10 Ιανουαρίου 2017

Δείτε ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω του χιονιά

Δείτε τις ανακοινώσεις των Δήμων ανά περιοχήΚλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά ανά περιοχή τις σχετικές ανακοινώσεις των δήμων.

Θεσσαλονίκη 

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν ανακοινώσει πως για τρίτη ημέρα δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων Δήμων.

Αναλυτικότερα, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού.

Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης - είναι χαμηλές. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).
Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο, Τετάρτη, ούτε στα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά λόγω της δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων. Όπως ανακοινώνει ο Δήμος δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Στο Ωραιόκαστρο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΚΔΑΠ και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο Δήμο Λαγκαδά.
Στο Δήμο Δέλτα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δυτική Μακεδονία

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, με αποφάσεις των δημάρχων.

Δεν θα λειτουργήσουν, επίσης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού, Βοϊου, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν.
Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Παξοί 

Τα σχολεία στους Παξούς θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους. Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κανονικά διεξάγονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Ζάκυνθος

Στην Ζάκυνθο, όλα τα σχολεία του νησιού θα είναι κλειστά αύριο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ζακύνθου πριν από λίγη ώρα.

Ιωάννινα

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας, διακόπτεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας, για αύριο, Τετάρτη.

Καβάλα 

Με  απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Θήβα

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Καστοριά

Ο δήμος Καστοριάς αποφάσισε και για αύριο Τετάρτη 11/1 να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Έβρος

Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη, ανοιχτά μόνο σε Αλεξανδρούπολη και Τραϊανούπολη Κλειστά θα είναι και αύριο (Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης αλλά και στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Θα λειτουργήσουν κανονικά μόνο στις δημοτικές ενότητες Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.

Φλώρινα

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μυτιλήνη

 
Κλειστά και αύριο Τετάρτη για τρίτη συνεχή μέρα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου. Η απόφαση λήφθηκε από το Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλο το νησί.

Ξάνθη - Ροδόπη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, των χιονοπτώσεων που συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, και του παγετού που παρατηρείται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, περιοχές με πολλούς ορεινούς οικισμούς, η πρόσβαση στους οποίους παραμένει προβληματική μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες.

Ηράκλειο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του δήμου Ηρακλείου: Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.
Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξ άλλου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι γονείς που ενδιαφέρονται για τους παιδικούς σταθμούς στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία τους.
Ακόμη ανοιχτό θα παραμείνει απόψε, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, και το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κομοτηνή


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τελικά τα σχολεία και στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά. Πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει με το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην θέρμανση των σχολικών μονάδων εξαιτίας της μακράς περιόδου που παρέμεναν κλειστές κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.
Ακόμη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού μετά από την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, µε απόφαση του δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν αύριο Tετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.
Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΠΑΛ στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.
Την ίδια ώρα τη διακοπή των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Tετάρτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη, ανακοίνωσε ο Δήμος Χερσονήσου.
Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.
Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.
Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου.
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών.
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.
Τέλος κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.


Βόλος

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωσή, του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου».