28 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΑ; ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η "13η ΣΥΝΤΑΞΗ" ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ; Μειωμένος ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων

Η ΕΣΕΕ υπολογίζει τις απώλειες στο... ταμείο στα 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015

Επιβεβαιώνονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη οι προβλέψεις για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των εμπορικών καταστημάτων κατά 2-2,5% τον Δεκέμβριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει των υπολογισμών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων φέτος θα διαμορφωθεί περιπου στα 4 δισ. ευρώ έναντι 4,095 εκατ. ευρώ το 2015.

Σε επίπεδο εξαετίας, δε, οι απώλειες είναι της τάξης των 2,43 δισ. ευρώ καθώς το 2009 ο εορταστικός τζίρος ήταν ύψους 6,43 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο η νέα μείωση στον τζίρο είναι αποτέλεσμα εν πολλοίς της πληθώρας των φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετήσουν εκατομμύρια φορολογούμενο έως το τέλος του έτους.

Χαρακτηριστική η εικόνα στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Κοσμάς Καλογιάννης να εκτιμά την πτώση στον τζίρο στο 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές καταιγίδες, ο κόσμος και λεφτά να έχει στην τσέπη του δύσκολα τα ρίχνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.