04 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντινούπολη: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο κλαμπ Reina

Δεύτερος τρομοκράτης με το όνομα «Γιουσούφ Χότζα» σχεδίασε την επίθεση στο Ρέινα την οποία εκτέλεσε ο δράστης, του οποίου οι φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από προχθές, αλλά παραμένει ασύλληπτος.
Οι τελευταιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον ‘Γιουσούφ Χότζα’ στις 29 Νοεμβρίου από το Ικόνιο και εγκαταστάθηκαν στο Ζεϊτίνμπουρνου.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, ο δράστης μετά το αιματοκύλισμα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τηλεφώνησε στον ‘Γιουσούφ Χότζα’ από το τηλέφωνο του ταξιτζή, ο οποίος τελικά τον κατέβασε επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει.

Τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, ο δράστης άλλαξε οκτώ ταξί τα οποία εντόπισε η τουρκική αστυνομία, για τη λήψη καταθέσεων από τους οδηγούς. Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν στη Σμύρνη άλλα πέντε άτομα, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Συνολικά έχουν συλληφθεί είκοσι άτομα.


Τρεις οι δράστες του μακελειού στο Reina -Σύμφωνα με Σαουδάραβα μάρτυρα
Νέα δεδομένα έρχεται να προσθέσει στην υπόθεση του μακελειού στο Reina η μαρτυρία ενός Σαουδάραβα αυτόπτη μάρτυρα.

Ο Χασάν Κασόγκι, ανιψιός ενός πολύ γνωστού Σαουδάραβα επιχειρηματία, υποστηρίζει ότι οι δράστες ήταν τρεις και μάλιστα ανάμεσα τους ήταν και μια γυναίκα.

«Εκείνη τη στιγμή», όπως δήλωσε μιλώντας στο alarabiya.net, «σηκώθηκα από τη θέση μου και να ελέγξω την κατάσταση, και τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Η γυναίκα μου άρχισε να ουρλιάζει: ''Θέλω τα παιδιά μου, θέλω να πάω σπίτι''. Της φώναξα: Τώρα, θα πρέπει να σκεφτείς τον παράδεισο».

«Άκουσα κάποιον να ουρλιάζει "γιατί αυτή θέλει να μας σκοτώσει;"», είπε ο Κασόγκι. «Ο τρομοκράτης πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι και σκότωνε ανθρώπους. Μετά ανέβηκε στον επάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πέταξα τη γυναίκα μου Μερυέμ στη θάλασσα. Και οι άλλοι φίλοι μου από τη Σαουδική Αραβία έκαναν το ίδιο με τις γυναίκες τους. Τέσσερις γυναίκες κι ένας άνδρας. Λίγο μετά τους σώσαμε», είπε χαρακτηριστικά.