04 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

Δυστυχώς από ότι φαίνεται η δουλειά δεν πάει πολύ καλά. Σύντομα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν οι διαφωνίες και οι τσακωμοί.

'Οπως μου έλεγε ένας φίλος μου,χρόνια ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ,σε πολύ λίγο καιρό,οι πρώτοι που θα εγκαταλείψουν αυτό το ΜΟΡΦΩΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι ΠΑΣΟΚΟΙ.

Γιατί αυτό το είδος των ΠΑΣΟΚΩΝ που στηρίζει τώρα τη κυβέρνηση ,είναι...

Πάτρα: Ο πανηγυρισμός της φοιτήτριας στις εκλογές θα μείνει αξέχαστος σε όλους - Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γείτονές της!

Η φοιτήτρια έγινε θέμα συζήτησης την ώρα που όλοι παρακολουθούσαν την ροή των αποτελεσμάτων...
Όλα ξεκίνησαν όταν Πατρινή φοιτήτρια που μένει σε περιοχή του κέντρου της Πάτρας δέχθηκε επισκέψεις φίλων της που ήθελαν να παρακολουθήσουν μαζί τη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ! Δείτε από που είχε περισσέψει η γραβάτα που έδωσε ο Ρέντσι στον Τσίπρα

Εκτός από χωρατατζής, φιλόξενος και στιλάτος… ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι και…. τσιγκούνης! Τι και αν στην αρχή όλοι ψαρώσαμε με την γλυκιά χειρονομία του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, μόλις μάθαμε από πού κρατάει η «σκούφια» της γραβάτας, βγάλαμε άλλα συμπεράσματα! Η πολυσυζητημένη γραβάτα που χάρισε ο Ματέο Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα μπορεί φαινομενικά να ήταν «του κουτιού», ωστόσο δεν είναι καινούργια, τους είχε ξεμείνει....

Απίστευτο προεκλογικό βίντεο από τον Νετανιάχου!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Ισραήλ στις 17 Μαρτίου έχει ξεκινήσει και ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δίνει τα ρέστα του για την επανεκλογή.
Στο προεκλογικό βίντεο που κλέβει την παράσταση, ο Βενιαμίν Νετανιάχου, που έχει το ψευδώνυμο "Bibi", εμφανίζεται στο σπίτι ενός ζευγαριού που περιμένει νταντά για να κάνει την έξοδό του.

Le Monde: Επιφανειακή η συμφωνία Ολάντ -Τσίπρα-Η Γαλλία δεν θα παίξει ρόλο διαμεσολαβητή

"Ολάντ και Τσίπρας συμφώνησαν... επιφανειακά", σχολιάζει η "Le Monde" στην ιστοσελίδα της για τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην επιφάνεια συμφωνούν, γράφει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για φαινομενικά εγκάρδιες συνομιλίες και στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ! Το βίντεο των τζιχαντιστών που καίνε ζωντανό τον αιχμάλωτο πιλότο [Προσοχή: Εξαιρετικά σκληρές εικόνες]

Φρικιαστικές είναι οι εικόνες από την σοκαριστική δολοφονία ιορδανού πιλότου τον οποίο έκαψαν ζωντανό οι τζιχαντιστές. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επέλεξε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να αναρτήσει στον ιστότοπό του το απίστευτα σκληρό βίντεο με την εκτέλεση.

ΓΙΑΝΗ ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΡΙΟ! Τελεσίγραφο Βερολίνου: Ο χρόνος τελείωσε – Δεν φοβόμαστε Grexit

Σκληραίνει τη στάση της η Ευρώπη απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς, το βράδυ της Πέμπτης, Βερολίνο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν τελεσίγραφα με... αποδέκτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολλανδική εφημερίδα κοστολογεί πόσο κάνουν τα ρούχα του Γιάνη Βαρουφάκη [εικόνες]

Ολλανδική εφημερίδα, δεν μπόρεσε να αποφύγει το "must" των ημερών και προσπάθησε να κοστολογήσει το ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη, στη συνάντησή του, με τον Βρετανό ομόλογό του στη Downing St.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ! Σκληρή κριτική από την «Αριστερή Πλατφόρμα» στην κυβέρνηση

Οι μέσα θα υπογράφουν "προγράμματα-γέφυρες" και οι απ'έξω θα κάνουν επανάσταση...

Το iksra.gr δεν είναι ένα τυχαίο site της αριστεράς. Είναι η φωνή της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και απηχεί την φωνή του 40% των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπροσωπεί με λίγα λόγια την πιο συνεκτική και οργανωμένη «συνιστώσα», που έχει προεκλογικά εκφράσει την διαφωνία της για μια σειρά από αποφάσεις, όπως για την ένταξη των πασοκογενών στα ψηφοδέλτια.

ΟΟΟΧΙ!Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ! Ζανιάς σε Δραγασάκη: Δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΤ για την σημερινή πετυχημένη υπερκάλυψη των εντόκων γραμματίων. Παράλληλα ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, παρά το νομικό κενό.

Ο Τάσος Κουράκης ξαναχτυπά

Αν κάποιος υπουργός της επάρατης Δεξιάς ή του τρισκατάρατου ΠΑΣΟΚ έλεγε το παραμικρό για κάποια επικείμενη δίκη, άπαντες οι τάχαμου αριστεροί θα έσχιζαν τα ιμάτιά τους για την «ιταμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης». Μπορεί να είχαν και δίκιο αφού η εκτελεστική εξουσία, έστω και διά της τεθλασμένης, επηρεάζει την επαγγελματική ανέλιξη των δικαστών.

«Ανασταίνεται» το «κόμμα και κράτος» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται ένα σύνθημα του ΠΑΣΟΚ που έβαζε στο ίδιο τσουβάλι το  «κόμμα και το κράτος». Το μήνυμα ήταν σαφές. Το κόμμα εννοούσαν τότε οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ πρέπει να προηγείται του κράτους και γιατί όχι; να το «καπελώνει». Ανάλογες μνήμες ξυπνάνε και απο μια παρέμβαση που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού...

«Κόκκινο Δίκτυο» εναντίον Κοτζιά επειδή καταδίκασε τους τζιχαντιστές!

«Εμείς ως αριστεροί δεν μπορούμε να θρηνούμε επιλεκτικά τα θύματα και να καταγγέλλουμε επιλεκτικά τα εγκλήματα»Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, εξαπολύει σήμερα το «Κόκκινο Δίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ιστοσελίδας του, «rproject.gr».

Επιασαν στον... ύπνο τον Βαρουφάκη: Γερμανός δημοσιογράφος έκανε tweet με τον υπουργό να κοιμάται [εικόνες]

Κοιμώμενο «συνέλαβε» ένας Γερμανός δημοσιογράφος τον Γιάνη Βαρουφάκη και φρόντισε να το αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος Αντρέας Κύναστ φωτογράφισε τον υπουργό Οικονομικών να κοιμάται...

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ! Ιndymedia: Κείμενο-καταπέλτης εναντίον των Πυρήνων

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση κειμένου των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» για το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού και τα απαξιωτικά σχόλια για τον Χριστόδουλο Ξηρό, αναρτήθηκε κείμενο στον δικτυακό τόπο Indymedia που περιλαμβάνει σειρά επικριτικών αναφορών για τους Πυρήνες.

Βόμβα από Σουλτς: Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, κινδυνεύει με χρεοκοπία

Νέα «βόμβα» έριξε ο Μάρτιν Σουλτς, απειλώντας την Ελλάδα με χρεοκοπία σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι:

«Έφυγε» ο μεγάλος Γερμανός προπονητής Ούντο Λάτεκ

Το παγκόσμιο και το γερμανικό ποδόσφαιρο θρηνούν το χαμό μιας σπουδαίας προσωπικότητας. Ο Ούντο Λάτεκ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω του έργο που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ! Ύμνοι Βαρουφάκη για Σόιμπλε: Είναι η πνευματική δύναμη της ΕΕ

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τον Γερμανό ομόλογό του λίγο πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου αναμένεται να συναντηθούν αύριο το πρωί

Επιχείρηση γοητείας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, εν όψει της συνάντησης που θα έχουν οι δύο άνδρες στο Βερολίνο το πρωί της Πέμπτης.

Τσου και λο από το Βερολίνο στον ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει τα πάντα εν όψει της συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη

«Οχι» σε φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις στον κατώτατο μισθο και στις συντάξεις, επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων ετοιμάζεται να πει το Βερολίνο στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το Reuters.

ΡΟΜΠΕΣ! Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Βαρουφάκη: Δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα της Ελλάδας

Την άποψη πως υπάρχει ήδη συμφωνημένο πλαίσιο και δεν έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την Ελλάδα για αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΦΩΤΟ-Γελάει ο Άδωνις με τις απανωτές κ@λοτούμπες Βαρουφάκη

Είναι «θεός» ο Βαρουφάκης λέει, όχι κάποια φανατική θαυμάστρια του υπουργού Οικονομικών και του στυλ του, αλλά… ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Ο βουλευτής της ΝΔ χρησιμοποιεί ειρωνικά βέβαια τον χαρακτηρισμό, θέλοντας όμως να δηλώσει πως συμφωνεί με όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης και να τονίσει πως το κοινό θα τον είχε κατακεραυνώσει αν τα έλεγε εκείνος:

ΦΩΤΟ-ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΜΕΡΚΕΛ! Αν βρεθεί χρόνος, ο Τσίπρας θα τη δει

Τώρα ησύχασε η Μέρκελ. Αφού ο Τσίπρας θα συναντήσει τη Μέρκελ αν βρεθεί χρόνος, όλα καλά.

Πότε τελειώνει το πετρέλαιο του πλανήτη;

Σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά της BP τα πετρελαϊκά αποθέματα του πλανήτη αρκούν για κάτι περισσότερο από...

Σόλο Αλέφαντου: "Εκανε εγκλήματα ο Αναστασιάδης" (VIDEO)

Για μια ακόμη φορά ο Νίκος Αλέφαντος έκανε κριτική στον Αγγελο Αναστασιάδη και στον τρόπο που έστησε τον ΠΑΟΚ...

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ως άλλος ΓΑΠ-Το βίντεο του Μουρούτη

Με σκληρή γλώσσα υποδέχτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη

Ενοχλημένη με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται η ΝΔ δια του εκπροσώπου τύπου της. "Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο εξωτερικό...

Νέο ξύλο Σούρλα σε Θεοχάρη: Τη σπουδή που έδειξες να μην κλείσουν τα διυληστήρια δεν την έδειξες για την επιχείρηση του κακομοίρη όμως

«Δεν πρέπει να εφαρμόζεται ένας Νόμος όταν πλήττονται ορισμένα συμφέροντα. Αυτή την άποψη διατύπωσε λέγοντας ότι αν εφαρμοζόταν ο Νόμος, τον οποίο προσπάθησε αδόκιμα να τροποποιήσει με εγκύκλιο, θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα σε δύο διυλιστήρια που θα ξεπερνούσαν την αξία των ιδίων επιχειρήσεων και συνεπώς θα έκλειναν» τονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, αναφερόμενος στην απάντηση του βουλευτή του «Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με «τη διαγραφή φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».  Και συνεχίζει:

Η έκθεση της γυναίκας Μπαρουφάκη στο λαϊκό μαγειρίο Salon de Bricolage

Η εικαστικός Δανάη Στράτου ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Από τη στιγμή που ο σταρ σύζυγός της Γιάνης Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών, έγινε και η ίδια γνωστή και το έργο της «παίζει» ξανά.

Η σύζυγος Βαρουφάκη αποκαλύπτει: Δανεικό το είχε το μπουφάν ο Γιάννης (εικόνα)

Για την πολυσυζητημένη εμφάνισή του Γιάννη Βαρουφάκη στην συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του, για την οποία γράφτηκαν ολόκληρα κείμενα σε πλήθος βρετανικών εφημερίδων, και όχι μόνο.

Εγινε συνάντηση Τσίπρα-κ. Τίποτα στις Βρυξέλλες

Πριν την κρίσιμη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Ελληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αύριο ανακοινώνει τον Πρόεδρο. Η “Αυγή” προαγγέλει Αβραμόπουλο

Κατά την αυριανή πανηγυρική σύνοδο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που θα προηγηθεί της επίσημης «πρώτης» της νέας Βουλής, πρόκειται ν’ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον κυβερνητικό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΣΚΙΖΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΜΕ! Γερμανικό μπλόκο στην χρηματοδότηση της Ελλάδας – Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα διαθέσιμα

του Peter Spiegel (Βρυξέλλες)
Πηγή: FT.COM

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιστέκεται στο σημείο κλειδί του νέου σχεδίου διάσωσης της ελληνικής κυβέρνησης, αφήνοντας πιθανότατα την Αθήνα χωρίς πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης όταν λήξει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος του μήνα.

Τσίπρας και Βαρουφάκης «δυσφημούν την Ελλάδα»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Δ., με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Γιάνη Βαρουφάκη.

ΟΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ! Η Αθήνα βρήκε περιορισμένη κατανόηση από την ΕΚΤ... αλλά μηδέν λεφτά

Συμμαζεμένο και με μαύρο κοστούμι πήγε στον Ντράγκι το γατάκι

«Η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας» είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον ευφυή κ. Σόιμπλε» - FAZ: Πρόταση Βαρουφάκη να δοθούν στο EFSF οι μετοχές των τραπεζών (<- font="">- Deutsche Welle: Καμία εξέλιξη μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών

Είχαμε μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς, δήλωσε αμέσως μετά το ραντεβού με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Βαρουφάκης: Είμαι υπΟικ μιας χρεοκοπημένης χώρας-Θα γλείψω τον κύριο Σόιμπλε όσο δεν πάει...

«Οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να εμπιστευτούν τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους ακούσουν» τονίζει στη γερμανική εφημερίδα, υποσχόμενος ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Συνέντευξη στην γερμανική Zeit έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αντιστροφή του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας είναι πλασματικό.

Αμφιλοχία: Μεγάλη έκρηξη σε καφενείο - Εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά οι θαμώνες!

Δεκαέξι οι τραυματίες, οι τέσσερις σοβαρά - Εξερράγη φιάλη υγραερίου - Κάποιοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα και σπασμένα μέλη - Τι λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, Γρηγόρης Παπούλιας - Προσοχή σκληρές εικόνες 

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί σε καφενείο της Αμφιλοχίας. Φιάλη υγραερίου εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν -σύμφωνα με πληροφορίες- τουλάχιστον 16 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

ΔΗΛ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟ" ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Τσίπρας: Εχουμε διάθεση για συμβιβασμό και συμφωνία

«Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε» είπε ο πρωθυπουργός - Σουλτς: «Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

"Η Ελλάδα μπορεί να απέχει κάποιες εβδομάδες από το να μείνει από χρήματα" (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αναθάρρησαν οι επενδυτές την Τρίτη, βλέποντας σημάδια προόδου στην σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της στην Ευρώπη, με φόντο το ελληνική χρέος, όμως , όπως αναφέρει το Marketwatch, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι το πρόγραμμα πληρωμών της Ελλάδας, που δείχνει πως δεν υπάρχει πολύ χρόνος.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ; ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΜΣΕΝ ΤΩΡΑ; Peter Spiegel (FT): Την Κυριακή ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι... Μα γιατί να τον γνωρίσει όμως; Η τόικα τελείωσε αφού!

Την πληροφορία ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν μετέδωσε πριν από λίγο μέσω Twitter ο κορυφαίος δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel. Οπως έγραψε ο κ. Spiegel δύο αξιόπιστες πηγές του μετέφεραν ότι ο κ. Βαρουφάκης είδε τον Πολ Τόμσεν την Κυριακή στο Παρίσι.

ΠΙΚΡΑ!σημαντική αύξηση επιτοκίου κ' εντυπωσιακή πτώση της ζήτησης σε χαμηλό 9ετίας για τα ελληνικά γραμμάτια

Με σημαντικά αυξημένο επιτόκιο και τη χαμηλότερη ζήτηση της τελευταίας 9ετίας ολοκληρώθηκε η σημερινή δημοπρασία 9μηνων εντόκων γραμματίων, εν μέσω ανησυχιών για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας σε περίπτωση που ΕΚΤ δεν εγκρίνει την έκδοση επιπλέον τίτλων, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Πτώση στο ΧΑ μετά τις χθεσινές μπάτσες από Φρανκφούρτη

Πτώση που κινείται γύρω από το 2% καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως η ΕΚΤ δε βλέπει θετικά την πρόταση της Αθήνας για έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΜΑ ΓΙΑΝΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ PSI Κ' ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΚΙΖΕΙΣ! Βαρουφάκης: Θέλουμε τα 1,9 δις που μας παρακρατεί η ΕΚΤ-Είναι δικά μας λεφτά

Δεν ξέρω αν έχει καμιά αξία να θυμίσουμε ότι αυτά τα λεφτά δεν μας τα χαρίζουν αλλά τα παίρνουμε μετά από διαπραγμάτευση επί επαράτου ΝΔ και Σαμαρά... ξέρετε αυτή τη "διαπραγμάτευση που δεν γίνονταν".... Δηλ. μια ωραία πρωία οι ευρωπαίοι ξύπνησαν και αποφάσισαν αυτό:
Σε 10,2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκκρεμείς επιστροφές από ANFAs και SMPs, μέχρι και το 2020. Πρόκειται για τα κέρδη που αποκόμισαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία απέκτησαν από τη δευτερογενή αγορά σε τιμές 30%-40% της ονομαστικής τους αξίας. Τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν «κουρεύτηκαν» με το PSI αλλά ανταλλάχτηκαν λίγες μέρες νωρίτερα ώστε να εξαιρεθούν.
Με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 αποφασίστηκε όπως τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών και της ΕΚΤ να επιστραφούν στην Ελλάδα. Το συνολικό τους ύψος, από το 2012 έως το 2020 που λήγουν και τα τελευταία ομόλογα, ανέρχεται σε 13,26 δισ. ευρώ.
Από φέτος, 2014, μέχρι και το 2020 εκκρεμεί η επιστροφή ποσών ύψους 10,2 δισ. ευρώ. Φέτος το ποσό ανέρχεται σε 2,46 δισ. ευρώ και σε 2 δισ. ευρώ, το 2015, που είναι τα έτη με τις υψηλότερες επιστροφές.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών στέλνει νέο μήνυμα πως η Ελλάδα θέλει τα «παγωμένα» 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια του Ευρωσυστήματος.

Τζον Κυριακού: Βγήκε από τη φυλακή ο πράκτορας της CIA που δηλώνει "100% Ροδίτης"

Μετά από δύο χρόνια στη φυλακή ο πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριακού είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Ο ελληνοαμερικανός πράκτορας είχε φυλακιστεί γιατί μίλησε σε δημοσιογράφους για τα βασανιστήρια της CIA.

«Όχι» σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους λένε οι Πορτογάλοι

Η Πορτογαλία έκανε πολλές θυσίες μέχρι να βγει από τον μηχανισμό στήριξης και να «αποχαιρετίσει» την τρόικα. Ίσως και γι' αυτό πολλοί Πορτογάλοι απορρίπτουν ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, γράφει η Deutsche Welle.

Κασιμάτης:Σε ποια σχολεία πήγαν οι νέοι υπουργοί-Ποιο σχολείο προσπαθεί να θάψει ότι ήταν μαθητής του πασίγνωστος υπουργός

Σε ποιο σχολείο πήγε ο νέος υπουργός Παιδείας; Πόσοι νέοι υπουργοί φοίτησαν σε ιδιωτικά σχολεία και πόσοι σε θρυλικά σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά; Ποιος πήγε σε δημόσιο σχολείο στο Λονδίνο; Ποιο σχολείο προσπαθεί να θάψει ότι ήταν μαθητής του πασίγνωστος υπουργός

Γελάει με τον Μπαρουφάκη και η Ντόροθι Κινγκ

«Ω Θεέ μου, ο Βαρουφάκης μπορεί να γίνει ακόμα πιο γοητευτικός;» έγραψε, μεταξύ άλλων η γνωστή αρχαιολόγος - Δείτε μερικά tweets της

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας φαίνεται πως κέντρισαν το ενδιαφέρον της διάσημης αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ, που άφησε για λίγο την Αμφίπολη και άρχισε να ασχολείται με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ξέσπασμα Σκρέκα: Ποιά αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ; Ο Σαμαράς θα δικαιωθεί

Την αναγκαιότητα να παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αναμένοντας τη δικαίωσή του από τον ελληνικό λαό και τις εξελίξεις, επεσήμανε ο Κώστας Σκρέκας.

Στοιχήματα για την επόμενη ημέρα της ΝΔ

Ποιος είναι το φαβορί για νέος πρόεδρος του κόμματος και ποιος τελευταίος στην απόδοση
 
Σιγά μην ξέφευγε από τις εταιρείες στοιχηματισμού η εσωστρέφεια της Ν.Δ. , με την προοπτική αλλαγών στην κομματική ηγεσία να έχει μπει δυνατά στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ! Τέλος στον ΕΝΦΙΑ - Ειδικός φόρος για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ

Με φόρο μεγάλης περιούσιας θα φορολογηθεί η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων - Αυξήσεις στο αφορολόγητο με ελάχιστο τις 12.000 ευρώ - Επανεξέταση φοροαπαλλαγών

Δείτε καρέ-καρέ την συντριβή του αεροπλάνου στην Ταϊβάν-12 οι νεκροί

Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ε ΒΕΒΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Μητσοτάκης: Αν τα είχαμε κάνει όλα σωστά, δεν θα είχαμε χάσει τις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ

Αγαπητέ Κυριάκο οι μετριοπαθείς μετακινήθηκαν αλλού επειδή εσύ δεν μείωσες το κράτος και πουλούσες παραμύθι για απολύσεις... που απεδείχθη ότι ήταν 3.500 και όχι 15.000 που έλεγες...

