19 Φεβρουαρίου 2015

Τον πολιτικό εξευτελισμό του Τσίπρα επιθυμεί πλέον το Βερολίνο-Του ζητάνε να πάρει πίσω όλες τις εξαγγελίες του!

Είναι προφανές μετά και το Γερμανικό “Nein” πως το Βερολίνο επιζητά πλέον τον απόλυτο πολιτικό διασυρμό του Τσίπρα.

Μια απλή… κυβίστηση (σαν το πρωινό αίτημα) δεν είναι πλέον αρκετή για τον Σόιμπλε.

Κόλαφος για τους Τσίπρα – Βαρουφάκη ο Economist: Στην απομόνωση η Ελλάδα

«Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να βελτιώσει τη λειτουργία της Ευρωζώνης και την πέταξε», εκτιμά δημοσίευμα του Economist, το οποίο κάνει λόγο για χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης που θέτουν τη χώρα σε απομόνωση.

«Με λίγη περισσότερη πολιτική δεξιοτεχνία, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είχε σπρώξει την Ευρώπη σε ένα πιο ευχάριστο μονοπάτι», καθώς «η Ευρωζώνη χρειάζεται απελπισμένα ένα εναλλακτικό αφήγημα απέναντι στη γερμανικής έμπνευσης αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας», σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό.

«Με μικροαντιρρήσεις στην επιμήκυνση του χρέους και με επιδεικτικές υπαναχωρήσεις σε λογικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Τσίπρας έχει απομακρύνει τους πάντες. Αυτό είναι πραγματικά επίτευγμα», υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο θεωρεί ότι η Αθήνα δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά την προνομιακή της θέση σε αυτήν τη διαπραγμάτευση.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα του Economist

Καλπάζοντας στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο τολμηρός υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κάλεσε την Ευρωζώνη να χαράξει μία νέα πορεία, εξηγεί σε εκτενές ρεπορτάζ του το περιοδικό Economist με τίτλο «Η Ελλάδα είχε μία ευκαιρία να κάνει την Ευρωζώνη να δουλέψει καλύτερα. Τα έκανε θάλασσα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που συνοδεύεται από σκίτσο το οποίο απεικονίζει τον κ. Βαρουφάκη να πυροβολεί το ευρώ με το τελευταίο να απαντά στα πυρά, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η επιβολή νέων δανείων σε χρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι μία ημέρα θα αποπληρωθούν, αποτελεί στρατηγική οικονομικής κρίσης και αποπληθωρισμού.
«”Η ασθένεια που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα είναι ότι το πρόβλημα αφερεγγυότητας τα τελευταία πέντε χρόνια αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα ρευστότητας”, γράφει το περιοδικό επικαλούμενο τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο BBC.

Η άποψη αυτή, εξηγεί, δεν μοιάζει εξωπραγματική στον ακαδημαϊκό κόσμο, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης εγκατέλειψε πρόσφατα. «Λίγοι πιστεύουν ότι τα χρέη της Ελλάδας, ύψους πάνω από 175% του ΑΕΠ, θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν στο ακέραιο. Αλλά λέγοντας αυτό πρόδωσε μία θλιβερή παρεξήγηση των κανόνων της ευρωζώνης. Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμμεριζόταν την θέση του κ. Βαρουφάκη, θα έπρεπε να αποκόψει τις ελληνικές τράπεζες, οδηγώντας πιθανώς την Ελλάδα εκτός ευρώ», αναφέρει ο Economist.

Πράγματι, προσθέτει το δημοσίευμα, νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο υπουργός επισκέφθηκε την ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη, ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι του είπε με υπεροψία να κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του. Δεν την επανέλαβε έκτοτε.

Η γκάφα του Γιάνη Βαρουφάκη, εξηγεί το δημοσίευμα, αποτελεί μία απλή υποσημείωση σε μία λίστα από ατυχίες που χαρακτήρισαν την άθλια εμπειρία της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο, επισημαίνει ο Economist είναι απογοητευτικό, τυπικό για μία κυβέρνηση που, παρά την υψηλό ποσοστό δημοφιλίας στη χώρα της, ότι έχει κατασπαταλήσει κάθε ευκαιρία να βελτιώσει την θέση της και τη θέση της στο ευρώ.

Ακόμα και αν ο κ. Βαρουφάκης και οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν με ανωτερότητα δηλώσει ότι οι αλλαγές που ζητούν θα ωφελήσουν όλους τους Ευρωπαίους, όχι μόνο τους Ελληνες, η διαπραγματευτική στρατηγική τους είναι στενόμυαλη, αυτοκαταστροφική και αφελής, γράφει το περιοδικό.

Βέβαια, ο Economist αποδίδει την στάση αυτή στην έλλειψη εμπειρίας και εξηγεί ότι μερικοί Ευρωπαίοι ομολόγησαν ότι περίμεναν από τον Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αυτό που οι Έλληνες λένε κωλοτούμπα (σ.σ. στο κείμενο αναφέρεται ως «kolotoumba») τη στιγμή που αναλάμβανε την εξουσία.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία δικαιολογία να κάνει ανεδαφικές αναφορές στη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα, ούτε έχει προσφέρει καμία βοήθεια το να παίζει παιχνίδια με τους εταίρους του στο Eurogroup.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εξοργιστεί από την ελληνική συνήθεια διαρροής δήθεν ιδιωτικών εγγράφων συζήτησης, επισημαίνει το περιοδικό.

«Ο καβγάς για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, δείχνει τη χειρότερη πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα. Αντί να δεχθεί μία παράταση, οι κ.κ Τσίπρας και Βαρουφάκης στύλωσαν τα πόδια και επέμειναν σαν ρομπότ, σε μία συμφωνία-γέφυρα που θα ξεκλείδωνε την χρηματοδότηση της Ευρωζώνης, ενώ θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να καθυστερήσει ή να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις», εξηγεί ο Economist.

Όσο για την αντίδραση των εταίρων της Ελλάδας, το δημοσίευμα αποφαίνεται πως οι πιστωτές της Ελλάδας, χωρίς καμία έκπληξη, δεν εντυπωσιάστηκαν. «Στις 19 Φεβρουαρίου η Ελλάδα έθεσε ακόμα μία πρόταση παράτασης του δανείου. Αλλά αυτό σχεδόν αμέσως απορρίφθηκε από την Γερμανία», συνεχίζει το περιοδικό.

Εξηγεί, μάλιστα, πως η επιβίωση της Ελλάδας εντός ευρώ εξαρτάται από δύο παράγοντες που είναι εκτός του ελέγχου της: «Την πρόθεση της ΕΚΤ να διατηρήσει στη ζωή τις τράπεζες και τη διάθεση του Eurogroup να προχωρήσει σε μία μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης (ο κ. Βαρουφάκης αποφεύγει τον όρο «διάσωση») ώστε να κρατήσει την χώρα να επιπλέει».

Όλα αυτά, εξηγεί το δημοσίευμα, ενώ οι καταθέτες προχωρούν σε αναλήψεις περίπου 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα.

Η ξεροκεφαλιά του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει την σκληρή στάση του συμβουλίου της ΕΚΤ, γράφει το κείμενο και αναφέρει πως στις 18 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ πρόσφερε μία μικρή αύξηση στην παροχή ρευστότητας και η στήριξη θα τελειώσει πλήρως αν τα δύο τρίτα του συμβουλίου πουν «όχι».

Κάποιοι στηρίζουν την επιβολή ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων ως καλύτερη επιλογή, επισημαίνει το δημοσίευμα, αλλά τονίζει πως η Ελλάδα θα βρεθεί σε επικίνδυνη θέση αν έρθει ο Μάρτιος χωρίς συμφωνία.

«Το Eurogroup πιθανώς να μην κάνει πίσω στις δημοσιονομικές προσφορές του, και ενώ η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αγγίζει το μηδέν, οι όροι μεταρρυθμίσεων θα είναι σίγουρα πιο σκληροί από ποτέ», προβλέπει ο Economist.

Όσο για τον χρόνο που είναι απειλητικός για την Ελλάδα, το περιοδικό επισημαίνει πως τα χρονικά όρια στενεύουν ειδικά αν στο Eurogroup δεν υπάρξει συμφωνία σύμφωνα με την παράταση του πακέτου διάσωσης. Εξαιτίας της κατάρρευσης των δημοσιονομικών εσόδων, η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από ρευστό πριν την λήξη των ομολόγων προς το ΔΝΤ τον Μάρτιο.

