10 Ιανουαρίου 2017

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ! Συσκέψεις στο Μαξίμου για τη Novartis-Νέα έρευνα για τα οικονομικά της εταιρίας

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας δόθηκε εντολή συνολικού φορολογικού ελεγχου στην εταιρεία -Αντικείμενο σύσκεψης στο Μαξίμου η υπόθεση

Σε νέα ερευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της Novartis, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, διέταξε νέα έρευνα η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά την εντολή ερεύνης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών αλλά και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας δόθηκε εντολή συνολικού φορολογικού ελεγχου στην εταιρεία.
Η εντολή δόθηκε στον επικουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας.
Έτσι για το διαστημα αυτό θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί αφού πολλά από τα στελέχη της εταιρίας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθούν και αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η υπόθεση Novartis ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσης σχετική ενημέρωση και εξετάστηκαν θέματα συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων.

Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.