12 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ! Τζούλια του Καμμένου: Στόχος του Πετρουλάκη ήταν να φύγει από την κυβέρνηση ο Καμμένος και να μπει ο Θεοδωράκης

[Κι αν ήταν αυτός ο στόχος του πρέπει να καταδικαστεί; Δηλ. όποιος σκοπεύει να ρίξει τον Καμμένο πρέπει να περάσει από δικαστήριο; Λαϊκό με ψεκασμένους ή κανονικό;]

Στα δικαστήρια εκ νέου ο Πάνος Καμμένος, για την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον της ιστοσελίδας Protagon και του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη.

Ο κ. Καμμένος ζητεί αποζημίωση για την «ηθική βλάβη που υπέστη» από δημοσίευση άρθρου του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη το 2015, με τίτλο «Πάνος Καμμένος: Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Η αγωγή στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη -ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας- και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Το αρχικό ποσό που αναγραφόταν στην αγωγή ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της συζήτησης κατέβηκε στα 100.000 ευρώ.

Ως μάρτυρας από την πλευρά του κ. Καμμένου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο πρόσωπο του υπουργού Αμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.
Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι υπ. Αμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Ο γνωστός σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τέτοιου είδους αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου και ότι και ότι στόχος του άρθρου του ήταν να καταδειχθεί «το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η δικηγόρος του υπουργού Αμυνας, Ελενα Τζούλη, δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης».

Τον τελικό λόγο θα τον έχει το Πολυμελές Πρωτοδικείο.