09 Ιανουαρίου 2017

Το Spotify θέλει να... προσλάβει τον Ομπάμα -Η «φωτογραφική» αγγελία που δημοσίευσε

Οταν κάποιος έχει περάσει από το Οβάλ Γραφείο, είναι βέβαιο πως δυσκολεύεται αρκετά για να αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στην καριέρα του, αποχωρώντας από την εξουσία.

Το Spotify αποφάσισε να δώσει μία διέξοδο σε αυτόν τον προβληματισμό του Μπαράκ Ομπάμα. Γιατί θέλει να τον... προσλάβει, όπως δείχνει και η «φωτογραφική» αγγελία που δημοσίευσε, αναζητώντας έναν «πρόεδρο των playlist».

Οποιος αναλάβει τη θέση, θα πρέπει μεταξύ άλλων να δίνει ιδέες για νέες playlist- από μουσική για ένα παιχνίδι μπάσκετ με φίλους, μέχρι τραγούδια «προθέρμανσης» για ένα διάγγελμα προς το έθνος για νομοσχέδιο υγείας που έχει το όνομά σου, όπως διευκρινίζεται, κάνοντας μία απευθείας αναφορά στο περίφημο «Obamacare».

Οσο για τα προσόντα που απαιτούνται, ο Ομπάμα δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Τα διαθέτει. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8χρονη εμπειρία στη διοίκηση ενός διαπρεπούς έθνους, να είναι εξοικειωμένος με την πλατφόρμα του Spotify, με εμπειρία στον προγραμματισμό playlist σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως π.χ. μία εορταστική λίστα τραγουδιών με τίτλο «Βρήκα το πιστοποιητικό γέννησής μου». Το τελευταίο είναι αναφορά στο ζήτημα που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη μάχη Τραμπ-Κλίντον προεκλογικά, με τον πρώτο να έχει αμφισβητήσει ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Ακόμη, ο «πρόεδρος των playlist» του Spotify θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με πολλούς μουσικούς. «Εχει παίξει ποτέ ο Κέντρικ Λαμάρ στα γενέθλια σου; Θα θέλαμε να το μάθουμε», αναφέρει συγκεκριμένα η αγγελία, για τον ράπερ που το περασμένο καλοκαίρι διασκέδασε τους καλεσμένους του Ομπάμα. Ακόμη, ο υποψήφιος πρέπει να έχει ομαδικό πνεύμα, να είναι φιλικός και να διαθέτει Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο βέβαια έχει απονεμηθεί στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο ιδρυτής και CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ, φρόντισε να «τουιτάρει» την αγγελία στον Ομπάμα, για να είναι σίγουρος ότι ο Αμερικανός έχει ενημερωθεί για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται.


Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ομπάμα είπε στον Σουηδό πρέσβη Μαρκ Μπρζεζίνσκι ότι ακόμη περιμένει να προσληφθεί στο Spotify, καθώς «ξέρω ότι όλοι λάτρεψαν την playlist μου». Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε φτιάξει μία λίστα τραγουδιών για το Spotify- που ξεκίνησε από τη Σουηδία- το περασμένο καλοκαίρι.