«Η Ελλάδα μπορεί να μπορεί να χρηματοδοτηθεί για λίγους μήνες, αλλά χωρίς επιπλέον βοήθεια σίγουρα δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές του χρέους στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», αναφέρει και εξηγεί πως κάτι παραμένει αμετάβλητο: «Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της θέλουν να δουν τη χώρα εκτός ευρώ».

Έτσι, αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας «πρέπει να κάνει την κωλοτούμπα του που μπορεί να του κοστίσει. Στην χώρα του, παρά τις υψηλές προσδοκίες για μεγάλη νίκη (το 75% των Ελλήνων στηρίζουν την σκληρή γραμμή του) μπορεί να αντιμετωπίσει καλέσματα για δημοψήφισμα ή νέες εκλογές».

Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται αναφέροντας πως η πραγματική ελληνική τραγωδία είναι ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να ταρακουνούσε την Ευρώπη και να την οδηγούσε σε ένα πιο ευτυχισμένο μονοπάτι.

Τονίζει, μάλιστα, πως «η Ευρωζώνη ζητά απεγνωσμένα ένα διαφορετικό δρόμο από την αποτυχημένη και εμπνευσμένη από τη Γερμανία πολιτική της λιτότητας. Όντας ηγέτης μίας χτυπημένης οικονομίας και με μία ηχηρή δημοκρατική εντολή, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση να προτείνει ένα διαφορετικό δρόμο. Θα μπορούσε να αναζητήσει εταίρους που τάσσονται κατά της ακραίας λιτότητας και ζητούν χαλαρότερη δημοσιονομική πολιτική σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία».

Ωστόσο, καταλήγει πως «με υπεκφυγές γύρω από την παράταση αποπληρωμής του χρέους και κάνοντας πίσω με τέτοια επιμονή σε ευαίσθητες μεταρρυθμίσεις απομονώθηκε λίγο πολύ από όλους. Αυτό είναι μία κάποια επιτυχία».

Reuters: Η Ελλάδα υπόσχεται να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις του υπάρχοντος Μνημονίου (επιστολή)

Η Ελλάδα αιτήθηκε και επισήμως εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, αναφέρει το Reuters, προχωρώντας σε μεγάλες παραχωρήσεις καθώς προσπαθεί αποφύγει την εξάντληση των διαθεσίμων της εντός εβδομάδων και να ξεπεράσει την αντίσταση των δύσπιστων εταίρων με επικεφαλής την Γερμανία.

Ένα νέο πολιτικό αστέρι γεννιέται στα social media!

Η πρώτη ερώτηση όλα τα λεφτά: "Μπορείτε να βοηθήσετε όσους δεν έχουν «πλάτες» να αποκτήσουν κι αυτοί;"

Μετά το πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Ιανουαρίου τίποτα δεν στον σταματά!

Έτσι με ανανεωμένη διάθεση ο...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ-ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει δώσει ένα μήνα μετά, αρμοδιότητες στους υπουργούς

Ενα μήνα μετά τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη αναθέσει αρμοδιότητες στους 20 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, υποστηρίζουν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ.

Άγριο ξύλο από Γερμανία στο EwG: Μη μας κοροϊδεύετε άλλο! Κλείστε το υπάρχον πρόγραμμα και αποσύρτε τα νομοσχέδια που εξαγγέλλετε!

-Έτσι είναι δεν μπορείς Αλέξη μου να τους στέλνεις χαρτί να τους προτείνεις "θα απέχουμε από μονομερείς ενέργειες" ο Κατρούγκαλος να κάνει εξαγγελίες για διορισμούς!! Μη σε παραξενεύιε μετά αν σου λένε «Δούρειος Ιππος το ελληνικό αίτημα»! Δεν μιλάς με ηλίθιους!
- Η Γερμανία έθεσε τους γνωστούς όρους περί κλεισίματος του προηγούμενου προγράμματος ενώ τους κατηγορεί πάλι για ασάφειαόρος «current programme» χρησιμοποιείται 7 φορές σε 30 γραμμές-Τους καλεί να απέχουν από τις εξαγγελίες για την αγορά εργασίας και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα

Σε πολεμική ατμόσφαιρα με αλληλοκατηγορίες Βερολίνου-Αθηνών εξελίσσονται λεπτό-προς λεπτό οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Σωστός ο Πανάρας! Πήγε με C-130 από Αθήνα στη Λάρισα για να πουλήσει φούμαρα για ΜΟΜΑ...

Για τη ΜΟΜΑ τα έχουμε πει εδώ... όσον αφορά την οικονομία και το νέο ήθος στις Ε.Δ. τα βλέπετε αριστερά, αν και κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι πήγε με C-130 επειδή δε χώραγε σε ελικόπτερο...

«Στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες και με τους συναδέλφους σας του αμυντικού ρεπορτάζ (δηλ. τι είπε με τους δημοσιογράφους για τη ΜΟΜΑ; Ρώτησε τον Βερύκιο τι λέει;). Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα υπάρξει επανασύσταση της ΜΟΜΑ,  στη Λάρισα και πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.

Σαρκοζί: Ο Αλ. Τσίπρας είναι ακροαριστερός και έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας

Για συνεργασία με την Ακροδεξιά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει και ότι έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας.

EXOYN ΤΡΟΜΑΞΕΙ! Δραματική έκκληση Δραγασάκη: Οσοι αρνηθούν το ελληνικό αίτημα θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης η έκτακτη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδας.

Μαξίμου στην κοσμάρα του: Έχουμε σύμμαχο το Die Linke και τους Πράσινους... και ο Ντάιζελμπλουμ δε μας έφτυσε ακόμα

Τη δική της εκτενή απάντηση δίνει αυτή τη φορά η κυβέρνηση με αφορμή τις αντιδράσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι στο ελληνικό αίτημα, τονίζοντας πως «απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης με ευθύνη του κ. Σόιμπλε», ενώ επικαλείται θετικές δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών και κομμάτων.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις. Ζήτησε επέκταση της σύμβασης που ρητά περιλαμβάνει το μνημόνιο

Την άποψη ότι η Κυβέρνηση παίζει με της λέξεις, αφού επί της ουσίας ζήτησε την παράταση της σύμβασης που ρητά περιλαμβάνει και το μνημόνιο, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία,.

ΤΟΝ ΓΚΑΖΩΣΕ ΚΙ Η ΜΕΡΚΕΛΤηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Τι είπαν Παυλόπουλος – Μητσοτάκης στο τηλέφωνο

Κριτική ασκήθηκε στον  Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση του να μην παραστεί στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Άδωνις: «Προσφέρομαι να γίνω εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μνημόνιο»

Με ένα χιουμοριστικό όσο και ειρωνικό  tweet, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το αίτημα της κυβέρνησης στο Eurogroup σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η ερώτηση του Πλεύρη στον Βαρουφάκη

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έγραψε στο twitter: "Κύριε Βαρουφάκη η διαρροή του κειμένου ανταποκρίνεται στο κείμενο που στείλατε;

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Δεν μπορεί η φτωχή Σλοβακία να πληρώνει τις συντάξεις των Ελλήνων

Με άκρως σκληρά λόγια μίλησε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο για την Ελλάδα και την πιθανότητα να βγει από το ευρώ.

Ο Ρόμπερτ Φίκο, μιλώντας στους Financial Times, τόνισε ότι η Ευρώπη είναι τώρα πιο προετοιμασμένη για ένα σοκ.

Μαξίμου: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συντάσσονται με την Γερμανία-ΠΑΣΟΚ: Την παλεύετε ρε σεις;

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα πως η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά και τα σχόλια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της διαπραγματεύσεις.

“Θάνατος” η 1η σελίδα της Bild

«H Γερμανία λέει όχι!» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας «Bild», σχολιάζοντας την απόρριψη της ελληνικού αιτήματος από την κυβέρνηση του Βερολίνου.

Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΕΛΛΑΔΑ->Σαουδάραβας ιμάμης: "Η Γη δεν γυρίζει" (vid)

Εμπρός ολοταχώς προς τα πίσω, ο Μεσαίωνας είναι κοντά.

Ένας Σαουδάραβας ιμάμης (κληρικός) προσπαθεί να αποδείξει μπροστά σε μαθητές γιατί η γη κατά τη γνώμη του δεν περιστρέφεται.

Το κοντινότερο άστρο που πέρασε ποτέ από τη «γειτονιά» μας

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα άστρο που πιστεύουν ότι έχει περάσει κοντύτερα από τη «γειτονιά» μας από οποιοδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα αχνό άστρο που «τρύπωσε» στο ηλιακό μας σύστημα και διέσχισε το γεμάτο κομήτες Νέφος του Όορτ πριν από περίπου 70.000 χρόνια.

ΦΩΤΟ-ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΛΑΓΚ Η ΖΩΗ! Δείτε γιατί έλιωσε στο γέλιο ο Άδωνις με την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής

Η πρώτη κανονική συνεδρίαση της Βουλής (μετά τις προγραμματικές και την εκλογή ΠτΔ) θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου και μόλις ο Άδωνις πήρε στα χέρια του την ημερήσια διάταξη έλιωσε στο γέλιο! Η  Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε μόνο ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη το οποίο είναι...

Τρόμαξαν τα γατάκια των FT που τόσο καιρό μας έδιναν συμβουλές τζάμπα μαγκιάς: Εκπληξη το «όχι» της Γερμανίας – Φόβοι για πανικό στις αγορές και bank run

Για έκπληξη κάνουν λόγο οι Financial Times μετά το «όχι» της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα παράτασης του προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας παρά τη σημαντική στροφή 180 μοιρών από την ελληνική κυβέρνηση η οποία για πρώτη φορά υποσχέθηκε να ολοκληρώσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από το τρέχον πρόγραμμα.

S&P: Ενα Grexit δεν θα επηρεάσει τους υπόλοιπους της Ευρωζώνης

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει αυτομάτως και χρεοκοπία, αλλά αυτή η δραματική εξέλιξη δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις άλλες χώρες της ζώνης και ιδιαίτερα σε εκείνες που αντιμετωπίζουν παραπλήσια προβλήματα χρέους. Αυτή είναι η ανάλυση που έκανε την Πέμπτη η Standard & Poors.

ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ! Με τον Γ. Στουρνάρα συναντάται ο Γ. Δραγασάκης και ο "Μαρξιστής" Μηλιός τους καλεί να μην πουλάνε αριστεροσύνη

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι ο τραπεζικός κλάδος και τα θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο. Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΔΣ της ΕΚΤ ενέκρινε την αύξηση του ELA κατά 3 δισ. ευρώ.
Με τον Γ. Στουρνάρα συναντάται απόψε ο Γ. Δραγασάκης

Ο Άδωνις τους βαράει σα χταπόδια στο Twitter

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πυροβολούσε… κατά ριπάς στο Twitter με αφορμή το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση και την επιστολή του Βαρουφάκη στο Ντάισελμπλουμ.
Συγκεκριμένα έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ:

Χειρότερος από ΣΥΡΙΖΑίο!! Πολ Μέισον: Μετά το γερμανικό «όχι», οι Ελληνες νιώθουν ότι τους την είχαν στημένη [εικόνες]

Μόνο η ΑΥΓΗ θα μπορούσε να γράψει "ξέρουμε τους κανόνες και τις προυποθέσεις, δεν τις τηρούμε και όταν μας λένε ότι αν δεν τους τηρήσουμε θα μας πετάξουν έξω, φωνάζουμε «μας την έχετε στημένη»"

Με δύο διαδοχικά tweets μετά τη γερμανική απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση του προγράμματος, ο βρετανός ανταποκριτής του Channel 4 στην Ελλάδα Πολ Μέισον υποστηρίζει πως «οι Ελληνες νιώθουν πως τους την είχαν στήσει», μετά τις αρχικές κινήσεις προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού.

