28 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί δεν κατηγορούν την Μέρκελ για την επίθεση στο Βερολίνο

Μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, η Ανγκελα Μέρκελ δέχθηκε πολιτικές πιέσεις για την επιλογή των «ανοιχτών θυρών» απέναντι στους πρόσφυγες. Ομως, οι πολίτες φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη.

Δημοσκόπηση της Forsa για το περιοδικό Stern δείχνει ότι το 68% των Γερμανών δεν συμφωνούν ότι η πολιτική της Καγκελάριου ευθύνεται για την επίθεση με το φορτηγό, που σκότωσε 12 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι που απάντησαν ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι απευθείας υπεύθυνη για την επίθεση- το 28% των ερωτηθέντων- ήταν ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος AfD. Συγκεκριμένα, το 93% των υποστηρικτών του συγκεκριμένου κόμματος κατηγορούν την Καγκελάριο.

Ξεχωριστή έρευνα για το Stern δείχνει επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου δεν ωφέλησε το AfD, που παρέμεινε στο 12%, ενώ το CDU της Μέρκελ κέρδισε 2 μονάδες, ανεβαίνοντας στο 38%.

Από τους ψηφοφόρους της, το 80% δήλωσε ότι πολιτική της Καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες δεν ευθύνεται για την επίθεση. Ακόμη, τα 3/4 των ερωτηθέντων εκτίμησαν ότι η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr