13 Ιουλίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (14 Ιουλίου 2013)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων:

Και επισήμως μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισαν "όχι" στην έξοδο από την ευρωζώνη και στην μονομερή καταγγελία του Μνημονίου

Και επίσήμως ενιαίο και μνημονιακό κόμμα είναι από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε όλες τις "ριζοσπαστικές" προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, εκφωνώντας ένα ηχηρό "οχι" στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη καθώς και οιοδήποτε ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.

Σαμαράς: Δεν έχει νέα μέτρα. Προτεραιότητα μου τώρα το 1,5 εκ. ανέργων

«Σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

ΦΩΤΟ: Ξεχάστη την αυτή... δήλωσε λεσβία....

Την σχέση που διατηρεί με την συναθλητριά της, Λίλι Μαεστρίνι, αποκάλυψε μέσω διαδικτύου η 31χρονη χάλκινη Ολυμπιονίκης Λαρίσα Φράνκα.

ΦΩΤΟ: Η αυριανή προσφορά της Αυγής!

Δείτε ποια θα είναι η αυριανή προσφορά της εφημερίδας ΑΥΓΗ, σύμφωνα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη:

Η ΑΥΓΗ διαμαρτύρεται επειδή απαγορεύθηκε στον Σακκα να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους τρομοκράτες...

Πως θα μπορέσουν τα παιδιά να συνεννοηθούν;; Μη γίνει και κανα ατύχημα και άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ της Αυγής (γράφει η Ε. Λαζαρίδου) που κάνει μια σύνοψη των γεγονότων:

Οι 38 ημέρες απεργίας πείνας του νεαρού αναρχικού, που τον οδήγησαν ένα βήμα πριν τον θάνατο, στην πραγματικότητα τιμωρήθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο, που του επέβαλε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Χρήματα που αν δεν καταφέρει να μαζέψει σε περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει "γονατίσει" από την οικονομική κρίση, θα υποχρεωθεί να οδηγηθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο κελί της φυλακής.

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή!!

του Γιώργου Πίκουλα*

Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται

Ένα φάντασμα πλανάται στην Κουμουνδούρου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ*

Οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν όχι μόνο την ανάγνωση αλλά και το μέτρημα: στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 41 αναφορές στη «δημοκρατία», 32 αναφορές στον «λαό», 26 στο «μνημόνιο», 15 σε «αγώνες», «αγωνιστές-αγωνίστριες», 10 στην «ανατροπή» και άλλες τόσες στα «κινήματα» – καμία στον σοσιαλισμό. Η αριθμητική, σε συνδυασμό:

ΦΩΤΟ: Ανεπιφύλακτα υπέρ του ευρώ ο Τσίπρας

Δείτε το:

Αυτή είναι η φώτο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα λεφτά όλα τα κιλά... μετά τη δήλωση Τσίπρα ότι θα ξαναιδρύσει την ΕΡΤ όπως ήταν, μόλις γίνει εξουσία (το είπε στη σημερινή ομιλία του), ο Αλέξης δέχθηκε με χαρά τα συγχαρητήρια...

Ο Κεδίκογλου για τον Τσίπρα

«Αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις, χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια...

Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Περισσότεροι από 14 άνθρωποι, αναμέσά τους κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχία Αζαναμπίσινο, έξω από τη Μόσχα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.
Οι 14 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ανάμεσά τους, βρίσκονται και δύο παιδιά, οκτώ και δέκα ετών.

ΒΙΝΤΕΟ: Γκολκίπερ σκόραρε δύο γκολ από τα 50 μέτρα (σε 5 λεπτά)!

H αναμέτρηση Atlético Baradero-San Roque για την πέμπτη κατά σειρά κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος (γνωστή και ως Torneo Argentino C) είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Φεντερίκο Σαβίσκι.

