30 Απριλίου 2016

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! "Αόρατα" μαχητικά στην αυλή της Ρωσίας-ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία - F22 και στην Βαλτική

 Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προσγείωσε δύο προηγμένα μαχητικά της στη Λιθουανία για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου σε μια επίδειξη υποστήριξης σε μια περιοχή που ανησυχεί για τη ρωσική επιθετικότητα η οποία εκδηλώθηκε στην Ουκρανία.

Οι υπερπτησεις ρωσικών αεροσκάφων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες βδομάδες και τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Βαλτική έχουν εκφράσει έντονα την ανησυχία τους ειδικά μετα απο κάποια πρόσφατα και επικίνδυνα περιστατικά.
Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά «επιθετικών» υπερπτήσεων πάνω από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής και ρωσικό Su-27 μαχητικό “πραγματοποεισαι επιθετικούς ελιγμούς" σε επικίνδυνη απόσταση απο αμερικανικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-22, τα οποία προηγουμένως επισκέφθηκαν την Πολωνία, την Εσθονία και τη Ρουμανία, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite.

"Χωρίς να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, θα ήθελα να πω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χώνει την μύτη τους εδώ”, είπε. "Αυτό είναι μια απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και είναι έτοιμες να προστατεύσουν την περιοχή μας με όλα τα πιο σύγχρονα μέτρα."

Τα F-22s είναι σχεδόν αόρατα στο ραντάρ και ειναι τόσο προηγμένα που το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει την Lockheed Martin να τα πουλήσει στο εξωτερικό.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μια συνέντευξη σε σουηδική εφημερίδα που δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου δήλωσε ότι η Λιθουανία είναι η "πιο ρωσοφοβική χώρα στην περιοχή της Βαλτικής."

Radio Liberty