ΜΕΤΑ ΤΗ DB ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ VW ΠΟΥΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ! Η VW πλήρωσε 4 δισ. και καθάρισε με τις ΗΠΑ

Σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο κατέληξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen για το περίφημο σκάνδαλο των ρύπων.

Η VW επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να καταβάλλει 4,3 δισ. δολάρια (4,07 δισ. ευρώ) σε πρόστιμα στο αμερικανικό δημόσιο. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η αυτοκινητοβιομηχανία θα δηλώσει ενοχή στις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται.

Η VW ανακοίνωσε ότι πέραν του προστίμου, το συνολικό κόστος διαχείρισης του σκανδάλου υπερβαίνει τα 18,2 δισεκ. ευρώ, καθώς έχει συμφωνήσει στην αποζημίωση πελατών και συνεργατών της.

Η Volkswagen παραδέχτηκε το 2015 ότι είχε εγκαταστήσει κρυφά λογισμικό σε σχεδόν 11 εκατ. πετρελαιοκίνητα οχήματα, με τα 600.000 περίπου στις ΗΠΑ, με το οποίο τα οχήματα εμφανίζονταν «καθαρότερα» στις μετρήσεις ελέγχου των εκπομπών.

Το περασμένο Σάββατο το FBI συνέλαβε τον επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικής συμμόρφωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας.
ΜΕΤΑ ΤΗ DB ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ VW ΠΟΥΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ! Η VW πλήρωσε 4 δισ. και καθάρισε με τις ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ DB ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ VW ΠΟΥΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ! Η VW πλήρωσε 4 δισ. και καθάρισε με τις ΗΠΑ Reviewed by Dexi Extrem on 23:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: