11 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟ-Αυτά είναι τα βραβευμένα βραζιλιάνικα οπίσθια

Δεν είναι οπίσθια ότι τύχει αλλά ότι πρέπει, και με σχετικό βραβείο στα χέρια της..

Και για να μην παρεξηγιόμαστε, μιλάμε για την Camila Vernaglia σάρωσε ότι βραβείο υπήρχε στην πατρίδα της.

Αμφίπολη: Σκάλες κάτω από τον τρίτο προθάλαμο;

Πίσω από τις καρυάτιδες φαίνεται ο τελευταίος θάλαμος
 
Η στάθμη πίσω τον τρίτο (προ)θάλαμο έχει κατέβει αρκετά ώστε να αποκαλυφθεί και η πύλη που βρίσκεται ανάμεσα στις καρυάτιδες και για την οποία η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού δεν αναφέρει το παραμικρό.

ΕΧΕΙ ΚΛΑΣΕΙ ΜΕΝΤΕΣ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ! H Gazprom μειώνει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη αφού βλέπει να πέφτει η ζήτηση

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα είναι μικρότερες απ' όσο προβλεπόταν αρχικά και η τιμή του προϊόντος θα μειωθεί αισθητά, όπως εκτιμά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom τα καθαρά κέρδη του οποίου  κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους έπεσαν κατά 41% λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η τρολιά της ημέρας: Ο Τσίπρας θα πει στη ΔΕΘ ότι θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας... εκτός από αυξήσεις μισθών-συντάξεων, τζάμπα πετρέλαιο κ.λπ.

[Δεν βλέπω μέριμνα για τα απολυμένα λαμόγια του δημοσίου και ανησυχώ!!]

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΛΑΙΩ με το λαμόγιο της Γιαννακάκη: Έκανα μια ανοησία αλλά μετά πήρα 3 μεταδιδακτορικά

Δηλ. τι τις θέλουμε τις προπτυχιακές σπουδές; Τι σκοτωνόμαστε και δεν κάνουμε κατευθείαν κανα διδακτορικό να τελειώνουμε;

Πρόσωπο των ημερών είναι ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος, ο οποίος εντοπίστηκε να έχει προσκομίσει πλαστό πτυχίο προκειμένου να προσληφθεί στο δημόσιο.

ΒΙΝΤΕΟ-Το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία

Ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου πέτυχε ο επιθετικός της ομάδας Κ-17 της Σάο Πάολο, Μαρλόν, στον αγώνα με την αντίστοιχη της Σάο Κάρλος.

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΜΠΑΧΑΛΟ! ΓΓΔΕ: Οδηγίες για τον ΕΝΦΙΑ- Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες-Από 15.09 οι ενημερωμένες δόσεις, από 22.09 ο ενημερωμένος φόρος

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τι θα γίνει με τα ημιτελή όπου κάποιος προβοκάτορας δεν πέρασε την έκπτωση του 60% αν και στο Ε9 είναι σημειωμένα με τον κωδικό 99. Η ΓΓΔΕ προσπαθεί να φορτώσει το λάθος στον κόσμο λέγοντας ότι έπρεπε να είχε σημειωθεί και ότι είναι "μη ηλεκτροδοτούμενα"!! Πέρα από τη γελοιότητα, αφού ημιτελές σημαίνει αυτόματα και μη ηλεκτροδοτούμενο, ο νόμος, στο σημείο που ανέφερε την έκπτωση του 60% μιλούσε μόνο για "ημιτελή ή ημιτελή με εργοταξιακό ρεύμα" που δικαιούνταν την έκπτωση. Πουθενά δεν ανέφερε "ημιτελή μη ηλεκροδοτούμενα" αφού θεωρείται πλεονασμός! Αν λοιπόν υποχρεώσουν για δικό τους λάθος-προβοκάτσια τον πολίτη να τρέχει να "διορθώνει" Ε9 ή ακόμα χειρότερα να πηγαίνει δικαιολογητικά στην εφορία (αφού η σημερινή εγκύκλιος λέει ότι αν μετά τη διόρθωση προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ πρέπει να προσκομιστούν στην εφορία τα δικαιολογητικά) θα είναι για πολλές φάπες!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει προς τους πολίτες ότι μετά την ψήφιση του Νόμου που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα προβούν με εντατικούς ρυθμούς στις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου το νέο νομοθετικό πλαίσιο να ενσωματωθεί σταδιακά και το ταχύτερο δυνατόν στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών (απορία προκαλεί γιατί εδώ και ένα και πλέον μήνα ξύνουν τα παπάρια τους και δεν διόρθωσαν το λάθος με τα ημιτελή που ήταν καθαρή παράλειψή τους και δεν απαιτούσε νέα νομοθετική ρύθμιση!!).

