12 Ιανουαρίου 2017

Αποκαλύψεις της πο@τσας του CNN για ανύπαρκτες "ρωσικές μπίζνες" του Τραμπ: Έκανε τα καλλιστεία στη Μόσχα και πούλησε ένα σπίτι του σε Ρώσο

«Δεν έχω να κάνω τίποτε με τη Ρωσία, καμία συμφωνία, κανένα δάνειο, τίποτα απολύτως» δηλώνει ο ίδιος, όμως τα αμερικανικά ΜΜΕ που του ακούν κριτική, το... ψάχνουν λίγο παραπάνω


Στον απόηχο των χθεσινών -ανεπιβεβαίωτων- αναφορών για ενοχοποιητικά στοιχεία που μπορεί να έχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναζητούν πλέον κάθε σχέση του νέου προέδρου των ΗΠΑ με την Ρωσία.

Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με χθεσινό του tweet, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Buzzfeed, το CNN και αναδημοσιεύθηκαν από πολλές ακόμη ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο: «Ποτέ η Ρωσία δεν επιχείρησε να με επηρεάσει. Δεν έχω να κάνω τίποτε με τη Ρωσία, καμία συμφωνία, κανένα δάνειο, τίποτα απολύτως».


Στη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε πόσο οργισμένος είναι με τον δημοσιογράφο του CNN, Τζιμ Ακόστα, στον οποίο αρνήθηκε να παραχωρήσει το δικαίωμα ερώτησης, λέγοντάς του δημοσίως ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις.


Όσο και αν επιμένει, όμως, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι οικονομικές του επαφές με την Ρωσία είναι υπαρκτές. Για παράδειγμα, το 2013 ο διαγωνισμός Miss Universe, τα δικαιώματα του οποίου είχε τότε ο εκκεντρικός μεγιστάνας, έγινε στη Μόσχα, σε συνεργασία με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αράς Αγκαλάροφ.


Ακόμη, όπως αναφέρει το CNN, ο Τραμπ είχε προσπαθήσει να χτίσει στη Μόσχα ένα ξενοδοχείο και έναν ουρανοξύστη με το όνομά του (όπως συνηθίζει), χωρίς όμως ποτέ το σχέδιο να υλοποιηθεί. Επίσης, μία από τις πολλές εταιρείες του, αυτή της βότκας «Τrump», προσπάθησε να μπει στη ρώσικη αγορά, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία, καθώς πούλησε μόνο μερικές χιλιάδες κάσες ποτών.

Με... ελληνικό «άρωμα» καταγράφεται και η πώληση από τον Τραμπ μίας πολυτελούς βίλας στη Φλόριντα, στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για 95 εκατ. δολάρια. Ο Ριμπολόβλεφ είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα, καθώς έχει αγοράσει τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση.

Γενικότερα ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ ο νεότερος, είχε δηλώσει από το 2008 πως σημαντικά κεφάλαια από Ρωσία εισέρρεαν στις κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις της οικογένειας, ενώ υπήρχαν και συνεργασίες για ανάπτυξη ακινήτων με εταιρείες ρωσικών συμφερόντων, όπως αυτή του Bayrock Group.

Αρκούν αυτά για να στοιχειοθετήσουν μια σοβαρή σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία και ρωσικά κεφάλαια; Προς το παρόν όχι, καθώς ο ίδιος έχει αναπτύξει δεκάδες επιχειρήσεις, οι κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες είναι αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είναι δεδομένο πως πολλοί Ρώσοι ολιγάρχες επενδύουν σε ακίνητα στη Δύση εδώ και πολλά χρόνια.

Πάντως, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, που βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τον νέο πρόεδρο, συνεχίζουν την αναζήτηση, η οποία έχει επεκταθεί και στους συμβούλους του Τραμπ, με κάποιους να εμφανίζουν ρωσικές επαφές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.