25 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης

Ήταν ο ιστορικός διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας"
 
Πέθανε στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων από καρδιολογικά προβλήματα ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, σε ηλικία 77 χρονών.

Νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη -Η «ακτινογραφία» του τάφου και η βάση του Λέοντα [εικόνες]

Νέες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων από τον περίβολο του Τάφου της Αμφίπολης και της βάσης του Λεόντα.

Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα του Μαξίμου ανα τους…πρωθυπουργούς

Από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και είχε απαντήσει το ιστορικό «δεν πειράζω τα μπάνια του λαού», οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είχαν δύο απαγορευτικά: Το καλοκαίρι και φυσικά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για το Μέγαρο Μαξίμου , αφου η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΫΜΑΣΤΕ ΠΙΑ! Bloomberg: Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στο χάος

Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στο χάος, σημειώνει άρθρο του  πρακτορείο Bloomberg που φέρει τον τίτλο «Η δημοσιονομική Οδύσσεια της Ελλάδας».

«Από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι το κρυμμένο  έλλειμμα είχε αφήσει την χώρα σχεδόν άφραγκη, η Ελλάδα έχει υπάρξει σημείο αναφοράς στις ευρύτερες οικονομικές συζητήσεις στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ένα πρακτικό πρόβλημα για τις χώρες που αποτελούν το ευρώ. Για τις πλουσιότερες βόρειες χώρες, ιδιαίτερα για την Γερμανία, η Ελλάδα αποτελεί μία σπάταλη χώρα που χρειάζεται ένα ισχυρό οικονομικό φάρμακο» σχολιάζει η Μαρία Πετράκη στο επίμαχο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως φαβορί στις εκλογές είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για  μονομερή διαγραφή του χρέους προσθέτοντας πως «Η προοπτική αυτή επηρέασε δραματικά τα ελληνικά ομόλογα, αλλά δεν πανικόβαλε τους Έλληνες, που έχουν συνηθίσει στο χάος».

Στο συγκεκριμένο άρθρο το Bloomberg τονίζει πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην  Ευρωζώνη ωστόσο η τρόικα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους.

Οι κλέφτες της βενζίνης: Φουλάρουν και... γκαζώνουν - ΒΙΝΤΕΟ

Πληθαίνουν τα κρούσματα των οδηγών οι οποίοι γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και εξαφανίζονται χωρίς να πληρώσουν. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που προσπαθώντας να διαφύγουν οι κλέφτες της βενζίνης τραυματίζουν υπαλλήλους των πρατηρίων.

Νέο μήνυμα Σαμαρά την Κυριακή για να αποφευχθούν οι κάλπες;

Οι 90 κρίσιμες ώρες πριν την ψηφοφορία της Δευτέρας

Με ένα νέο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό πιθανότατα θα γίνει η ύστατη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων στην κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας ώστε να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Αρχισε η καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αρχισαν την Παραμονή των Χριστουγέννων οι πληρωμές του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους πρώτους 1.350 δικαιούχους.

Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην πίστωση των ποσών που αντιστοιχούν στις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς έλαβε την έγκριση από τους 13 δήμους που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Ποιος είναι ο σκουλαρικάς «Ανδρέας του Τσίπρα» που γράφει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;(ΦΩΤΟ)

[Αυτός διαδίδει ότι διδάσκει Φιλοσοφία στο Παν/μιο Πατρών!!! Ρε σεις αυτός δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του... τόσο για τον πο@τσο είναι το Παν/μιο της Πάτρας;]

Αν η επίσημη φωνή και η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα σήμερα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης για τους παλαιότερους στηνΚουμουνδούρου το όνομα του Ανδρέα Καρίτζη δεν είναι τους είναι ξένο.

ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΗΛ. Αυστριακοί προς Γερμανούς: Χρωστάτε στους Έλληνες 1,5 τρισ. δραχμές!

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία που συγκέντρωσε η ελληνική ομάδα εργασίας για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις - Χαρακτηρίζει διαχρονικά ανέντιμη τη στάση του Βερολίνου - «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη»

Το «σχέδιο B» της ΕΕ για την Ελλάδα

Οι ανησυχίες της Ευρώπης, η έκτακτη σύσκεψη για τα έντοκα και οι φόβοι για πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το EuroInsight - Τι λέει το Bloomberg για τους κινδύνους από την επαναδιαπραγμάτευση, που θα επιδιώξει πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν ανησυχεί αλλά τρέμει ο κ@λος τους με το νέο κόμμα ΓΑΠ

Στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία να σχολιάσουν την ενδεχόμενη «ολική επαναφορά» του Γιώργου Παπανδρέου στα πολιτικά πράγματα με τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα.

