13 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί ο στρατός κατοχής της Μέρκελ έβαλε στο μάτι μόνο τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και όχι ας πούμε κι αυτές του ΥΠΕΣ;

Από όλο το έπος των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μια τεράστια απορία μου γεννήθηκε; Γιατί «μόνο» αυτές μπήκαν στο μάτι των κακών; Γιατί, για παράδειγμα, δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι καθαρίστριες του ΥΠΕΣ ; Και γιατί αυτή η απορία δεν εκφράστηκε ούτε από έναν ρεπόρτερ, ούτε από μία ειδησεογραφική παρουσίαση;

Μετά από ολιγόωρη έρευνα στο διαδίκτυο η εικόνα που σχηματίστηκε μπροστά μου είναι...
γοητευτική, άλλη μια σουρεαλιστική εικόνα κρατικίστικης παράνοιας.
Για όλα αυτά λοιπόν η ευθύνη ανήκει στον Στέφανο Μάνο! Ναι στον Στέφανο Μάνο που το 1992 αποφάσισε να ανταμείψει λίγους ελεγκτές εφοριακούς με ποσοστό 3% επί των επιπλέον των εκτιμώμενων ,στον προϋπολογισμό , εσόδων από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το αρκτικόλεξο του συγκεκριμένου επιδόματος , οργουελικό κι αυτό – newspeak - : ΔΙκαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων , ΔΙΒΕΕΤ!

Με το πέρασμα των χρόνων και μια που οι στόχοι είσπραξης εσόδων από φοροδιαφυγή δεν επιτεύχθηκαν ποτέ οι δημοκρατικές αρχές των κυβερνώντων είχαν σαν αποτέλεσμα τα δικαιώματα αυτά, που μεταφράζονται σε άλλον ένα σχεδόν αφορολόγητο μισθό ανά μήνα, να επεκταθούν σε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΟΙΚ. Και στις καθαρίστριες φυσικά…

Έτσι αυτό το «δικαίωμα» έφτασε να είναι μέχρι και 2500€ ανά μήνα ! Μην ξεχάσουμε να αναρωτηθούμε ποιος πλήρωνε αυτά τα χρήματα.

Μετά τις πρώτες περικοπές σε μισθούς του δημοσίου που έφερε το μνημόνιο, έπρεπε να ολοκληρωθεί και το ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό που στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη δηλαδή το κατοχύρωσαν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία χωρίς διάκριση σε φύλο ή καταγωγή. Φυσικά τα σαίνια απαιτούσαν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω, να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου με ποσά άνω των 4000€ ανά μήνα. Παράδειγμα

Έτσι το ενιαίο μισθολόγιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σαν ακόμη ένα νέο μέτρο το 2010, και το 2011, και το 2012… λάθος τον Οκτώβριο του 2012 οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ εξαιρέθηκαν από το μέτρο και συνέχισαν να απολαμβάνουν τα «δικαιώματά» τους (δηλ. τα επιδόματά τους).

Και τον Ιανουάριο του 2013 τους ακολούθησαν και οι υπάλληλοι της Βουλής που με νομοθετική ρύθμιση «εξισώθηκαν» με τους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ.

Έξω από αυτή την «εξίσωση» βρέθηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που σχεδιάσθηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να πάψουν να λογαριάζονται εντός αυτής της νομενκλατούρας των «περισσότερο ίσων». Για να καθαρίζονται όμως τα κτίρια του ΥΠΟΙΚ θα έπρεπε να επαναπροσληφθούν με μηνιαίο μισθό 800€ και εκτός οργανικών θέσεων.

Έτσι βρέθηκαν στον δρόμο, να διεκδικούν κι αυτές τα δικαιώματά τους, τα Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων. Και μηνιάτικο μέχρι και 4000€.

katranitsas.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html