Κολονία: Η αστυνομία μάντρωσε αφρικανούς και αποσόβησε νέες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις-92 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό μίας ομάδας δεκάδων Αφρικανών μεταναστών, η οποία εθεάθη κοντά στον σταθμό του τρένου, στο ίδιο σημείο που είχαν ξεκινήσει την περυσινή παραμονή Πρωτοχρονιάς οι σεξουαλικές επιθέσεις σε εκατοντάδες γυναίκες, οργάνωσε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία στην πόλη της Κολονίας.

Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από το φωτογραφικό υλικό, η αστυνομία στην Κολονία εντόπισε μία ομάδα δεκάδων προσφύγων, οι οποίοι, εικάζεται, πως ετοίμαζαν επιθέσεις ανάλογες με εκείνες που είχαν σημειωθεί κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή και την Πρωτοχρονιά του 2016.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, με το αιτιολογικό της αναγνώρισης στοιχείων. Στο σημείο υπήρχαν πάνω από 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι περιπολούσαν όλες τις επικίνδυνες περιοχές, ενώ ιδιαίτερα στο σημείο που εκτεινόταν περιμετρικά του σταθμού του τρένου, υπήρχε αυξημένη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί και η παραμικρή κίνηση.

Σε 92 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολωνία το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, απέτρεψε μια επανάληψη επιθέσεων και ληστειών, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία, προχωρώντας σε έλεγχο ταυτοτήτων 650 ατόμων, κυρίως ανδρών από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Η αστυνομία συνέλαβε πολλούς από τους άνδρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, καθώς αυτοί κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης, στη δυτική Γερμανία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας Γιόργκεν Ματίς δεν ανέφερε σε πόσους επετράπη τελικά η είσοδος στο κέντρο της πόλης, αλλά αρνήθηκε ότι οι έλεγχοι έγιναν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν επιθετική συμπεριφορά.

«Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν ξεκάθαρα για την αποτροπή περιστατικών παρόμοιων με εκείνων της περσινής χρονιάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Πολλά από τα μέλη της ομάδας στα οποία έγινε αστυνομικός έλεγχος είχαν χαρακτηριστικά τέτοια που ήταν αναμενόμενο να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ξεκάθαρη προσέγγιση» σημείωσε.
Κολονία: Η αστυνομία μάντρωσε αφρικανούς και αποσόβησε νέες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις-92 συλλήψεις Κολονία: Η αστυνομία μάντρωσε αφρικανούς και αποσόβησε νέες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις-92 συλλήψεις Reviewed by Dexi Extrem on 09:04 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: