28 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Οι αεροσυνοδοί της Ryanair πέταξαν τα ρούχα τους

Πόζες σέξι και μάλιστα με μπικίνι πήραν οι αεροσυνοδοί της Ιρλανδέζικης αεροπορικής εταιρείας Ryanair, με φόντο τις παραλίες της Κρήτης και για καλό σκοπό. Οι φωτογραφίες τους θα εμφανίζονται στο ετήσιο ημερολόγιο της αεροπορικής εταιρείας για το 2014 και τα έσοδα...

ALERT!! Βουλευτής των ΑΕροψεκασμένων στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα μέσω twitter! Τι ετοιμάζουν;;

Εντάξει να μπερδευτεί και να γράψει "Σταρούλα" αντί για Σταυρούλα Ξουλίδου, όπως λέγεται, μπορεί να συμβεί στον καθένα (κι εγώ πολλές φορές πατάω το πλήκτρο αλλά το κ@λόγραμμα δεν εμφανίζεται)... αλλά να μας κάνει να ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε με το...

ΒΙΝΤΕΟ: Κωλοπαιδαράκι καλαματιανό vs. 6ο Λύκειο Καβάλας

[Ένα κακομαθημένο πιάνει (στη ζούλα σαν κότα που είναι) τα κερασοκούκουτσα του μπροστά στους επισήμους... κι αυτοί είχαν μια φαγούρα... Αντίθετα κάποια άλλα παιδιά διάλεξαν να τραγουδήσουν το "Μακεδονία ξακουστή" οπότε υπάρχει ελπίδα μιας και το κωλοπαιδαράκι αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στο περιθώριο και οι υπόλοιποι θα πάνε την Ελλάδα μπροστά]

Η φωτογραφία από το Θάρρος της Μεσσηνίας είναι αποκαλυπτική. Ένα κακομαθημένο, νομίζει ότι κάνει κάτι, πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα, την ώρα που παρελαύνει και περνά μπροστά από τους επισήμους.

Τα γράμματα του Νίκου Ζαχαριάδη που θα ήθελαν να ξεχάσουν οι κομμουνιστές

Το παρακάτω άρθρο είναι από τον Ριζοσπάστη και τα πιο σημαντικά είναι το πρώτο γράμμα Ζαχαριάδη, από τις 31 Οκτωβρίου του 1940, όπου λέει ότι πρέπει να πολεμήσουν στο πλευρό του Μεταξά και το 2ο στις 26 Νοεμβρίου όπου λέει ότι πρέπει να ζητήσουμε τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ για ελληνοιταλική ειρήνη αφού αποχωρήσουμε από την Αλβανία (όπου στο μεταξύ είχαμε απωθήσει του Ιταλούς)... αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου του 1941 έστειλε άλλο ένα γράμμα προς τη νεολαία του ΚΚΕ αφού οι σοβιετικοί τον είχαν γκαζώσει να μην ξεσηκώνει το λαό ενάντια στους συμμάχους τους του άξονα...

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Άδωνις εξηγεί γιατί το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς-Ομιλία Πλεύρη για τον Μεταξά

Δείτε τον:

Ο π.Διευθυντής του γραφείου του Ε.Βενιζέλου κάλεσε τους βουλευτές της Χ.Α.!

Από taxalia.blogspot.gr

Η αλήθεια στο θέμα των προσκλήσεων των βουλευτών της Χ.Α. στην παρέλαση είναι πάναπλη: όλοι οι υπεύθυνοι και διοργανωτές της παρέλασης στην πόλη τους, είναι -εκ των ουκ άνευ- υποχρεωμένοι να καλέσουν όλους τους βουλευτές κομμάτων της βουλής και της ευρωβουλής και αυτό έκαναν όλοι.

Μήπως ο Καραμανλής κάνει περιοδείες με... εναλλακτικό τρόπο;

Tο "παζλ" των επισκέψεων του πρώην πρωθυπουργού...

Θα τα πάρουμε με την σειρά μην χάσουμε το μέτρημα...Έχει πάει το τελευταίο διάστημα στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες,, στα Δωδεκάνησα, στα Επτάνησα, στην Θεσσαλονίκη, στην Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και τώρα ...Θράκη. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που είναι πολιτικά "ανενεργός" και χωρίς δημόσιες παρεμβάσεις.

ΒΙΝΤΕΟ-"Δεν είμαι ο Μπεν. Είμαι Ρουμάνος"-Κομφούζιο με το βίντεο

Ένας νεαρός εμφανίστηκε το απόγευμα στην κυπριακή αστυνομία και είπε ότι είναι Ρουμάνος και ότι είναι εκείνος που απεικονίζεται στο βίντεο, το οποίο έχει κινητοποιήσει τις κυπριακές αρχές και την Ιντερπόλ. Ο νεαρός μοιάζει εκπληκτικά με τον Μπεν Νίνταμ.

Η Κύπρος τίμησε το έπος του '40 (φωτορεπορτάζ + video)

Με μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Κύπρο γιορτάστηκε το "ΟΧΙ" των Ελλήνων στους κατακτητές.

Παρόντες στις παρελάσεις ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', ο Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, εκπρόσωποι του ΓΕΕΦ και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Καρέ - καρέ η διάρρηξη σε μπαρ της παραλιακής στη Θεσσαλονίκη που "σαρώνει" στο Youtube! (video)

Με χιούμορ αντιμετώπισαν οι νεαροί ιδιοκτήτες μιας καφετέρειας στην Θεσσαλονίκης, την κλοπή που έγινε στην επιχείρησή τους. Οι δράστες "άνοιξαν" το...

Οι Χρυσαυγίτες γύρισαν την πλάτη στην Ουρανία

Ελάχιστη η συμμετοχή τους στις σημερινές εκδηλώσεις

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή αρχηγική εμφάνιση της πασιονάριας θυγατέρας του Μιχαλολιάκου , με αποτέλεσμα σήμερα ελάχιστοι Χρυσαυγίτες να κατέβουν στις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και όμως! Ο πύργος της Πίζας ισιώνει!

'Επιασαν τόπο οι εργασίες αποκατάστασης στον πύργο της Πίζα. Ο πύργος έχασε 2,5 εκατοστά από την κλίση που είχε το 2001, εργασίες οι οποίες κράτησαν 11 χρόνια και ολοκληρώθηκαν εκείνη τη χρονιά.

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Γελάει ο κόσμος με το ξέκωλο της παρέλασης

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα είχε κι ένα αναπάντεχο περιστατικό: την εμφάνιση εκρηκτικής «δασκάλας με χρυσά μαλλιά» που στο διάβα της προκάλεσε σφυρίγματα και εκστατικά επιφωνήματα θαυμασμού.

Αίμα, τιμή και.. «πεσμένο» site!

Ούτε μαιάνδρους, ούτε φωτογραφίες του Μιχαλολιάκου, ούτε τίποτα. Ένα μωβ φόντο και ένα μήνυμα στα αγγλικά και στα κινέζικα βλέπουν όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής!

ΒΙΝΤΕΟ-Γρέγος εναντίον Μπουτάρη που έσκισε τα καλσόν του

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση από το πεζοδρόμιο.

Ο κ. Γρέγος, αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη, δήλωσε: «Αν θέλει να φύγει, ας φύγει....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ

     Για να μη σας παραπληροφορούν οι ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ,διαβάστε τα παρακάτω.
       Η κάθε δημόσια ,η,ιδιωτική υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της έχει ένα τμήμα ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ.
      Το τμήμα αυτό σκοπό έχει να τηρεί το πρωτόκολλο σε διάφορες εορτές-τελετές,χωρίς να δημιουργούνται διάφορα παρατράγουδα.
      Τηρεί λοιπόν καταστάσεις επισήμων τις οποίες ανανεώνει,συμπληρώνει και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
      Σε διάφορες λοιπόν εορτές- τελετές ,που είναι υποχρεωμένη η υπηρεσία αυτή να διοργανώσει,βάζει κάτω το πρωτόκολλο και καλεί τους επισήμους.
      Κάθε 4 χρόνια,η, οποτεδήποτε άλλοτε έχει εκλογές,οι υπηρεσίες εθιμοτυπίας διορθώνουν τα πρωτόκολλα,βάζοντας τους καινούργιους βουλευτές,δημάρχους,περιφερειάρχες,κ.λ.π.
    Από τη στιγμή λοιπόν που η ΧΑ είναι κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου,η εθιμοτυπία της κάθε υπηρεσίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να καλεί τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της.
     Πολύ καλά έκανε λοιπόν και ο Τζιτζικώστας και τους κάλεσε.
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ για να πάρει καμιά ψήφο ο ΧΟΝΤΡΟ ΜΠΕΝΥ και να δικαιολογήσουν και τα άλλα κόμματα τον ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ.

  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ.

Μιχαλολιάκος: Φωτιά και τσεκούρι – Νέο άρθρο μέσα από τη φυλακή

Το πως ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή θυμάται... μέσα στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Και στο νέο του «χτύπημα» από τον Κορυδαλλό «μπλέξει» τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!

BINTEO-Αβραμόπουλος: Σήμερα δυναμώθηκε και ενισχύθηκε το φρόνημα του λαού μας

Οι πατριωτικές ενέσεις Αβραμόπουλου:

Οι ήρωες του ΠΑΟΚ

Τον Οκτώβριο του 1940 το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης ήταν σε εξέλιξη πριν η Ιταλία του Μουσολίνι απαιτήσει από την Ελλάδα την παράδοση της και πάρει ως απάντηση το ΟΧΙ. Ο ΠΑΟΚ στις 20 Οκτωβρίου που έγινε η 4η και τελευταία αγωνιστική επικράτησε με 2-1 του Μακεδονικού.

Το "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά. Μια Συνειδητή Απόφαση και Όχι Απλώς μια Συναισθηματική Έξαρση

Άρθρο του Θάνου Πλεύρη

Πριν μερικά 24ωρα η Ελλάς, όσο την άφησαν, τίμησε το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και του ελληνικού λαού απέναντι σε μια αυτοκρατορία. Το όνομα του Ιωάννη Μεταξά ενοχλεί κάποιους αλλά εμείς πάντοτε θα τους θυμίζουμε ότι το «ΟΧΙ» δεν ήταν ανώνυμο, ήταν το «ΟΧΙ» ενός ηγέτη.

Ο Χασαπόπουλος που του «χάρισαν» 25 στρέμματα στη μάχη υπέρ του ΠΑΣΟΚ (BINTEO)

Η ξαφνική πρεμούρα ορισμένων κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι αλήθεια ότι προσφέρεται για πλούσιο σχολιασμό. Ας δούμε όμως από πού ξεκίνησε, γιατί και αυτό έχει τη σημασία του.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ 1940-41: ο τελευταίος επιζών μιλά για τις αποστολές του θρύλου

Ένα μέλος του πληρώματος τελευταίος επιζών του θρυλικού υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, είχε μιλήσει για τις θρυλικές αποστολές του το 1940-41. Στο τέλος του ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε σε βίντεο την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διήγησή του.

«Όταν φτάσαμε στη βάση υποβρυχίων, οι σειρήνες από όλα τα καράβια δεν σταματούσαν. Η μπάντα του ναυτικού έπαιζε συνέχεια. Σήκωσαν τον κυβερνήτη από τους ώμους, και από τη βάση, από τον μόλο, τον πήγαν στο ναυπηγείο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ακριβώς αισθανόταν ο κόσμος». Η φωνή του γεμάτη ενθουσιασμό. Το βλέμμα του μοιάζει να ταξιδεύει αντίστροφα στο χρόνο καθώς ανακαλεί στη μνήμη του μία από τις πλέον ένδοξες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας, στη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940-'41: τη βύθιση μεγάλης νηοπομπής, μέσα σε ιταλικά ύδατα, από το υποβρύχιο «Παπανικολής».

ΦΩΤΟ: Τι να κάνει άραγε αυτό το κ@λοπαιδάκι;

Να χει περάσει σε κανα ΤΕΙ άραγε; Τον θυμάστε; 28η Οκτωβρίου 2011:

Δυσαρέσκεια για τις συνεχείς γελοίες παρεμβάσεις Πάκη

"Έχει κουράσει" λένε χαρακτηριστικά για τον πρώην υπουργό!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει αρχίσει και "κουράζει", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πήγες, το οικονομικό επιτελείο με τις συνεχείς αντιρρήσεις του πάνω σε νομοσχέδια που κατεβάζει η κυβέρνηση.

Η "ανυπακοή" ενός στρατηγού οδήγησε στο Έπος του 40! Η διαταγή Κατσιμήτρου

Το καλοκαίρι του 1940, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των ιταλικών προκλήσεων, η αληθινή δύναμη του Αξονα, η Γερμανία του Χίτλερ, προχωρούσε ακάθεκτη έχοντας καταλάβει χωρίς ουσιαστική αντίσταση σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Φαήλος μετά από επιθέσεις left.gr και Παπαδημούλη: «Ο Παπαδημούλης είπε το ΟΧΙ αφού ήπιε το γάλα του»

Και ξαφνικά, μια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη που ενέτασσε τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στην Κεντροδεξιά, ανασύρεται, επιστρέφει στη δημοσιότητα μέσω το left.gr και άλλων site και ανοίγει ένα νέο γύρο συζητήσεων και την σφοδρή αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημουλη που παραφράζοντας γνωστή παροιμία δήλωσε «θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει» για να του απαντήσει μετά από λίγο ο Φαήλος όπως βλέπετε στη φώτο στό τέλος.

Το επίμαχο σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο ανασύρει το left.gr, έγραφε:

ΒΙΝΤΕΟ: Χαιρετούρες και δίπλα δίπλα Τζίτζι-Μπουτάρης-Δεν πήγε στην εξέδρα ο Γρέγος

Παρά την κόντρα των τελευταίων ημερών, οι Απ.Τζιτζικώστας και Γιάννης Μπουτάρης, αντάλλαξαν χειραψία και κάθισαν δίπλα δίπλα στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Στην εξέδρα δεν εμφανίστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος παρακολούθησε από άλλο σημείο την παρέλαση (δείτε το βίντεο παρακάτω).
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο...

1940: Η στρατηγική «μυωπία» του Παπάγου και οι αϋπνίες του Μεταξά

Βαγγέλης Γεωργίου

Ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος χτύπησε την πόρτα του υπ’ αριθμ. 2 άνδρα του καθεστώτος και στενού φίλου του δικτάτορα, υφυπουργού Δημοσίας Ασφαλείας Κωνσταντίνου Μανιαδάκη. Ήταν ένα ραντεβού που σίγουρα δεν χωρούσε αναβολή. Ο Παπάγος, Αρχηγός του ελληνικού στρατού από το 1936, κουβαλούσε έναν χαρτοφύλακα. Μπαίνει στο δωμάτιο και ανοίγει πάνω στο τεράστιο από μαόνι γραφείο του Υφυπουργού έναν μεγάλο χάρτη για να του ρίξει μια ματιά ο τελευταίος.

Ψωμιάδης: Ντροπή στον Μπουτάρη

Ενοχλημένος από τις δηλώσεις Μπουτάρη για το πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγη ώρα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε για τον κ. Ψωμιάδη:

Ψωμιάδης: Ντροπή στον Μπουτάρη

Ενοχλημένος από τις δηλώσεις Μπουτάρη για το πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγη ώρα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε για τον κ. Ψωμιάδη:

Βίντεο: Ο Μάνος Χατζηδάκης πέρδεται

Το μόνο που έχει δίκιο είναι ότι σαν τους καραγκιόζηδες νομίζουμε ότι εμείς σκοτώσαμε τον καταραμένο όφι (μάλιστα επ' αυτού κυκλοφορεί και μια παπαριά όπου λέει ότι διάφορες χώρες αντιστάθηκαν 40-50 μέρες εν΄ψ εμείς 250 ξέρωγω... το ότι οι 210 ήταν αντίσταση εναντίον του τσίρκο Μουσολίνι και μόλις ήρθαν οι Γερμανοί τέλειωσε ο πόλεμος σε 2 βδομάδες το ξεχνάνε οι Ελληναράδες)... αλλιώς τα υπόλοιπα...

Οπως πάντα χωρίς καμία διάθεση αυτολογοκρισίας, απολύτως ευθαρσώς, ο Μάνος Χατζιδάκις, πολύτιμος και ουσιαστικός μέχρι το τελευταίο του κύτταρο, δεν δίστασε σε ανύποπτο χρόνο να μιλήσει και για την 28η Οκτωβρίου, το ΟΧΙ και τη δική του οπτική.

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί εάν δε βγάλει Ευρωβουλευτή-Να παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας... όπως παραιτήθηκα κι εγώ όταν έδωσα στους Τούρκους τα Ίμια

Ωραίος ο Πάγκαλος: Να υποστηρίξει η ΝΔ Ευρωψηφοδέλτιο από τους 58 του Μπίστχαχαχαχα

Τον κίνδυνο να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ πρότεινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Έκλεψαν 1 εκ από ΑΕροψεκασμένη που προφανώς τσίριζε: "Πεινάμε, 4.000 αυτοκτονίες, οι γερμανοί θα μας πάρουν τα σπίτια"

[Το γράψαμε αλλά τέτοιο φυντάνι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο οπότε το ξαναβάζουμε τώρα που έγινε γνωστό το όνομά της... Να τη χαίρεται ο Καμμένος...]

Θύμα καλά οργανωμένης διάρρηξης υποστηρίζει πως έπεσε η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία δήλωσε πως οι ληστές της απέσπασαν λεία που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Εορτασμοί σε Μόντρεαλ και Τορόντο

Με λαμπρή δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου γιορτάστηκε την Κυριακή στο Μόντρεαλ το Έπος του '40 χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλη και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνου Καφόπουλου, του επιτίμου προξένου της Κύπρου Μιχάλη Παϊδούση, οργανισμών και συλλόγων της ομογένειας από όλο το φάσμα των κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων.

Οι πιθανότητες να μην είμαστε μόνοι στο σύμπαν όλο και αυξάνονται

Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Μόνος ένας πλανήτης μπορεί αποδεδειγμένα να υποστηρίξει τη ζωή, και δεν είναι άλλος από τη Γη. Ωστόσο, με τους τουλάχιστον 11 δισεκατομμύρια κόσμους στο μέγεθος της Γης που υπάρχουν στο γαλαξία μας και τα καινούργια στοιχεία παράξενων ειδών ζωής που ευδοκιμούν σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι πιθανότητες να μην είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν όλο και αυξάνονται.

Ντοκουμέντο: Ο Μεταξάς αποθεώνεται από Αθηναίους στο Σύνταγμα στις 28 Οκτωβρίου του 1940 [εικόνα]

Οι σειρήνες χτυπούσαν, τα εμβατήρια είχαν κατακλύσει τα ραδιόφωνα και οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους: Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τα πάντα άλλαξαν και για την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζεί μια τραγωδία

Είναι πράγματι τραγωδία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και μια υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της ΕΕ, γίνεται πεδίο εσωτερικών συγκρούσεων και τα «μαχαίρια βγήκαν ήδη από τα θηκάρια».

Πήγα στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου…

Γράφει ο Δρ. Μάριος Ευρυβιάδης

Πήγα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σ’ ένα δήμο της Αθήνας, όπου διαμένω. Πήγα σε μία γιορτή, εθνική αλλά ταυτόχρονα και κοινωνική. Ένα μάζωμα του κόσμου, ένα… πανηγύρι.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και εμείς έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μην ταλαιπωρείτε!

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου μέχρι και την 30 Απριλίου κάθε έτους μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους. Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω εφαρμογής στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, και θα ακολουθεί η ένταξή τους στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στον γρίφο του Καΐρου η λύση για την ελληνική ΑΟΖ: Ξεκινάνε οι συνομιλίες

[Οι συζητήσεις με τους Αιγύπτιους είχαν ξεκινήσει επί Καραμανλή το 2007 και διεκόπησαν τον Ιούνιο του 2009 όταν οι Αιγύπτιοι (επί Μουμπάρακ) εμφανίστηκαν να υιοθετούν τις τούρκικες θέσεις ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ!!]

Προσπάθεια για μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε διμερές επίπεδο με τους γείτονές μας (εκτός Τουρκίας) έχει ξεκινήσει η Αθήνα, με στόχο όχι μόνο την αποσαφήνιση των περιοχών που η χώρα μας μπορεί να ασκήσει κυριαρχικά και διοικητικά δικαιώματα, αλλά κυρίως για να διαμορφωθεί μια κρίσιμη διπλωματική μάζα στην οποία θα κυριαρχεί ο σεβασμός και η αποδοχή «επί χάρτου» των διατάξεων της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Επιμένει το νούμερο ότι θα πείσει τους άπλυτους της indyert!!

Την Τετάρτη έχει οριστεί συνάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή με στόχο να αναζητηθεί λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ και να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, όπως έχει εξάλλου ζητήσει ο ίδιος ο υφυπουργός αλλά και γαλάζιοι βουλευτές το τελευταίο διάστημα.

Πως κερδίσαμε τους Ιταλούς το 40; Ποια ήταν τα όπλα του Ελληνικού Στρατού

Η νίκη των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών το 1940 χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα θαύμα. Τα θαύματα βέβαια έχουν συνήθως την εξήγησή τους. Στο προκειμένη περίπτωση το ηθικό των Ελληνών μαχητών ,ο πραγματικός πατριωτισμός και η αίσθηση ότι εκείνος ο πόλεμος ήταν ένας ακόμη πόλεμος εθνικής επιβίωσης αποτελούν μερικες από τις ερμηνείες του “θαύματος”. Ο άνθρωπος παίζει πάντα τον πρωταγωνστικό ρόλο.

Η γύφτικη μαφία των επιδομάτων: Γύφτισες με μια ντουζίνα «παιδιά» και ολόκληρες οικογένειες αναπήρων

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της μικρής Μαρίας με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να πραγματοποιούν πλέον κανονικό «σαφάρι» σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης για να ανακαλύψουν τυχόν τρύπες στο καθεστώς χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά προς τους ιδιοκτήτας και αρχισυντάκτας του Αθηναϊκού Τύπου εις το Γενικόν Στρατηγείον (ξενοδοχείον "Μεγάλη Βρεταννία) εις τας 30 Οκτωβρίου 1940

Κύριοι,

Έχω λογοκρισίαν και ημπορώ να σας υποχρεώσω να γράφετε μόνον ό,τι θέλω. Aυτήν την ώραν όμως δεν θέλω μόνον την πέννα σας. Θέλω και την ψυχήν σας. Γι' αυτό σας εκάλεσα σήμερα για να σας μιλήσω με χαρτιά ανοιχτά. Θα σας ειπώ τα πάντα. Θα σας ειπώ ακόμη και τα μεγάλα μου πολιτικά μυστικά. Θέλω vα ξέρετε και σεις όλα τα σχετικά με την εθνικήν μας περιπέτεια ώστε να γράφετε, όχι συμμορφούμενοι προς τας οδηγίας μου, αλλά εμπνεόμενοι εις την προσωπική σας πίστιν από την γνώσιν των πραγμάτων.

Σας απαγορεύω να ανακοινώσητε σχετικά το παραμικρόν σ' οποιονδήποτε. Απολύτως και γιά οιονδήποτε λόγον. Κάθε παράβασις αυτής της εντολής μου θα έχη δια τον υπεύθυνον -και να είσθε βέβαιοι ότι θα ευρεθή ο υπεύθυνος- τας συνεπείας τας οποίας πρέπει να έχη σε πόλεμο ζωής ή θανάτου του Έθνους η προδοσία ενός μεγάλου μυστικού, έστω και αυτό αν έγινε από αφέλεια, χωρίς την παραμικρή κακή πρόθεσι. Φυσικά έχω τον λόγον σας...

Μαρτυρία του Κωνσταντίνου Τσάτσου για τον πρώτο εορτασμό της εθνικής γιορτής

27 Οκτωβρίου 1941

[Το ακόλουθο κείμενο, από τον πρώτο τόμο της αυτοβιογραφικής Λογοδοσίας μιας ζωής (σ. 287-293) περιγράφει ουσιαστικά την απαρχή της αντίστασης στον φοιτητικό χώρο. Επειδή κάποιες λέξεις στα σημερινά τους συμφραζόμενα μπορεί να ξενίσουν, υπενθυμίζουμε, πέρα από τη χρονική απόσταση που μας χωρίζει από τότε και τον πατριωτικό ιδεαλισμό του συγγραφέα, ότι ο Κ. Τσάτσος εξορίστηκε από τη δικτατορία Μεταξά (καλοκαίρι 1939-Ιανουάριος 1940), η οποία στη συνέχεια δεν του επέτρεψε να πολεμήσει ως εθελοντής (ήταν πάνω από 40 ετών) στο μέτωπο.]

Την Παρασκευή το πρωί 24 Οκτωβρίου τοιχοκόλλησα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Την Τρίτην εικοστήν ογδόην Οκτωβρίου κωλύομαι να διδάξω». Υπογραφή ολόκληρη: Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Η αντιπαράθεση Μεταξά και Μουσολίνι

Δύο ομιλίες ενός δημόσιου πολεμικού «διαλόγου» τον Νοέμβριο του 1940

Του Μιχάλη Κατσίγερα

Η «Καθημερινή» της 23ης Νοεμβρίου 1940 αναγγέλει την κατάληψη της Κορυτσάς απο τον Ελληνικό στρατό.

Στις 18 Νοεμβρίου 1940, την 22η ημέρα του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Μπενίτο Μουσολίνι εκφώνησε στη Ρώμη λόγο του οποίου ένα τμήμα αναφερόταν στην επίθεση κατά της Ελλάδας. Ο Ιωάννης Μεταξάς του απάντησε από ραδιοφώνου τέσσερις ημέρες μετά, στις 22 του μηνός.

Η πολιτευτής του Die Linke Uta Spori είναι η Γερμανίδα που σκοτώθηκε στην Τήλο

Στη Ρόδο μεταφέρθηκαν προχθές αργά το βράδυ από την Τήλο, οι σοροί του 48χρονου γυμνασιάρχη Δημήτρη Κασανδρινού και της 58χρονης Γερμανίδας Uta Spöri, ο οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο πέφτοντας με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η τελευταία φράση ενός ήρωα Έλληνα πιλότου... που οι κομμουνιστές κατηγορούσαν σαν "συνεργάτη των ναζί" ακόμα και την προηγούμενη της εκτέλεσής του!

Ο αντιστασιακός αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας Κώστας Περρίκος αγωνίστηκε εναντίον του φασισμού και των συνεργατών του, εντός της χώρας και αυτό ενόχλησε τους συμμάχους τους του κομμουνιστές οι οποίοι προσπάθησαν λυσσωδώς να τον βγάλουν συνεργάτη των ναζί παρότι οι τελευταίοι τον εκτέλεσαν!!