ΦΩΤΟ-Τα λένε μόνοι τους και χωρίς ντροπή

Τι να πεις τι να σχολιάσεις με τους ξεφτίλες της αριστεράς που προσπαθούν με αστυνομικά μέτρα να κρύψουν την αλητεία τους:

Στην απίστευτη και προκλητική απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από τον παγωμένο καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου προχώρησαν χθες οι αρμόδιοι, προφανώς πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουν την κατακραυγή. 
Αστυνομικοί δεν επέτρεπαν χθες την λήψη φωτογραφιών στον καταυλισμό όπου οι άνθρωποι ζουν σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στα χιόνια και τον πάγο - Χιονίζει πάλι σήμερα από το πρωί και η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς
"Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας υπήρχαν αυστηρά μέρα ασφαλείας ενώ αστυνομικοί απαγόρευαν τη φωτογράφιση του καταυλισμού ακόμα και απ’ έξω" έγραψε η Правда χθες, χωρίς ίχνος ντροπής και σήμερα ο Μουζάλας έτρεχε να βγάλει non paper (δείτε το στο τέλος) να μας πει ότι μπήκε η ΕΡΤ... η ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑίων...

«Non paper» Μουζάλα: Μπήκαν στη Μόρια η... ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Τι λέει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα περί ααπαγόρευσης των φωτογραφιών από τον προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο

Να... διευκρινίσει τι συμβαίνει με την απαγόρευση προς τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι και φωτογράφοι) να εισέρχονται και να παίρνουν φωτογραφίες από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, επιχειρεί η κυβέρνηση, με «non paper», το οποίο εξέδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επιχειρώντας να απαντήσει στα σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο αναφέρει: «Σειρά δημοσιευμάτων αναφέρει σήμερα ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους στη Μόρια, καθώς και η λήψη φωτογραφιών».

Και συνεχίζει: «Μια τέτοια "είδηση" αποτελεί συνειδητό ψέμα, καθώς σήμερα το πρωί η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά εικόνα μέσα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε εκτενές ρεπορτάζ εντός της δομής, καθώς ρεπορτάζ έκανε και βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο».

«Αυτή η διαστρέβλωση έρχεται να συμπληρώσει την διαστρέβλωση της τοποθέτησης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ότι "Κανένας άνθρωπος δεν είναι σε σκηνές, εκτός από κάποιες λίγες σε Βαγιοχώρι και Ελληνικό". Η τοποθέτηση αυτή όσες φορές έχει γίνει από τον κ. Μουζάλα συνοδεύεται από την διευκρίνιση ότι, αυτή η εικόνα δεν αφορά τα νησιά στα οποία υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά εντείνονται από την παντελή άρνηση βοήθειας και συνεργασίας τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο κι από θεσμικούς φορείς που σχετίζονται με το θέμα, όπως για παράδειγμα την Ένωση Ξενοδόχων» καταλήγει το «non paper» του υπουργείου.

Αυτό που τεχνηέντως φαίνεται να «ξεχνάει» το υπουργείο, είναι ότι η είδηση περί της απαγόρευσης των φωτογραφιών μεταδόθηκε από το ίδιο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως επίσης και ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ δεν είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας...