02 Ιανουαρίου 2017

Κικίλιας: Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με την επέκταση του «κόφτη» Πηγή: Κικίλιας: Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με την επέκταση του «κόφτη»

«Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού "κόφτη". Δεσμεύει έτσι τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες για πολλά πολλά χρόνια».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι «ο "κόφτης" των κ. Τσίπρα - Τσακαλώτου, δεν είναι προληπτικός και αόριστος όπως δήλωναν».

Επ'αυτού σημείωσε πως είναι συγκεκριμένος, 3,5 δισ. ευρώ μέτρα κάθε χρόνο, στοχευμένος, δηλαδή αφορά υποχρεωτικά μισθούς και συντάξεις, αυτόματος, καθώς δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής και μόνιμος, καθώς συνεχίζεται και μετά το «Μνημόνιο Τσίπρα» το 2018.

«Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους. Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής τους, πάση θυσία στην εξουσία», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε: «Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

ΥΠΟΙΚ σε ΝΔ: Ψεύδη τα περί μόνιμων μέτρων 3,5 δισ.ευρώ

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών έδωσαν απάντηση στη ΝΔ και στον Βασίλη Κικίλια, αναφορικά με δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα μέτρα.

Αναλυτικά αναφέρει η απάντηση:

Συνιστάται στη ΝΔ να είναι πιο προσεκτική. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ουδέποτε δήλωσε ότι "αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη", όπως ψευδώς δηλώνει ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει άμεσα να μετονομάσει τη "Συμφωνία της αλήθειας" για να ανταποκρίνεται στις ανακοινώσεις που εκδίδει. "Συμφωνία του ψεύδους" ή "Συμφωνία διαστρέβλωσης" μπορεί να είναι κάποιοι τίτλοι.