10 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΚ@ΜΕΝΑΚΙ! Η Αχτσιόγλου ζήτησε γερμανική βοήθεια για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Χείρα βοηθείας για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τη Γερμανίδα ομόλογό της ζήτησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Ελληνίδα υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα ομόλογό της, Andrea Nahles.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η συζήτηση, διάρκειας 30 λεπτών, διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας η Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε στη γερμανίδα ομόλογό της ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα.

Τόνισε επίσης ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:

- Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,
- Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και
- Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι κύκλοι του υπουργείου Εργασίας θετική ήταν η ανταπόκριση της κυρίας Andrea Nahles αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και συμφώνησαν να έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.