31 Δεκεμβρίου 2016

Βίντεο που σοκάρει: Πιλότος παραπατά μεθυσμένος κατά τον έλεγχο στο αεροδρόμιο

Ένα οπτικό ντοκουμέντο, το οποίο ενδεχομένως να προσφέρει μία καλή εξήγηση για τα αίτια των πολλών αροπορικών δυστυχημάτων που συνέβησαν κατά το 2016, είδε το φως της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας έναν πιλότο να... παραπατά από το μεθύσι, ενώ περνά τον καθιερωμένο έλεγχο ασφαλείας, λίγο πριν εισέλθει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Ο πιλότος της Citilink πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Ανατολική Τζάβα, στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα με 154 επιβάτες. Από την εικόνα είναι φανερό πως βρίσκεται σε... άλλο κόσμο και δεν είναι ικανός να σταθεί όρθιος. Το σκηνικό αρχικά προκαλεί γέλιο, καθώς η εικόνα του μεθυσμένου πιλότου θυμίζει «μαύρες κωμωδίες». Απαιτούνται ελάχιστα λεπτά για να συνειδητοποιήσει κάποιος, ότι από την κατάσταση ενός πιλότου, εξαρτάται η ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που μεταφέρει.

Η εταιρεία δεν επέτρεψε στον συγκεκριμένο υπάλληλό της να πετάξει το αεροπλάνο και του ανακοίνωσε την απόλυσή του, αφού πρώτα ξεπέρασε το μεθύσι, προκειμένου να αντιληφθεί πλήρως την πράξη του.

«Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας είναι επαρκή για να δραστηριοποιηθεί η διεύθυνση και να απολύσει τον πιλότο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπένι Σίγκα Μπουταρμπουτάρ.

«Στις αερομεταφορές, έχουμε τη φιλοσοφία του 'μηδενικού λάθους'», πρόθεσε διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε εξαιτίας του περιστατικού αυτού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρχάν.

Η Ινδονησία έχει φτωχές επιδόσεις στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας. Τον Δεκέμβριο 2014, ένα Airbus A320-200 της AirAsia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια για τη Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 162 άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο: