28 Δεκεμβρίου 2016

Στα 16 του τον αποπλάνησε η δασκάλα του - Έξι χρόνια μετά σκότωσε εκείνη και τον γιο τους

Όλο και πιο συχνά στις μέρες μας βγαίνουν στη δημοσιότητα ιστορίες για δασκάλες ή δασκάλους που αποπλανούν ανήλικους μαθητές ή μαθήτριές τους, με κάποια περιστατικά μάλιστα να αντιμετωπίζονται από την κοινή γνώμη ως «άνευ σημασίας» ή ως κάτι φυσιολογικό, ιδίως όταν το «θύμα» της υπόθεσης είναι ένας έφηβος άνδρας [Εντάξει καλή μου αλλά για να σκοτώσεις πρέπει να είσαι και λίγο σαλεμένος].
Ένα πρόσφατο περιστατικό στις ΗΠΑ ωστόσο καταδεικνύει με τον πιο σοκαριστικό τρόπο τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά στον ψυχισμό ενός ατόμου που «εξαναγκάζεται» να ωριμάσει πιο νωρίς από το φυσιολογικό, προκειμένου να καλύψει τις διεστραμμένες ανάγκες του ατόμου που το εκμεταλλεύεται. Δυστυχώς, αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις - όπως αυτή - τη μεταμόρφωση του ίδιου του θύματος σε θύτη, ο οποίος διαπράττει ακόμα πιο ειδεχθή εγκλήματα.

Η Felicia Barahona, μια δασκάλα από το Μπρονξ αποπλάνησε τον μαθητή της, Isaac Duran Infante, όταν εκείνος ήταν μόλις 16 ετών και εκείνη 30, προσεγγίζοντάς τον μέσω Ίντερνετ, πιέζοντάς τον να συναντηθούν και συνάπτοντας ερωτικό δεσμό μαζί του. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης τους, η Λατινοαμερικάνα δασκάλα δεν επέτρεπε στον νεαρό εραστή της να φοράει προφυλακτικό, λέγοντάς του ότι τον αγαπάει και ότι θέλει να αποκτήσει παιδί μαζί του. Πράγματι, το 2012 η Barahona έμεινε έγκυος και εννέα μήνες μετά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Miguel. Εκείνη την περίοδο ήταν που το σχολείο όπου εργαζόταν ανακάλυψε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της. Όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε στην απόλυσή της.

Τα θύματα της τραγωδίας


Με την γέννηση του μικρού αγοριού εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού. Η απόπειρα συγκατοίκησης του νεαρού Infante με την ώριμη ερωμένη του και την 8 ετών κόρη της κατέληξε σε φιάσκο, με το ζευγάρι να χωρίζει λίγους μήνες αργότερα. Σύμφωνα με άτομα από τον κύκλο του νεαρού, ο 17χρονος τότε Infante ήταν συντετριμμένος από τον χωρισμό, νιώθοντας ότι η ζωή του είχα καταστραφεί προτού καν αρχίσει.

Τα επόμενα χρόνια ήταν γεμάτα συγκρούσεις ανάμεσα στους δύο πρώην ερωτευμένους, με τον Isaac Duran Infante να βλέπει το παιδί του μια φορά την εβδομάδα και να εργάζεται υπερωρίες πασχίζοντας να ανταποκριθεί στη διατροφή που είχε αποφασίσει το δικαστήριο ότι έπρεπε να πληρώνει εβδομαδιαίως.

Φιλικά του πρόσωπα αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ συγκρουόταν με την πρώην τους και για την ανατροφή που εκείνη έδινε στο παιδί τους. Αυτό που τον εξόργιζε περισσότερο απ' όλα ήταν το γεγονός ότι έντυνε το αγοράκι με ροζ κοριτσίστικα ρουχαλάκια και δημοσίευσε φωτογραφίες του στο Facebook, όπως ανέφερε ο ίδιος στην αστυνομία.

Ο τραγικός επίλογος της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας γράφτηκε στις 26 Δεκεμβρίου, όταν ο Infante στραγγάλισε την πρώην ερωμένη του με ένα ηλεκτρικό καλώδιο και σκότωσε το αγοράκι τους πνίγοντάς το στην μπανιέρα.

Αν και αρχικά αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το συμβάν, ο 23χρονος σήμερα δράστης ομολόγησε μερικές ώρες αργότερα ότι διέπραξε αυτός τη «σατανική αυτή πράξη», αναφέροντας πολλές φορές στην κατάθεσή του το όνομα του διαβόλου και λέγοντας ότι δεν άντεχε «τον τρόπο που αυτή η γυναίκα μεγάλωνε τον γιο του».

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