04 Ιανουαρίου 2017

Εβαλαν γκαζάκια στο ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου στην Ακαδημίας [εικόνες]

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο των γραφείων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου σε κτίριο στην οδό Ακαδημίας προκάλεσε πανικό και μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό ατόμων.
Συγκεκριμένα, στις 6.20 το απόγευμα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από 4 γκαζάκια στην είσοδο των γραφείων του κοινωφελούς ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου, «Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου», που βρίσκεται στον 3ο όροφο επταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Ακαδημίας 43 με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, αλλά από τους καπνούς προκλήθηκε πανικός, ενώ πολλοί εργαζόμενοι στο κτίριο κατέφευγαν στην ταράτσα.

Επιτόπου έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που έσβησαν γρήγορα τη φωτιά, αλλά χρειάστηκε η βοήθεια των πυροσβεστών για να κατέβουν από τον 3ο και τον 4ο όροφο τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα ήταν την ώρα εκείνη στα γραφεία του ιδρύματος.

Μία γυναίκα από τους τρεις που εγκλωβίστηκαν μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Στο σημείο έφτασε και ένα κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και αναπτύχθηκε η κλίμακα για την ταράτσα, αλλά όσοι βρίσκονταν εκεί δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν καθώς έσβησε έγκαιρα η πυρκαγιά.

Στην είσοδο των γραφείων του κοινωφελούς ιδρύματος βρέθηκαν υπολέιμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, τα οποία παρελήφθησαν από την Αστυνομία, από την οποία διενεργείται προανάκριση.

Πρόεδρος στο ίδρυμα Τσάτσου είναι ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Σοφών για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.