05 Ιανουαρίου 2017

Ποια ομάδα του Αρτέμη Σώρρα; Πρόκειται για αίρεση!

«Κύριε Μαυρίδη μου οι σάλπιγγες στα τείχη της Ιεριχούς αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο δυνατά. Δυστυχώς για σας και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε το τέλος πλησιάζει, δείξτε κουράγιο και υπομονή». Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που με περίμεναν να ανοίξω χτες το υπολογιστή μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η ομάδα του Αρτέμη Σώρρα θυμίζει περισσότερο θρησκευτική σέχτα…

Το μήνυμα αυτό μου θύμισε εκείνη την παλιά εκστρατεία φόβου με την επιστολή του «αγίου» που έπρεπε να την αντιγράψεις μερικές εκατοντάδες φορές για να μην πέσουν στο κεφάλι σου οι πληγές του Φαραώ. Προτιμούσες, λοιπόν, να πάθεις τενοντίτιδα από το να πας κόντρα  στις δυνάμεις του φωτός και του σκότος. Μπορεί να σου φαινότανε παράλογο, αλλά και στο τέλος – τέλος ποιος ήξερε (και ποιος ξέρει) ποια είναι η αλήθεια;

Με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά το κράτος και η Δικαιοσύνη. Επειδή δεν το θέλησαν. Όταν το κράτος θέλει είναι ικανό να βρει ακόμη και τον τάφο του μεγάλου Αλεξάνδρου! Το κράτος, λοιπόν, αρνήθηκε να βάλει στην θέση του τον Αρτέμη Σώρρα. Είτε επειδή ο Αρτέμης Σώρρας θα μπορούσε να τους είναι χρήσιμος σε έναν δεύτερο χρόνο (απειλή έναντι της εξάπλωσης της  Χρυσής Αυγής), είτε επειδή δεν θέλησαν  να χαλάσουν τις σχέσεις τους με το κοινό που βρήκε από την πρώτη στιγμή γοητευτικές τις θέσεις του σύγχρονου Μεσσία για τα 600 δισεκατομμύρια.

Χρόνο με τον χρόνο το μικρό τερατάκι μεγάλωσε και έχει πλέον γίνει ένα επικίνδυνο και αδηφάγο τέρας. Αναζητείται ο Άι Γιώργης που θα σκοτώσει το κτήνος.  Μέχρι τότε θα έχουν καταστραφεί εντελώς  μερικές χιλιάδες αφελών που νομίζουν ότι με μερικά ευρώ τάμα στο μαγαζάκι του Αρτέμη Σώρρα θα μπορέσουν  να εξαφανίσουν όλα τους τα χρέη. Το πρόβλημα είναι ότι η εφορία, οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία θέλουν πραγματικά λεφτά. Το ίδιο κι ο μπακάλης και ο μανάβης της γειτονιάς. Τα δισεκατομμύρια του Σώρρα δεν μπορούν να ταΐσουν τον πραγματικό κόσμο. Ίσως έναν κόσμο σε ένα άλλο σύμπαν, εκεί όπου τα αυτοκίνητα και οι πύραυλοι θα κινούνται με τα καύσιμα των Ελ…

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα Παιδείας, πάνω στο οποίο πατάνε όλοι οι Αρτέμηδες αυτού του κόσμου. Δεν φταίει ο κόσμος που είναι οικονομικά αναλφάβητος και πιστεύει ότι μπορεί να είναι κρυμμένα στις τράπεζες μερικά τρισεκατομμύρια που του ανήκουν. Φταίει το κράτος που δεν αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά από την πρώτη στιγμή. Φταίει η Δικαιοσύνη.  Φταίμε εμείς οι δημοσιογράφοι που στα χρόνια του χρηματιστηρίου αναπαράγαμε το «κάγκελο». Φταίνε οι πολιτικοί που επένδυσαν πολλά σε αυτόν τον οικονομικό αναλφαβητισμό. Φταίμε όλοι μας που δεν αντιδράσαμε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα η χώρα να βυθιστεί στο αιώνιο σκοτάδι ενός νέου πνευματικού μεσαίωνα.

Ο κ. Σώρρας πατάει στην ρητορική άλλων για το περίφημο χρέος. Έχει κτίσει στο μίσος που θεμελίωσαν άλλοι πριν απ’ αυτόν. Ο κ. Σώρρας δεν είναι ο ίδιος ο εφευρέτης των απίστευτων ανοησιών που έχουν ακουστεί για το χρέος και τα μνημόνια. Απλά, πήγε όλο το θέμα μερικά βήματα πιο πέρα. Υπήρξαν βουλευτές που απείλησαν ότι θα τυπώσουμε τα δικά μας χρήματα, τα δικά μας ευρώ. Ο κ. Σώρρας το έκανε πράξη! Τύπωσε το δικό του νόμισμα. Κι απ΄ότι φαίνεται υπάρχουν πρόθυμοι συμπολίτες μας που «αγοράζουν» ό,τι τους πουλάει ο κ. Σώρρας.

Ο κ. Σώρρας είναι ο ηγέτης μιας θρησκευτικής σέχτας που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την χώρα. Τον άφησαν να το κάνει. Τώρα είναι δύσκολο να κοπούν τα πλοκάμια αυτής της αίρεσης. Η παράνοια έχει αγγίξει πάρα πολλούς ανθρώπους. Γι αυτό κι η κατάσταση έχει πλέον γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Θα δημοσιεύσουμε άλλες δύο επιστολές πιστών οπαδών του κ. Σώρρα. Δεν θα τις σχολιάσουμε. Απλά τις δημοσιεύσουμε. Έχει αξία να τις δει κανείς με προσοχή. Κι ίσως εκεί ανακαλύψει πολλά για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Κι ακόμη περισσότερο, να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει τελικά ελπίδα να βγούμε από αυτό τον βούρκο που έχουμε πέσει…

Επιστολή πρώτη

Τα "ομόλογα του Σώρρα" καθώς και η έγκριση της Παγκόσμιας Τράπεζας για 2,3 τρις με εγγυήσεις του Σώρρα (με πληρεξούσιο Δημάρχου), έχουν σταλεί σε όλους τους επίσημους θεσμούς, από τον Πρωθυπουργό μέχρι όλα τα κόμματα, του Άρειο Πάγο και όλους τους διεθνείς θεσμούς, και μάλιστα με ΕΝΤΟΛΗ αποπληρωμής των χρεών των δικαιούχων (του ελληνικού λαού). Μετά τις επιδόσεις, κανείς επίσημος θεσμός δεν έχει αμφισβητήσει την εγκυρότητα αυτών των ομολόγων, αλλά και της έγκρισης της Παγκόσμιας τράπεζας.

Όσες φορές έχουν απαντήσει, έχουν απαντήσει είτε θετικά, είτε αναβλητικά. Όσες φορές επιχειρήθηκε προσβολή νομικά της όλης υπόθεσης, η πλευρά Σώρρα επικράτησε επιβλητικά (απόφαση δικαστηρίου Ιούλιος 2013, έγκληση Άδωνι και αίτηση άρσης ασυλίας του από τον εισαγγελέα, 20 στους 20 τουλάχιστον πλειστηριασμοί που ακυρώθηκαν με αυτόφωρο στους συμβολαιογράφους, σε μία περίπτωση και στον διευθυντή της τοπικής Πειραιώς). Και άλλα πολλά...

Θα ήταν προτιμότερο, πριν δημοσιεύσετε το οποιοδήποτε άρθρο, να ενημερωθείτε σωστά και έγκυρα για την όλη υπόθεση.

Επιστολή δεύτερη

Δεν ξέρω αν τα λεφτά του Σωρρα είναι αληθινά και πραγματικά όπως μας βεβαιώνει η ελληνική δικαιοσύνη με τη βούλα της,  τελεσίδικα και αμετακλήτως,  αλλά σίγουρα οι "οφειλές" των Ελλήνων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες δεν είναι.  Το Δημόσιο επιβάλλει και απαιτεί εκβιαστικά και μαφιόζικα από τους πολίτες ληστρικούς φόρους και εισφορές επί φανταστικών και ανύπαρκτων,  δήθεν,  εισοδημάτων.

Πιο υπαρκτά και πραγματικά και έγκυρα είναι τα ομόλογα του Σωρρα,  όπως επικυρώνουν τα δικαστήρια,  από τα ανύπαρκτα και κατά τη διεστραμμένη φαντασία των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών,  προκειμένου εκείνοι να συνεχίσουν να εισπράττουν κάθε μήνα τους μισθούς τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις οφειλές προς τις τράπεζες οι οποίες ενώ ανακεφαλαιοποιηθηκαν για τις δήθεν  ζημίες τους λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων,  που είχαν χορηγήσει με δικό τους ρίσκο και κέρδος βέβαια,  από τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν βαρύτατη και ασήκωτη φορολογία για χάρη τους,  επακολουθούν να απαιτούν αυτά που μόλις τους χαρίστηκαν.

Ο Σωρρας σου έφταιξε μετά;

Έλεος πια!

Βέβαια το πρόβλημα με τον Σωρρα δεν είναι τα ομόλογα του αλλά η απαίτηση του για λεπτομερή λογιστικό έλεγχο του χρέους της χώρας και ο κίνδυνος ξεσηκώματος των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή με κίνητρο την διαγράφη των "χερών"  τους.

Τόσο η κλίκα που λυμαίνεται την χώρα για δεκαετίες όσο και οι εξωχώριοι τοκογλύφοι συνεργάτες τους,  απεύχονται πάση θυσία την πιθανότητα μιας τέτοιος τροπής και εξέλιξης των πραγμάτων.

Απόδειξη των παραπάνω το πέταγμα στα σκουπίδια του πορίσματος της διεθνούς επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος που σύστησε η τέως πρόεδρος της Βουλής κα.  Κωνσταντοπουλου. Γι αυτό και όλος ο πόλεμος εναντίον της από όλη την πολιτική και μη μούργα της χώρας.

Ο νοών νοείτο...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

http://www.liberal.gr/arthro/104931/apopsi/th-mauridis/poia-omada-tou-artemi-sorra-prokeitai-gia-airesi.html