Εγγονή Μεταξά: Κανένα κόμμα δεν δικαιούται να καπηλεύεται τον Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν δικαιούται να ιδιοποιείται το όνομα του Ιωάννη Μεταξά.Ο Ιωάννης Μεταξάς και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ανήκουν μόνο στην ιστορία, και στις συγκεκριμένες ιστορικές και πολιτικές συνθήκες που τους γέννησαν. Το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936-1940 δεν γεννήθηκε από πολιτικό κόμμα, ούτε έμεινε ως πολιτικό κόμμα. Δεν συγκρίνεται με άλλες δικτατορίες, δεν επαναλαμβάνεται, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας, της εποχής που δημιουργήθηκε και της προσωπικότητας του Ιωάννη Μεταξά, με την σύνθετη ιδιότητα του στρατιωτικού και πολιτικού αρχηγού, κυρίως των διεθνών συνθηκών. Δημιουργήθηκε με στόχο να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός ενωμένος και όχι χωρισμένος σε κόμματα και ποικίλες ιδεολογίες, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ναζισμό που απειλούσε την Ευρώπη.

Ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων για τους «Πυρήνες»

Ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στο προσχέδιο της προκήρυξης που βρέθηκε στα σκουπίδια, όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο Φαήλος για την ομιλία Τσίπρα: Σκάστε, να τους παραμυθιάσουμε…

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Χατζηνικολάου… αλληλογραφεί με τον Σόιμπλε... προς το παρόν μόνο αυτός μιλάει αλλα ελπίζει να του απαντήσει

Μια ιδιότυπη… αλληλογραφία με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκίνησε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της “Real News”. Ο εκδότης της ναυαρχίδας του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου έχει επιλέξει για την αυριανή “Real News” έναν ηχηρό τίτλο στα γερμανικά: “Οι Έλληνες απαιτούν:

Το Ισλαμ στα καλύτερά του: Ζητάνε “σεξουαλική τζιχάντ” οι γυναίκες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το Ισλάμ που… δεν μας αφήνει να το αγαπήσουμε, και στην πολιτική εκδοχή του μετράει το τελευταίο διάστημα μονάχα (ηχηρές) ήττες, με την πραξικοπιματική ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο, εκεί όπου η παρέμβαση του στρατού βαφτίστηκε “διόρθρωση επανάστασης”, με την αδυναμία να ηττηθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία από τους φανατικούς Ισλαμιστές της αντιπολίτευσης, στις τάξεις των οποίων κάνει κουμάντο η Αλ Κάιντα και τα εξτρεμιστικά παρακλάδια της, με τον κίνδυνο που κατανοεί ότι διατρέχει το μέχρι πρότινος “αλεξίσφαιρο” καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν (με θεωρητικό της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας τον Αχμέτ Νταβούτογλου), προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

ΦΩΤΟ: Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ρουφιάνοι, υπάλληλοι του Βαξεβάνη, "δίνουν" στεγνά κόσμο

Δείτε πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι του twitter με τους οποίους επικοινωνεί ο έγκριτος ρουφιάνος Κώστας Βαξεβάνης, κάνουν τις βρωμοδουλειές του τις τελευταίες μέρες, αφού ο ίδιος ξεβρακώθηκε σαν κάτοχος 2ου ανώνυμου λογαριασμού, @ekdorosfageas, από τον οποίο έβριζε, απειλούσε, εκβίαζε και ρουφιάνευε (εδώ κι εδώ)...

1. Δείτε στην πρώτη φώτο πως συνεννοούνται ...

Κυνηγώντας τους Αλβανούς δραπέτες: Επιχείρηση-φιάσκο αξίας 1.000.000 ευρώ

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν απο τις φυλακές Τρικάλων,τους κυνηγούν δύο ελικοπτέρα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς

Η επίσκεψη σε μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης που πρόδωσε τους τρομοκράτες

Καίριο χτύπημα στην «αναβίωση» της τρομοκρατίας μετά την σύλληψη των δύο 30χρονων στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έκανε η Αντιτρομοκρατική, με αστυνομικές πηγές να επισημαίνουν πως αυτό που πρόδωσε τους δύο νεαρούς ήταν η επίσκεψη τους σε ένα...μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ.

Σάλεψε ο Νικήτας που θέλει να περάσει τον Στουρνάρα από Ειδικό δικαστήριο...

Προφάσεις είναι όλα... απλά ο Νικήτας δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι ο Σαμαράς τον έχει φτυσμένο... αλλά μ' αυτά που λέει μάλλον σε τιποτα ΑΕροψεκασμένους θα πρεπε να είναι

Τις πιο “δηλητηριώδεις” αιχμές που έχει αφήσει ποτέ κορυφαιίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον βουλευτής, κατά του Γιάννη Στουρνάρα, εξαπολύει ο Νικήτας Κακλαμάνης με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Με μισθό 10.000 ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα ο Παπουτσής... χωρια τα έξτρα

-Θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επικριτικά έως και καυστικά σχόλια
-Με πρόταση Βενιζέλου η τοποθέτησή του
-Ερμηνεύεται ως "άνοιγμα" της ηγεσίας του κόμματος προς την εσωκομματική αντιπολίτευση (η οποία θα εξευμενιστεί επειδή ο Παπουτσής θα τσεπώνει 10.000 ευρώ το μήνα;;)
-Αιφνιδιάστηκαν πολλά στελέχη από την κίνηση του προέδρου

Θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, αλλά και μεταξύ των στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων, προκαλεί ο διορισμός ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος διοργάνωνε φιέστες για τον Ντέταρι...

Στις 13 Ιουλίου 1988, ο Ολυμπιακός αποκτά τον διάσημο Ούγγρο ποδοσφαιριστή Λάγιος Ντέταρι. Ο δήμαρχος Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος, διοργανώνει φιέστα στην πλατεία Κοραή για την υποδοχή του... σήμερα ο πρώην μας μέμφεται ότι τα κάναμε όλα λάθος... Ευτυχώς ρε Αντρίκο που τα έκανες εσύ όλα σωστά και σαλιαριζες με τον Κοσκωτά...

Δείτε το βίντεο από τη φιέστα:

Ιστορική δήλωση! Όταν ο κ. Kωνσταντόπουλος δήλωνε ότι χαίρεται που βρίσκεται στο «μακεδονικό κοινοβούλιο»!

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο από την εφημερίδα "Καθημερινή" για να μην ξεχνάμε...

O κ. Kωνσταντόπουλος συναντήθηκε χθες[28-3-1997] με τον κ. Γκλιγκόροφ και την ηγεσία των κομμάτων στα Σκόπια.

Ψαλίδι στους κληρικούς; Χλωμό το κόβω....

[Για να μην σας πουλάει φούμαρα ο κάθε αναρχοάπλυτος ή φιλελευθεροκνίτης διαβάστε εδώ τι ισχύει για τη μισθοδοσία των κληρικών σε όλη την Ευρώπη και ποιος τους πληρώνει...]

Μία πρόταση-σοκ κατέθεσε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα στην κυβέρνηση η τρόικα, η οποία προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά μπροστά η ΝΔ

Οριακό προβάδισμα, της τάξεως του 0.2% καταγράφεται για τη Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής», η Ν.Δ εξασφαλίζει το....

Κουιζ: Ποιος πιτσιρικάς χαιρετάει ναζιστικά;;;

Ποιο ειναι αυτο το παιδακι; οοεεοο;

Ο Χρήστος Λούλης για την ΕΡΤ και τις “υπερβολές”

”Ήταν απότομος ο τρόπος που πάγωσαν όλα κι έπεσε το “μαύρο” κι έμειναν πάρα πολλοί άνθρωποι χωρίς δουλειά -αυτό με λυπεί πάντα φοβερά-, αλλά δεν την καταλαβαίνω όλη αυτή την υστερία που υπήρξε, όλες αυτές τις κορόνες που ακούστηκαν” δήλωσε ο Χρήστος Λούλης.

Η κόρη του Παπουτσή, Ζωή-Μελίνα, δουλεύει από το 2011 για την Παγκόσμια Τράπεζα [εικόνες]

Η κόρη του Χρήστου Παπουτσή, νέου εκπροσώπου -από τον Σεπτέμβριο- της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Ζωή Μελίνα βρίσκεται εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά για σπουδές και στη συνέχεια εργαζόμενη.

...«εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»!!

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ, ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ, ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ, ΜΑΟΪΣΜΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΜΠΑΝΚΟΥΝΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΥΝΤΩΝΙΣΜΟΣ, ΤΣΕΓΚΟΥΕΒΑΡΙΣΜΟΣ- ΧΟΤΣΙΜΙΝΧΙΣΜΟΣ....αλλά και ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ, όπως θα έλεγε το ΚΚΕ...

...μαζί με πολλούς ακόμα -ΙΣΜΟΥΣ της παγκόσμιας κομμουνιστικής γραμματείας και απελπισίας, στις πολιτικές πλατφόρμες και τα μανιφέστα της κεντρικής επιτροπής και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο 1ο ιδρυτικό συνέδριό του...