10 Ιανουαρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΡΧ@ΔΙΑ! «Να μην εκδοθούν οι (2 πρώτοι) Τούρκοι αξιωματικοί»


Να δούμε τι θα πούν και τα γατάκια οι δικαστές της ΣΥΡΙΖΑίας μούμιας

Να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των πρώτων δύο αξιωματικών στην Τουρκία, ζήτησε η εισαγγελέας του β΄ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Αν εκδοθούν κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά», είπε η κυρία Θεοδώρου ζητώντας από το δικαστικό συμβούλιο να μην προχωρήσει στην έκδοση των 8. Αναφερόμενη στο τουρκικό αίτημα η κυρία Θεοδώρου το χαρακτήρισε αόριστο καθώς όπως είπε η περιγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται δεν είναι συγκεκριμένη ενώ υποστήριξε ότι η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης δεν έστειλε τα στοιχεία που ζήτησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Για την εισαγγελική λειτουργό το αίτημα της Τουρκίας θα πρέπει να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο. Ακόμη όμως και αν θεωρηθεί νομικά βάσιμο πρέπει να απορριφθεί, γιατί, όπως είπε, οι 8 αξιωματικοί δεν θα δικαστούν από ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο αλλά υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.

«Οπως διαβάζουμε έχουν ήδη συλληφθεί χιλιάδες αξιωματικοί, 150 δημοσιογράφοι, έχουν απολυθεί 3.000 δικαστές και εισαγγελείς, 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ έχουν συλληφθεί και 40.000 πολίτες. Το δικαίωμα στη ζωή και στην προστασία από τα βασανιστήρια δεν περιορίζονται, ούτε αναστέλλονται» είπε η εισαγγελέας.