Οι Γερμανοί έχουν αποθηκεύσει 12,9 δισ. μάρκα λόγω... νοσταλγίας

Οι Γερμανοί έχουν αποθηκεύσει νομίσματα και κέρματα του προηγούμενου νομίσματός τους αξίας 12,9 δισ. μάρκων! Ο λόγος που έχουν κάνει μία τόσο μεγάλη αποθήκευση νομισμάτων, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα πληρωμών, είναι η νοσταλγία τους για τα μάρκα, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Γ@ΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ Η "ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ"!Ρωσία:Ύφεση 4% εκτιμά η κυβέρνηση το 2015

Πληροφριακά να πούμε ότι οι ΗΠΑ στο 3ο τρίμηνο του 2014 είχαν ανάπτυξη 5%...

Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση προέβλεπε ότι η ύφεση θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,8% το επόμενο έτος. Πλέον εκτιμά πολύ μεγαλύτερη ύφεση για το επόμενο έτος, ανάπτυξη 2,4% το 2016 (με πετρελαϊκές τιμές στα 65 δολάρια) και 1,7% το 2017.

Κομματικά ιδρύματα με κρατικές επιχορηγήσεις... Έφτιαξαν μέχρι και η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ μόλις μπήκαν στη Βουλή

Την τελευταία διετία τούς έχουν δοθεί 2,6 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό για σχεδόν μηδενικό επιμορφωτικό έργο.

Χρυσάφι εξακολουθούν να κοστίζουν στο Δημόσιο τα ιδρύματα επιμόρφωσης των κομμάτων, με το κράτος να δαπανά τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή τους.

Η οικογένεια Ρατς στις Μαλδίβες - ΦΩΤΟ

O ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε άδεια στους παίκτες του και αυτοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Όπως ο Ράζβαν Ρατς που βρίσκεται στις Μαλδίβες.

"Παπανδρέου καλωσόρισες" πανηγύρισε ο χοιροβοσκός κι στο βρακί του σχηματίστηκε ένας καφέ λεκές απ'τη χαρά του

Ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με κείμενο του στην ιστοσελίδα της Κίνησης 75 ΠΑΣΟΚ, καλωσορίζει τον Γιώργο Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Τρεις Κρητικοί ανάμεσα στους 12 Έλληνες που … αλλάζουν τον πλανήτη

Για ένα ακόμη χρόνο Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 12 από αυτούς, έναν για κάθε μήνα του 2014, που με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

Με απώλειες άνω του 26% κλείνει το 2014 για το Χρηματιστήριο. Στα χειρότερα του κόσμου

Παρά το θετικό ξεκίνημα (+5,22%) της αγοράς έως και τα τέλη Μαΐου, η συνέχεια ήταν απογοητευτική.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στους επιμέρους κλάδους, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε ετήσιες απώλειες ...

Τσίπρας - Καμμένος: πεντοζάλη στα λασπόνερα



Πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι η λύση που προτείνει για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι αντιφατική και μη εφαρμόσιμη.

Τελειώσαμε μαζί σου ρε Καμμένε


Στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, σε κάθε αγώνα του έθνους η πατριωτική παράταξη έμπαινε μπροστά. Ομονοούσε με το κέντρο και η πατρίδα δοξαζόταν. 

Ελληνικό "έγκλημα" στα 10 που κατέγραψε η κάμερα της Google - ΒΙΝΤΕΟ

Κλέφτες, φοροφυγάδες, και εμπόρους ναρκωτικών «τσάκωσε» η κάμερα της Google Earth. Το έγκλημα στο νούμερο 8 μάλιστα, παρουσιάζει… ελληνικό ενδιαφέρον.

Τα εντυπωσιακά Χριστούγεννα της Έλλης Παπαγγελή

Με ένα μακρύ λευκό φόρεμα μπροστά σε ένα αρχοντικά στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο η Έλλη Παπαγγελή ποζάρει και στέλνει τις ευχές της για καλά Χριστούγεννα  ενθουσιάζοντας τους διαδικτυακούς της φίλους όπως δείχνουν τα, μέχρι τώρα...

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Έκθεση – σοκ από την Κομισιόν για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα

«Mετεξεταστέο» μένει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στα ευρωπαϊκά τεστ αξιολόγησης. «Πιάνει» μόνο έναν από τους έξι στόχους που έχει θέσει η E.E. με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, ενώ στους υπόλοιπους βαθμολογείται «κάτω από τη βάση».

ΕΥΓΕ ΤΕΡΕΝΣ! Κουίκ: Οι 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα φέρουν τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Τη στάση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία της Δευτέρας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας ότι και οι 12 βουλευτές του κόμματος θα δώσουν τέλος στη συγκυβέρνηση.

Απότομη μείωση της ζήτησης σε πετρέλαιο και βενζίνη ενόψει ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί δεν κινείται η αγορά παρά τις χαμηλές τιμές

Απότομη αναστροφή στη θετική πορεία της ζήτησης για καύσιμα παρατηρείται τον μήνα Δεκέμβριο παρά τις χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η εξέλιξη είναι ενδεικτική της αρνητικής επίπτωσης του...

Αυστρία: Και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ στα παπάρια μας αφού δεν κινδυνεύουμε

Ανύπαρκτη θεωρεί την υποτιθεμένη απειλή για την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, ο Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σούλμαιστερ

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ Ή ΚΑΛΟ; Δεν ψηφίζουν Σαμαρά οι Ολυμπιακοί

«Μαύρο» στον Αντώνη Σαμαρά, ρίχνουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ανά την Ελλάδα.

Με αφορμή την πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός απέναντι στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, πληθαίνουν οι φωνές...

Nέα τροπή στην κόντρα Αργεντινής και hedge funds

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αναζητούν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, που ανήκουν σε κυβερνητικούς κύκλους του Μπουένος Άιρες. Αποδεικνύοντας ότι είναι προϊόν διαφθοράς ελπίζουν ότι θα τα δεσμεύσουν προς όφελός τους.

Απίστευτο γράμμα του προπονητή της Λίβερπουλ στον... Άγιο Βασίλη! (VIDEO)

Το τηλεοπτικό δίκτυο "FoxSports" δημιούργησε ένα αστείο διαφημιστικό σποτ, για να προωθήσει τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ μέσα στις γιορτές

Χώρα πολυεκατομμυριούχων η Ελλάδα! Υπάλληλος με καταθέσεις 77 εκατ. ευρώ και ανεπάγγελτη με 17,5 εκατ. ευρώ – Τα... "λαβράκια" του ΣΔΟΕ

- Και τι δεν είδαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα 65 CD που τους έστειλαν οι τράπεζες με τις καταθέσεις άνω των 100.000€
- 850 άτομα στους λογαριασμούς τους ποσά που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ
- Οι περισσότερες καταθέσεις έχουν γίνει στα χρόνια της κρίσης
- Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι μπορεί να γιορτάσετε τα επόμενα Χριστούγεννα... με ΣΥΡΙΖΑ

Όπως οι Απαράδεκτοι όταν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% αλλά το 40% θέλει κυβέρνηση με κορμό ΝΔ-57% όχι στις εκλογές

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha. Ωστόσο, στην ίδια έρευνα η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση με βασικό πόλο τη ΝΔ.

Συνωστισμός στην Κουμουνδούρου για μια θέση στα ψηφοδέλτια -Ολα τα ονόματα που συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ουρά» σχηματίζουν στην Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και με τις ολοένα αυξανόμενες εκτιμήσεις πως δεν θα βρεθούν οι 180, εκτιμάται ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ! Ένα ολόκληρο γήπεδο ψέλνει τα κάλαντα - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για το γήπεδο της Ουνιόν Βερολίνου όπου το βράδυ της Τετάρτης περισσότεροι από 27 χιλιάδες φίλαθλοι μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο… πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ρωσίδα καλλονή στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες - ΒΙΝΤΕΟ

Ξανθιά καλλονή από τη Ρωσία που έχει κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες χάρη στην ευλιγισία της, τραβά τα βλέματα των περαστικών στο Λονδίνο.

ΒΙΝΤΕΟ-Τον ψάχνουν τα κανάλια αλλά ο Λάκης του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να απαντήσει για τα 3εκ στο εξωτερικό!

Ουσιαστικά διά της σιωπής του επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν εδώ και 2 μέρες... ρε μεγάλε εμείς δεν έχουμε πρόβλημα αν τα έβγαλες... πρόβλημα για το νοητικό τους επίπεδο, πρέπει να έχουν τα γίδια που σε χειροκροτούν επειδή τους κοροϊδεύεις μέσα στα μούτρα τους... εννοείται ότι το λαμόγιο εφαρμόζει το γνωστό "έλα μωρέ σε 2-3 μέρες δεν θα το θυμάται κανείς" και θα βγεί προεκλογικά μέσα από τις εκπομπές να κατηγορεί την τρόικα, τον προδότη τον Σαμαρά κ.λπ

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA, τον αναζήτησαν...

Ο Γιακουμάτος για τις «αμαζόνες» της… Βαρβακείου!

Τί αποκάλυψε σε πηγαδάκι με βουλευτές;

Οι «αμαζόνες» της  Βαρβακείου είναι γυναίκες που κατεβαίνουν από μαύρα τζιπ φορώντας 12ποντες γόβες και πληρώνουν για τα ψώνια πολλών συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΡΕΣΤΑ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ! «Φρενίτιδα» στο Χονγκ Κονγκ: 2 εκατ. δολάρια έπεσαν στο δρόμο από χρηματαποστολή – Οι οδηγοί όρμησαν να τα αρπάξουν [εικόνες & βίντεο]

Μεταλλικά κουτιά που περιείχαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα έπεσαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ από ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, η πόρτα του οποίου άνοιξε κατά λάθος με αποτέλεσμα να προκληθεί φρενίτιδα στο δρόμο με περαστικούς και οδηγούς αυτοκινήτων να σπεύδουν να επωφεληθούν από το απρόοπτο αυτό συμβάν.

ΦΩΤΟ-Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια πολλά σε όλους...

Ακόμα και σ'αυτούς που δεν τα πιστεύουν: