12 Ιουνίου 2015

Η απάντηση-περιγραφή Μηταράκη για τα χθεσινά επεισόδια 5 κομμουνιστοΣΥΡΙΖΑίων στη Χίο

Τη δική του θέση για τα όσα συνέβησαν χθες στη Χίο δίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Ο ίδιος είχε βρεθεί σε  μία συγκέντρωση επαγγελματιών και εμπόρων στη Χίο οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Όταν ο κ. Μηταράκης ζήτησε να μιλήσει, μέλος της οργανωτικής επιτροπής αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα. Ο κ. Μηταράκης τελικά πήρε τον λόγο, αλλά αποχώρησαν 2-3 συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ.

Η απάντηση Μηταράκη

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης αποδίδει τα επεισόδια σε μία «μικρή ομάδα  συνδικαλιστών, που φρόντισαν με τη συμπεριφορά τους να προκαλέσουν, να δυναμιτίσουν το κλίμα, να διχάσουν τον κόσμο και, εν τέλει, να υπονομεύσουν τη χθεσινή κινητοποίηση».

Όπως σημειώνει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «δύο συνδικαλιστές “αποφάσισαν” ότι ο εκλεγμένος βουλευτής “δεν έχει δικαίωμα διά να ομιλεί”!».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου του κ. Μηταράκη:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα διευκρινίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, κανένα απολύτως επεισόδιο δεν σημειώθηκε μεταξύ του Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και των πολιτών της Χίου, που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όσο και αν το ήθελαν κάποιοι, το χθεσινό επεισόδιο δεν είχε πρωταγωνιστή τον κόσμο της Χίου. Το επεισόδιο είχε ως αρνητικούς πρωταγωνιστές μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, που φρόντισαν με την συμπεριφορά τους να προκαλέσουν, να δυναμιτίσουν το κλίμα, να διχάσουν τον κόσμο και, εν τέλει, να υπονομεύσουν την χθεσινή κινητοποίηση. Τίποτα από όλα αυτά δεν πέτυχαν. Κατάφεραν μόνο να αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νότης Μηταράκης προσήλθε στην ανοικτή συγκέντρωση όλων των φορέων της Χίου, αλλά δύο συνδικαλιστές «αποφάσισαν» ότι ο εκλεγμένος βουλευτής «δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί»!. Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία συμπεριφορά, ο Βουλευτής της ΝΔ είχε υποχρέωση να αντιδράσει. Επέμεινε να μιλήσει, όπως απαίτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Και αυτό έγινε.

Ο κ. Μηταράκης, αφού μίλησε, παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Οι ολιγάριθμοι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, που αμαύρωσαν με τις αποδοκιμασίες τους τη χθεσινή εκδήλωση, δεν έκαναν το ίδιο. Τελικά, ο ένας εκ των δύο συνδικαλιστών, που επεδίωξαν την ένταση, αποχώρησε από τη συγκέντρωση χωρίς να μιλήσει. Στην πραγματικότητα γύρισε την πλάτη του στους Χιώτες και στον αγώνα τους για να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτήν την αλήθεια κάποιοι φρόντισαν να την αποκρύψουν.

Οι πολίτες της Χίου, που έδωσαν το παρών χθες στην πλατεία Βουνακίου, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του εκπροσώπου της, αλλά και πολιτικά πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους καταδίκασαν με τον πιο σαφή τρόπο αυτή την προσπάθεια φίμωσης. Το κακό, όμως, έγινε. Η εικόνα που «στήθηκε» και αναμεταδόθηκε από τα δίκτυα εθνικής εμβέλειας αδικεί τη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση των Χιωτών. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Τέτοιες αντιδημοκρατικές προσπάθειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.