Παρεχώρησαν στρατιωτικό αεροσκάφος στον Λοβέρδο για να κάνει… τουρισμό στους Λειψούς

Εκτός από πολιτικό τυχοδιωκτισμό ο τύπος πάσχει και από ανίατη μεγαλομανία!

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της “Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα” η οποία κατάφερε να συσπειρώσει τον Τσιρώνη και τον… Αηδόνη, και όταν κατάλαβαν και αυτοί με ποιόν έχουν να κάνουν. διέλυσαν την ΕΠΕ και κατέφυγαν πάλι στην φιλόξενη αγκαλιά του Λουδοβίκου της Χαριλάου Τρικούπη.

Süddeutsche Zeitung: Ο τουρισμός στην Ελλάδα αλλάζει - Ο καπουτσίνο κοστίζει 2,90€

«Παραδοσιακά η σχέση τιμής και ποιότητας δεν ήταν η καλύτερη στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως πλέον κανείς μπορεί να βρει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Αθήνας από 40 ευρώ

Κλείνουν κοντά 1000 λογαριασμοί του δημοσίου

Εγκρίθηκε η μεταφορά στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού πιστωτικών υπολοίπων λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες και το οριστικό κλείσιμό τους, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014, με απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ! Πατέρας "μαγείρεψε" το παιδί του

Ένα πραγματικά περίεργο τρόπο βρήκαν δύο γονείς από την Σαουδική Αραβία, ώστε να διασκεδάσουν με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανέβασαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  απεικονίζεται ένας άνδρας να δείχνει μία κατσαρόλα κλειστή πάνω σε μία σόμπα αερίου.

Αμφίπολη: Ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα;

Το γεγονός πως ο Τύμβος Καστά είναι μακεδονικός τάφος και οικοδομήθηκε περί το 325 π.Χ. κατά παραγγελία του Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα, υποστηρίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Θεόδψρος Μαυρογιάννης.

Πιπιλή: «Μόνο ο εμπορικός κόσμος δικαιούται εκκλησιασμού»; Δηλητηριώδες σχόλιο του Κωστή Χατζηδάκη κατά της απόφασης

Τις αντιρρήσεις της στην απόφαση του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε στα κοινωνικά δίκτυα η βουλευτής της ΝΔ

«Σουρωτήρι» έκαναν το Αιγαίο δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου!

Συνολικά 28 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν δύο τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν εντός του FIR Αθηνών χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει -ώστε να λάβουν σχετική άδεια- τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

ΦΩΤΟ-Οι Καρυάτιδες είναι ολόσωμες! Το πρόσωπο της δεύτερης Καρυάτιδας βρέθηκε στο χώμα και επικολλάται

Δείτε τις φωτογραφίες - Το πρόσωπο της δεύτερης καρυάτιδας δεν είχε αφαιρεθεί από τυμβωρύχους - Βρέθηκε στο χώμα και επικολλάται από την ομάδα των αρχαιολόγων μέσα στο ταφικό μνημείο

Εντυπωσιάζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη. Από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο Πολιτισμού αποκαλύπτεται ότι οι καρυάτιδες του τάφου της Αμφίπολης είναι ολόσωμες.

Νέα απόφαση – πρόκληση από το ΣτΕ: «Απαγορεύει» (προσωρινά) τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές!

Προσωρινά, τουλάχιστον μέχρι την εκπνοή του 2014 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έβαλε τέλος στο άνοιγμα των καταστημάτων κατά τις Κυριακές.

ΥπΟικ: Αυτά είναι τα επτά καλά του νέου ΕΝΦΙΑ-Θα εξεταστούν και νέες βελτιώσεις

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το νέο ΕΝΦΙΑ στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναγνωρίζει μεν τα λάθη που έγιναν αρχικά, επισημαίνει ωστόσο τις βελτιώσεις που φέρει η νέα ρύθμιση και στέκεται σε αυτές, αφήνοντας να διαφανεί ότι θα υπάρξουν και άλλες.

«Τρελαμένος» με τη φωτογραφία αστροναύτης έχει γίνει φίρμα στο Twitter

Mέσω μίας σούπερ κάμερας τραβάει εκπληκτικά στιγμιότυπα από το διάστημα

Με δύο πράγματα είναι παθιασμένος ο αστροναύτης, Reid Wiseman. Το ένα είναι τα μυστικά του διαστήματος, για αυτό άλλωστε επέλεξε και τη NASA και το άλλο η φωτογραφία.

Στο «σφυρί» ερωτικό εργαλείο του 19ου αιώνα από τον Οίκο Christie’s (ΦΩΤΟ)

Ο ιδιοκτήτης του είπε ότι είναι «ελαφρώς μεταχειρισμένο»

Ένας δονητής «αντίκα», βρήκε πολλούς ενθουσιασμένους πλειοδότες, όταν δημοπρατήθηκε από το διάσημο Οίκο Christie's.

ΦΩΤΟ-Σαμαράς και Περιστέρη στην Αμφίπολη από το 2009

H ζωή ως γνωστόν κάνει κύκλους.

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να εκλάβουμε και τις φωτό του 2009 που αναδημοσιεύουμε, με τον Σαμαρά, ο οποίος ως υπουργός Πολιτισμού είχε επισκεφτεί την μακεδονική πόλη και είχε ξεναγηθεί στο Μουσείο της περιοχής από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Ήλθε στην Αθήνα ο γυμνιστής της Θεσσαλονίκης. Κόβει βόλτες ξεβράκωτος, τη νύχτα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (photos)

Το…κομμάτι του και στην Αθήνα κάνει πλέον ο γνωστός –στους θαμώνες των νυχτερινών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης- γυμνιστής της συμπρωτεύουσας.

Οι Αρχαιολόγοι ζητούν να απομακρυνθεί η γελοία Παναγιωταρέα και ο Τασούλας κάνει το βλάκα!!

Να παρέμβει το υπ. Πολιτισμού για να σταματήσει η συνεχιζόμενη ροή πληροφοριών, εικόνων και στοιχείων για την Αμφίπολη, από «εξωυπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην ανασκαφή, ως μη όφειλε να συμβαίνει» ζητούν οι αρχαιολόγοι

Να παρέμβει το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη ροή πληροφοριών, εικόνων και στοιχείων για την Αμφίπολη, από «εξωυπηρεσιακούς παράγοντες» ζητούν, με επιστολή τους στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και την γ.γ Λίνα Μενδώνη, οι αρχαιολόγοι.

Ένας Ρωμιός του Λιβάνου μιλά για τη φρίκη των τζιχαντιστών: Παίζουν ποδόσφαιρο με κομμένα κεφάλια!

«Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες...»

Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ορθόδοξοι της Ανατολής, και όχι μόνο, από τους τζιχαντιστές, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι.

Παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ

Ακέφαλη είναι πλέον η ΝΕΡΙΤ αφού παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Ροδόλφος Μορώνης.

Διαδραστικός χάρτης της ΕΛΣΤΑΤ περνά τους Ελληνες από σκάνερ -Πόσοι άγαμοι, χωρισμένοι, νέοι, ηλικιωμένοι μένουν σε κάθε δήμο

Διαδραστικό χάρτη, βασισμένο στα στοιχεία της απογραφής του 2011, με όλα τα στοιχεία του πληθυσμού στην Ελλάδα, σε επίπεδο Χώρας, Περιφέρειας και Δήμου έφτιαξε η ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ! ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ: Αποσύρθηκε διάταξη για απαγόρευση καταγγελιών πολιτικών στα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο

Σε απόσυρση της διάταξης (παρ. 2 του άρθρου 18) με την οποία απαγορευόταν κατά την προεκλογική περίοδο η παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών που δεν αφορούν στην προεκλογική δράση των υποψηφίων των κομμάτων, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατόπιν εισήγησης του εισηγητή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου.

Πέρασαν οι τροπολογίες Μιχελάκη για την ενίσχυση της ΕΑΣ (VIDEO)

Δεκτές έγιναν  από την κυβέρνηση οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα με αντικείμενο τη στήριξη της εθνικής μας αμυντικής βιομηχανίας «ΕΑΣ» (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Ο Γ. Βρούτσης για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης παρευρέθηκε χθες, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στην εκδήλωση για την υπογραφή του έργου «Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα» και δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός, τόσο ως μέλος της Κυβέρνησης αλλά και ως βουλευτής Κυκλάδων, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην παρουσίαση και υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην ιστορία του Νομού Κυκλάδων.

Για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια...

ΦΩΤΟ-Επίθεση του Μαξίμου στο Ποντίκι για τη γελοιογραφία του κ@λου-Τι απαντά το ΠΟΝΤΙΚΙ

Επίσημη ανακοίνωση για το σημερινό πρωτοσέλιδο

Τη σφοδρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ποντίκι το οποίο απεικόνιζε τον Αντώνη Σαμαρά με σκίτσο.

Ποιος θεωρείται ο παλαιότερος δρόμος της Αθήνας;

Βρίσκεται στην Πλάκα και θεωρείται ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας γιατί ένα μεγάλο τμήμα του συμπίπτει ακριβώς με τον αρχαίο, ενώ διατηρεί και το ίδιο όνομα. Αναφέρεται μάλιστα στο βιβλίο με τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες, σαν ο μακροβιότερος δρόμος της πόλης που έχει διατηρήσει την ίδια ονομασία για 25 σχεδόν αιώνες. Ήταν από τους φαρδύτερους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, με πλάτος έξι μέτρα και ο πιο σύντομος για να πάει κάποιος από το θέατρο του Διονύσου έως την Αγορά.

Τα νέα τρελά και απίθανα ρεκόρ που μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες [εικόνες&βίντεο]

Ξεφυλλίζοντας την 60η έκδοση του βιβλίου Γκίνες, λογικά θα αναρωτηθεί κάποιος τι άλλο θα κάνει ο άνθρωπος για να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας. Γιατί τα ρεκόρ που περιλαμβάνονται στις σελίδες του είναι- όπως πάντα- τρελά, απίθανα και ενδεχομένως δίχως νόημα.

Βίντεο-Μυαλό μαϊμούς: Το απόλυτο χάος σε μποτιλιάρισμα στα Σκόπια

Φαίνεται πως προβλήματα κίνησης με ατελείωτα μποτιλιαρίσματα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Αθήνα.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, στην εν λόγω διασταύρωση των Σκοπίων κυριαρχεί το απόλυτο χάος με τα αυτοκίνητα να έχουν κολλήσει και να μην μπορούν να διαφύγουν από πουθενά.

ΦΩΤΟ-Πολύ μπροστά ο Ζούγκλας! Κάνει δημοσκόπηση για τις επόμενες Ευρωεκλογές σε 5 χρόνια!

Ότι οι δημοσκοπήσεις του έγκυρου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι μια κατηγορία μόνες τους το είδαμε στις προηγούμενες ευρωεκλογές όπου η ΧΑ έπιασε τον 20% που της έδινε και έριξε μερικές μονάδες στα αυτιά της ΝΔ (στην οποία έδινε 10-12%)... Ξεπερνώντας και την απόλυτη τρολιά που συνοδεύει κάθε κάρτα...

ΒΙΝΤΕΟ-VICE: Οι Έλληνες της Ουκρανίας στη Μέση του Ψυχρού Πολέμου

Πριν από 5 μήνες, το VICE είχε ταξιδέψει στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας -στο Ντόνετσκ και τη Μαριούπολη- και είχε καταγράψει τις αντιδράσεις των Ελλήνων της περιοχής.

ΒΙΝΤΕΟ- Πάλι φάπες μοίρασε ο Άδωνις... στον Καπερνάρο αυτή τη φορά

Έντονη αντιπαράθεση είχαν πριν λίγη ώρα στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Καπερνάρος με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν θα ανοίξει φέτος το ελληνικό γυμνάσιο στην Ίμβρο-Σοκ στις οικογένειες που επέστρεψαν στο νησί

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος μορφωτικού και εκπαιδευτικού συνδέσμου Ίμβρου, Μάκης Καμπουρόπουλος, τόσο οι ελληνικοί φορείς που αγωνίζονταν εδώ και μήνες για το άνοιγμα και τη λειτουργία ελληνικού γυμνασίου και λυκείου στο νησί, όσο και οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Αθήνα ή και στο εξωτερικό, προκειμένου να επανεγκατασταθούν στην Ίμβρο.

Οι Καρυάτιδες που μας έκλεψαν -Tο διαδίκτυο «στολίζει» τους Βρετανούς [εικόνες]

Οι έξι Καρυάτιδες γεννήθηκαν όταν φτιάχτηκε στην Ακρόπολη το σπίτι τους, ιωνικού ρυθμού, το Ερέχθειον. Αρχισε να χτίζεται το 421 π.Χ., εποχή ειρήνης για την Αθήνα, αλλά η μοίρα του ακολουθούσε τη μοίρα της πόλης. Οι εργασίες σταμάτησαν μάλλον μετά την τραγική για τους Αθηναίους σικελική εκστρατεία το 413 π.Χ. και ξανάρχισαν το 409 π.Χ., μετά τις νέες νίκες της πόλης, που αναπτέρωσαν το ηθικό της.

Σαουδάραβας κροίσος κάνει πεζοπορία στην Κρήτη και αγναντεύει τη Σπιναλόγκα [βίντεο]

Πριν από ένα μήνα επισκέφθηκε την Κρήτη, o Σαουδαράβας πρίγκιπας Al Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud. Ο 32ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, του οποίου η περιουσία εκτιμάται πως ξεπερνά τα 30,9 δις δολάρια έμεινε σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Πλάκα απέναντι από τη Σπιναλόγκα.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το 1936: Οταν βρέθηκαν τα κομμάτια του Λιονταριού της Αμφίπολης [εικόνες]

Ενα βιβλίο του Αμερικανοσουηδού συγγραφέα και αρχαιολόγου Oscar Broneer που εκδόθηκε το 1941, αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ στα ελληνικά, περιέχει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα.

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδιο ανάμεσα σε Δριβελέγκα και Δημαρά κατά την ψηφοφορία

Η ένταση στη βουλή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όταν ο Γιάννης Δριβελέγκας έκλεισε το μικρόφωνο στον Γιάννη Δημαρά και ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλούσε την ώρα που κλήθηκε να ψηφίσει.

To Spiegel εμπνέεται από τον Καβάφη: Και τώρα τι θα κάνουν οι Ελληνες χωρίς τους βαρβάρους της Τρόικα;

Η Τρόικα φαίνεται πως μας αφήνει ή είμαστε εμείς που την αφήνουμε. Πάντως, όπως και να'χει, οι εποχές των συχνών επαφών και ελέγχων στην Αθήνα βαίνουν προς το τέλος τους. Και τώρα; Τι θα γίνει τώρα; Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εμπνέεται από τον Καβάφη και αναρωτιέται το ίδιο...

ΒΙΝΤΕΟ-Πλησιάζει η αποκάλυψη του μυστικού της Αμφίπολης

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του μυστικού ή των μυστικών που κρύβει ο τύμβος της Αμφίπολης έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία της ανασκαφής.

ΒΙΝΤΕΟ-Το λες και τρολιά ΝΔίτικη! Η σύζυγος του Μαγκριώτη κατηγορεί τον Χαρδούβελη ότι δεν θα στεναχωρηθεί αν χάσει η ΝΔ

[Μπορεί και να μην είναι πλέον σύζυγοι (δεν ξέρω ακριβώς) αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά]

Αραμπατζή στον Χαρδούβελη: Αν χάσει η ΝΔ εγώ θα στενοχωρηθώ, εσείς όχι...

Αιχμές για την στάση του Γκίκα Χαρδούβελη στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ άφησε η Φωτεινή Αραμπατζή μιλώντας από το βήμα της βουλής. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να αποκαταστήσει τις αδικίες από τον φόρο ακινήτων ενώ εξέφρασε την λύπη της από μια πιθανή ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αλλαγή στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα -Πώς θα υπολογιστεί ο φόρος

Τροπολογία με την οποία μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για τα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κατέθεσε στη Βουλή η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ερχεται σεισμός ακόμα και 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη -Τι λένε οι επιστήμονες για το ρήγμα που καταλήγει στο Αιγαίο

Ερευνητές από την Τουρκία και το ΜΙΤ κατέγραψαν τις μετατοπίσεις του εδάφους κατά την τελευταία 20ετία και κατέληξαν στο συμπέρσμα πως ο επόμενος μεγάλος σεισμός που αφορά το Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας, θα συμβεί στην Κωνσταντινούπολη.

Κομισιόν: Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, αλλά η διαφθορά παραμένει

Αρκετά θετικά, αλλά και ουκ ολίγα αρνητικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα, αναφέρονται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανταγωνιστικότητα που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

ΒΙΝΤΕΟ-Καραγκιοζιλίκια Γκλέτσου που τσακώθηκε με τον ιερέα στον αγιασμό για το "νίκας τοῖς βασιλεῦσι"

Αποχώρησε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος από τον αγιασμό καθώς ο ιερέας, όπως αναφέρει το stilida.com, αρνήθηκε να τον ακούσει. 

BINTEO-Στα χέρια του οργισμένου πλήθους οι δύο ληστές

Την τελευταία στιγμή γλίτωσαν το λιντσάρισμα δύο ληστές που προσπάθησαν να σκοτώσουν έναν οδηγό ταξί σε πόλη της Βολιβίας.

Οι οργισμένοι κάτοικοι τους έδειραν και τους διαπόμπευσαν.

Αθώος για φόνο εκ προμελέτης ο Πιστόριους

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα απορρίπτει την κατηγορία ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε εκ προμελέτης τη Ρίβα Στέενκαμπ, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ.

"Ο εισαγγελέας δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης", δήλωσε η δικαστής.

ΒΙΝΤΕΟ-Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ! Μόνο ΚΚΕ-Ψαριανός-Οικονόμου ψήφισε λογικά... οι άλλοι ψήφισαν λαϊκισμό!

Και οι δημοσιογράφοι ακόμα πιο λαϊκιστές! "Αντικαταστάθηκε η Μπακογιάννη" γράφει ο δημοσιοκάφρος ώστε με τον τίτλο να προκαλέσει συνειρμό ότι διαφωνούσε και δεν θα ψήφιζε γιαυτό την αντικατέστησαν... ενώ η αλήθεια είναι ότι απουσιάζει στο εξωτερικό...

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.