18 Αυγούστου 2014

BINTEO-Συρία: Όταν ένας Ιάπωνας μισθοφόρος έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube οι τζιχαντιστές τον ρωτούν γιατί φοράει στρατιωτικές μπότες, γιατί έχει μαζί του όπλο και γιατί δεν έχει κάμερα, αφού δηλώνει δημοσιογράφος

Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έζησε ένας Ιάπωνας μισθοφόρος, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε και ανακρίθηκε από τους εξτρεμιστές στο Χαλέπι της Συρίας.

Τον «βόλεψε» τον ΠΑΣΟΚο του ο Λοβέρδος

Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης πρώην βουλευτής
 
Ως ο κατεξοχήν άνθρωπος του Ανδρέα Λοβέρδου θεωρείται ο νέος γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, πρώην βουλευτής...

Βίντεο: Ο μικρός Γεζίντι που εγκαταλείφθηκε στην έρημο και κατάφερε να επιβιώσει

Σε άθλια κατάσταση στη μέση της έρημου και με το βλέμμα καρφωμένο στον καυτό ήλιο, το αγοράκι που απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο βρέθηκε και σώθηκε από βέβαιο θάνατο από Κούρδους μαχητές.

Ικίτος: Μια πόλη πάνω στο νερό -Δεν είναι προσβάσιμη οδικώς και τα σπίτια «επιπλέουν» στον Αμαζόνιο [εικόνες]

Το όνομά της μπορεί να μην σας λέει πολλά, όμως η πόλη Ικίτος, είναι γνωστή καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη περιοχή του Αμαζονίου που δεν είναι προσβάσιμη οδικώς.

«Ψήνεται» συνεργασία Αλιάγα με ΝΕΡΙΤ!

Η απάντηση του κρατικού σταθμού στους ιδιωτικούς..

Με τον Νίκο Αλιάγα σκέφτεται να «απαντήσει» η ΝΕΡΙΤ στις μεταγραφές και στις μετακινήσεις των τηλεαστέρων των ιδιωτικών σταθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια τηλεόραση, σε συνεργασία με το ΤF1, σχεδιάζει...

Τυπωμένες σε νομίσματα οι Σφίγγες της Αμφίπολης!

Που "εμφανίστηκαν" πρώτη φορά;
 
Σε τετράδραχμα 14,40 και 12,90 γραμμαρίων, σε δυόβολο 1,40 γραμμαρίων καθώς και σε υποδιαίρεση του 1/8 του στατήρα, 1,20 γραμμαρίων (σύμφωνα με την αρχαϊκή μέτρηση), φαίνεται πως είναι αποτυπωμένες οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης, σύμφωνα με τον νομισματολόγο-ερευνητή Αστέριο Τσίντσιφο, ο οποίος αναφέρει ότι "το αρχαίο αυτό νόμισμα πρωτοέκανε την εμφάνιση του στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης, στα τέλη του 6ου αιώνα π. Χ.".

Αναβάθμιση ελληνικών δομημένων ομολόγων από τη Moody's

H υψηλότερη αξιολόγηση είναι πλέον το Ba3
 
Σε αναβάθμιση 20 χρεογράφων, στην επιβεβαίωση ενός και στην τοποθέτηση ενός ακόμη τίτλου σε "rating watch" για πιθανή αναβάθμιση, από εννέα σειρές ελληνικών δομημένων ομολόγων προχώρησε τη Δευτέρα ο οίκος Moody's.

Τολμηρές πρωτοβουλίες Σαμαρά για ριζικές ανατροπές

Με μια σειρά από κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει τη ριζική αλλαγή του κλίματος σε οικονομία και πολιτική ζωή. Πρόκειται για τολμηρές και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν ανατροπές γιατί όπως εκτιμά ο πρωθυπουργός μόνο με ισχυρό ταρακούνημα θα βγει η οικονομία από το λήθαργο.

