27 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ! Πρωθυπουργός της Βαυαρίας: Να δώσουμε τέλος σε αυτό το τσίρκο

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από Γερμανούς πολιτικούς προς την Ελλάδα μετά τα τελευταία ξεφτιλίκια και τους εκβιασμούς Τσίπρα. Στο «χορό» μπήκε και ο Χορστ Ζεεχόφερ, με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του CSU να κάνει λόγο για «τσίρκο» που προσφέρει εδώ και μερικές εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση.

«Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτό το τσίρκο το συντομότερο δυνατό. Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε στην Bild.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης (CDU) Ελμαρ Μπροκ δήλωσει ότι «οι ριζοσπάστες στην ελληνική κυβέρνηση αποδέχονται και το ενδεχόμενο εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων, μόνο και μόνο λόγω της ιδεολογίας τους» και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την τύχη του λαού τους».

Νωρίτερα, άμεση διακοπή του ELA είχε ζητήσει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το διακύβευμα: μέσα ή έξω», είχε γράψει στο Twitter.