13 Ιανουαρίου 2017

Μπακογιάννη : Σοβαρός ο κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση

«Είναι σοβαρός ο κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση» είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας οδηγήσει προς τα εκεί. Δηλαδή, η αξιολόγηση η οποία θα έκλεινε 5 Δεκεμβρίου δεν έχει κλείσει, τα μεγάλα θέματα είναι ανοικτά, η κυβέρνηση προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες που επιβάρυναν το κλίμα και το αποτέλεσμα το οποίο έχουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι βρισκόμαστε σε μία θέση εξαιρετικά μεγάλης αδυναμίας. Οι ψευδαισθήσεις τις οποίες καλλιέργησε η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό φάνηκαν ότι ήταν όλες φρούδες. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα αυτό το οποίο τουλάχιστον εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται είναι μία ανοικτή, ειλικρινή τοποθέτηση της κυβέρνησης. Είναι τεράστια η ανησυχία μου» σημείωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

Αναφερόμενα στα σενάρια πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «όλοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της απόλυτης αδυναμίας στην οποία βρίσκονται να δικαιολογήσουν την πολιτική αυτή αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να διαλέξει την ηρωική έξοδο δια των εκλογών, είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο έχει μπροστά του, ο ελληνικός λαός όμως τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχίσει να τα πληρώνει.»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «έχει σημειωθεί μία σημαντική πρόοδος, είναι βέβαιον ότι οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει σε ένα σημείο στο οποίο δεν είχαν μέχρι τώρα τουλάχιστον προχωρήσει. Υπάρχουν όμως αναμφισβήτητα ακόμα θέματα, τα οποία έχουν μείνει ανοικτά. Η εκτίμηση η δικιά μου είναι ότι είναι θετικό ότι είμαστε σε μία ανοικτή διαδικασία η οποία προχωρά και δεν υπάρχει ταφόπλακα. Θα υπάρξει ενδεχομένως ένα περιθώριο μίας ευκαιρίας μετά το τουρκικό δημοψήφισμα».