24 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΗΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Γερμανικό Airbus συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις-Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Να τα λέμε κι αυτά με τον γκαντέμη Τσίπρα γιατί αν ήταν κανας Μητσοτάκης στη θέση του θα μας ζάλιζαν τ'αυτιά...
Είχε 144 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα - Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε χωριό - Εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και χάθηκε ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα και ύψος στα 6.800 πόδια - Ηταν αεροσκάφος του 1990!
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 το οποίο έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne. Την τραγική αυτή ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί και ότι σε αυτό επέβαιναν, επίσης, Ισπανοί και Τούρκοι.

Το αεροπλάνο που έπεσε ήταν της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (χαμηλού κόστους, θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 144 επιβάτες και είχε έξι μέλη πλήρωμα -συνολικά 150 οι επιβαίνοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 42 από τους επιβάτες είναι Ισπανοί, ενώ όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε γαλλικό έδαφος μετά τη συντριβή του Κονκόρντ το 2000. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί ενώ στο αεροσκάφος επέβαιναν και αρκετοί Τούρκοι.

Οι τελευταίες δύο λέξεις που καταγράφηκαν από το αεροπλάνο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν: «Emergency, emergency».

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10.01 ώρα Γαλλίας από το αεροδρόμιο του "Marigmane" και εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με την γερμανική Bild η προγραμματισμένη ώρα απογείωσης του αεροπλάνου ήταν 9.35 ώρα Γαλλίας, ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί και συγκεκριμένα στις 10.47 έστειλε σήμα SOS.

Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους, ταχύτητα χαμηλή για το ύψος στο οποίο βρισκόταν την ώρα εκείνη.

Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.

Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται σε κανένα αεροσκάφος να πετά στην περιοχή λόγω της παρουσίας πολλών ελικοπτέρων και σωστικών μέσων.

Στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης «El Prat» έχει ήδη στηθεί ειδική αίθουσα για τους συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Το πρώτο tweet της εταιρείας Germanwings και το tweet για απώλεια σήματος από τη Flightradar




Δείτε το χάρτη με το σημείο συντριβής