12 Ιανουαρίου 2017

Ένταση στη δίκη της ΧΑ με τον Μπούκουρα να κατηγορεί μάρτυρα για ψευδορκία

Η πλευρά του πρώην βουλευτή ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον μάρτυρα

Ανέβηκαν σήμερα οι τόνοι στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Ευστάθιου Μπούκουρα, υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία σε μάρτυρα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το 2013.

Η πλευρά του κατηγορουμένου προχώρησε στην κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος σε βάρος του μάρτυρα Θ. Τηλιακού, θύμα της επίθεσης που είχαν δεχθεί μέλη του ΠΑΜΕ από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Κατά την εξέτασή του από συνηγόρους υπεράσπισης, ο κ. Τηλιακός απέδωσε στον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα την φράση «ευχαριστούμε τα παιδιά με τα μαύρα».

Με αφορμή τη φράση αυτή, η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή ζήτησε από τον κ. Τηλιακό να ανακαλέσει, αναφέροντας ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχει πει κάτι τέτοιο ο εντολέας της και ότι η φράση, σύμφωνα με το βούλευμα, αποδίδεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στη συνέχεια τον λόγο ζήτησε και η πλευρά του ΠΑΜΕ, αναφερόμενη σε συγκεκριμένο σημείο του βουλεύματος, που αφορά σε δήλωση του Στάθη Μπούκουρα και τονίζοντας ότι «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα».

«Με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στη φυλακή, επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωσή του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες» ήταν η απάντηση της συνηγόρου του Ε. Μπούκουρα.

Η φράση αυτή της συνηγόρου προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Π. Φύσσα, η οποία, απευθυνόμενη στη δικηγόρο, της φώναξε εκνευρισμένη: «Δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις;».

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