10 Ιανουαρίου 2017

Υπόθεση Τούρκων αξιωματικών: Αυτό είναι τα βίντεο που προβλήθηκε στον Άρειο Πάγο


Επιχείρησαν να καταδείξουν ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη χώρα τους, καθώς στην Τουρκία οι δικαστές μεταφέρονται από και προς τις αίθουσες με βανάκι, συνοδεία αστυνομικών!

Η εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, εισηγήθηκε σήμερα την μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ενώ οι αρεοπαγίτες επιφυλάχτηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους ως προς τους συγκεκριμένους αξιωματικούς στις 23 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των δύο εκζητούμενων Τούρκων, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, επιχείρησαν να αναδείξουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι αξιωματικοί της γείτονος σε περίπτωση που εκδοθούν, καθώς η Δικαιοσύνη είναι καθοδηγούμενη και οι δικαστές εκτελούν εντολές.

«Στην Τουρκία κατεβάζουν τους δικαστές από την έδρα» ήταν το επιχείρημά τους -κάτι που μεταφράζεται ότι στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Έπειτα από άδεια των αρεοπαγιτών προβλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα βίντεο, που καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

Στο βίντεο καταγράφεται το τι δέχονται οι δικαστές από το καθεστώς της Τουρκίας, όπου τους κατεβάζουν από τις έδρες των δικαστηρίων και τους οδηγούν, συνοδεία αστυνομικών, σε πουλμανάκι προς άγνωστη κατεύθυνση...

Όσο για το βίντεο με το ελικόπτερο, οι δικηγόροι των δύο επιχείρησαν να καταδείξουν ότι κινδύνευαν οι ζωές τους μετά το πραξικόπημα και γι' αυτό δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

Δείτε το βίντεο:



Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