Με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίστηκε στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «εάν τα είχαμε κάνει όλα σωστά, δεν θα είχαμε χάσει τις εκλογές».

TI EXOYΜΕ ΕΔΩ; ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ; Βαρουφάκης: Πουλάμε τον ΟΣΕ ακόμη και για 1 ευρώ...

...αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα - Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Ενέργειας - Διίστανται οι απόψεις για την εντύπωση που έκανε η ενημέρωσή του στα στελέχη του Σίτι

ΡΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ? ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΕ.

      Πουλάμε τον ΟΣΕ έστω και με ένα (1) ΕΥΡΩ δήλωσε χθες ο ΓιάΝης-ΑγιάΝης.
      Στις 21/1/2015 ,πριν δεκαπέντε ημέρες δηλαδή ο Λαφαζάνης δήλωνε.

         «Όσον αφορά τα λιμάνια της χώρας μας εμείς δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή τους. Το λιμάνι του Πειραιά θα ανασυγκροτηθεί και θα παραμείνει δημόσιο λιμάνι για να το διαχειρίζεται το Δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο σε όφελος του ελληνικού λαού.
Το ίδιο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βεβαίως ο σιδηρόδρομος. Θα διαμορφώσουμε τον Οργανισμό Σιδηρόδρομων Ελλάδας ως ενιαία επιχείρηση, θα σταματήσουμε δηλαδή τον κατατεμαχισμό και θα τον ανασυγκροτήσουμε ως Δημόσιο Οργανισμό και επιχείρηση για να αναπτύξουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας που τόσο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή της» τόνισε.
      Πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει PLAN B αλλά ούτε καν PLAN A.
   ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ

BINTEO-ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ! Ο Ρέντσι έστελνε sms όσο μιλούσε ο Τσίπρας

Δηλ. Στη Σύνοδο Κορυφής θα τρώνε πίτσες και θα βλέπουν ταινία, όσο θα μιλάει;
Αρκετά χαλαρός ήταν ο Ματέο Ρέντσι στις δηλώσεις που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη μετά την συνάντηση τους.

Σόιμπλε για τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ: Καμία υπόσχεση εάν δεν μιλήσει (σφαλιαρίσει) το Βερολίνο

ΤΑ ΠΑΜΕ ΑΥΤΑ! ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΗ... μέχρι τότε όλοι μπορούν να κελαϊδάνε! 

- Την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Β. Σόιμπλε θα ενημερωθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις ελληνικές θέσεις
- Ο γερμανός αξιωματούχος φέρεται να ζήτησε από τον Πιερ Μοσκοβισί να μην υπάρξει καμιά υποχώρηση της Κομισιόν
- Bloomberg: Η Μέρκελ θα περιμένει η Ελλάδα να στεγνώσει πρώτα από χρήματα και μετά να διαπραγματευτεί
- Ο Γιούνκερ θα έχει σκληρή στάση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα κυρίως στο θέμα της κατάργησης της τρόικας

Βλάβη και στο σύστημα ελέγχου είχε το μοιραίο F-16D στο Αλμπαθέτε…

Πρόσθετες πληροφορίες για το τραγικό ατύχημα του ελληνικού F-16D Block 50 κατά τη διάρκεια του σχολείου FC 2015-1 του ΝΑΤΟϊκού προγράμματος TLP εμπεριέχει ανάρτηση της ειδησεογραφικής πύλης της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας «El Pais». Κατά την ανάρτηση, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, εκτιμάται ότι το ελληνικό μαχητικό παρουσίασε και αστοχία (βλάβη) στο σύστημα ελέγχου.

«Καρφί» Τατσόπουλου για την… «κωλοτούμπα» Βαρουφάκη

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του  Πέτρου Τατσόπουλου για την αλλαγή στάσης του  υπουργού Οικονομικών,  Γιάννη Βαρουφάκη στο ζήτημα της διαγραφής χρέους.

Πιο συγκεκριμένα ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στους  Financial Times τόνισε πως η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή χρέους αλλά νέα ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης.