24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ! Καλούνται 27 ύποπτοι για τις Σκουριές

Τώρα να δούμε τους αριστερούς... έχουμε μέρες να ακούσουμε το "ναζί ο Δένδιας και κυβερνάει χούντα"

Καλούνται σε απολογία 27 άτομα που εμπλέκονται σε μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική

Κρήτη:24/9/1908 η ανακύρηξη της ένωσης με την Ελλάδα

Το 1908 η Κρητική Πολιτεία βρισκόταν σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης, με κρατικό μηχανισμό, που λειτουργούσε υποδειγματικά. Δύο σημαντικά εξωτερικά γεγονότα ήρθαν να ταράξουν την κατάσταση και να επηρεάσουν αποφασιστικά την πορεία των κρητικών πραγμάτων: η προσάρτηση της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης από την Αυστρία, και η ανακήρυξη της Βουλγαρίας σε βασίλειο, με ταυτόχρονη προσάρτηση της Ανατολικής Ρωμυλίας (Σεπτέμβριος 1908).

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Με αρλούμπες περί "Πολυτεχνείου" η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τη ΧΑ...

Με τέσσερις αφίσες και ένα βίντεο προβάλλει την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ επισημαίνει και την ευθύνη της στάσης ανοχής στη βία

Οργανώνει την πολιτική και επικοινωνιακή του αντεπίθεση ενάντια στη Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ.
Με τέσσερις αφίσες και ένα βίντεο προβάλλει ιδιαίτερα την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ επισημαίνει και την ευθύνη της στάσης ανοχής στη βία.

Τέλος στο θρίλερ της ομηρίας στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι-72 οι νεκροί

Μετά από τέσσερις ημέρες, το θρίλερ της ομηρίας στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι, «Westgate», έλαβε τέλος, με τραγικό απολογισμό 72 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Μπακογιάννη: Στην ανθελληνική τους πολιτική έγκειται η εκλογική αποτυχία των Γερμανών Φιλελευθέρων

Την εκλογική αποτυχία των «Ελευθέρων Δημοκρατών» επιχείρησε να εξηγήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, στον απόηχο των γερμανικών εκλογών της Κυριακής.

Μόνο ο ΠΑΟΚ έκανε αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία: Τιμωρία στην τιμωρία!

Ενας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών είναι ο τρόπος με τον οποίο τιμωρείται μία ομάδα. Οτι θα αποτελέσει λόγο για νέα ποινή όμως σίγουρα είναι κάτι που δύσκολα συμβαίνει. Η παγκόσμια... πρωτοτυπία έγινε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, τον οποίο η UEFA τιμώρησε με μία ακόμη αγωνιστική στην οποία θα στερηθεί τη στήριξη των οπαδών του.

Συνελήφθη ο αστυνομικός του Καραϊσκάκη... "φύλαγε" τον εξοπλισμό της ΕΛΑΣ στα γραφεία της ΧΑ

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού, που τελεί σε διαθεσιμότητα, προχώρησαν άνδρες της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ..

ΒΙΝΤΕΟ-6 στελέχη της ΧΑ επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά

Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα από το κινητό του δράστη και αποκαλύπτεται ότι υπάρχει διασύνδεση με μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star

Βίντεο: Πιάστηκαν στα χέρια συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο... για το ποιος είναι πιο απεργός...

Άναψαν τα αίματα το πρωί της Τρίτης στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου της Χίου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η Πανδημοσιοϋπαλλική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα, οι συνδικαλιστές του νησιού πιάστηκαν στα χέρια

Ντροπή μας! Ρε Άδωνι δώσε κανα καλό μισθό να πάει κανας γιατρός στη Γαύδο

Δώστε κανα λεφτό ρε για τους κακομοίρηδες... όχι να τους μετράτε μόνο για την ΑΟΖ... πες 3.000 το μήνα να σου πω για πότε βρίσκεις γιατρό

Χωρίς ιατρική περίθαλψη και φροντίδα έχουν μείνει οι κάτοικοι στην ακριτική Γαύδο, καθώς ο ειδικευόμενος γιατρός που βρισκόταν στο νησί, μετά την ολοκλήρωση της απόσπασής του από το νοσοκομείο Χανίων, επέστρεψε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Συνελήφθη παλαιοημερολογίτης (Πάνος Καμμένος κι έτσι...) μητροπολίτης κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο Μητροπολίτης Δωδεκανήσου του παλαιού ημερολογίου, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τηλεοπτική εκπομπή με live sex ακόμα και ομοφυλόφιλων.. που αλλού; Στη Βρετανία...

Το πρόγραμμα του Channel 4 θα προβάλει ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια να κάνουν σεξ –Ειδικοί θα αναλύουν τα σεξουαλικά προβλήματα των εθελοντών

Ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στα τέλη του μήνα από το βρετανικό Channel 4 αναμένεται να προκαλέσει σάλο.

Η Χρυσή Αυγή αποθεώνει τον ανθέλληνα Δελαστίκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παλιότερα, που έβριζε το antinews η Χρυσή Αυγή λέγαμε ότι είναι «τιμή μας που μας βρίζουν οι φασίστες». Και πράγματι, το να σε βάλουν στο στόμα τους οι νεοναζιστές μάλλον με παράσημο μοιάζει.

Όμως, όταν είσαι… αγωνιστής της Αριστεράς, στέλεχος και υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοφιλής αρθρογράφος και σε βάζει στο στόμα της η Χρυσή Αυγή αλλά για να σε… επαινέσει, τότε καλύτερα να βρεις τρύπα να κρυφτείς από τη ντροπή.

Αυτοί οι βουλευτές καταθέτουν ως μάρτυρες

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν σε εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν προσέλθει να καταθέσουν ως μάρτυρες η βουλευτής...

Αφιέρωμα στο ελληνικό σχολείο Ίμβου: Μόνο 1 μαθητής μιλάει ελληνικά... θα μάθουν όμως κι οι άλλοι 3...

Το πρωινό της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου οι αναφορές στην Ίμβρο ανέβηκαν σε ενεστώτα χρόνο. Όχι σε κάποια αίθουσα συμβουλίου, δικαστηρίου, ή σε κάποια παρουσίαση βιβλίου. Αλλά στον ίδιο τον τόπο. Το ελληνικό σχολείο στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, λειτούργησε ξανά μετά από 49 χρόνια. Το ταξί στην Παναγιά, την πρωτεύουσα του νησιού ξεκίνησε για το χωριό λίγο πριν τις 8 το πρωί με επιβάτες τον Δημήτρη από την Θεσσαλονίκη, το Μωυσή και τη Σοφία από την Αντιόχεια και τον Αλέξανδρο από το νησί. Τους τέσσερις μαθητές της Ίμβρου.

Προανήγγειλε κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ο Αθανασίου

 Στην δημοσκόπηση της RASS για τον ΕΤ που αναφέρουμε προηγουμένως δεν επισημαίνεται αρκούντως ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση  το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του ενθαρρύνει...

Άρχισε το ξεκατίνιασμα: Η Γκούντρουν αγαπάει ακόμα τον άκη και πίστευε πως ο Ζήγρας γνώριζε γυναίκες στον Άκη

«Η Γκούντρουν είχε πάντοτε παθολογική αγάπη προς τον πρώην υπουργό. Ακόμη δεν τον έχει ξεπεράσει, τον αγαπάει μέχρι σήμερα» υποστήριξε στο δικαστήριο ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στη δίκη με το σκάνδαλο για τις «χρυσές μίζες».

Ανοίξτε τις σχολές

Σήμερα που το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων φοιτητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, εγγραφές πρωτοετών δε γίνονται και μεταπτυχιακά έχουν παγώσει. Την ίδια στιγμή, οι γονείς μας στενάζουν κάτω από το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.

Γιουροβίζιον: Πόσο κοστίζει ένα δωδεκάρι;

Σίγουρα υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα από τη Γιουροβίζιον για να ασχοληθεί κανείς, ειδικά αυτή την περίοδο. Οι ισχυρές ενδείξεις, ωστόσο, ότι η περυσινή αποστολή του Αζερμπαϊτζάν δωροδόκησε επιτροπές άλλων χωρών και εξαγόρασε 12άρια με αντάλλαγμα «ποσά που αναλογούν σε ετήσιο εισόδημα», όπως επίσης και η έντονη διαμαρτυρία της Ρωσίας επειδή το Αζερμπαϊτζάν δεν της έδωσε ούτε μία ψήφο και λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο για αυτή την τεράστια προδοσία, μαρτυρούν πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι εύρωστες χώρες, την ώρα που όλο και περισσότεροι λαοί υποσιτίζονται.

Κάνει τα "στραβά μάτια" η ΑΕΠΙ στην ΕΡΤ-IndymediaTV;

Οφείλει να απαντήσει η ΑΕΠΙ.

ΑΝ η  πειρατική ΕΡΤ καταβάλει (και πώς) τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιώματα...

Η εταιρεια που υπάρχει για να εισπράτει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών , η εταιρεία που δεν έχει διστάσει να στείλει στο δικαστήριο  ακόμα και....

ΕΠΙΚΟ BINTEO! Γύφτος πυροβολεί με επαναληπτική καραμπίνα και μετά καταγγέλλει «στρατόπεδο» ΧΑ!

Μόνο στην Ελλάδα του Χατζηνικολάου, του star και των ανύπαρκτων εισαγγελέων, γύφτος υποδεικνύει χωματερή (!!) σαν "στρατόπεδο εκπαίδευσης" της ΧΑ και ο ίδιος πυροβολεί στον αέρα και ποζάρει καμαρωτός με την επαναληπτική καραμπίνα του, χωρίς κανείς να ασχολείται μαζί του!! 

SILVER ALERT στη Βουλή: Αγνοείται η Χρυσή Αυγή…

Ούτε στις συνεδριάσεις της Βουλής δεν πατάνε πια οι βουλευτές της.

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα τάγματα εφόδου και τις δράσεις των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, οι βουλευτές του Νίκου Μιχαλολιάκου απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.


Αναγνώρισε την πρόοδο η τρόικα, ζήτησε παράταση 3 μηνών για το β’ κύμα ο Μητσοτάκης

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, η οποία κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά.

Προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας Γερμανίας και Μέρκελ στην Ελλάδα

Η νίκη της κ. Μέρκελ στις εκλογές, αποτελεί αφετηρία για την ενεργοποίηση ενός συντονισμένου σχεδίου εξωραϊσμού της εικόνας που έχουν σχηματίσει για τη Γερμανία, οι Έλληνες πολίτες.

ΒΙΝΤΕΟ: Ποια είναι η ολόγυμνη ξανθιά που ανέβηκε σε τραπέζι καφετέριας στη Γλυφάδα και έβριζε την Αστυνομία

Σοκ έχει προκαλέσει η πανέμορφη ξανθιά η οποία καθώς έπινε καφέ σε κεντρικό μαγαζί της Γλυφάδας πέταξε τα ρούχα της και σηκώθηκε σε τραπέζι καθυβρίζοντας την αστυνομία και τους παρευρισκόμενους.

Η όμορφη ξανθιά, είναι η...

Έτσι κερδίζεις τους χαχόλους στην Ελλάδα: Η «αντισυστημική» ΧΑ κλαίγεται που δεν την καλούν τα «συστημικά» κανάλια

[Χώρια που αν δεν κάνω λάθος είχαν πει ότι δεν θα πηγαίνουν στα κανάλια της διαπλοκής, διαφθοράς κ.λπ...]

Με τις αποκαλύψεις για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής να έρχονται η μία μετά την άλλη το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στα όσα δημοσιεύονται και δείχνουν τις εκτός νόμου πρακτικές που ακολουθούν τα μέλη της, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά καναλιών, εφημερίδων και πολιτικών προσώπων.

Βάλθηκαν να μας ξεπεράσουν οι Σουηδοί: Μετά τη νομιμοποίηση του δημόσιου αυνανισμού, διοργανώνουν και ανοιχτό swinging πάρτι

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι Σουηδοί αποφάσισαν να «ζεσταθούν» και να θερμάνουν την ατμόσφαιρα, διοργανώνοντας το μεγαλύτερο πάρτι οργίων που έχει καταγραφεί ποτέ σε ιδιωτικό θέατρο της μικρής πόλης Νόρκεπινγκ στην Σουηδία.

ΤΩΡΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ: Έφοδος των Εσωτ. Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε 3 αστυνομικά τμήματα...

Αυτά είναι παπαριές και δεν αποφέρουν τίποτα, όσο οι ψηφοφόροι που πρέπει να σοβαρευτούν βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα προς την άλλη κατεύθυνση... δηλ. προς indymedia ή προς ραδιομέγαρο ΕΡΤ μεριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε τρία αστυνομικά τμήματα.

Ο Κικίλιας “απάντησε” στη Ρεπούση μέσω Twitter

Τη δική του “απάντηση” στη Μαρία Ρεπούση, για το σχόλιο της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα σχολεία, έδωσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

Επιμένουν οι Λαφαζανικοί: Ρε δεν ανήκουμε στο «συνταγματικό τόξο» λέμε!!Θα λύσουμε το πρόβλημα με την «πρωτοπεριοδική σταλινική αντίληψη»... δηλ. εκτελέσεις και γκούλαγκ

Επικές ατάκες από κομμουνιστές που ξεχνάνε ότι ξαναπροσπάθησαν και έφαγαν τα μούτρα τους

"Το «συνταγματικό τόξο» δεν αποτελεί επιλογή καθώς με συγγενείς μορφές έχει κριθεί και ιστορικά αποτελώντας καταστροφή για την αριστερά, για το εργατικό κίνημα και συνολικά για τους από κάτω" αναφέρεται σε κείμενο μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" των Λαφαζάνη και Στρατούλη

Ο λόγος που αρνούνται τη συμμετοχή τους, πέρα από το ότι κι αυτοί σαν το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και εργάζονται για την ανατροπή του είναι ότι "πρόκειται για σχήμα που κρύβει μέσα του την παγίδα της ενσωμάτωσης στο ίδιο κάδρο με την μνημονιακή συμμαχία, με την ίδια την κυβέρνηση" ενώ αυτοί αγωνίζονται για τον ταξική και ιδεολογικό διαχωρισμό μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, όπου προφανώς χωρά εκτός του ΚΚΕ και ο Πάνος Καμμένος.

Ως εκ τούτου η κίνηση προτάσσει "να ηττηθεί η σεκταριστική, τριτοπεριοδική σταλινική αντίληψη (τι ψυχοφάρμακα παίρνουν και σκέφτονται τέτοιους όρους;) που διατίθεται να μην στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την ανάπτυξη της δημιουργίας και κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης αλλά επίσης και η γραφειοκρατική και συνάμα ουτοπική, ηττοπαθής και αυτοκαταστροφική αντιμετώπιση των καθηκόντων της Αριστεράς με προτεραιότητα επικοινωνιακούς και εκλογικούς όρους". Με άλλα λόγια δηλ προτείνουν να λύσουν το πρόβλημα με την πρωτο- και δευτεροπεριοδική σταλινική αντίληψη δηλ. εκτελέσεις και γκούλαγκ για τους διαφωνούντες και να μην ασχοληθούν με την "ηττοπαθή και αυτοκαταστροφική" συμμετοχή στις εκλογές... αφού θα πάρουν μόνο 0,5% αν κατέβουν με τέτοιες ιδέες

Τέλος υπενθυμίζουν ότι η "εθνική ενότητα" πρέπει να αποφευχθεί γιατί είναι "«λαϊκομετωπικό» ολίσθημα που αναφύται ως σπασμός άμυνας του καταρρέοντος «παλιού κόσμου»" για να ξεκαθαρίσουν για άλλη μια φορά τις προθέσεις τους για εκτελέσεις λέγοντας ότι η δική τους "ανεξαρτησία είναι αυτή που δεν περιλαμβάνει τους αστούς και τις ποικίλες εκπροσωπήσεις τους"

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

(Δευτ. 23/9/13 - 13:50)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΠΟΥΝΑ*

Η εν ψυχρώ και απροκάλυπτα πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Π. Φύσσα από την Χρυσή Αυγή είναι ένα ιστορικό γεγονός. Σφραγίζει τη συγκυρία και τις πολιτικές εξελίξεις. Κυρίως όμως σφραγίζει την κοινωνική οπτική για τα πράγματα. Το αίμα χαράζει μια έντονη διαχωριστική, εκ πρώτης και φαινομενικά διαφορετική απ’ αυτή του μνημονίου, που υπόβοσκε ούτως ή άλλως με την παρουσία και τη δράση των νεοναζί μέσα στο όψιμο μνημονιακό πολιτικό σκηνικό της κρίσης αλλά τώρα καθίσταται μαζικά εμφανής με την πιο ωμή της διάσταση. Οξύνει τους όρους της πόλωσης, πρώτ’ απ’ όλα στο πεδίο της ιδεολογικής πάλης. Μένει να φανεί ο συσχετισμός που θα διαμορφωθεί στο επόμενο διάστημα σε μια περίοδο που οι αντιφάσεις και οι κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις παροξύνονται με την ένταση και την πόλωση να κλιμακώνονται.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα της ανάπτυξης μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων πολλών κλάδων με την ΟΛΜΕ να σέρνει τον χορό. Η έκρηξη της απεργιακής αντιπαράθεσης τρεις μήνες μετά την ΕΡΤ, εμφανώς πολιτική και με αντικειμενική διακύβευση την πτώση της κυβέρνησης, βρίσκεται στο κέντρο της ταξικής και πολιτικής πάλης. Το γεγονός της φασιστικής δολοφονίας εμφανίζει ηχηρά προς την κοινωνία, μια διαφορετική (φαινομενικά) συμπύκνωση των αντιθέσεων. Το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης γίνεται πιο σύνθετο. Στην εποχή των ΜΜΕ, η «είδηση» της φασιστικής δολοφονίας τείνει να επισκιάσει τις απεργίες που ήδη δέχονται πίεση στην δυναμική τους. Ταυτόχρονα μετέθεσε αποφασιστικά την έμφαση και το κέντρο της πολιτικής συζήτησης στο ζήτημα της δημοκρατίας και της υπεράσπισης της (όποιας) νομιμότητας απέναντι στους νεοναζί.

Οι πρώτες αντιδράσεις, κοινωνικές και πολιτικές, χαρακτηρίζονται από αντιφασιστικό ρεφλέξ. Ωστόσο άμεσα βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών αντιφάσεων η «θεωρία των δύο άκρων». Για τον Σαμαρά το πρόβλημα αφορά στην βαθύτερη στρατηγική της σύγκρουσης με την Αριστερά, στην σαφή εικόνα του ταξικού και πολιτικού διαχωρισμού και την ακροδεξιά αντίληψή του, όπου το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» αποτελεί την προφανή αλλά κατ’ ουσία δευτερεύουσα διαχωριστική. Ουσιαστική μετατόπιση του άξονα αυτής της πολιτικής δεν είναι εύκολη και η πίεση επάνω στην γραμμή των «δύο άκρων» θα οξύνει τις αντιφάσεις στο δεξιό στρατόπεδο. Ήδη έχει εκφραστεί κατηγορηματικά εναντίον της σκληρής ακροδεξιάς γραμμής αριθμός στελεχών της ΝΔ που εκφράζει ένα φάσμα πιο μετριοπαθών απόψεων. Ταυτόχρονα, αυστηρά μηνύματα αρχίζουν να έρχονται και από το ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο καθώς οι εξελίξεις αυτές στην Ελλάδα – πειραματόζωο οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων απ’ όλες τις πολιτικές τάσεις πανευρωπαϊκά.

Η υποταγμένη στο μνημονιακό πλαίσιο κεντροαριστερά, πέρα από τις όποιες διαφορές και αντιφάσεις, βλέπει να αναδύεται εκ νέου το «συνταγματικό τόξο», ένα πεδίο ευνοϊκό και συμβατό με τα σχέδια για ανοικοδόμηση ανεξάρτητου πόλου, καθώς η συνθήκη δημιουργεί όρους πίεσης και προς τον Σαμαρά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο κι εδώ οι αντιφάσεις είναι τεράστιες. Ο Βενιζέλος είναι κυριολεκτικά προσκολλημένος στον Σαμαρά και εν τέλει οι δυνάμεις του χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΙΑ) αποτελούν δευτερεύοντες παίκτες στο πολιτικό και κοινωνικό «παιχνίδι». Εξαρτώνται από την κίνηση των πρωταγωνιστών.

Ο σημαντικότερος, κρίσιμος παράγοντας είναι η ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά συνολικά. Η συγκυρία βάζει επιτακτικά το ζήτημα της πρωτοβουλίας, της πολιτικής ηγεμονίας σε μια δύσκολη στιγμή όπου η κυβέρνηση ταλανίζεται από την αμηχανία και τις αντιφάσεις και η κοινωνία ζητά «οδηγό».

Η ουσιαστική κατανόηση των όρων της κρίσης και της σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία, ως το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται ο φασισμός και ο ναζισμός σαν το μακρύ χέρι του συστήματος, η άμεση σύνδεση της πολιτικής του μνημονίου και της ενδυνάμωσης των ναζιστών της ΧΑ, η κεντρική σημασία της κοινωνικής κινητοποίησης και δράσης βρίσκονται στην βάση κάθε αριστερής προσέγγισης.

Το «συνταγματικό τόξο» δεν αποτελεί επιλογή καθώς με συγγενείς μορφές έχει κριθεί και ιστορικά αποτελώντας καταστροφή για την αριστερά, για το εργατικό κίνημα και συνολικά για τους από κάτω. Πρόκειται για σχήμα που κρύβει μέσα του την παγίδα της ενσωμάτωσης στο ίδιο κάδρο με την μνημονιακή συμμαχία, με την ίδια την κυβέρνηση. Σχήμα που υπό τις παρούσες συνθήκες ενδυναμώνει τις στρατηγικές κυβερνήσεων εθνικής ενότητας που θα σκοπεύουν να υποτάξουν την αριστερά και την ελπίδα του λαού σ’ ένα πλαίσιο συναντίληψης για την αντιμετώπιση της κρίσης, στο όνομα της πάλης ενάντια στον φασισμό.

Ως εκ τούτου απέναντι στην «θεωρία των δύο άκρων», της οποίας η αναίρεση αναδεικνύει την επιλογή του «συνταγματικού τόξου», χρειάζεται η σαφής προβολή ενός διαφορετικού διαχωρισμού ταξικής και ιδεολογικής αποκάλυψης: απ’ την μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση των μνημονίων και της σκληρής και διαρκούς λιτότητας και επίθεσης σε εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ο εκφραστής των συμφερόντων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ο εκφραστής των νεοφιλελεύθερων στρατηγικών της ΟΝΕ και του ΔΝΤ μέσα στην βαθιά κρίση, οι μηχανισμοί της καταστολής και επιβολής πάνω στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τροφοδότες και διαπλεκόμενοι με την ναζιστική συμμορία, ιδεολογικά και πρακτικά. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο κόσμος της εργασίας και το εργατικό κίνημα, η πιο ουσιαστική δημοκρατία και οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, των συμφερόντων της εργασίας απέναντι στο κεφάλαιο, η Αριστερά.

Το ζήτημα της ενότητας της Αριστεράς αναδεικνύεται και πάλι ηχηρά και ξεκάθαρα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του θανάσιμου κινδύνου που ξεπροβάλει μέσα από τον παροξυσμό των αντιθέσεων. Για να επιτευχθεί είναι απαραίτητο να ηττηθεί η σεκταριστική, τριτοπεριοδική σταλινική αντίληψη που διατίθεται να μην στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την ανάπτυξη της δημιουργίας και κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης αλλά επίσης και η γραφειοκρατική και συνάμα ουτοπική, ηττοπαθής και αυτοκαταστροφική αντιμετώπιση των καθηκόντων της Αριστεράς με προτεραιότητα επικοινωνιακούς και εκλογικούς όρους. Στο συμπυκνωμένο και επιταχυνόμενο ιστορικό χρόνο της κρίσης οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από τις μάχες που προηγούνται, από τις μάχες που δίνονται τώρα.

Ο πλέον κρίσιμος παράγοντας είναι η εξέλιξη του απεργιακού αγώνα υπό τις νέες συνθήκες. Η απεργία, η εργατική και λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να γίνει το όχημα του αντιφασιστικού αγώνα ενδυναμώνοντας τη συγκεκριμένη κοινωνική πίεση στην κυβέρνηση που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Στοχοθετώντας την πτώση της κάτω από την πίεση του κινήματος. Ενισχύοντας τη δυνατότητα αυτή με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά και αιτήματα δημοκρατίας για τους από κάτω .

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εύκολο. Χρειάζεται για να επιτευχθεί άμεση και συστηματική οικοδόμηση του πιο πλατιού ενιαίου μετώπου του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων, της νεολαίας και της Αριστεράς στο σύνολό της. Χρειάζεται να αποφύγει τα «λαϊκομετωπικά» ολισθήματα της δήθεν εθνικής ενότητας που σε τέτοιες στιγμές αναφύονται ως σπασμός άμυνας του καταρρέοντος «παλιού κόσμου», ξεκαθαρίζοντας ότι η μόνη ανεξαρτησία είναι αυτή που δεν περιλαμβάνει τους αστούς και τις ποικίλες εκπροσωπήσεις τους. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική εκφώνηση και αποφασιστική στροφή στη συγκρότηση και την πολιτική και ιδεολογική ανύψωση και έμπνευση της εργατικής, λαϊκής και νεολαιίστικης «βάσης», εκεί όπου η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων πρέπει να διαβεί τον δρόμο της χειραφέτησης και της συνειδητής οργάνωσης. Είναι η μόνη κατεύθυνση που διεκδικεί τη νίκη τόσο απέναντι στο μνημόνιο και την κυβέρνηση όσο και απέναντι στους φασίστες. Είναι ταυτόχρονα μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά να κατακτήσει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία και να ισχυροποιήσει τους όρους για μια μεγάλη ανατροπή με σοσιαλιστικό ορίζοντα στην Ελλάδα, μήνυμα και τροφοδότης εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη.

Η ΝΔ βάζει λουκέτο στην (ιστορική) Ρηγίλλης

Τέλος εποχής και… με τη βούλα για το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, που επί δεκαετίες στέγαζε την κεντρική διοίκηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Εκπληκτικό time lapse βίντεο από τη Θεσσαλονίκη, χάρμα οφθαλμών

Δείτε το:

Πατριώτες του κ@λου ALERT: Kατά 30% ακριβότερο από την Κροατία σας πουλάνε οι ομόδοξοι ρώσοι το φα

[Και για να απαντήσω στο σχόλιο βλαμένου: Προδότης δεν είναι ο Σημίτης ή ο Καραμανλής ξερωγω, που υπέγραψαν τη συμφωνία σε αυτές τις τιμές, γιατί τότε υπέγραψαν όλοι οι ευρωπαίοι στις ίδιες τιμές. Προδότης είναι ο ανθέλληνας "πατριώτης του κ@λου" που δεν θέλει να μειώσουν οι Ρώσοι την τιμή (όπως τη μείωσαν τελευταία για όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους) στις διαπραγματεύσεις που γίνονται... αλλά έχουμε νέα για τους σκατόψυχους... τον Οκτώβριο πάμε σε διεθνή διαιτησία που θα τους επιβάλλει να το μειώσουν και μάλιστα αναδρομικά]

Κατά 30% ακριβότερο είναι το φυσικό αέριο στην Ελλάδα σε σύγκριση με την αγορά της Κροατίας μια ομοειδή, ισομεγέθη και γεωγραφικά κοντινή αγορά.

Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου «Balkans Οil and Gas Summit» στο οποίο συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομίας της Κροατίας, Alen Leveric.

Το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε.


Να λειτουργήσει έως το τέλος Δεκεμβρίου, το πολύ στις αρχές του 2014 το πρώτο κανάλι του οριστικού φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της ΝΕΡΙΤ, ευελπιστεί η κυβέρνηση η οποία παράλληλα με τη λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα, της “ΔΤ” θα ετοιμάζει και δεύτερο σταθμό, αλλά και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς πανεθνικής εμβέλειας, ο ένας εκ των οποίων θα εκπέμψει τις επόμενες ημέρες.

«Ποιος Κασιδιάρης; Ο Κλαρινογαμπρός;»

Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Δημήτρης Κυριαζίδης και μάλιστα τα έβαλε με τη σύζυγο με του Νίκου Μιχαλολιάκου και τον εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Ο κόσμος χάνεται κι ο Γιώργος παίζει το … βιολί του

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon.

Δείτε γιατί ακυρώθηκε ο κατάπλους του Norwegian Jade της Norwegian Cruise Line στο Ηράκλειο Κρήτης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει μεταξύ των πρακτόρων του Ηρακλείου η πληροφορία ότι το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Jade της Norwegian Cruise Line που είχε ζητήσει εκτάκτως να "δέσει" στο λιμάνι του Ηρακλείου, δε θα κάνει τελικά την εμφάνισή του εξαιτίας της απεργίας...

Χρύσανθος: Χάλασα κάποια σχέδια με όσα είπα για τα δυο άκρα

Με την πάγια άποψή του περί της ύπαρξης “δυο άκρων”, που… τσουβαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ήταν το πρόσωπο των ημερών την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια χαρά του τα 'πε η Ασημακοπούλου του αστείου

Την κλασική παπαριά τους ότι η Αστυνομία καλύπτει τη ΧΑ πέταξε ο Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) στον ΑΝΤ1 για να του απαντήσει η Άννα Ασημακοπούλου (ΝΔ):

Μίσος βλέπει ο Σμαραγδής πίσω από την καταγγελία πως μια μέρα μετά την μαντινάδα στον Σαμαρά ζήτησε 50.000 ευρώ

Μετά το σοκ που προκάλεσε η δήλωση του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργου Παπαλιού πως μια μέρα μετά την περίφημη μαντινάδα στον πρωθυπουργό ο Γιάννης Σμαραγδής ζήτησε χρήματα από το ΕΚΚ, ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του απάντηση.

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Η εισαγγελέας που ανέλαβε το φάκελο ΧΑ


Είναι η δικαστικός θρύλος των ελληνικών δικαστηρίων, η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στην κορυφή της εισαγγελικής Ιεραρχίας. Οταν στην 1η Αυγούστου του 2013 ανέλαβε τα ηνία της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έλεγε με πλήρη επίγνωση πως «ο Εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Πέτρες στο μαγαζί βουλευτή της Χ.Α. Λάρισας και απειλές για τη ζωή του

Με απειλούν και μου έσπασαν το μαγαζί, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, μετά το φονικό του Παύλου Φύσσα και τις τεράστιες αντιδράσεις που αυτή πυροδότησε κατά της Χρυσής Αυγής.

Τους ξέφυγε ανάμεσα στο μπινελίκια-FT: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο- Ηρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια

Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν ελληνικής καταγωγής.

Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας:

ΣΟΚ!! Τέλειωσαν οι διακοπές του Άρη!!

Μετά από αρκετό διάστημα απουσίας (στη Μύκονο κ.λπ.) από τα ΜΜΕ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε σήμερα την τηλεοπτική επιστροφή του, καθώς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Φούλ για 2η τετραετία ο Καμίνης... εξασφάλισε τη στήριξη Μάνου

Κοντά σε συμφωνία με τον Στέφανο Μάνο για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του στην Αθήνα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Τα ΜΑΤ έτρωγαν μολότοφ και σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ έπρεπε να τις φάνε για να εμποδίσουν τους ΧΑυγίτες να πετάξουν πέτρες!

[Μόνο στη χώρα όπου η αριστερά τρομοκρατει πρακτικά και ιδεολογικά μπορεί να δημιουργηθούν τέτοια θέματα και να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις: Σαν "διαδηλωτές" αναφέρονται οι αναρχοάπλυτοι που πέταγαν μολότοφ στα ΜΑΤ, τα οποία έπρεπε να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάρουν στο κυνήγι τους ΧΑυγίτες τους οποίους εννοείται ότι πρέπει να ξέρουν προσωπικά και να τους αναγνωρίζουν ατάκα κι επί τόπου]


Τις στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας αποκαλύπτει το "Εθνος", δημοσιεύοντας φωτογραφικό ντοκουμέντο στο οποίο μέλος του Πυρήνα Νίκαιας εμφανίζεται δίπλα σε δυνάμεις των ΕΚΑΜ να πετά πέτρες.

ΣΥΡΙΖΑ υπο την επήρεια ναρκωτικών: Κέρδισε η Μέρκελ, αλλά όχι η πολιτική της...

Φανταστείτε να είχε πάει ο Μητσοτάκης στη Γερμανία για να βοηθήσει "αδελφό κόμμα", όπως πήγε ο Αλέξης (μίλησε σε συγκέντρωση του DieLinke στο Βερολίνο αν δεν κάνω λάθος), και αυτό να είχε χάσει στις εκλογές το 30% της εκλογικής του δύναμης... Τώρα που το κατάφερε ο γκανταμης ο Αλέξης όλα καλά... μούγγα όλοι...

Προφανή απογοήτευση και αμηχανία προξένησαν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία.

Η παρ' ολίγον επίτευξη της αυτοδυναμίας των Χριστιανοδημοκρατών και η σαρωτική επικράτηση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, σε συνδυασμό με την μεγάλη υποχώρηση του Die Linke...

Πατριώτες του κ@λου ALERT! Μαιμού το ρώσικο ενδαφέρον για επενδύσεις

Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντας...

Κώστας Στούπας

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε δημόσια πως η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα για επενδύσεις...Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, δεκαπέντε μέρες αργότερα η πρόεδρος της Ανω Δούμας η κυρία Ματβιένκο ως απεσταλμένη του Ρώσου προέδρου μετέφερε το ενδιαφέρον για επενδύσεις...


Ρωσικές εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον για Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πάλι για την ΔΕΠΑ που μας άφησαν στα κρύα του λουτρού προ διμήνου περίπου.

Τι έχει αλλάξει εν τω μεταξύ και η προβληματική χώρα έγινε Ελντοράντο;

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Στημένο το επεισόδιο

Στημένο χαρακτήρισε το επεισόδιο στο συνέδριο της Περιφέρειας ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κατά τη διάρκεια του οποίου επικράτησε ένταση, όταν υπάλληλοι των Περιφερειών ξετύλιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των απολύσεων και των περικοπών.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Ο Τόνι Σφήνος τώρα και ναυαγοσώστης

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σφήνο σε ρόλο... ναυαγοσώστη.

ΦΩΤΟ: Νίκο να το κοιτάξεις αυτό!

Οι υπάλληλοί σου πρέπει να σε μισούν πολύ! Και εγώ δεν πιστεύω ότι στις ιντερνετικές επιχειρήσεις σου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας όπως λένε όσοι σε μισούν αλλά αυτές οι πόζες σαν τον γκαβό, δεν μπορεί να είναι τυχαίες

Ο «εθνικός αρχαιολόγος» των Σκοπίων ήταν και… αρχαιοκάπηλος !!

Ο Πάσκο Κούζμαν, επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και υπεύθυνος για τον « εξαρχαϊσμό» της ΠΓΔΜ, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράτυπη έκδοση αδειών ανασκαφής σε άτομα που πουλούσαν τα ευρήματα μέσω διεθνών κυκλωμάτων στο εξωτερικό.

ΒΙΝΤΕΟ-Έχει αρχίσει να γελάει ο κόσμος: Πρώην ΧΑυγίτης "ήθελαν να τον σκοτώσουν"-Νυν ΧΑυγίτης "δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν"

Όλες αυτές οι παπαριές (ειδικά με τον νυν ΧΑυγίτη που διαφωνεί αλλά παραμένει στη ΧΑ!!!) μόνο νερό στο μύλο της ΧΑ ρίχνουν και αντί να επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να σκεφτούν με νηφαλιότητα τι μαλακία έκαναν, τους τσιτώνουν πιο πολύ αφού βλέπουν μια ομοβροντία απ' όλα τα μέσα τα οποία θεωρούν διεφθαρμένα... Δείτε τα βίντεο και βγάλτε ότι συμπεράσματα θέλετε:

BINTEΟ: Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι στην Κουρούτα Ηλείας

Κακοκαιρία επικρατεί σε αρκετές περιοχές της Ηλείας από το μεσημέρι της Κυριακής με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Η πρώτη Μουσουλμάνα της Bundestag έχει καταγωγή από την Κομοτηνή

Η 35χρονη Τζεμιλέ Γιουσούφ, που οι γονείς της έζησαν στη συνοικία Γενί Μαχαλέ της Κομοτηνής, δηλώνει Γερμανίδα «τουρκικής καταγωγής»

Μπορεί οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές να μην κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, όμως για πρώτη φορά το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) απέκτησε μια Moυσουλμάνα βουλευτίνα.

ΒΙΝΤΕΟ-Το ταχύτερο drift του κόσμου

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Kuba Przygoński έγινε ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο drift που έχει επιτευχθεί έως σήμερα. Ο ίδιος οδήγησε ένα Toyota GT 86 με 1068 άλογα και κατάφερε να αγγίξει ταχύτητα εισόδου τα 256 χλμ/ώρα, ενώ έκανε drift με 217,973 χλμ/ώρα.