04 Ιανουαρίου 2017

Βίντεο: Πεινασμένη αρκούδα εναντίον αγέλης κογιότ... σημειώσατε ένα

Aποφασισμένη να μην αφήσει τους ανταγωνιστές της να της κλέψουν το λαχταριστό της γεύμα ήταν μια πεινασμένη αρκούδα στο πάρκο Γέλοουστοουν των ΗΠΑ, η οποία επιστράτευσε αρχικά την πονηριά και μετά την... επιθετικότητα για να απομακρύνει μια αγέλη κογιότ που λιγουρεύονταν τον βίσονά της.
Στο βίντεο που τραβήχτηκε στο διάσημο πάρκο των ΗΠΑ, όπου ζουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της άγριας ζωής της αμερικανικής ηπείρου, βλέπουμε την αρκούδα να φυλάει «σκοπιά» δίπλα από το κουφάρι ενός βίσονα, τον οποίο κατάφερε με κόπο να σκοτώσει.

Έχοντας χάσει μεγάλο ποσοστό του σωματικού της βάρους κατά τη χειμερία νάρκη, η αρκούδα έχει μεγάλη ανάγκη από ένα πλούσιο γεύμα, και η σάρκα του μεγαλόσωμου ζώου μπορεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Γι' αυτό και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την αγέλη με τα κογιότ που την περιτριγυρίζουν αλλά ούτε και τα όρνια που πλησιάζουν να της πάρουν την μπουκιά από το στόμα.

Μετά από μια απόπειρα να καλύψει τον βίσονα με χορτάρι για να καμουφλάρει τη μυρωδιά του, η αρκούδα αποφασίζει να υιοθετήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση, ειδικά όταν ένα κογιότ της αγέλης ξεθαρρεύει και κινείται απειλητικά προς το μέρος της. Ωστόσο καταφέρνει τελικά να εκδιώξει τους ανεπιθύμητους και γυρνάει για να απολαύσει το φαγητό της.