Header Ads

ΒΙΝΤΕΟ-XOXOXO! Συνελήφθη η XONTΡΟΚ@ΛΑ Πόλα Ρούπα στην Αθήνα-Πως την εντόπισε η ΕΛΑΣ

Μαζί της ήταν και το παιδί της  - Δεν προέβαλε αντίσταση αν και στην τσάντα της είχε όπλο - Το μόνο που είπε ήταν «μην πειράξετε το παιδί» - Συνελήφθη και μια 25χρονη, η οποία την έκρυβε

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από δύο χρόνια ερευνών η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούπα συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην οδό Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη στο οποίο βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Η καταζητούμενη μέχρι σήμερα το πρωί Ρούπα, μάλιστα, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αν και κατά πληροφορίες, στην τσάντα της είχε μαζί της ένα όπλο.

Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί.

Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική.

Το παιδί μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς για να το παραλάβουν.

Ο ρόλος της 25χρονος που συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα


Μαζί με την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη στιγμή της σύλληψης η 25χρονη δεν ήταν στο σπίτι, ήταν μόνο η Ρούπα και ο ανήλικος γιος της που κοιμόνταν.

Η 25χρονη έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου, το οποίο στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας τυχόν στοιχεία που να μπορούν να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη φύση της σχέσης της 25χρονης με την Ρούπα καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η νεαρή κοπέλα νοίκιαζε το διαμέρισμα της Ζαΐμη χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη ή αν ήταν συνεργός της.

Η 25χρονη που δεν είναι σεσημασμένη κατηγορείται για υπόθαλψη και εξετάζεται αν συμμετείχε σε ενέργειες της Ρούπα από τα προηγούμενα χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο παππούς της 25χρονης δήλωσε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.Στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».

Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρονια.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η συλληφθείσα Πόλα Ρούπα


Η Ρούπα με τον Μαζιώτη σε φωτογραφία του 2011


Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:

«ΠPΩINEΣ ΩPEΣ ΣHMEPA 05-01-2017 ΣYNEΛHΦΘH ΣE ΠEPIOXH THΣ ATTIKHΣ AΠO THN ANTITPOMOKPATIKH YΠHPEΣIA H 48XPONH ANAZHTOYMENH ΠOΛA POYΠA ΔIΩKOMENH ME KATAΔIKAΣTIKEΣ AΠOΦAΣEIΣ ΩΣ MEΛOΣ THΣ TPOMOKPATIKHΣ OPΓANΩΣHΣ EΠANAΣTATIKOΣ AΓΩNAΣ. EΠIΣHΣ ΣYNEΛHΦΘH KAI 25XPONH HMEΔAΠH ΠOY THN YΠEΘAΛΠTE. OI EPEYNEΣ THΣ ANTITPOMOKPATIKHΣ ΣYNEXIZONTAI».

Αυτό είναι το διαμέρισμα της οδού Αθανασίου Διάκου στο οποίο έμενε η 25χρονη που συνελήφθη για την υπόθαλψη της ΡούπαΔύο χρόνια έψαχναν την Πόλα Ρούπα - Μυστήριο με την 25χρονη που συνελήφθηΔημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

«Μην πειράξετε το παιδί μου» είπε την ώρα της σύλληψής της η σύντροφος του Μαζιώτη - «Φύλλο και φτερό» κάνει η αντριτρομοκρατική δύο διαμερίσματα στο Μπραχάμι - Ερευνάται πιθανή συμετοχή της 25χρονης σε ληστείες που έκανε η Ρούπα τα τελευταία δύο χρόνια

Συνελήφθη στις έξι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μπραχάμι σε διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του αρχηγού του επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής είχε στηθεί από νωρίς το βράδυ με δεκάδες αστυνομικούς να έχουν κυκλώσει το διαμέρισμα στο οποίο το τελευταίο δίαστημα φιλοξενούνταν η 48χρονη καταζητούμενη με το 6χρονο παιδί της.

Χωρίς κανείς από τους κατοίκους της περιοχής να καταλάβει το παραμικρό στις 06:30 οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο μικρό διαμέρισμα ενώ η Πόλα Ρουπα κοιμόνταν και τη συνέλαβαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

«Μην πειράξετε το παιδί μου» φέρεται να τους είπε και τους ακολούθησε στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής ενώ το 6χρονο παιδί της μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ενημερώθηκαν οι συγγενείς της και ο εισαγγελέας προκειμένου να δουν τι θα γίνει με το ανήλικο.


Ποιος ο ρόλος της 25χρονης που συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα
Μαζί με τη Ρούπα, σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας περιοχής, συνελήφθη και μια 25χρονη, η οποία φέρεται να φιλοξενούσε τη 48χρονη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία δεν φέρεται να είναι σεσημασένη, όμως ερευνάται η πιθανή συμμετοχή της σε ληστείες που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρούπα τα δύο χρόνια που ήταν καταζητούμενη.

Για το λόγο αυτό συγκρίνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα της 25χρονης αλλά και ο σωματότυπός της με βίντεο, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη βρέθηκε ένα πιστόλι που η Ρούπα είχε για τη δική της προστασία και συνεργείο των εγκληματολογικών εργαστηρίων κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε σπιθαμή προκειμένου να εντοπίσουν DNA, δαχτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η σύλληψη της Ρούπα ανοίγει έναν νέο κύκλο συλλήψεων που έχει να κάνει με άτομα που δραστηριοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε οργανώσεις όπως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει τρομοκρατικά χτυπήματα με σημαντικότερο αυτό της βομβιστικής επίθεσης στο ΣΕΒ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Πόλα Ρούπα για άλλη μια φορά κατάφερε να αλλάξει την εμφάνισή της καθώς ήταν πολύ αδυνατισμένη, είχε κοντό καστανόξανθο μαλλί και κανείς από τους κατοίκους της περιοχής δεν είχε αντιληφθεί ποια είναι η γυναίκα που έμενε στο μικρό διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη.

Η Πόλα Ρούπα τα τελευταία 2,5χρόνια, μετά, δηλαδή, τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2014, είχε εξαφανιστεί, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ληστειών όπως αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου η Ρούπα άρπαξε περισσότερες από 300.000 ευρώ, σε τράπεζα στην περιοχή της Μαλεσίνας ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο προσπάθησε με ελικόπτερο να απελευθερώσει το Νίκο Μαζιώτη, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής όμως οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα ήταν στα ίχνη της.

Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επανασταστικός Αγώνας ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα να τις απαγγελθούν και νέες κατηγορίες βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η αντιτρομοκρατική το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ίδια κρατάει το στόμα της κλειστό και δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.