31 Δεκεμβρίου 2016

Κυριάκος Αμοιρίδης: Ομολόγησαν σύζυγος και γκ@μενος-Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που τους πρόδωσε-Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία

- Έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη ο αστυνομικός που είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του!
- Υποστηρίζει πως πάλεψε με τον πρέσβη πριν τον δολοφονήσει
- "Έσπασε" όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο που τον τοποθετούσε στο σημείο του εγκλήματος
- Ομολόγησε και η σύζυγός του
- Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη


Ένας γάμος με "σύννεφα", μια εξωσυζυγική σχέση, μια στυγερή δολοφονία. Αυτά συνθέτουν το παζλ του τραγικού θανάτου που βρήκε ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης. Οι νέες λεπτομέρειες έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό, αφού εκτός από την Ελλάδα, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης.

"Παλέψαμε"

Η αστυνομία θεωρεί πως ο αστυνομικός που συνελήφθη, ο Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, είναι ο εραστής της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη και συνεργός της στην στυγερή δολοφονία.

Από νωρίς είχε γίνει γνωστό πως ο Έλληνας πρέσβης δεν έχασε τη ζωή του λόγω της φωτιάς στο αυτοκίνητο, αλλά δολοφονήθηκε νωρίτερα. Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό ήταν το πώς.

Κι αυτό τελικά προέκυψε από την κατάθεση του αστυνομικού. Ο οποίος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Στην ομολογία του, λοιπόν, σύμφωνα με το g1.globo.com, αποκάλυψε πως ήρθε στα χέρια με τον Κυριάκο Αμοιρίδη και τελικά τον σκότωσε με το όπλο του, μεταφέροντας στη συνέχεια το πτώμα σε άλλο σημείο, με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης.

Εδώ, ωστόσο, υπάρχει μια "σκιά". Κι αυτό διότι το ίδιο μέσο μεταδίδει μαρτυρίες γειτόνων που υποστηρίζουν πως δεν άκουσαν πυροβολισμό, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινείται και δημοσίευμα του O Globo, που τονίζει πως το πιο πιθανό είναι ο πρέσβης να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Όλα αυτά θα φανούν πάντως. Είτε ο δράστης για κάποιο λόγο ψεύδεται σχετικά με τον πυροβολισμό, είτε όντως τον πυροβόλησε, αλλά για κάποιο λόγο δεν ακούστηκε η εκπυρσοκρότηση του όπλου...

Ομολόγησε και η σύντροφος του Αμοιρίδη ότι συμμετείχε στη δολοφονία του πρέσβη

Τρεις έχουν ήδη συλληφθεί για το στυγερό έγκλημα - Πρώτα μαχαίρωσαν τον Κυριάκο Αμοιρίδη μέχρι θανάτου, μετά τον μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο, του έβαλαν φωτιά και το πέταξαν από μια γέφυρα

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του υψηλόβαθμου διπλωμάτη.


Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho που θεωρείται ως ο εραστής της συντρόφου του Αμοιρίδη και ένα ακόμη πρόσωπο, τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού.Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας στη Βραζιλία, ο ξάδερφος του δράστη, ο Eduardo Moreira de Melo, φέρεται να «κράταγε τσίλιες» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρέσβη Αμοιρίδη εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο,εξάδελφος του Sergio Moreira.

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο πιστεύει ότι η δολοφονία του Αμοιρίδη συνέβη στο σπίτι που διατηρούσε με την σύντροφό του Φρασουάζ στο Nova Iguaçu, στην ευρύτερη περιοχή της Baixada Fluminense.

Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης έπεσε εκεί μέσα νεκρός και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ηταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Σϋμφωνα με κάποιες πηγές, ενδέχεται και να άσκησε βία κατά της συντρόφου του. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε. Ενταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας. Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του πρεσβευτή εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Νέα στοιχεία από τις απολογίες των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη αποκαλύπτονται από τα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

 «Αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη συνέχεια της ζωής της στο πλευρό του 29χρονου αστυνομικού». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικες αστυνομίας (DHBF) Evaristo Magalhães,  περιγράφοντας τα κίνητρα της δολοφονίας,

Σύμφωνα με την εφημερίδα ODIA, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ο 29χρονος Σέρτζιο Μορέιρα ο οποίος φέρεται να είναι ο εραστής της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανζουάζ, ομολόγησε πως σκότωσε τον 59χρονο πρέσβη στραγγαλίζοντάς τον, ωστόσο υποστήριξε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν μεταξύ τους.

Απελπισμένος, αναφέρει η εφημερίδα, κάλεσε τον εξάδελφό του για να εξαφανίσουν το πτώμα, το οποίο τελικά μετέφεραν κρύβοντάς το σε χαλί.

Ωστόσο ο εξάδελφος του 29χρονου αστυνομικού που επίσης έχει συλληφθεί, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με την ODIA, στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο Σέρτζιο Μορέιρα και η σύζυγος του πρέσβη τον παρακίνησαν να διαπράξουν το έγκλημα. «Δεν γνώριζε πως το θύμα ήταν ο πρέσβης. Νόμιζε πως ήταν ένας επιχειρηματίας» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκαλύπτοντας πως η Φρανζουάζ Αμοιρίδη θα έδινε στον Εντουάρντο (τον εξάδελφο του φερόμενου ως εραστή της ) 80.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε. Τα χρήματα θα δίνονταν 30 ημέρες μετά τη δολοφονία.

Η Φρανζουάζ Αμοιρίδη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τελικά ομολόγησε πως γνώριζε ότι ο 29χρονος σκότωσε τον σύζυγό της, όμως είπε ότι δεν συμμετείχε στη διάπραξη της δολοφονίας. «Όταν είδε πως δεν μπορούσε να ξεφύγει ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Φρανσουάζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε σχέση με τον 29χρονο αστυνομικό τους τελευταίους έξι μήνες. Οι δυο τους, σημειώνει η εφημερίδα, σχεδίασαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του εγκλήματος την ημέρα των Χριστουγέννων. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 26 Δεκεμβρίου ενώ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου η σύζυγός του πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του πρέσβη.

Υπήρξε όμως μια λεπτομέρεια που κέντρισε την προσοχή των αστυνομικών. Πήγε να υποβάλει τη δήλωση εξαφάνισης συνοδευόμενη από τον 29χρονο αστυνομικό και έναν δικηγόρο. «Αυτό μας προβλημάτισε» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας, Rivaldo Barbosa.

Δείτε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που πρόδωσε τους δολοφόνους του Έλληνα πρέσβη

Αυτό είναι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος συλληφθείς αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho να μπαίνει μαζί τον εξάδελφό του στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα O GLOBO, τη Δευτέρα στις 19:53 ο 29χρονος και ο εξάδελφός του βρίσκονταν για περίπου μια ώρα έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια στο βίντεο φαίνεται να μπαίνουν μέσα. Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης φεύγει μόνος του με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης και στη συνέχεια επιστρέφει πεζός.

Στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης ο 29χρονος ξαναπαρκάρει έξω από το σπίτι. Την εμφάνισή του κάνει και ο εξάδελφός του. Οι δύο φαίνονται να κάνουν κάτι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι αρχές λένε πως το αυτοκίνητο αναχώρησε από το σπίτι με το πτώμα του διπλωμάτη στις 03.20 τα ξημερώματα.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο την Πέμπτη κάτω από μια γέφυρα στην περιοχή Metropolitan Arch. Μέσα σε αυτό ήταν η απανθρακωμένη σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη.