενιζέλο – Κουβέλη: «Μαζί υπογράψαμε τις απολύσεις στο δημόσιο»

- Αμετακίνητος στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός
- «Απαξιωμένη η ΕΡΤ, το έλεγαν όλοι» είπε
- Αιχμές κατά Βενιζέλου και Κουβέλη: Όλοι μαζί υπογράψαμε να περικοπούν 2.000 θέσεις στο δημόσιο μέχρι τέλος Ιουνίου
- «Κανείς δε θέλει πρόωρες εκλογές – Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων»

Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μην ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ναύπλιο. Μια ομιλία που είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, παρόλο που είπε πως δεν θέλει εκλογές και πως το δίλημμα δεν είναι ποιος θα πάει τη χώρα σε εκλογές αλλά «ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων».

Κουμουτσάκος: Μήπως να κάνουν λίγο κράτει ο Ερντογάν και ο κόσμος στην Ταξίμ, μέχρι να αλλάξει απόφαση η ΕΣΗΕΑ;

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζει με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την απεργία της ΕΣΗΕΑ.

Παπαθανασίου (αργά τα θυμήθηκε): Ο μάγειρας εκπομπής της ΕΤ1 έδινε 300 ευρώ τη μέρα για λαχανικά!

Λίγο αργά το θυμήθηκες φίλε... όταν εσύ έπαιρνες τα 70.000 το χρόνο δεν μίλαγες παρότι και τότε ο μάγειρας έπαιρνε 300 ευρώ

Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Φάνης Παπαθανασίου κατά την διάρκεια της εκπομπής των εργαζομένων στην δημόσια τηλεόραση μέσω διαδικτύου αναφέρθηκε στις απίστευτες σπατάλες που έκαναν οι εξωτερικές παραγωγές στη δημόσια τηλεόραση.

Κυκλοφορεί η απεργιακή εφημερίδα ''Αδέσμευτη Γνώμη''... ξέρετε με δηλώσεις Ανταρσυα, αναρχικών κ.λπ

Οι αλλες εφημερίδες είναι "απεργοσπαστικές" ενώ η κομμουνιστική είναι "απεργιακό φύλλο"

Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια την Κυριακή επανακυκλοφορεί η εφημερίδα ''Αδέσμευτη Γνώμη'' από την ΕΣΗΕΑ με στόχο να καταδείξει πως η σύγκρουση με την κυβέρνηση δεν αφορά μόνο εργασιακά θέματα αλλά την ίδια τη Δημοκρατία.

Πιπιλή κατά ΕΣΗΕΑ στο Twitter

Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος στο επάγγελμα Φωτεινή Πιπιλή, ξέσπασε κατά της ΕΣΗΕΑ στο Twitter, για τη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων στην πρόσφατη κρίση με το θέμα της ΕΡΤ.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Βαξεβάνης δεν τολμά να πατήσει στην ΕΡΤ; Ιδού ο λόγος που αν τον δουν θα τον πάρουν στο κυνήγι

Δείτε την ανακοίνωση ΠοσπΕΡΤ (etekt.gr) με υπογραφή Kαλφαγιάννη κατά του παραγωγού, Κώστα Μωραϊτη ο οποίος κατά σύμπτωση είναι και μέτοχος της εταιρίας παραγωγής της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη. Τον ρωτάνε (etekt.org) αν έχει δηλώσει τους έλληνες υπαλλήλους που χρησιμοποιεί για ξένη παραγωγή και...

«Ευτυχώς που είναι τηλεόραση. Αν ήταν νοσοκομείο, την εγχείρηση θα την έκανε ο θυρωρός...»

Χριστίνα Ταχιάου

Το πρόγραμμα του Σαββάτου του τρίτου καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης ήταν άκρως ενημερωτικό. Είχε και ρεπορτάζ από την κατάληψη της Σχολής Κινηματογράφου για την ΕΡΤ, και το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης (sic), και αντιρατσιστικό και μεταναστευτικό κίνημα (sic), και το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, και τον αγώνα ενάντια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας, και το Κίνημα των Σκουριών (sic), και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Οι πλατείες της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας (sic)» κι επικοινωνία με πλατεία Ταχρίρ-Ταξίμ.
Επειδή καλή είναι η πλάκα αλλά δε φτάνει για να γίνει επανάσταση, ας πούμε και δυο λόγια για το πώς αποφασίζεται αυτό το «πρόγραμμα».

Προσπαθεί η Αλ Σαλέχ να δικαιολογήσει τον Μπένυ... αλλά έπεσε πάνω στον Άδωνι... οπότε κλαύτα

Διάλογος εκτενής στο twitter, μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ. Περί «λάθους του Σαμαρά», περί του ότι «δεν εκβιάζεται ο Βενιζέλος», περί «πανικού», «γελοιοτήτων» και «τζάμπα μαγκιάς».

Show! To κορυφαίο σύνθημα της Gay παρέλασης της Θεσσαλονίκης !!!

Δεν θα μπορούσαν φυσικά οι ομοφυλόφιλοι να μην εκπέμψουν το πολιτικό τους μήνυμα. Τρία πράγματα ζήτησε το πλήθος που παρέλασε, να μείνουν ανοιχτά. Δείτε ποιά στο πανό :

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Θα θελα να μπει φυλακή το ΑΥΡΙΑΝΗκό σκυλολόι, οι Κουρήδες, Τόμπρηδες, Διακογιάννηδες κ.λπ

Μη μας ζαλίζουν τον έρωτα οι ΠΑΣΟΚοι με την ΕΡΤ του Χατζηδάκη γιατί ο ίδιος τους είχε περιποιηθεί:

Σε λειτουργία το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ

«Ενημερώνουμε ότι από σήμερα λειτουργεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ “yooradio” (ακούστε το ζωντανά στην εφαρμογή δεξιά στη σελίδα μας), το οποίο έχει καθημερινό ζωντανό πρόγραμμα. Επιτέλους, θα ακούγεται η αλήθεια για την ΕΡΤ. Η ομερτά των συνδικαλιστών της δημοσιογραφίας δεν θα περάσει.

Απίστευτο ξύλο, χημικά, νερό και βίαιη εκκαθάριση της πλατείας Ταξίμ από Ερντογάν (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σκηνικό πολέμου θυμίζει η Κωνσταντινούπολη για ακόμη μια νύχτα, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, έκανε πράξη τις απειλές του και έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας για νέα βίαιη εκκένωση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί.Χημικά, δακρυγόνα, τόνοι νερού συνθέτουν την εικόνα της Πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν έως και μάχες σώμα με σώμα με την αστυνομία σε μια προσπάθεια των διαδηλωτών να αντισταθούν στη βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι αρχές το βράδυ του Σαββάτου.

Μας είχαν καταλάβει όλοι εδώ και χρόνια: Μέχρι και η Σκλεναρίκοβα έχει φεσώσει το Ελληνικό Δημόσιο-Δείτε που χρωστάει

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια δεν άφησε ανεπηρέαστους ακόμη και τις πιο λαμπερές προσωπικότητες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, όπως η εκρηκτική Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.