28 Δεκεμβρίου 2016

O Τζορτζ Μάικλ έκρυβε την ομοφυλοφιλία του από τον πατέρα του

Δεν είχε ποτέ στενή σχέση με τον πατέρα -Στα 19 του αποκάλυψε σε φίλο του και στην αδερφή του ότι είναι ομοφυλόφιλος - Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον φλέρταρε αλλά εκείνος την είχε απορρίψει
Για πολλά χρόνια, το «χρυσό αγόρι» της ποπ, ο Τζορτζ Μάικλ, έκρυβε την σεξουαλική του ταυτότητα από τον Ελληνοκύπριο πατέρα του.
Ο θρύλος της ποπ, που θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στον «ουρανό», δεν ήθελε να παραδεχτεί ακόμη και στην οικογένειά του, κυρίως στον πατέρα του, ότι έλκεται από άνδρες.

Ο Τζορτζ Μάικλ μεγάλωσε σε ένα προάστιο στα βόρεια προάστια του Λονδίνου. «Σε ηλικία 13 ετών ήταν ένα παχουλό αγόρι με σγουρά μαλλιά και γυαλιά», υποστηρίζει στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ένας από τους συμμαθητές του. Λίγα χρόνια αργότερα ο Μάικλ διαπρέπει με τους «Wham!». Ο Τζορτζ Μάικλ είναι πλέον ένα λεπτό αγόρι με ίσια μαλλιά και φακούς επαφής.


O πατέρας του Κυριάκος Παναγιώτου, εστιάτορας στο επάγγελμα, δεν ήταν ποτέ στο πλευρό του γιου του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror», κρατούσε πάντα αποστάσεις από τον γιο του, ίσως γιατί η δουλειά τον κρατούσε για πολλές ώρες μακριά από το σπίτι.

«Όταν ήμουν πολύ μικρός, δεν έβλεπα καθόλου τον πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να εργαστώ τόσο σκληρά όσο αυτός. Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έφυγε από την πατρίδα του για να πάει στην ξενιτειά και να εργάζεται μέχρι τα δάχτυλά του να ματώσουν...», είχε πει για τον πατέρα του. «Όταν κοιτάζω τον μπαμπά μου...βλέπω πολλά άλλα πράγματα, πολλά σφάλματα».

Σε ηλικία 19 ετών, ο Μάικλ είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του και σε μία από τις αδελφές του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αδερφή του, μάλιστα, τον συμβούλευσε να μην πει τίποτε στους γονείς του ή στο ευρύ κοινό.


«Δεν νομίζω ότι οι δικοί μου άνθρωποι προσπαθούσαν να προστατεύσουν την καριέρα μου. Νομίζω ότι σκέφτονταν τον πατέρα μου», δήλωσε ο ίδιος αργότερα επισημαίνοντας μετά τη διπλή ζωή που έζησε, βρήκε επιτέλους τον εαυτό του.

«Σύντομα μετά από αυτό, τα πάντα άλλαξαν». Παραδέχεται ότι η συντηρητική οικογένειά του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του. Προσπαθούσε επί χρόνια να φτιάξει τη σχέση με τον πατέρα του για τον οποίο είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του: «Ο πατέρας μου είχε προβλέψει ότι θα του ζητούσα πάντα χαρτζιλίκι, ώσπου να μεγαλώσω. Ε, λοιπόν είχε δίκιο. Είμαι σαν τη βασίλισσα της Αγγλίας, δεν έχω ποτέ ρευστό πάνω μου!». Με τη μητέρα του, χορεύτρια στο επάγγελμα, ήταν πιο κοντά, όπως και με τις αδερφές του. Ο Μάικλ ακόμη και μετά τη διάλυση των «Wham!» το 1986, δεν είχε αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το μυστικό παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό για 12 χρόνια ακόμη.

«Δεν το είχα αρνηθεί μόνο για τον Τύπο, ήταν και προσωπική άρνηση», είχε πει μιλώντας για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Στην αυτοβιογραφία του, υπό τον τίτλο «Bare», που δημοσιεύτηκε το 1990, φιλοξενούσε ένα δικό του σκίτσο που απεικόνιζε τον εαυτό του ως γυναικά επικαλούμενος τις σχέσεις που είχε με την ηθοποιό Μπρουκ Σιλντς και το μοντέλο Κάθι Γιανγκ. Εκεί αποκάλυπτε ότι είχε βιώσει ένα περίεργο φλερτ με την πριγκίπισσα Νταιάνα, την οποία γνώρισε στο «Live Aid Live» το 1995. Έγιναν μάλιστα στενοί φίλοι όταν η πριγκίπισσα, φανερά γοητευμένη, τον φλέρταρε αλλά εκείνος την απέρριψε.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