ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτο δρώμενο στην Τουρκία: Συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν Αγιο Βασίλη

Ενα περίεργο δρώμενο έστησε μια επερεθνιστική ομάδα στη συνοικία Nazilli στη δυτική επαρχία του Αϊδινίου.

Διαμαρτυρόμενοι για τη γιορτή των Χριστουγέννων και των δυτικών εθίμων της Πρωτοχρονιάς τα μέλη του υπερεθνικιστικού κινήματος Alperen Hearts, ντυμένα...
με τοπικές φορεσιές, έκαναν ότι συνελάμβαναν έναν άνδρα ντυμένο Αγιο Βασίλη, τον ξυλοκοπούσαν, τον απειλούσαν με όπλο στο κεφάλι και στη συνέχεια χόρευαν παραδοσιακό χορό.

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του εν λόγω  υπερεθνικιστικού κινήματος  Burak Yaşar, όπως αναφέρει η Χουριέτ, είπε ότι στόχος του δρώμενού τους ήταν να φέρουν τους ανθρώπους πίσω στις ρίζες τους.
«Ο σκοπός μας είναι η επιστροφή στις ρίζες. Είμαστε Τούρκοι μουσουλμάνοι και έχουμε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει ευαισθησία με τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι με τις δικές μας παραδόσεις, τις δικές μας θρησκευτικές και εθνικές εορτές. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία κατά της γιορτής των Χριστουγέννων θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γιορτάζουν τις δικές μας εθνικές εορτές».

ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτο δρώμενο στην Τουρκία: Συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν Αγιο Βασίλη ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτο δρώμενο στην Τουρκία: Συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν Αγιο Βασίλη Reviewed by Dexi Extrem on 11:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: