12 Ιανουαρίου 2017

Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό -Με αλλαγές από το αρχικό σχέδιο

Οι εργασίες για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βατικανού είναι σε πλήρη εξέλιξη και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τζαμί αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του Απριλίου.

Το τέμενος κατασκευάζεται στην έκταση αυτή των 17 στρεμμάτων που έχει παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στο υπουργείο Υποδομών. Σήμερα, έχουν ήδη κατεδαφιστεί δύο από τα οκτώ συνολικά εγκαταλελειμμένα κτήρια το χώρου, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της θεμελείωσης του κτηρίου που θα ανεγερθεί. Πάντως θα έχει ορισμένες διαφοροποιήσεις από το αρχικό σχέδιο: Το οικόπεδο θα χωριστεί με δρόμο από το υπόλοιπο που εξακολουθεί να ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα φιλοξενεί κάποιες δραστηριότητές του, το κτήριο θα είναι μια καινούρια εντελώς, μεταλλική κατασκευή και όχι τροποποίηση υπάρχουσας αποθήκης, ενώ τέλος θα κατεδαφιστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του χώρου και στην θέση τους θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

Με δύο λατρευτικούς χώρους -Εναν για άντρες και ένα μικρότερο για γυναίκες
Το τέμενος όταν ολοκληρωθεί, θα έχει συνολική έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων. Θα περιλαμβάνει δύο λατρευτικούς χώρους, έναν για άντρες, χωρητικότητας 300 ατόμων και έναν για γυναίκες, χωρητικότητας 50 ατόμων. Θα έχει ακόμα βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, τουαλέτες), τα γραφεία του ιμάμη και του μουεζίνη και θα διαθέτει κρήνη, σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση. Δίπλα ακριβώς θα βρίσκεται το βοηθητικό κτίσμα με τις μονάδες θέρμανσης, ύδρευσης και πυρόσβεσης.