28 Δεκεμβρίου 2016

ALERT! Πέθανε ο λογογράφος του Καμμένου!

Να θυμίσουμε πως Καμμένος-Γεωργαλάς ήταν φίλοι από τη δεκαετία του 1990 όπως ανέφερε σε συνεντεύξεις του τότε ο "θεωρητικός της χούντας", ενώ πρόσφατα έγραψε το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι τον άφησε απλήρωτο

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας, Γεώργιος Γεωργαλάς. Ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών είχε αναλάβει πολλές θέσεις ευθύνης, ασκώντας αρχικά καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε τη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω ηλικίας, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο όπου και πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων. Ήταν παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Γεννήθηκε το 1928 στο Κάιρο. Οι γονείς του κατάγονταν από τα Δωδεκάνησα. Το 1947 αποφοίτησε από την Αμπέτειο σχολή του Καΐρου και μετά ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Μέχρι τα 28 του χρόνια ήταν… κομμουνιστής και ζούσε στην Ουγγαρία, όπου ήταν εκφωνητής της ελληνικής ραδιοφωνικής εκπομπής που διέδιδε τον μαρξισμό!

Υπήρξε επίσης ανταποκριτής του ουγγρικού πρακτορείου ειδήσεων στην Αγγλία και τη Γαλλία. Όταν τον Οκτώβριο του 1956 έγινε η επέμβαση των Σοβιετικών στην Ουγγαρία, επέστρεψε στην Αίγυπτο (συνοδεύοντας τον τότε ηγέτη της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστρώφ) και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Είχε πια γίνει… αντικομμουνιστής όταν το 1958 τον προσέλαβαν ως ειδικό συνεργάτη των Ενόπλων Δυνάμεων, για να διδάσκει «σοβιετολογία» και προπαγάνδα σε σχολές αξιωματικών του στρατού και της χωροφυλακής.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος της χουντικής κυβέρνησης. Διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας.

Το 1971 επειδή προσανατολιζόταν προς την ελεγχόμενη πολιτικοποίηση του καθεστώτος, με σκοπό να συγκροτήσει δικό του πολιτικό κίνημα στα πλαίσια μιας παπαδοπουλικής δημοκρατίας, ο Παπαδόπουλος τον παρόπλισε διορίζοντάς τον υφυπουργό-γενικό διοικητή Κρήτης. Το 1973 όμως τον επανέφερε προκειμένου να οργανώσει την προπαγάνδα υπέρ του δημοψηφίσματος που σχεδιαζόταν. Μετά την επικράτηση του Ιωαννίδη απομακρύνθηκε.