H ΝΔ κι ο Σαμαράς ξεπλήρωσαν €6,9 δισ. από χρέη 8,9 δισ. προς ιδιώτες... να δούμε τώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, την περίοδο 2012 – 2014, εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών χρηματοδότηση ύψους 7,1 δισ. ευρώ προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρωστούν στους ιδιώτες (δηλαδή τα υπουργεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ κλπ).

Το tweet του Γιώργου Κύρτσου που ενόχλησε τους ΣΥΡΙΖΑίους [εικόνα]

Λίγο μετά την είδηση για την αρνητική στάση της Γερμανίας στην αίτηση της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης, ο Γιώργος Κύρτσος με σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, προκάλεσε την οργή αρκετών χρηστών του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Kι ο Guardian βλέπει μισή κ@λοτούμπα: Η Αθήνα σήκωσε λευκή σημαία, αλλά η Τρόικα ζητάει συνθηκολόγηση

Η λευκή σημαία σηκώθηκε στην Αθήνα. Η Ελλάδα υπέκυψε στην έντονη πίεση των εταίρων της στην Ευρωζώνη και θα επιμείνει στη λιτότητα. Αν και πριν από τρεις εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το τέλος του δημοσιονομικού πνιγμού που υφίσταται η Ελλάδα, τώρα η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα για ειρήνη.

Τι έγινε Πάνο; Κλάσ@με μέντες και βάλαμε τον αρλεκίνο να κάνει κ@λοτούμπα; "Εκανε πλάκα ο Καμμένος για το περί ανατίναξης καναλιού"

Καλά το έχουμε ξαναδεί το έργο! Λέει μια μαλ@κία για να μπριζώσει τα γίδια και μετά κάνει την κ@λοτούμπα και όλα καλά... δεν πειράζει... τώρα είναι ανέξοδες οι κ@λοτούμπες... θα σας δούμε όταν σφίξουν οι κ@λοι και θα σας κυνηγάνε αυτοί που τώρα σας αποθεώνουν...

«Ηταν χιούμορ οι δηλώσεις Καμμένου». Αυτό υποστήριξε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματός του περί καναλιών στον Πειραιά που δεν έχουν ανατιναχτεί...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΟ Σ/Μ! ΕΓΓΡΑΦΟ-H Γερμανία απορρίπτει τις κοροϊδίες Τσιπροβαρουφάκηδων για παράταση κάποιου πράγματος που θα το λένε κάπως

[Εγώ έχω μερικές τεχνικές απορίες:
1. Πρώτα θα γίνει το ντού στις τράπεζες και μετά στα σούπερ μάρκετ ή το αντίστροφο; Δε φτιάχνουν και οι πατριώτες καμιά σελίδα στο Facebook "Ελάτε να μαζευτούμε ένα εκατομμύριο Έλληνες να κάνουμε ντου στα σούπερ Μάρκετ" να ξέρουμε τι θα κάνουμε...

2. Το ντού σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ θα γίνει πριν ή μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος;

3. Ο Πανάρας θα τα κάνει Κούγκι όλα, πριν ή μετά το ντού σε Σ/Μ και Τράπεζες, πριν ή μετά το δημοψήφισμα

Πιστεύω ότι το Μαξίμου πρέπει να απαντήσει με nonpaper στις αποριές του κόσμου... και ψιτ αδέρφια ΣΥΡΙΖΑίοι η κ@λοτούμπα δεν ήταν αρκετή κάντε την ολόκληρη με κουνήματα μπας και πιάσει...]

«Το ελληνικό αίτημα δεν συμβαδίζει με τα κριτήρια της συνεδρίασης του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιάγκερ.

Το Playboy ψήφισε ελληνίδα πολιτικό ως την πιο σέξι πολιτικό παγκοσμίως -Μέσα στη δεκάδα και δεύτερη Ελληνίδα

H λίστα που τιτλοφορείται «The Hottest Politicians You'd Definitely Vote For» (Οι πιο καυτές πολιτικοί τις οποίες σίγουρα θα ψήφιζες) έχει ανέβει στο ranker της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Playboy και αλλάζει συνεχώς, καθώς η ψηφοφορία είναι ζωντανή και συνεχής. 

Προς το παρόν οι αναγνώστες έχουν ψηφίσει την...

Ω ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΡΜΟ! Γνωστή γραφική βουλευτίνα κέρδισε… μια νύχτα με τον Βαρουφάκη!

Δείτε ποια είναι η βουλευτίνα που κέρδισε το έπαθλο

Σύξυλο άφησε χθες το βράδυ στη Βουλή τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη γνωστή βουλευτίνα των ΑΝΕΛ. Τον πλησίασε ευγενικά αναφέροντας του ότι σε μια κοπή πίτας των οικονομολόγων της Θεσσαλονίκης το φλουρί αντιστοιχούσε σε «μια νύχτα με τον Βαρουφάκη». Εκείνος εξεπλάγη μόλις το άκουσε. «Εγώ το κέρδισα το φλουρί» του είπε γελώντας η γνωστή...

Τατσόπουλος: Ο Καμμένος να κάνει Κούγκι το κότερό του

Ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος επιτίθεται με σκληρό τρόπο στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου «ότι αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι».

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ->Η Moody's αναβαθμίζει την Ισπανία -Επιτυxία με το 10ετές ομόλογό της

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας υποχώρησε σε νέα χαμηλά επίπεδα κατά τη δημοπρασία της Πέμπτης, με τη ζήτηση να ενισχύεται από την πιθανότητα μιας αναβάθμισης που ενδέχεται να δεχθεί την Παρασκευή.

Bild: Ποιος είναι πιο επικίνδυνος για τη Γερμανία: Ο Πούτιν ή ο Τσίπρας;

Η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και αυτό διότι δύο αρχηγοί κυβερνήσεων καταδεικνύουν με επιθετικό τρόπο τη δύναμή τους. Η Bild βάζει στη μία πλευρά τον 62χρονο Βλαντιμίρ Πούτιν και στην άλλη τον 40χρονο Αλέξη Τσίπρα και ουσιαστικά τους κατηγορεί ευθέως για την τεταμένη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί η Ευρώπη.

Προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ με nonpaper: Αυτά ζητάμε στο αίτημα παράτασης του προγράμματος... του μνημονίου δηλαδή!

Απίστευτη η ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τα γίδια της ΝΔ... κάθε μέρα στέλνουν nonpaper με τις θέσεις τους, τις εξελίξεις και την προπαγάνδα τους.... σε αντίθεση τα ζώα της ΝΔ ενημέρωναν στο σουξου μουξου μέσω του ταβερνιάρη και μόνο στα φιλαράκια... μετά αναρωτιούνται γιατί πήγαν άκλαυτοι...

Τέσσερα σημεία τα οποία εξηγούν το αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

ΠΑΝΟ ΜΗ ΜΑΣΑΣ! ΚΑΝΤΑ ΚΟΥΓΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!Το κόστος ενός Grexit: Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα κάνει βουτιά

Πόσο μετρήσιμο μπορεί να είναι εκ των προτέρων ένα Grexit; Είναι, άραγε, ασφαλείς οι προβλέψεις που κάνουν οι αναλυτές για τις επιπτώσεις μιας απευκταίας εξόδου από το ευρώ;

Γελάνε οι Γερμανοί μαζί του! Ο Πούτιν έκανε λίφτινγκ -Οι φωτογραφίες πριν και μετά

«Τρομοκρατημένο» από το γεγονός ότι, όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο, γερνάει εμφανίζει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν γερμανικό ντοκιμαντέρ.

O Γιάνης με ένα νι ζει το παραμύθι του αλλά έχει εγκαταλείψει τη γυναίκα του

Διαστάσεις “Ρομάντζου” παίρνουν πλέον τα life style δημοσιεύματα για τον αστείο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα Γιάννη Βαρουφάκη

Τάγμα Χριστιανών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους - ΦΩΤΟ

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις εκατοντάδες, αν οχι χιλιαδες, νέων ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων που φέυγουν για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να ασπαστουν την τζιχάντ. Τι ειναι η τζιχάντ και ποιοι οι τζιχαντιστές;

Φυσικά Αλβανοί-Έπιασαν τους serial killer που σκότωναν τους εργοδότες τους - Είχαν δολοφονήσει πασίγνωστη ζωγράφο στη Νάξο!

Η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας απέδωσε καρπούς - Τα στοιχεία που έδεσαν τους δράστες και οδήγησαν στη σύλληψή τους...

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Νάξο, η 59χρονη ζωγράφος Κατερίνα Ζαζάνη. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο Αλβανοί την σκότωσαν και έφυγαν από το νησί πριν εγκλωβιστούν από την αστυνομία.

Γατάκι Ραχήλ: Αφού χθες φώναξε δυαντά "Προκόπης Παυλόπουλος" σήμερα λέει ότι δεν ελήφθη με δημοκρατικές διαδικασίες η αποφαση υποψηφιότητάς του

Κριτική στον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η απόφαση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Η κα Μακρή εξήγησε επίσης γιατί παρότι διαφωνούσε ψήφισε τον κ. Παυλόπουλο.

Σαμαράς: Συμβούλιο αρχηγών σε περίπτωση ρήξης - Η νέα στρατηγική ΝΔ

Έτοιμος να ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ! 6.500 οφειλέτες χρωστάνε 60 δις.... Αναλυτικά τα ποσά

Μόνο 9 δις μπορούν να εισπραχθούν από τα 76 των ληξιπρόθεσμων οφειλών λέει το υπουργείο που τάχα προεκλογικά έλεγε ότι θα δουν ποιοι μπορούν να πληρώσουν και τι... τώρα που λείπει το μετρητό τους βάζουν όλους στα ίδιο τσουβάλι: τα 3,7 εκ Ελλήνων που χρωστάνε ΜΟ 620 ευρώ και τις 400.000 μεγαλοκαρχαρίες που χρωστάνε 73,7 δις δηλ ΜΟ 1,8 εκ... αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη τους να πάρουν από τον ταλαίπωρο τα 6 κατοστάρικα και να μας λένε "α οι 4.000 επιχειρήσεις που χρωστάνε πάνω από 40 δις έκλεισαν και θεωρούνται ανείσπρακτα" χωρίς κανένα έλεγχο στους ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων...

Μόλις 9 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 76 δισ. ευρώ.

ΦΩΤΟ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟ@ΤΣΟΚΡΥΟ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ! Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων πολιτειών, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες των καταρρακτών του Νιαγάρα να απολαύσουν ένα σπάνιο θέαμα.

Ληστές τρύπησαν με βελόνες και έβγαλαν τα δόντια των θυμάτων τους στον Πειραιά – Φρικτές περιγραφές

Πάγωσαν ως και οι αστυνομικοί από τα όσα αντίκρισαν. Είδαν ηλικιωμένους ανθρώπους πραγματικά τσακισμένους από τα βασανιστήρια στα οποία τους υπέβαλαν οι ληστές που εισέβαλαν στα σπίτια τους στην περιοχή του Πειραιά.

Ο Βαρουφάκης έστειλε στον Ντάισελμπλουμ το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

- Πριν από λίγο επισημοποιήθηκε πως ο Βαρουφάκης έστειλε στις Βρυξέλλες το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
- Ο Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο twitter πως έλαβε το ελληνικό αίτημα
- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γίνεται λόγος για...

Ικανοποιημένος ο Στρατούλης από τη ρύθμιση Βρούτση... την οποία δεν ψήφισε

Τώρα τι να πεις; Ότι κατηγορουσαν τη ΝΔ που έβαλε σε ρύθμιση όσους ρυθμίσουν τις παλιές εισφορές τους και ξεκινήσουν κανονικά να πληρώνουν τις νέες; Τότε έλεγαν "μα πως θα ξεκινήσει να πληρώνει κανονικά όταν δεν μπορεί να πληρώσει τις παλιές".... και τώρα κάνουν το ίδιο...

Πάνω από €1,3 δισ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ προσδοκούν στα Ταμεία από τη νέα ρύθμιση.

Οριστικά τον χειμώνα το Μουντιάλ στο Κατάρ

«Το Μουντιάλ ποδοσφαίρου το 2022 θα μπορούσε να διεξαχθεί Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους» είχε προτείνει ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ και βέβαια ο λόγος του είναι διαταγή. Ετσι θεωρείται πλέον οριστική η απόφαση για τη διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022 το χειμώνα, με την εκτελεστική επιτροπή της FIFA να το ανακοινώνει τον επόμενο μήνα.