Ιατροδικαστής της ΔΕΗ: «Φυσικός» ο θάνατος της Ε. Ποποδάκη

«Φυσικός» χαρακτηρίζεται από την ιατροδικαστή Ε. Σπανουδάκη, τεχνικό σύμβουλο της ΔΕΗ, ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής Ευτυχίας Ποποδάκη στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά. Η Ευτυχία Ποποδάκη υποστηριζόταν μηχανικά από το 2004 και την ημέρα που βρέθηκε νεκρή είχε κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ λόγω χρέους.

Οικογενειακή τραγωδία: Η 6χρονη που είδε τον πατέρα της να πνίγεται είχε χάσει πριν από 6 μήνες και τη μητέρα της

Θλίψη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άτυχο κοριτσάκι 6 ετών το οποίο περιπλανήθηκε μόνο του σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Κορώνης έπειτα από τον πνιγμό του πατέρα του.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Το πνεύμα εγκαταλείπει το σώμα νεκρού σε τροχαίο ατύχημα!

Έτσι λέει ο Ευαγγελάτος παρόλο που ο χρήστης που το ανέβασε λέει ότι το επεξεργάστηκε ψηφιακά... δηλ. το παραποίησε! Ευαγγελάτος είναι αυτός, ότι θέλει λέει...

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο ίντερνετ έρχεται να αναστατώσει τα social media. Ο χρήστης που το ανάρτησε αναφέρει ότι έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο βίντεο και δεν είναι αληθινό. Εσείς τι λέτε;

Μόνο μην βγει... Φέλιξ Μπόρχα!

Ο Χόρχε Ντάνιελ Μπενίτες είναι και με την βούλα παίκτης του Ολυμπιακού και άπαντες στο λιμάνι εύχονται να πιάσει το στοίχημα του Μίτσελ με τον νεαρό στράικερ...


Η συνέχψια στο milamegiampala.blogspot.com

Ελβετός δήμαρχος παύτηκε προσωρινά λόγω... γυμνών selfies στο γραφείο του

Σε προσωρινή διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος της ελβετικής πόλης Μπάντεν, Γκέρι Μίλερ, που έχει επίσης εκλεχθεί βουλευτής με το κόμμα των Πρασίνων, εξαιτίας καταγγελιών ότι τράβηξε... γυμνές selfies μέσα στο γραφείο του.

Διευκρινήσεις YAAT για τα ροδάκινα -Εχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα για τους παραγωγούς

Διευκρινήσεις δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τα μέτρα για τους παραγωγούς ροδάκινων, έπειτα από τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ στις οποίες αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται.

PONY: Θα επανακυκλοφορήσει τελικά το θρυλικό αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους;

Για γραφειοκρατικές διατυπώσεις που εμποδίζουν την έκδοσή του κάνει λόγο η αυτοκινητοβιομηχανία NAMCO - Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών στις σχετικές καταγγελίες

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι με δική του ευθύνη κωλυσιεργεί η έκδοση του αυτοκινήτου PONY στην Ελλάδα.

Οργισμένη αντίδραση Βρούτση για τον ΟΑΕΔ

Με έκδηλη οργή αντέδρασε στο δημοσίευμα για το κλείσιμο του ΟΑΕΔ ο υπουργός Εργασίας  Γιάννης Βρούτσης που διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Guardian: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Με τίτλο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι η ωραιότερη τέχνη στον κόσμο και γι αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε», ο βρετανικός Guardian υποστηρίζει για άλλη μία φορά πως τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Αυτά τα προϊόντα δεν φτάνουν πια στο τραπέζι των Ρώσων -Τι θα γίνει με τα ελληνικά ροδάκινα [εικόνα]

Την ελπίδα του ότι το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων από χώρες της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ δεν θα κρατήσει πολύ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τι ούρλιαζε ο πα-τέρας όταν δολοφονούσε το γιο του

Ούτε σε κινηματογραφική ταινία δεν έχουν συμβεί όσα αποκαλύπτονται ότι διαδραματίστηκαν στο Άστρος Κυνουρίας σε ένα οικογενειακό έγκλημα που όμοιό του δεν έχει καταγραφεί στα χρονικά καθώς για τη δολοφονία ενός 39χρονου και την απόκρυψή της συνεργάστηκαν ο πατέρας του, η μητέρα του, η θεία του, ο θείος του και ο γαμπρός του.

Μια Selfie με τον Μέγα Αλέξανδρο

Ειδικός γερανός στην Αμφίπολη για την ανασκαφή
Από αυτόν τον χωμάτινο δρόμο, που διασχίζει καλλιέργειες καπνού, αμυγδαλιές και αμπέλια, τόσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει ποτέ ξανά σε μια μέρα. Οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα για να ρωτήσουν όσους κατηφορίζουν «αν πηγαίνουμε σωστά» κι εκείνοι χαμογελαστοί γνέφουν καταφατικά. Στο τέλος του λόφου μια μεταλλική πόρτα απαγορεύει την πρόσβαση, υπάρχει ένα περιπολικό της αστυνομίας, ένα πυροσβεστικό όχημα και τηλεοπτικά συνεργεία.

ΑΥΤΟ είναι το ΚΟΡΜΙ που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό

Την Ελλάδα επέλεξε ακόμη μια διάσημη τηλεπερσόνα για να κάνει τις διακοπές της. Η Βρετανίδα Κίμπερλι Γκάρνερ βρίσκεται στη χώρα μας και το… διαφημίζει!

Η κατάρα του Τουταγχαμών, που "κυνήγησε" τους αρχαιολόγους

Ο Φαραώ που παντρεύτηκε την αδελφή του. Έκαναν δύο παιδιά που πέθαναν αμέσως. Οι μυστηριώδεις θάνατοι αρχαιολόγων
Στις 26 Νοεμβρίου του 1922, ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ κοίταζε μέσα από μια τρύπα τον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών. Όταν τον ρώτησε ο συνεργάτης του, Λόρδος Κάρναρβον, αν μπορεί να δει τίποτα, ο Κάρτερ απάντησε:

Τρία ελληνικά σοκάκια στα 20 καλύτερα του κόσμου

Ένα άκρως καλοκαιρινό αφιέρωμα με έντονο άρωμα Ελλάδας Πανέμορφα μικρά δρομάκια, βγαλμένα θαρρείς από παραμύθια. Ανάμεσα στα 20 ωραιότερα σοκάκια του κόσμου, φιγουράρουν τρία ελληνικά, εκ των οποίων ένα -αυτό της Σύμης- κατακτά τον τίτλο του...

Η Ιστορία των Γιαζίντι: Διωγμοί αιώνων και η «λατρεία του Σατανά»

Για τα πιστεύω τους έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του μίσους για αιώνες. Από πολλούς μουσουλμάνους θεωρούνται αιρετικοί και λάτρεις του διαβόλου. Έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη γενοκτονία πολλές φορές. Αυτή τη φορά έχουν στοχοποιηθεί από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» (ΙΚΙΛ). Ένας ακόμη μεγάλος διωγμός των Γιαζίντι έχει ξεκινήσει και πολλοί στην κοινότητά τους ανησυχούν αν θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν και αυτή τη φορά. Εδώ και ημέρες οι Γιαζίντι ξεκίνησαν μια μεγάλη πορεία προς το Βορρά αναζητώντας καταφύγιο στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ χιλιάδες εγκλωβίστηκαν στο όρος Σιντζάρ.

Τα ψέματα του "Πούτιν" για την Ελλάδα...

του Κώστα Στούπα

Διαβάζοντας κάποιος την ειδησεογραφία στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, εύκολα μπορεί να συνάγει το συμπέρασμα πως η Ελλάδα υπάρχει σαν ανεξάρτητο έθνος χάρη στη Ρωσία.

ΠΑΝΟ-ΡΑΧΗΛ ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ; «Απλή σκόνη» η φιγούρα του εξωγήινου της NASA!

Βάζει τέλος στις συζητήσεις για "Άλιεν" που είχαν φουντώσει…

Με μια εντελώς… γήινη απάντηση έβαλε τελεία η NASA στο θέμα με τη φωτογραφία που είχε καταγράψει έναν εξωγήινο και τη σκιά του στο φεγγάρι.

H Θεσσαλονίκη από ψηλά. Ένα καταπληκτικό video

Λευκός πύργος, Αριστοτέλους, τείχη, Σ.Σ και τόσα άλλα σημεία της πόλης μας αφ΄υψηλού. Απολαύστε από τη Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Σημαντικότερα σημεία από το βίντεο:

Δούκισσα Νομικού: Με μαγιό από τα παιδικά χρόνια μέχρι σήμερα!

Από τα πράγματα που η Δούκισσα Νομικού αγαπάει όσο τίποτα είναι η θάλασσα και τα παγωτά κι αυτά μπορεί να τα χαίρεται στο έπακρο το καλοκαίρι! Πρόκειται για την αγαπημένη της εποχή. Η διάθεση της ανεβαίνει και ξεκινάει από νωρίς τις πρώτες βουτιές. Στην αγαπημένη της Βουλιαγμένη στην Αθήνα -όπου απολαμβάνει βόλτες ακόμα και το χειμώνα- και μετά όπου την βγάλει ο προγραμματισμός με την παρέα ή τον σύντροφό της.

Πακέτο φοροελαφρύνσεων: Οι 7 φόροι που θα μειωθούν και πότε

Αγώνα δρόμου προκειμένου να ετοιμάσει ένα ελκυστικό πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων που θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα συζητηθεί στη συνάντηση στο Παρίσι με την τρόικα, κάνει το οικονομικό επιτελείο.

Γελάει ο κόσμος με τον καραγκιόζη και τη Ραχήλ! Χωρίς πυρίτιδα ήταν τα φυσίγγια

- Οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ο δράστης που έβγαλε έξω τους υπαλλήλους και απειλούσε να αυτοκτονήσει με καραμπίνα
- "Οδηγήσατε τους πολίτες σε απόγνωση", λέει η βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή
- "Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις" αναφέρει η προϊσταμένη της υπηρεσίας

Αυτό είναι το πιο όμορφο νησί του κόσμου - Τι ψήφισαν οι αναγνώστες μεγάλου περιοδικού

Δείτε τι έδειξε η ψηφοφορία των αναγνωστών του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού "Travel and Leisure" για τον ομορφότερο νησιωτικό προορισμό του κόσμου.

Οι αναγνώστες του αμερικάνικου περιοδικού "Travel and Leisure" ψήφισαν τη...

Ο άσχημος Ιησούς του Μεσαίωνα -Ενα Θείο Βρέφος που σοκάρει [εικόνες]

Στις πολυάριθμες αναπαραστάσεις της Παρθένου με τον Ιησού, μέσα από την ιστορία της Τέχνης, ο Ιησούς σπάνια απεικονίζεται σαν ένα όμορφο και αγγελικό βρέφος. Ειδικά στον Μεσαίωνα, το θείο βρέφος θυμίζει περισσότερο έναν μικρό ενήλικα, σοβαρό και άσχημο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! Καθ' οδόν και σε χαμηλές τιμές πουλήθηκαν τα ελληνικά ροδάκινα που μπλόκαρε η Ρωσία

Αφού ως γνωστόν στην Ελλάδα καμία δουλειά δεν έχει ρίσκο... ότι και να γίνει το κράτος πρέπει να εγγυάται για τα πάντα! Δεν είμαστε μαλάκες Γερμανοί να ξέρουμε ότι καμιά φορά μπορεί να στραβώσει κάτι και να έχουμε ζημιά... ότι και να γίνει πρέπει να αποζημιώσει το κράτος! Έβρεξε... αποζημίωση... χιόνισε... αποζημίωση... σάπισε... αποζημίωση... δεν πουλήθηκε... αποζημίωση

Καθ’ οδόν πουλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων των ροδάκινων που επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο, σε πολύ χαμηλές ωστόσο τιμές.

Πόσα ζήτησε η Χίλαρι για μια ομιλία;

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που διέρρευσε στα αμερικανικά ΜΜΕ, η εκδήλωση αφορά ομιλία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών και άλλοτε Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας, στις 13 Οκτωβρίου και η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε αρχικά...

Οι πλούσιοι «ψήφισαν» Ελλάδα και την κατέταξαν στο top 10 των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών πολυτελείας

Τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισε στη χώρα μας στην τουριστική κίνηση για... ακριβά γούστα, καθώς κατάφερε να μπει στο Τος 10 των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών πολυτέλειας για το 2014.

ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ; Ποιους χαρακτηρίζει «αποτυχημένες νούλες» ο Αντώναρος

Ευτυχώς που έχουμε και κάτι τέτοια νούμερα και γελάμε...

Ένα ακόμα αιχμηρό Twitt έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος, «στολίζοντας» με υβριστικούς χαρακτηρισμούς «γνωστό-άγνωστο» αποδέκτη.

Ιατροδικαστής: «Έπασχε από διπλή καρδιολογική πάθηση και η μειωμένη οξυγόνωση λόγω διακοπής ρεύματος ήταν μοιραία»

Η 56χρονη Ευτυχία, έπασχε από διπλή καρδιολογική πάθηση κι εκτιμάται πως «οποιαδήποτε αιτία θα οδηγούσε σε μείωση της οξυγόνωσης της θα ήταν μοιραία για τη ζωή της» σύμφωνα με τις ιστολογικές εξετάσεις.

ΚΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΡΟΥΒΛΙΑ-ΕΕ: Μέτρα 125 εκατ. ευρώ για παραγωγούς που πλήττονται από το εμπάργκο

Οι αποζημιώσεις θα αφορούν φρούτα και λαχανικά που «δεν έχουν περισυλλεγεί ή περισυλλέγονται ενώ είναι ακόμη ανώριμα» και τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 18 Αυγούστου. Στα προϊόντα για τα οποία προβλέπονται ενισχύσεις περιλαμβάνονται ροδάκινα και ακτινίδια, που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό έλληνες παραγωγούς.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Κοζάνη: Παραδόθηκε ο ένοπλος που είχε εισβάλει στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αστυνομικοί τον έπεισαν να παραδοθεί - Διαμαρτυρόταν για αποζημίωση που δεν του καταβλήθηκε - Μαζί του ζήτησε να μιλήσει ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Αίσιο τέλος είχε τελικά το περιστατικό με τον 35χρονο άνδρα που εισέβαλε με καραμπίνα το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη.

Διαψεύδει το υπ. Πολιτισμού ότι θα μετακινηθούν οι Σφίγγες από το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη

Ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της ανασκαφής στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Ποιοι είναι οι απατεώνες κύριε Ψυχάρη;

Σα να μη μας τα λέει καλά ο κ. Ψυχάρης και ο ΔΟΛ που θέλουν να το παίξουν βασικοί συνήγοροι ενός διαπλεκόμενου μιντιακού συστήματος που έκανε και κάνει κουμάντο επί δεκαετίες.

Για δεύτερη Κυριακή, ο Σταύρος Ψυχάρης από το Βήμα αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης, στον τρόπο λειτουργίας τους και στο πως αυτά αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Γνώστης ασφαλώς του χώρου ο Ψυχάρης, κάτι θα ξέρει όταν λέει ότι ο χώρος των ΜΜΕ εκτός από στίβος ιδεών ήταν και λημέρι απατεώνων.

Ο Ουκρανικός στρατός κατέλαβε το Λουγκάνσκ - Στα χέρια ανταρτών ισχυρό πυραυλικό σύστημα;

Αναφορές κάνουν λόγο για ολοένα αυξανόμενη έλλειψη πειθαρχίας στις τάξεις των ανταρτών, ενώ πολλοί εγκαταλείπουν εντελώς την μάχη στην Ουκρανία.
Στο κέντρο του Λουγκάνσκ, ενός από τα σημαντικά "προπύργια" των φιλορώσων αυτονομιστών, κινήθηκε για πρώτη φορά χθες ο ουκρανικός στρατός, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω το υπό κατάρρευση φιλορωσικό "κράτος".

Βερολίνο: Παρακολουθούμε την Τουρκία γιατί είναι «ειδική περίπτωση»

Η Τουρκία στόχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών λόγω «στήριξης των τζιχαντιστών»
Δυσφορία έχουν προκαλέσει στην Αγκυρα οι αποκαλύψεις πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επικοινωνίες στην Τουρκία, παρά το ότι η χώρα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

H Βικτόρια Χίσλοπ περιγράφει την επίσκεψή της στην Αμμόχωστο: Η πόλη-φάντασμα στην καρδιά της Κύπρου, σύμβολο της διαίρεσης του νησιού

H βρετανή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που έγινε γνωστή στη χώρα μας από το μυθιστόρημά της για τη Σπιναλόγκα «Το Νησί», με άρθρο της στην εφημερίδα «Telegraph» περιγράφει στους συμπατριώτες της το πώς βίωσε η ίδια τη διαίρεση της Κύπρου μέσα από τις επισκέψεις της στην Αμμόχωστο την οποία χαρακτηρίζει «πόλη-φάντασμα στην καρδιά της Κύπρου» που κατέστη μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων σε «σύμβολο της διαίρεσης μιας χώρας».

Tο παρασκήνιο της συγχώνευσης ΔΟΛ -ΠΗΓΑΣΟΥ και η εμπλοκή Bαρδινογιάννη

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν και αυτό το καλοκαίρι για την επικείμενη συγχώνευση μεταξύ δύο γιγάντων του Τύπου, του ΔΟΛ και του Πήγασου.

Το… σίριαλ αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια το έχουμε δει να έρχεται αρκετές φορές στην επιφάνεια. Επειτα από συνεχόμενες διαφωνίες που απομάκρυναν δύο φορές το ενδεχόμενο συνεργασίας, όλα έδειχναν τις προηγούμενες μέρες ότι αυτή τη φορά, υπό το βάρος της υπερχρέωσης και των πιέσεων των τραπεζών, ο κύβος ερρίφθη: ΔΟΛ και Πήγασος ήταν πλέον έτοιμοι να συνενωθούν.

Ο Ασάντζ φεύγει από το… κρησφύγετο. “Καμία γυναίκα δεν κατέθεσε ότι τη βίασα”, δήλωσε

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ, ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει σύντομα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, στην οποία έχει βρει καταφύγιο τα δυο τελευταία χρόνια, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραδοθεί στη βρετανική Αστυνομία.

Οδηγός συνταξιοδότησης από το Δημόσιο

Τρεις παράμετροι καθορίζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το Δημόσιο: Πρώτον, η ημερομηνία διορισμού, δεύτερον, το έτος που οι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα έτη υπηρεσίας (30 έτη, 25 έτη ή 20ετία για ειδικότερες προϋποθέσεις) και, τρίτον, από το αν έχουν ή όχι προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Κούρδοι ανακατέλαβαν το σημαντικότερο υδροηλεκτρικό φράγμα

Οι Κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανακατέλαβαν σήμερα το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, αποσπώντας το από τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που το είχαν καταλάβει δέκα ημέρες νωρίτερα, την 7η Αυγούστου, ενώ παράλληλα οι ακραίοι ισλαμιστές σφυροκοπήθηκαν από τη συριακή Πολεμική Αεροπορία στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Καρατζαφέρης: «Λύκος» ο ΣΥΡΙΖΑ και αναποτελεσματική η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτή πρόταση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία όταν σημάνει «η ώρα της εθνικής ευθύνης» απευθύνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Έθνος», το οποίο όμως δεν υπογράφει ως πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Süddeutsche Zeitung: Το επάγγελμα του μέλλοντος στην Ευρώπη θα είναι... κατάσκοπος!

Οι εποχές του Ψυχρού Πολέμου αναβιώνουν στην Ευρώπη, με τους κατασκόπους να περιφέρονται ανά χώρα, λαμβάνοντας σημαντικά μηνύματα από κυβερνητικά επιτελεία, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και να δρουν υπό το σκότος.

Bank of America: Η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ

Είναι η αντεπίθεση της Περιφέρειας ή μήπως τα συμπεράσματα είναι πρόσκαιρα, συγκυριακά και δεν εξασφαλίζουν παρόμοια θετικά μηνύματα και στο άμεσο μέλλον; Η Bank of America επιδαψιλεύει τιμητικά σχόλια στην Ελλάδα, αλλά δεν κρύβει τις ανησυχίες της για το μέλλον.

Δεν τα βρήκαν ούτε για τα 40 του ΠΑΣΟΚ

Δύο παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη θα λάβουν χώρα στις αρχές του φθινοπώρου. Η μία από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η άλλη από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.